X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie proszki do prania dla maluszków polecacie?

• Pantera Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki poziom gorączki powinien zaalarmować?
    Mam 38,3 a mąż za granicą do środy wieczór ehh. Wziełam paracetamol i czekam.
    Jakaś infekcja mnie dopadła z żołądkowymi ekscesami i córka też chora.
    W pierwszej ciąży człowiek to się mógł beztrosko pochorować, a teraz to nawet ledwo chodząc trzeba jeszcze dziecko ogarnąć.

Co do ułozenia to córka w 1szej ciąży tez była ukośnie z twarzą do kręgosłupa, poród sn. Teraz mały wydaje mi się ze podobnie się ułożył patrząc po kopnięciach

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak temp Pantera? Niestety w ciąży tylko Paracetamol. Możesz crp zrobić ewentualnie.
    Kama ja kupiłam perły piorące perlux baby(ja ogólnie tylko kapsułek używam dla nas ariel) i płyn do płukania lovela.
    Trzymajcie kciuki mam dzisiaj wizytę :)

Ciasteczko777, Milka1991, Nistera, iwwk, kama2784, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mocne kciuki :) za wizytę !
    Pantera - dużo zdrówka, też polecam crp test.
    U nas fatalna noc.. i znowu rano wymiotuję :( bleh ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 06:43

• MaryJane Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pantera, Jak się taka powyżej 38 utrzyma ze 2, 3 dni to pewnie warto już zareagować. Jak nie mam nigdy temperatur, nawet przy ciężkich infekcjach spada Mi do 35, to średnio dobrze podobno.

U mnie też noc koszmarna, wczoraj dalej cały dzień bóle okresowe mnie meczyły, i niesamowity ból w krzyżu, całą noc przez to nie spałam, dalej bolą plecy, brzuch póki co lepiej.
    Ale jadę w południe do mojego lekarza, chciałam odwołać z powodu wizyty na ip w sobotę ale stwierdziłam ze lepiej z prowadzącym się dogadać czy coś dalej działać trzeba czy przeczekać.

Widzę rozmowa o jajkach i innych cudach, ja uwielbiam jajka w każdej postaci, z rozlanym żółtkiem też :D a tatar to już w ogóle, mój mąż robi mistrzowskie, jest na każdej imprezie zawsze i ubolewam ale w ciąży nie jadam :)

gann3e3k0unlohxb.png

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze Pantera trzymaj się.
    Moze leć dziś do rodzinnego.

Ja kupie albo Dzidziuś albo Lovela. Wcześniej pralam w Dzidziusiu chyba że nie było to właśnie w loveli. U mnie młoda nie miała problemow skórnych więc właściwie nawet jak zdarzyło mi się wyprać w czymś innym było ok.

Ciacho ty to masz przewalone z tymi "zwrotami". Wymiotujesz chyba za nas wszystkie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 07:28

kama2784, Ciasteczko777, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Pantera Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, lecę do internisty dzis rano, w nocy temperatura znowu skakała do 38st, nastawiałam sobie budzik co kilka godzin, by kontrolować czy trzeba paracetanol wziac. Ja też z tych co prawie nigdy gorączki nie mają.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko znów trzymamy sztame, nie spałam od 3 do 5 przez to, jutro glukoza i nie wiem jak tyle godzin na czczo mój żołądek zniesie

Kciuki za wizytę! :)

Proszki kupiłam lovela i bobini, płyn lovela. Dziewczyny tu kiedyś polecaly to wzięłam takie bo ja nie mam doświadczenia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 07:58

kama2784, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

• MaryJane Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander, też tak panikowałam, bo godzinę bez jedzenia rano i już mną szarpie ale ta glukoza działa serio jak posiłek, dopiero godzinę po powrocie do domu zgłodniałam :D

gann3e3k0unlohxb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane oo dzięki takich słów potrzebowałam :) może nie będzie tak zle

• iwwk Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wróciłam z badań krwi(elektrolity, tsh), a krzywa mnie czeka za tydzień :D Czekam teraz po euthyroxie żeby śniadanie móc zjeść i już mnie skręca :D Oby było tak jak mówisz MaryJane i żeby po glukozie żołądek nie ssał :D

