X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja nie przeżyje porodu O.o.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    To ja nie przeżyje porodu O.o.

Dasz radę moja droga jak i My wszystkie ja rodził 4 razy SN w tym roku po roku i dałam radę ;-).

Ciasteczko777, Izka37, kama2784, Nistera, Szczesliwa ledwo zywa lubią tę wiadomość

• Izka37 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi-mam kilka pytań, wysłałam Ci zaproszenie, zaakceptujesz w wolnej chwili?

MaMaMi83 lubi tę wiadomość

ug3773sblvjhwzbs.png
  • Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ja wczoraj sobie pozwoliłam i pojadłam
    Cukier na czczo jakiś żart nawet nie napisze...
    :(
    Trzeba się ogarnąć szybko. Najgorsze, ze co chwile trzeba robić jakieś zakupy bo znowu nic nie ma w lodowce

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ten maj moze byc różny. Tez mam dylemat z kombinezonami. Mam jeden od koleżanki taki misiowy ciepły i zastanawiam sie czy dokupic jakis wlasnie welurowy. Duzo tez myślę, zależy kiedy urodzimy, bo jezeli w połowie miesiąca to nie wiem czy zdazymy za wiele w maju na spacery wychodzic ( chodzi mi o nasze samopoczucie). Syn urodzil sie pod koniec kwietnia i dopiero w polowie maja zaczelam z nim wychodzic na spacery i wtedy mialam jeden polarowy kombinezon i to mi wystarczylo. Potem juz bylo cieplo i zakładałam mu spodnie, body i bluzy.

Milka1991, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha. Dacie radę urodzić wszystkie ! Nie trzeba tu być jakimś strongmanem. To jest wysiłek owszem ale adrenalina robi swoje i bardzo pomaga :)

Co do ubranka na wyjście. Ja już pisałam że kupiłam pajacyk welurowy i tyle. Jak będzie chłodniej to przecież są kocyki itd...;) szkoda kasy bo może być upał :)

Asiul witaj. Na pierwszej stronie masz całą listę z wyprawką. Jak masz jakieś pytania odnośnie poszczególnych pozycji to dawaj :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 10:00

kama2784, Szczęśliwa Mamusia, Asiul lubią tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam dzis lenia. Najchetniej przeleżała bym z Wami caly dzień. Wygońcie mnie do smażenia naleśników, bo sie zebrać z lozka nie moge.

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka zaakceptowalam.

Jak ktoś mi wysyła zaproszenie to napiszcie mi tutaj żebym tam zagladnela bo ja tam nigdy nie zagladalam.

Nisteria twoje też zaakceptowalam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 10:08

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja co z twoimi cukrami? Dalej ci wywala rano? A było już parę dni spokoju. Hmm...

Z tymi zakupami przy tej diecie to jakaś masakra. Pieniądze tak uciekają z portfela . Warzywa drogie jak nie wiem a do tego takie niesmaczne teraz zima

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 10:11

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kombinezona nie kupuje, ale po wczoraj zastanawiam się czy w ogóle coś kupię z ubrań :D przyszła paczka od mojej siostry z Irlandii po jej 4 miesięcznym synu, a wczoraj siostra przyrodnia dała mi dwie siaty ciuszków nowych bo urodziła jej się córka a dostała od kogoś na chłopca :D takim oto sposobem nie kupując jeszcze kompletnie nic dla dziecka mam cały karton rzeczy, które zaraz przy kawce będę przeglądać i na pewno jest tam i jakiś grubszy kombinezon i jakiś pajac welurowy i w ogóle :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 10:35

Pestkkaa, Szczęśliwa Mamusia, Nistera, Milka1991, Ciasteczko777, iwwk, PatkaPP, Veri lubią tę wiadomość

gann3e3k0unlohxb.png

• Nistera Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary oh jak ci zazdroszczę. Ja przy synu tyle dostawałam. Pamiętam do dziś jak siedziałam na podłodze na dywanie i to wszystko oglądałam, segregowalam . Mrrr cudowne uczucie :D
    U mnie pech niestety nikt nie ma takiego maleństwa żebyśmy coś dostali. Coś tam kupiła już teściowa z mamą moja A 10 marca jest mega duży flohmarkt dziecięcy więc się wybieram i tam planuje resztę kupić. Te maleńkie ubranka tak szybko się zmienia że nie zdarza się zniszczyć więc nie widzę różnicy kupić nowe czy używane. Jedynie ręczniki z kapturkiem kupię nowe i pieluchy tetrowe. Pościel znalazłam niedawno po synu w szafie . 2 razy kołdra 2 razy poduszka i 4 poszewki na zmianę, nawet nie wiedziałam że mam , myślałam że wszystko oddałam. Kocyk też mam po synu , rożek teściowa kupiła więc zostanie kosmetyka wozek i nosidło więc nie ma tragedii :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 10:46

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez wszystkie ciuszki sa, trzeba tylko odgrzebac i wyprac ;)

Nie moge sie doczekac az kupimy szafe, zebym mogla wreszcie te ubranka ogarnac. Az mnie rece swiezbia.

