X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka daj spokój, jak nie teraz to kiedy? :D a 7kg to chyba taki normalny "książkowy" przyrost, u mnie +6kg :)

Szczesliwa ceny w koszyku raczej się zmienią na aktualne

Veri lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka ja tez +7 i mam wrażenie, ze coraz wiecej jem i pewnie waga teraz będzie mocno szła do góry. W pierwszej ciazy przytylam 15kg i teraz pewnie tez tyle bedzie. Nie martwie sie tym w ogóle.
    Tez mysle, ze ceny sie aktualizują w koszyku. Tak napewno jest w innych sklepach typu h&m.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 06:30

• PatkaPP Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, buu.. I zatoki mnie dopadły.. głowa, katar, gardło.. Oby kaszel się nie nasilił, choć przy astmie to kwestia jednego dnia :(
    Pamiętacie jak było w poprzednich ciążach z wagą? Tzn. Od tego momentu co teraz jesteśmy ile jeszcze przytyłyscie?

3jgxskjopx38dbpv.png
    07.2020 - 16tc👼💔
    05.2019 - Zosia ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Patka współczuję! Kuruj się i wracaj do zdrowia!
    Nie pamiętam właśnie ile na koncu przytylam w tych ostatnich miesiącach. Ogólnie 15ale ile kiedy to nie pamiętam. Teraz mocno brzuszki zaczna rosnąć. W ostatnich dniach zaczynam byc coraz bardziej głodna. W nocy budzę się i żołądek i zasysa z głodu. Dobrze, ze biore eutyrox rano ma czczo, bo pewnie w nocy bym zaczęła jesc haha

PatkaPP lubi tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatkaPP wrote:
    Hej dziewczyny, buu.. I zatoki mnie dopadły.. głowa, katar, gardło.. Oby kaszel się nie nasilił, choć przy astmie to kwestia jednego dnia :(
    Pamiętacie jak było w poprzednich ciążach z wagą? Tzn. Od tego momentu co teraz jesteśmy ile jeszcze przytyłyscie?
    Ja w poprzedniej ciazy tylam ok kg miesięcznie a na koncowce to niestety po dwa mi dowalalo. Takze w moim przypadku pewnie najgorsze przede mna :( ale jak skoncze z wynikiem 14kg to bede szczesliwa.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa ledwo zywa wrote:
    Mam pytanko: jesli mam juz gotowy koszyk na gemini ale jeszcze nie kupuje to jak miedzyczasie ceny sie pozmieniaja to w podsumowaniu koszyka będzie to widoczne czy kupie po cenach takich jak wtedy co klikalam ?
    Na 100% zmienia sie na aktualne.
    Co wiecej w gemini jest duża rotacja asortymentu wiec czegos juz moze nie byc jak upłynie duzo czasu od zapelnienia koszyka.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Patka u mnie obecnie prawie +11kg ;) Tyle samo ważyłam na tym etapie w poprzedniej ciąży. Skończyło się na +16kg. Ja bardzo dużo tyję na początku. Chyba organizm nadrabia straty. A potem jak już nadrobi to odpuszcza i wolniej tyję :)

Witam w skończonym 25tc. Zaczynam 26tc jupiii. 6 miesiąc. To już poważnie brzmi :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 07:28

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie waga około 6 kg na plusie,jakbym tyła teraz 2 kg miesięcznie to bym była szczęśliwa haha :D u mnie te 6kg przyszło w ciągu ostatnich 6 tygodni :o ale tak jak mówicie, mam nadzieję że organizm nadrabia teraz to co ma początku nie przybrał :D

Od rana tu dzisiaj aktywnie, też musiałam wstać i zaraz ruszam do endokrynologa. Tarczyca przy większej dawce trochę spadła no ale bez szału jest zdecydowanie

gann3e3k0unlohxb.png

• Nistera Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie narazie +9 kg, na tym etapie z synem miałam już +15kg (sprawdziłam w książeczce ciąży) więc ogólnie nie jest tragicznie ale strasznie napuchlam . Spodnie noszę już 2 rozmiary większe niż normalnie bo wszystko poszło w pupę, uda i brzuch więc wyglądam jak gruszka . Tragedia . Mam tylko nadzieję że tym razem nie jestem na amen przykuta do łóżka i trochę się więcej ruszam więc nie nabiore 30kg. Jakby było 15kg na końcu to nie byłoby źle:D