Jak szłam do laboratorium to brzuch po lewej stronie koło pępka zaczął się napinać, jak wracałam to to samo, nie boli, ale takie mega nieprzyjemne uczucie. Zadzwonię jutro do swojej ginekolog, może podejdę dla świętego spokoju do niej w czwartek niech zbada szyjkę i brzuch, bo wieczorem jak zasypiam to schizuję. Młoda w tę szyjkę przed zaśnięciem musi sobie pokopać eh. Początkiem stycznia była prawie 5cm, ale widząc co się dzieje wokół to nigdy nie wiadomo jak to teraz może wyglądać :/ Przesrane te szyjki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 08:22

atdcjw4ziax1my6y.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie w Pytanie na Śniadanie jest temat l4 w ciąży :)

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Ja kupiłam płyn do prania bobini, a do płukania nie zamierzam używać.

Puszku kciuki za wizytę :)

Ja się nauczyłam spać z poduszką pod tyłkiem, bo mały też mnie często kopie po szyjce, i rano jak wstanę to już wyżej siedzi. W ogóle jakoś wydaje mi się, że ten brzuch mam cały czas nisko. Nie wiem czy to tak ma być.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam proszku lovela a jak jestem w lidlu i loveli brak - to jelp. Plynu do płukania do dziecięcych nie używam. Jeszcze w tym okresie do 6 miesięcy po każdym praniu zawsze uruchamiałam dodatkowe płukanie, a teraz tylko, jeśli ktoreś z ubranek było mocno usmarowane np.marchewką i musiałam użyć przed praniem odplamiacza.

U mnie też kiepska noc - nie mogłam spać, budziłam się bo w brzuch niewygodnie.. No i takie efekty, że rano łeeeb boooliii

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 08:46

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko dobrze, mala jest głowa w dół, waży 768g. Mam anemie i muszę brać jeszcze dodatkowe żelazo :p

Oleander, Biała Azlia, iwwk, Izka37, Agata :), kama2784, MaMaMi83, Pestkkaa, 4me, Ciasteczko777, Chusy, PatkaPP, Milka1991, Pani Moł lubią tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Agata :) Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miałam okropna noc, obudziłam się z bólem gardła :( najgorzej na swiecie
    A na sikanie to chyba z 20 razy w nocy, meczarnie, nie mogę się wyspać, potem chodzie jak zombie

Co do twardnienia brzuszka też ostatnio mnie lapie i to dość często, wczoraj np co 10 min twardy jak kamień na minutę do tego często dochodzi ból brzucha jak na okres delikatny, na pewno wspomnę o tym lekarzowi w czwartek, bo dziś rano tylko podniosłam się z łóżka i już twardy. Ale mała jest juz taka duża, czuję to <3 może to przez nią i jej kopniaki :D

Co do proszków to też mam lovela, proszek i płyn wzięłam przez pomyłkę zamiast do płukania to też do prania grrr ale nie zmarnuje się :p

A w czwartek wizyta <3 już nie mogę się doczekać, ciekawe ile mała będzie ważyła, to już 29 tydzień także chyba sporo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 09:10

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszku 25tydzien to ładna waga. Super

Jakie żelazo dostałaś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 09:26

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Dziewczyny. Ja uzywalam w usa proszkow dzieciecych i jak wrocilismy do pl to Adrian mial 3mc i siostra wszystkie jego ciuchy wyprała w normalnym proszku i nic mu nie było wiec juz pralam w normalnym proszku dlatego nie znam polskich proszkow.
    Współczuje mdłości i wymiotów. Ja należę do szczesciar, które i mdlosci i wymioty ominęły, a Wy Biedne juz tyle miesięcy sie męczycie.
    Tak jak dziewczyny mowia, po glukozie w ogóle moe jest sie glodnym. Ja miałam ogoromna ochote na ciepła zupe po badaniu ale głodu w ogole nie czułam.

• Nistera Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupię chyba persil sensitiv kapsułki, no u nas nie ma takich specjalnych dzieciowyvh proszkow. Te wszystkie sensitiv reklamują że dla dzieci więc chyba będzie dobry.

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszku Mała ładnie wazy i juz główka ułożona. Super!
    Agata ja tez w czwartek mam wizyte.
    W Rzeszowie snieg pada :/ Dziecko moje biega szczesliwe i pyta czy na sanki pójdziemy, a ja na śnieg patrzec nie mogę fuuu

‹‹ 749 750 751 752 753 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