Szczęśliwa Mamusia, Szczesliwa ledwo zywa lubią tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama2784 wrote:
    Ale mam dzis lenia. Najchetniej przeleżała bym z Wami caly dzień. Wygońcie mnie do smażenia naleśników, bo sie zebrać z lozka nie moge.

Jak chcesz to leż mi się gulaszu nie chce gotować ale no trzabyło wstawić mięso :-P . Jeść też coś trzeba ;-) .

kama2784 lubi tę wiadomość

• Nistera Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzis spaghetti warzywne, mąż sobie zazyczył. Tylko siedzę z Wami zamiast tyłek ruszyć i zacząć ogarniać ten obiad :D

Szczęśliwa Mamusia, kama2784 lubią tę wiadomość

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:) ja tez jeszcze leze . Jedyne co mnie wygoni z lozka to pragnienie zjedzeia sniadania:D

Mam wrazenie ze moj brzuch rosnie w oczach, co rano sie budze i klade na wznak to widze coraz wieksza gorke przed soba a jak wchodze pod prysznic to patrzac w dol nie widze nog ;D

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

o148o7es5xrrd9s8.png
  • Pantera Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My robiliśmy tak przy pierwszym dziecku, że umawialismy sie z dziadkami na konkretny prezent z okazji narodzin dziecka ok 200-300zł, czyli: leżaczek FP, karuzela z projektorem FP, nosidło Lascale.
    Niczego innego nie dostalismy oprócz używanych łóżeczka i wózka.
    Przynajmniej nie było nietrafionych prezentów :)

Nistera lubi tę wiadomość

• Chusy Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie wczoraj przybyl nasz lezaczek FP :P Buja sie samo, hurra :D

Szczęśliwa Mamusia, Ciasteczko777, Nistera, kama2784, Veri lubią tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa ledwo żywa Ja mam na odwrót mąż mój ale żeś okrągła się zrobiła :-P tak ciekawa jestem gdzie , ale brzuszek Ci wywaliło tak z której z strony :-P . Jak leżę to widać tylko górkę jak chodzę to taką piłeczkę czasami mam takie wrażenie że od miesięcy mam taki sam brzuszek :-P .

Ja od rodziny nic nie chce aby coś Mi ktoś kupował , sama wiem co Mi potrzebne siostra dała mi chyba z trzy worki ubrań w tym dwa dla Ani jeszcze mam po Ani ciuszki takie uniwersalne kolory jak coś sobie jeszcze dokupię .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 11:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja-33 wrote:
    Kurde ja wczoraj sobie pozwoliłam i pojadłam
    Cukier na czczo jakiś żart nawet nie napisze...
    :(
    Trzeba się ogarnąć szybko. Najgorsze, ze co chwile trzeba robić jakieś zakupy bo znowu nic nie ma w lodowce
    To może jakaś faza księżyca czy co :D ja zawału dostałam po tej bułce!! Wywaliło mi 136!!! Dzis na czczo 87... bułka była wieczorem :( Ojoj ... po śniadaniu - 2 kromki białego chleba (tak- czarny wyszedł) 118. Boje sie jeść dziś !!
    Ciekawe co było w tej bułce że taki wystrzał !??! Pierwszy raz ją jadłam. Never again!

My od „dziadków” dostaliśmy ten wózek emmy. Cudny prezent ale przegięli, było mi długo niezręcznie i głupio - ale to pierwszy wnuczek moich rodziców a tak sie uparli...wózek odbieramy jednak na koniec lutego- dwa msc w domu wystarczą żeby „zapachniał” nami. Czy Wy pierzecie części gondoli ??
    Nistera - accepted :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 11:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko Ja jak kupiłam dla Ani wózek to tylko trochę odświeżyłam wzięłam szczotkę ryżową i czyściłam potem sechł na dworzu akurat ciepło było , nie wszystkie części gondoli da się wyjąć sama gondole to miałam czysta i zadbaną jedynie materacyk wyprałam no i daszek , na pewno odświeżę wózek jak go kupię nadal nie wiem jaki kupić , najpierw czeka mnie rozmowa z mężem a coś czarno to widzę .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 11:30

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

‹‹ 716 717 718 719 720 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