X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka daj spokój, jak nie teraz to kiedy? :D a 7kg to chyba taki normalny "książkowy" przyrost, u mnie +6kg :)

Szczesliwa ceny w koszyku raczej się zmienią na aktualne

Veri lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka ja tez +7 i mam wrażenie, ze coraz wiecej jem i pewnie waga teraz będzie mocno szła do góry. W pierwszej ciazy przytylam 15kg i teraz pewnie tez tyle bedzie. Nie martwie sie tym w ogóle.
    Tez mysle, ze ceny sie aktualizują w koszyku. Tak napewno jest w innych sklepach typu h&m.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 06:30

• PatkaPP Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, buu.. I zatoki mnie dopadły.. głowa, katar, gardło.. Oby kaszel się nie nasilił, choć przy astmie to kwestia jednego dnia :(
    Pamiętacie jak było w poprzednich ciążach z wagą? Tzn. Od tego momentu co teraz jesteśmy ile jeszcze przytyłyscie?

3jgxskjopx38dbpv.png
    07.2020 - 16tc👼💔
    05.2019 - Zosia ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Patka współczuję! Kuruj się i wracaj do zdrowia!
    Nie pamiętam właśnie ile na koncu przytylam w tych ostatnich miesiącach. Ogólnie 15ale ile kiedy to nie pamiętam. Teraz mocno brzuszki zaczna rosnąć. W ostatnich dniach zaczynam byc coraz bardziej głodna. W nocy budzę się i żołądek i zasysa z głodu. Dobrze, ze biore eutyrox rano ma czczo, bo pewnie w nocy bym zaczęła jesc haha

PatkaPP lubi tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatkaPP wrote:
    Hej dziewczyny, buu.. I zatoki mnie dopadły.. głowa, katar, gardło.. Oby kaszel się nie nasilił, choć przy astmie to kwestia jednego dnia :(
    Pamiętacie jak było w poprzednich ciążach z wagą? Tzn. Od tego momentu co teraz jesteśmy ile jeszcze przytyłyscie?
    Ja w poprzedniej ciazy tylam ok kg miesięcznie a na koncowce to niestety po dwa mi dowalalo. Takze w moim przypadku pewnie najgorsze przede mna :( ale jak skoncze z wynikiem 14kg to bede szczesliwa.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa ledwo zywa wrote:
    Mam pytanko: jesli mam juz gotowy koszyk na gemini ale jeszcze nie kupuje to jak miedzyczasie ceny sie pozmieniaja to w podsumowaniu koszyka będzie to widoczne czy kupie po cenach takich jak wtedy co klikalam ?
    Na 100% zmienia sie na aktualne.
    Co wiecej w gemini jest duża rotacja asortymentu wiec czegos juz moze nie byc jak upłynie duzo czasu od zapelnienia koszyka.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Patka u mnie obecnie prawie +11kg ;) Tyle samo ważyłam na tym etapie w poprzedniej ciąży. Skończyło się na +16kg. Ja bardzo dużo tyję na początku. Chyba organizm nadrabia straty. A potem jak już nadrobi to odpuszcza i wolniej tyję :)

Witam w skończonym 25tc. Zaczynam 26tc jupiii. 6 miesiąc. To już poważnie brzmi :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 07:28

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie waga około 6 kg na plusie,jakbym tyła teraz 2 kg miesięcznie to bym była szczęśliwa haha :D u mnie te 6kg przyszło w ciągu ostatnich 6 tygodni :o ale tak jak mówicie, mam nadzieję że organizm nadrabia teraz to co ma początku nie przybrał :D

Od rana tu dzisiaj aktywnie, też musiałam wstać i zaraz ruszam do endokrynologa. Tarczyca przy większej dawce trochę spadła no ale bez szału jest zdecydowanie

gann3e3k0unlohxb.png

• Nistera Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie narazie +9 kg, na tym etapie z synem miałam już +15kg (sprawdziłam w książeczce ciąży) więc ogólnie nie jest tragicznie ale strasznie napuchlam . Spodnie noszę już 2 rozmiary większe niż normalnie bo wszystko poszło w pupę, uda i brzuch więc wyglądam jak gruszka . Tragedia . Mam tylko nadzieję że tym razem nie jestem na amen przykuta do łóżka i trochę się więcej ruszam więc nie nabiore 30kg. Jakby było 15kg na końcu to nie byłoby źle:D

