Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja na pewno juz bede miala wiecej niz w pierwszej ciazy. Niestety. Doodatkowo ostatnio byłam dwa miechy na zdrowym cateringu i tak te 6,5kg przybrałam a mam jedna z najmłodszych ciaz tygodniowo. Catering sie skonczyl a ja dalej zasuwam do pracy i nie wyobrazam sobie az tak zdrowo gotowac codziennie po pracy bo chyba bym padla z przemeczenia. Wiec wpada kanapka, obiad czasem tez z kantyny czyli mniej zdrowy itp...
O ciwczeniach nie wspomne-nie widze zadngch szans na to iednoczensie pracujax i majac jeszcze dziecko w domu. No way.
Troche to dolujace ale zycie... Mam nadzieje, ze ogarne to jakos po porodzie. Szkoda tylko, ze akurat na czerwiec/lipiec/sierpien bede taka sflaczala...
-
U mnie aktywność w ogóle nie istnieje, większość czasu siedzę w domu a w zasadzie to leżę. Niestety nawet 10 minut spaceru skutkuje tym że mam okropne bóle podbrzusza, ze względu na łożysko mam się też bardzo oszczędzać także niestety. Zresztą mi waga zaczęła rosnąć kilogram tygodniowo od czasu jak poszłam na l4, w przedszkolu jednak ruchu miałam sporo
Także Veri, ja już od kilku tygodni takie tragiczne skoki widzęłudzę się że skończę na tych 12 kg :o
Mamami, pamiętam że masz malutko ale to też z powodu diety cukrzycowej prawda?Veri lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTez nie ćwiczę. Staram się na codzien zyc normalnie. Nie proszę męża o odciążanie w domowych obowiazkach. Wszystko robie praktycznie sama. Staram sie wychodzic na spacery i to wszystko. Myślałam o basenie ale na myśleniu się skończyło.
Veri lubi tę wiadomość
-
U mnie 5,5 na plusie, a mam wrażenie, że więcej. Nogi mam jakieś większe, mam wrażenie, że mi puchną. Nie jem jakoś strasznie dużo, muszę sobie przypominać żeby jeść, bo czasem jak zjem obiad o 15 to ogarniam o 19, że od tego czasu nic nie jadłam i pasuje już coś zjeść.. Kompletnie nie jak ja przed ciążą, domowy żarłok
Też czytałam, że 2 trymestr jest najgorszy, ale z opowieści słyszałam, że to jednak w 3 się tyje najwięcej. Jednak nie ma reguły, bo której nie pytałam to w 1 trymestrze schudła, a ja przytyłam więc myślę, że to u każdej będzie indywidualne.
Pantera ja jeżdżę na rowerku stacjonarnym, jak najwięcej chodzę na piechotę wszędzie i dodatkowo czasami jakieś ćwiczenia dla ciężarnych, choć ostatnio mało tego było chcę nadrobić i więcej ćwiczyć
Też macie coś takiego jak zespół niespokojnych nóg? Od kilku dni mnie męczą łydki i muszę nimi ruszać, przed ciążą też takie coś miewałam wystarczyło dosuplementować magnez, a teraz chyba będę musiała dawkę zwiększyć. Mam wrażenie, że to też z krążeniem związane, bo czuje też takie ciężkie te łydki -
nick nieaktualny
-
Oledander robię tak codziennie
Jest ulga na chwilę, zawsze to się dzieje po całym dniu, daje radę zasnąć potem, ale chwilkę się męczę. Będę musiała pomyśleć o jakimś drenażu, bo nie chce się tak do maja męczyć. Zapomniałam wczoraj z ginekolog o tym porozmawiać, bez kartki z pytaniami nie ma co się z domu ruszać eh
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 09:17
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny, i ja chciałam do Was dołączyć
termin na 20.05, dziewczynka
właśnie zastanawiam się nad kompletowaniem wyprawki i bardzo podoba mi się pomysł na rozpoczęcie z tygodnia na tydzień organizowania wszystkiego co będzie potrzebne, też chętnie zacznę od przyborów kosmetycznych i higienicznych
Czy mogłybyście się kochane podzielić informacją jakie dokładnie kosmetyki, przybory higieniczne kupujecie? Np wysłać swoja checklistę, albo skopiować swój koszyk w sklepie internetowymbyłoby super pomocne dla takich zielonych jak ja
kama2784, Oleander, Chusy, Szczęśliwa Mamusia, Milka1991, Szczesliwa ledwo zywa, Biała Azlia, PatkaPP, Veri lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTo ja nic nie napisze i przemilczę
ja nie mogę utyć.. wręcz powinnam schudnąć
Mam dalej mniej niż na początku ciąży wg karty -dużo mniej niż od rozpoczęcia IVF. Teraz wrócił mi 1 kg z tego spadku. Patrzymy na wagę wpisaną w kartę ciąży jako start tak? U mnie zero ćwiczeń - poza tymi do porodu..
Nie pozwolili mi na basen, fitness odpada .. jedynie spacery No ale po lodzie i śniegu nie chodzę .. wcześniej kompletny zakaz przez plamienia.
