Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej:) mi tez strasznie wypadaja wlosy wyniki krwi mam idealne wiec to raczej przez hormony. Tym bardziej sie boje co bedzie po porodzie przy karmieniu podobno dopiero wtedy zaczynaja sie sypać
Ja przebudzilam sie kolo piatej nie spalam do siodmej. Dopadl mnie stres przedslubny. Do tego wczoraj nie moglam sie dodzwonić do managerki z restauracji gdzie mamy przyjecie i sie zaczynam denerwować bo nie mamy dogadanych szczegółów ani nawet tortu:( chyba tam podjedziemy dzis albo jutro jak dalej kontaktu nie bedzie.jak sobie poradzic z takim stresem? Niechce zeby odbilo sie to na malym albo na jakis skurczach i bolach:( -
No to pewnie jednak hormony, nigdy mi tak bardzo nie leciały jak teraz. Ogólnie wyglądają spoko, nie są suche, przetłuszczają się różnie, od dnia dużo zależy. Buzia się poprawiła, zero wyprysków, przebarwienia ładnie schodzą, ale to też zasługa olejku z tamanu, śmierdzi, ale skuteczny
Kiedyś płakałam, że mi się rozstępy pojawiły, ale to był fałszywy alarm, tylko mnie spodnie obtarły
Wyczytałam wtedy o magicznych właściwościach olejku z tamanu
Co do cery to wiedziałam, że jest super, tak jak olejek z pachnotki, dodaję do też go balsamu i smaruję brzuszek z nadzieją, że może zdziała cuda i uchroni przed rozstępami
Szczesliwa na pewno wszystko będzie dobrze i dogadacie wszystkoStaraj się myśleć pozytywnie, wiem, że łatwo nie jest, ale pomyśl sobie o tym tak, że co by się nie działo to i tak ten dzień będzie wyjątkowy, bo WASZ
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 11:50
Szczesliwa ledwo zywa, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
U mnie 11.8 hemoglibina z tego co pamietam. Na razie kazala diete, chyba dlatego, ze stwierdizla, ze to moze przez infekcje taki spadek. A co mam jesc? Watróbke, buraki? Juz poprzednio mialam 12,5 co jak na mnie to malo i zaczelam jesc wiecej miesa czerwonego i buraki, a i tak spadlo. Najgorzej, ze ja w ogole nie mam apetytu... Wczoraj zjadlam 3 bulki i banana przez caly dzien, wiem kiepsko, ale nawet na nic ochoty nie mialam
-
Aktyde z apetytem mam ten sam problem, za dużo nie jem, staram się wartościowo jeść, ale wiadomo, że słabo to wypada czasami, bo dużo rzeczy mi nie wchodzi. Pilnuję się z jedzeniem, ale ja prawie w ogóle głodna nie jestem, tylko rano jak wstanę. Dzisiaj 4 małe kanapki zjadłam na śniadanie, przy 2 już mi się wymiotować chciało, bo czułam, że to za dużo, ale pomalutku jakoś to wcisnęłam w siebie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 11:54
-
nick nieaktualnyAgata :) wrote:no on mega mocny, tzn, morfologii nie robiłam żeby sprawdzić poziom ale czuję się o niebo lepiej więc tak wnioskuje, jak miałam niską hemo to ledwie funkcjonowałam.
boże tak mnie gardło boli, są jakieś sposoby w ciąży na gardło? nienawidzę być chora
Ja na ból gardła kupiłam Prenalen dla kobiet w ciąży i matek karmiących , a kto lubi być chory chyba nikt .
aktyde85 Może położnej się doradź , jak byłam w mojej poprzedniej ciąży też jadłam dużo barszczu czerwonego , i kaszanki , brałam też taki magnez ale nie wiem jaki to już był , mój Pan gin mówił coś o szpinaku może na necie przeczytaj co podnosi żelazo jakie warzywa lub owoce .
Mój apetyt to nikt nie przebije ja wstaje jest godzina 7 rano tam biorę kwas foliowy potem jem jedną kanapkę lub dwie albo ugotuję kisiel i do tej 12 potrafię nic nie zjeść , potem przez południe podobnie może czasem jakąś kanapkę zależy co jest do zjedzenia w lodówce.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 12:05
-
aktyde85 wrote:U mnie 11.8 hemoglibina z tego co pamietam. Na razie kazala diete, chyba dlatego, ze stwierdizla, ze to moze przez infekcje taki spadek. A co mam jesc? Watróbke, buraki? Juz poprzednio mialam 12,5 co jak na mnie to malo i zaczelam jesc wiecej miesa czerwonego i buraki, a i tak spadlo. Najgorzej, ze ja w ogole nie mam apetytu... Wczoraj zjadlam 3 bulki i banana przez caly dzien, wiem kiepsko, ale nawet na nic ochoty nie mialam
a tego drugiego nawet nie mozesz.