Ja czekam na ten syndrom wicia gniazdka bo jak narazie to mi się nic nie chce. Młody będzie z nami w sypialni więc też muszę mu w szafie jakieś 2 półki wygospodarować ale jak pomyślę o wyciąganiu tego wszystkiego to stwierdzam nieeeee jeszcze czas :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 07:45

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka zdrowka :) <3

Oj nawet nie mowcie o kilogramach.. u mnie +8kg w tym momencie i nie wiem ile mi jeszcze zejdzie do konca ciazy bo boje sie na wage wejsc. A tu co wchodze to jest kilos wiecej! A mam kosmiczne napady glodu poprostu, nie do wytrzymania. Jak czegos nie wszamie to mnie skreca :P

Ale w pierwszej ciazy na tym etapie wazylam duzo wiecej.
    Mam nadzieje ze nie zrobie wiecej niz 15 kilo.. chociaz chcialabym 12-13 (HAHA.)

Czytalam gdzies ze w drugim trymestrze sie tyje najwiecej, w trzecim sie to stabilizuje, nie wiem ile w tym prawdy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 07:53

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Nistera Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy obyś miała rację, ja już weszłam według Belly w 3 tr więc byłoby to już za mną:D

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam fora rozne teraz i czesc mowi ze przytyla najwiecej w trzecim, czesc w drugim.. ciezko powiedziec. Duzo zalezy od nas i diety niestety :P

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Pantera Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie +7 kg
    W pierwszej ciąży dobiłam do 12,5kg i teraz chciałabym podobnie, ale póki co szybko waga idzie w górę.

Co robicie dla dobrej formy i samopoczucia - w sensie aktywności fizycznej?
    Chodzicie na zajęcia dla ciężarnych?
    Ja mam plan zacząć od przyszłego tygidnia, 2 razy na tydzień chodzić.

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam nie napisze nie będę was dolowac kilogramami. W poprzedniej ciąży było +16

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pantera powiem ci szczerze ze mimo dobrej formy przed ciaza to teraz spacer zolwim tempem przyprawia mnie o zadyszke. Jedyna aktywnosc fizyczna to odprowadzanie corki do zlobka - 20 min spacer i tyle. Na wiecej i tak by mi kregoslup nie pozwolil.

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Kruszynka91 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet nie myślę o dodatkowej aktywności, wczoraj 3 godziny sprzatalam łazienkę po remoncie a potem przenosilam tam rzeczy. W zeszłym tygodniu to codziennie mylam schody i korytarz z kurzu z remontu na klęczkach. Zamierzam dzisiaj się zrelaksować.

km5sroeqzvrm7hel.png

28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm

1.04 - 2260g
    4.03 - 1600g
    19.12 - 320g
    03.09.18 - pozytywny test!
    Beta 05.09.18: 462
    14 cykli starań
    Hashimoto - euthyrox 100
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też ciężko z aktywnością. Męczą mnie nawet schody na 1 piętro. Wchodzę do domu i muszę usiąść bo ma taką zadyszke. Ale to chyba wina zimy. W zimie zawsze zmieniam się w leniwca i najchętniej nie wstawalabym z kanapy

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Veri Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to samo chciałam Was podpytać co Pantera. Wszystkie ćwiczycie?
    Bo ja nie robię NIC oprócz chodzenia do pracy ;) i zaczynam mieć straszne wyrzuty sumienia... ale jakoś nie mogę się zmusić nawet do fitnessu w domu.

Też mam już +8 kg.
    Co dziwne.. długo było 57,3 a dwa dni temu bez ostrzeżenia 58,1. Myślałam, że będzie to szło mniej skokowo :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 08:41

qb3cg7rfwkxw9axa.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jak u Chusy. Chętnie bym się poruszała ale kręgosłup nie pozwala. Jedyna forma aktywności to krótki spscer z młodą po którym cierpię resztę dnia ;)

Veri lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ćwiczę z mel b i jogę ale nie regularnie, jak mam siłę i ochotę i ćwiczę w swoim tempie :) jakbym chodziła do pracy to na pewno nie miała bym siły na to.
    A od przyszłego tygodnia mają się zacząć treningi ze szkoły rodzenia, jeszcze nie wiem ile razy w tygodniu itp

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 08:51

Veri lubi tę wiadomość

‹‹ 714 715 716 717 718 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