A czemu my tu ciagle gadamy o wadze - przecież jesteście wszystkie fit chudziny - po wrócicie od razu do wagi lub i mniejnie dołujcie Ciastka pliz ... wracać No z tematami wyprawkowymi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 09:29
kama2784, Szczęśliwa Mamusia, Szczesliwa ledwo zywa, Veri lubią tę wiadomość
-
U mnie to z aktywnością fizyczną w ogóle dno że względu na szew i skracajaca się szyjke mam zakaz wszystkiego, nawet śmieci mąż wynosi już bo za ciężkie, garnka z wodą nie podnoszę tylko stawiam pusty i dopiero nalewam:D Jedynie co to codziennie chodzę z synem do przedszkola, po bułki i 3 razy z psem na krótki spacer. Mało ale zawsze coś. Nie jem jakoś dużo, standardowo 3 posiłki, a tyje w oczach. No nic mam nadzieję że jakoś to po ciąży ogarnę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 09:41
-
Ciacho ja nie z tych co na wadze maja 5 z przodu hehehhe
A co do wyprawki kurde zastanawiam się jaka pogoda będzie w maju. Ostatnio kwietnie są piękne chodzi się na krótki rękaw a w maju paskuda i zastanawiam się czy kupić jakiś taki kombinezonik z grubsze bawełny/welurowy czy co. Taki ten maj jest od paru lat nijaki.
Myślałam o czymś takim :
https://www.51015kids.eu/pajac-niemowlecy-dzianinowy-5r3506Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 09:34
Izka37, Veri lubią tę wiadomość
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
nick nieaktualnyMaMaMi83 wrote:Ciacho ja nie z tych co na wadze maja 5 z przodu hehehhe
A co do wyprawki kurde zastanawiam się jaka pogoda będzie w maju. Ostatnio kwietnie są piękne chodzi się na krótki rękaw a w maju paskuda i zastanawiam się czy kupić jakiś taki kombinezonik z grubsze bawełny/welurowy czy co. Taki ten maj jest od paru lat nijaki.cmok
aaa nie uwierzysz - wywalił mi cukier po jednej bułce pszennej ciabatta - szok ... w życiu nie wezmę tego do buzi
Ja kupiłam w smyku ten: https://www.smyk.com/cool-club-pajac-niemowlecy-kubus-puchatek-162193.html
Tylko ten mam... nie kupuje więcej- czy jeden wystarczy ?
-
Ciacho spokojnie jeden wystarczy ja jak kupie to też tylko jeden.
Tobie wywaliło a ja po zupie wczoraj miałam 83 hahahahWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 09:39
Izka37, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
Oleander wrote:Menka daj spokój, jak nie teraz to kiedy?
a 7kg to chyba taki normalny "książkowy" przyrost, u mnie +6kg
Szczesliwa ceny w koszyku raczej się zmienią na aktualneWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 09:42
5dpo - 189
17dpo - 575
19dpo - 1598
22dpo - 5652
25dpo - 17570
03.2010 - córeczka
11.2016 - 6tc (*)
05.2017 - 11tc (*) -
kama2784 wrote:Menka ja tez +7 i mam wrażenie, ze coraz wiecej jem i pewnie waga teraz będzie mocno szła do góry. W pierwszej ciazy przytylam 15kg i teraz pewnie tez tyle bedzie. Nie martwie sie tym w ogóle.
Tez mysle, ze ceny sie aktualizują w koszyku. Tak napewno jest w innych sklepach typu h&m.
5dpo - 189
17dpo - 575
19dpo - 1598
22dpo - 5652
25dpo - 17570
03.2010 - córeczka
11.2016 - 6tc (*)
05.2017 - 11tc (*) -
Ja mam +6kg ale zaczynałam z nadwaga i schodziła ze mnie waga ze sterydów. Ogólnie jak patrzec na te kalkulatory w wagi to nie jest zle.
MaMaMi- ja już wiem że soków naturalnych sie nie napije:)ale pierwszy trymestr jechałam na wodzie to i ten dam rade, dodam sobie cytrynki jak radziłas i to będzie mój napój. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCiasteczko Jak np na wyjście to taki pajacyk welurowy jeden w zupełności wystarczy .
Rodziłam dwa razy w Maju i tak wypadło że Marysię urodziłam 4 Maja , to było okropnie zimno dobrze że kombinezon kupiłam taki wiosenny , Gabrysię urodziłam 20 Maja i było bardzo ciepło jak wychodziłam że szpitala to miała na sobie body z krótkim rękawem i pajacyk welurowy , plus czapeczka i wziu do samochodu więc jak widzicie Maj jest różny.
Co do aktywności fizycznej to ja już mam serdecznie dość , nawet nie wiecie ile dałabym aby tak dzień w dzień nie chodzić , a w domu przy 4 dzieci też nie usiedzę dopiero wieczorem mogę spokojnie sobie poleżę a tak to cały czas na nogach .
Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty. Do mojej jeszcze nie cały tydzień .
I Ja się witam w kolejnym tc a to już 26. Byłam na zakupach , Ania teraz sobie siedzi w kojcu i się bawi a ja odpoczywam
. Kupiłam wczoraj no spę w aptece tak w ciągu dnia to chyba zcdwa razy brzuszek mi twardnieje sam mój Pan gin mówił że jak będzie Mi brzuch twardniał abym no spy nie żałowała , muszę poprosić go o inny magnez ciągle biorę codziennie po 4 nawet tabletki Magnezin Comfort i co nic jakoś nie działają , a takie okropne skurcze w nogach i łydkach mnie łapią że szkoda mówić .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 09:49
Ciasteczko777 lubi tę wiadomość
-
Ja jestem zaniepokojona, jak zmienia sie moje ciało i elastycznosc skóry.
Niestety u mnie z kolei pozycja ststyczna powoduje napinanie się brzucha i odczuwalne problemy z krazeniem, szczególnie w nogach i pachwinach. Jak się nie ruszam, to nawala kręgosłup.
Dlatego codzienne spacery to u mnie mus, tylko jak pracuję, to nie bardzo znajduje na to czas
Poród to wysiłek fizyczny porównywalny z maratonem, dlatego własnie mam plan chodzić regularnie na zajecia dla ciężarnych