Ja czekam na ten syndrom wicia gniazdka bo jak narazie to mi się nic nie chce. Młody będzie z nami w sypialni więc też muszę mu w szafie jakieś 2 półki wygospodarować ale jak pomyślę o wyciąganiu tego wszystkiego to stwierdzam nieeeee jeszcze czas :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 07:45

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka zdrowka :) <3

Oj nawet nie mowcie o kilogramach.. u mnie +8kg w tym momencie i nie wiem ile mi jeszcze zejdzie do konca ciazy bo boje sie na wage wejsc. A tu co wchodze to jest kilos wiecej! A mam kosmiczne napady glodu poprostu, nie do wytrzymania. Jak czegos nie wszamie to mnie skreca :P

Ale w pierwszej ciazy na tym etapie wazylam duzo wiecej.
    Mam nadzieje ze nie zrobie wiecej niz 15 kilo.. chociaz chcialabym 12-13 (HAHA.)

Czytalam gdzies ze w drugim trymestrze sie tyje najwiecej, w trzecim sie to stabilizuje, nie wiem ile w tym prawdy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 07:53

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Nistera Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy obyś miała rację, ja już weszłam według Belly w 3 tr więc byłoby to już za mną:D

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam fora rozne teraz i czesc mowi ze przytyla najwiecej w trzecim, czesc w drugim.. ciezko powiedziec. Duzo zalezy od nas i diety niestety :P

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Pantera Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie +7 kg
    W pierwszej ciąży dobiłam do 12,5kg i teraz chciałabym podobnie, ale póki co szybko waga idzie w górę.

Co robicie dla dobrej formy i samopoczucia - w sensie aktywności fizycznej?
    Chodzicie na zajęcia dla ciężarnych?
    Ja mam plan zacząć od przyszłego tygidnia, 2 razy na tydzień chodzić.

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam nie napisze nie będę was dolowac kilogramami. W poprzedniej ciąży było +16

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pantera powiem ci szczerze ze mimo dobrej formy przed ciaza to teraz spacer zolwim tempem przyprawia mnie o zadyszke. Jedyna aktywnosc fizyczna to odprowadzanie corki do zlobka - 20 min spacer i tyle. Na wiecej i tak by mi kregoslup nie pozwolil.

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Kruszynka91 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet nie myślę o dodatkowej aktywności, wczoraj 3 godziny sprzatalam łazienkę po remoncie a potem przenosilam tam rzeczy. W zeszłym tygodniu to codziennie mylam schody i korytarz z kurzu z remontu na klęczkach. Zamierzam dzisiaj się zrelaksować.

km5sroeqzvrm7hel.png

28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm

1.04 - 2260g
    4.03 - 1600g
    19.12 - 320g
    03.09.18 - pozytywny test!
    Beta 05.09.18: 462
    14 cykli starań
    Hashimoto - euthyrox 100
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też ciężko z aktywnością. Męczą mnie nawet schody na 1 piętro. Wchodzę do domu i muszę usiąść bo ma taką zadyszke. Ale to chyba wina zimy. W zimie zawsze zmieniam się w leniwca i najchętniej nie wstawalabym z kanapy

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Veri Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to samo chciałam Was podpytać co Pantera. Wszystkie ćwiczycie?
    Bo ja nie robię NIC oprócz chodzenia do pracy ;) i zaczynam mieć straszne wyrzuty sumienia... ale jakoś nie mogę się zmusić nawet do fitnessu w domu.

Też mam już +8 kg.
    Co dziwne.. długo było 57,3 a dwa dni temu bez ostrzeżenia 58,1. Myślałam, że będzie to szło mniej skokowo :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 08:41

qb3cg7rfwkxw9axa.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jak u Chusy. Chętnie bym się poruszała ale kręgosłup nie pozwala. Jedyna forma aktywności to krótki spscer z młodą po którym cierpię resztę dnia ;)

Veri lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ćwiczę z mel b i jogę ale nie regularnie, jak mam siłę i ochotę i ćwiczę w swoim tempie :) jakbym chodziła do pracy to na pewno nie miała bym siły na to.
    A od przyszłego tygodnia mają się zacząć treningi ze szkoły rodzenia, jeszcze nie wiem ile razy w tygodniu itp

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 08:51

Veri lubi tę wiadomość

‹‹ 714 715 716 717 718 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