Ja walczę z zelazem pol zycia... Nie ma sie co bac tabletek tylko trzeba je dobrze dobrać-metoda prob i bledow. Po 3 dniach juz bedziesz wiedziała czy to dobre zelazo. Ja bralam Szelazo i byla tragedia. Teraz biore to co Mamami Sorbifer i jest super i wyniki tez ekstra.
Serio strasznie ciezko to zalatwic dieta a zawlszcza w ciazy...
-
Właśnie wyniki doszły z morfologii, hemoglobina do 12,5 podskoczyła w miesiąc, bez suplementacji dodatkowej, także super
Może mięsa jem więcej, a nawet nie zwróciłam uwagi. Fakt buraczków więcej wjechało, ostatnio barszczyk, surówka z buraczków, szpinak też zaczęłam robić. O i herbatka czerwona rooibos, ona ponoć ma dużo żelaza. Także te włosy to już na pewno nie od tego hehe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 12:30
aktyde85, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIwwk mi w tej ciąży od poczatku włosy wypadaja i bardzo się tym martwilam, bo w poprzedniej ciąży nawet jeden mi nie wypadł. Gin powiedział, ze czasem wypadaja, czasem nie. Kazal sie tym nie martwic. Po ciazy byl szooooook. Wypadaly strasznie. Fryzjierka mowi,ze skoro teraz mi wypadają to po ciąży juz tak tragicznie nie bedzie. Po ciąży niby wypadaja wszystkie te ktore przez ciaze nie wypadły.
-
nick nieaktualnyJa straciłam włosy po hormonach IVF i wtedy poleciało żelazo też.. płakałam i leciały jak szalone i nic nie pomagało
Potem nagle stop i teraz mam bujną czuprynę i masę baby hairdo czasu - po porodzie znowu będzie pogrom
Moje wyniki - erytrocyty -4,62, hemoglobina 13,4biorę tylko żelazo w witaminach, przy czym słabo z jedzeniem i dużo wymiotuje .. ale jest całkiem Ok.
-
Kama to mam nadzieję, że będzie tak jak piszesz, bo właśnie u większości słyszałam o poprawie kondycji włosów, cery, paznokci w trakcie ciąży, a po ciąży wypadanie, wysyp pryszczy. Mam nadzieję, że skoro ja z pryszczami męczyłam się dość długo w ciąży i włosy tak wypadają, paznokcie też dość słabe, to chociaż okres po będzie łaskawy
No nic, na pewno to kiedyś minie
-
Dziewczyny mam dosc ... mainowicie jak nie z corka to musze latac ze soba i kurcze jeszcze wszystkiego nie zalatwilam wyprowadzka w sobote trzymajcie kciuki bym to wszystko przetrwala. zadko pisze bo zle sie czuje oblewaja mnie poty jestem spiaca nad niczym nie moge sie skoncentowac i mam kaszke manna z mozgu ...
bylam u rodzinnej 40 min siedzienia 14 osob przedemna , zaczelo mi sie slabo robic mialam cienki sweterek porozbieralam sie oczywiscie i siedzer a mnie poty zlewaja slabo mi duszno maz dzwoni a ja nawet nie wiedzialam co mam mowic i kurcze jakbym sie sciela nie moglam nic powiedziec co chcialam <lapie sie na tym coraz czesciej>
z tego powodu wbieglam za facetem wchodzil kazala mi wyjsc bo nie ma 200 rak ja mowie ze mi slabo ze skierowanie ona zebym wyszla gosciu wyszedl kazala mnie wezwac i z pretensjami ze tez ludzie czekaja ja jej mowie ze siedze z 40 min slabo mi poty mnie zlewaja a ona ze kazdy ma dolegliwosci , ludzie byli nie mili zaczeli mowic o sobie ja mowilam ze w ciazy i naprawde okropnie sie czuje ze 14 ludzi przedemna nie dam rady czekac tyle na skierowanie ...
Powiedziala doktorka ze faktycznie mam ten cukier za niski , z krwi co mi powtarzala wyszedl mi 56... wypisala skierowanie bez mrugniecia okiem szukam poradni diabetologicznej na jaroslawiu , jak nie terminy to kuzwa juz nie wiem gdzie mam isc... Mam swiadomosc gdyby nie moja upartosc to bym tak z tym siedziala przeciez lekarz mi powiedzial ze swietnie jest...... -
Skarb aż się gotuje w człowieku jak się czyta jak Ciebie tam traktują, masakra. Z takimi dolegliwościami na izbę przyjęć jedź, najlepiej byłoby do Rzeszowa, jeśli masz taką możliwość, ale domyślam się, że pewnie ciężko
Ja mam złe zdanie na temat szpitala w Jarosławiu, dwie babcie tam często bywały i podejście do pacjenta słabe. Nie wiem jak na innych oddziałach to wygląda. Strasznie Ci współczuję i nie wiem jak można Ci pomóc, bo jeszcze 3 miesiące, a Ty się wykańczasz
Może po tej przeprowadzce mogłabyś z mężem np. w niedzielę z rana pojechać do Rzeszowa na SOR żeby on się wykłócił żeby Cie szybko przyjęli. Powiedziałabyś, że czujesz się fatalnie, byłaś u rodzinnej, ale nic nie pomaga, a z Tobą coraz gorzej, moim zdaniem to są objawy nadające się na szybką interwencję. Wiem, że na tygodniu jak masz małe dziecko, drugie w drodze, na pewno jest Ci ciężko, ale pomyśl o tej niedzieli.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 13:07
-
SKARB
Wiesz czego tak się czułas bo miałaś nagły spadek cukru. To jest bardzo niebezpieczne.
Masz skierowanie więc muszą cię przyjąć w ciągu 7 dni i koniec!!! Tak jest zapisane w ustawie za życiem i nie ma zmiłuj jeśli nie muszą ci dać odmowe na piśmie wtedy sprawę zgłaszasz do NFZ o rzecznika praw pacienta
I moja rada, miej zawsze przy sobie w takich sytuacjach coś słodkiego, nawet sok pomarańczowy baton czekoladowy cokolwiek co w szybkim czasie podniesie ci cukier. Te spadki są niebezpieczne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 13:08
Ciasteczko777 lubi tę wiadomość
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
Skarb dokłądnie jak Mamami pisze takie samopoczucie możesz mieć przez hipoglikemię (też te poty, ciężko zebrać słowa). Mają 7 dni na przyjęcie Cię, idziesz z kartą ciąży i powołujesz się na ustawę za życiem i jak ktoś bedzie się kłócił to poproś o odmowę na piśmie, bo zgłosisz do nfz. Kurcze biegna jesteś z tym wszystkim jeszcze lekarze jacyś niepoważni...
MaMaMi83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny- http://matkaprawnik.pl/skarga-na-odmowe-wyznaczenia-wizyty-u-lekarza-w-ciagu-7-dni-roboczych/
http://matkaprawnik.pl/uprawnienia-kobiet-w-ciazy-do-korzystania-poza-kolejnoscia-ze-swiadczen-opieki-zdrowotnej/
polecam
Matka - też prawnikMaMaMi83, Biała Azlia, iwwk, puszek369 lubią tę wiadomość
-
Zaraz poczytam co pisałyście tylko napisze co po wizycie. Szyjka ma około 3cm, więc faktycznie bez szału, ale lekarz mówi że wszystkie te szyjki które mierzą ponad 4cm to jest inny sposób mierzenia. I na ten etap ciąży 3cm to długa szyjka i tak, mam przyjechać za 2 tygodnie sprawdzić czy mocno skurcze jej nie skracaja. Co do boli już 2 lekarz powiedział Mi że taka moja uroda, dopóki nie robią krzywdy szyjce to trzeba z tym jakoś sobie radzić, jest zamknięta i twarda na ta chwilę. Dostałam dodatkowo do luteiny duphaston i scopolan. No i zerknął szybko na dzidzie, mówi że wychodzi mu koło 790 gram czyli termin dokładnie jak z OM. Nie wyszły mu żadne dysproporcje. I teraz najlepsze, zapomniałam spytać o łożysko, więc już po badaniu lekarz powiedział tylko ze ma pewno nie było przy szyjce! To znaczy że się podnosi i wygląda na to że przodujace już nie jest!
iwwk, Biała Azlia, MaMaMi83, Pani Moł, 4me, Pestkkaa, Oleander, puszek369, kama2784, Ciasteczko777, PatkaPP, Milka1991 lubią tę wiadomość