Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny
Mam pytanie odnośnie krwi pępowinowej. Zastanawialiście się na tym czy ją bankować?
Znalazłam taki artykuł
http://www.medonet.pl/zdrowie/zdrowie-dla-kazdego,bankowanie-krwi-pepowinowej--tak--ale-tylko-do-celow-publicznych,artykul,1721323.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 09:59
-
nick nieaktualnyPuszku
bardzo ładnie ! A anemia przejdzie tylko łykaj - ja tez miałam mocną na pocz ciąży i udało się ładnie wyjść ale żelazo dalej łykam w wit (60).Noooo z tymi wymiotami to lipa, nic nie poradzisz... za to cukry mi b. szaleją.
Powodzenia na dzis. wizytach i glukozie !!! -
puszek369 wrote:Wszystko dobrze, mala jest głowa w dół, waży 768g. Mam anemie i muszę brać jeszcze dodatkowe żelazo :p
jaką masz hemoglobine? mi tez trcohe spadla, ale lekarka kazala poki co diete lepsza trzymac... a jak sie nie poprawi w coagu 3 tyg to zelazo. Jakie bierzecie? Są jakies po ktorych nie ma zaparc? nie mam doswiadczenia, bo zawsze mialam idealne wyniki krwi! -
nick nieaktualnyPuszku, waga super
a z tą anemią na pewno dasz radę
MaryJane, trzymam kciuki za wizytę
Kama, ja polecam Dzidziusia, teraz w drugiej ciąży też go kupiłam już, zarówno proszek jak i płyn.
Alicja, my się kiedyś zastanawialiśmy nad bankowaniem krwi, ale jednak nie zdecydowaliśmy się.
Pantera, dużo zdrówka! Ja ostatnio chorowałam i wiem jak to się idzie wymordować, zwłaszcza w ciąży, kiedy prawie nic z leków nie można.
Aktyde, ja nie miałam zaparć po Szelazo SR i ładnie i szybko hemoglobina mi przyrastała po nim zawsze.kama2784, aktyde85 lubią tę wiadomość
-
Co do tych twardnien brzucha to ja rozmawiałam o tym z położna już, to są te skurcze braxtona ja mam je od jakiegoś 20 tyg. Niedawno miałam taki dzień że miałam ich chyba z 10 Albo więcej wtedy jeszcze myślałam że to normalne A położna powiedziała że jeśli nie bolą nie są niebezpieczne ale jeśli mam ich tak dużo w ciągu dnia to jechać na ip bo takie skurcze mogą powodować skracanie szyjki czyli do przedwczesnego porodu. Od tamtej pory nie mam już ich tak często ale obserwuje to w razie co pojadę na ip. I jeśli się pojawiają często położyć się na boku i leżeć najlepiej cały czas powinny przechodzić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 10:20
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 -
nick nieaktualnypuszek Nie no ładna waga ❤️, i już główką do dołu ułożone wasze szczęście jest
.
Gratuluję udanych wizyt ❤️. I trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty.
A ja witam się moje drogie już w 7 msc i zarazem wkroczyliśmy w 27 tc ❤️❤️ i trzeci trymestr ciąży❤️ , robi się coraz bardziej poważnie czas zacząć wreszcie coś gromadzić
. Samopoczucie oki już mi przechodzi kaszel mam mały , tylko teraz jak na złość Gabrysia i Marysia mają katar
.
Kupiłam wczoraj w aptece Magne B6 gdyż Magnezin wcale mi nie pomagał , na te moje skurcze w łydkach . Już w następnym tygodniu wizyta tak długo nie widziałam Dominika , najważniejsze aby dać radę jakoś przetrwać na glukozie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 11:13
Pestkkaa, Chusy, Oleander, Biała Azlia, Szczesliwa ledwo zywa, Agata :), Ciasteczko777, kama2784, Izka37, Alicja-33 lubią tę wiadomość
-
aktyde85 wrote:jaką masz hemoglobine? mi tez trcohe spadla, ale lekarka kazala poki co diete lepsza trzymac... a jak sie nie poprawi w coagu 3 tyg to zelazo. Jakie bierzecie? Są jakies po ktorych nie ma zaparc? nie mam doswiadczenia, bo zawsze mialam idealne wyniki krwi!
Ja miałam hemoglobine ostatnio 11.7 i dr kazała mi dalej kontynuować żelazo. Biorę Solbifer, zaparć nie mam ale muszę go brać zaraz po posiłku bo mój żołądek ogólnie nie toleruje żelaza i mnie boli. Jak zjem z obiadem lub kolacja jest ok.2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
Kama ja po glukozie byłam głodna jak wilk
zjadłam syte śniadanko, a potem dorwał mnie okropny ból głowy i mdłości
u mnie hemoglobina też nisko, miałam tadryferon brać, ale czułam się po nim jeszcze gorzej, już nie wspomnę o braku wizyt w toalecie
starałam się jeść zdrowiej w produkty bogate w żelazo, tabsy odstawiłam po kilku dniach i od razu wróciłam do życia.
Szczęsliwa mamusia piękny brzusioSzczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
Agata :) wrote:Kama ja po glukozie byłam głodna jak wilk
zjadłam syte śniadanko, a potem dorwał mnie okropny ból głowy i mdłości
u mnie hemoglobina też nisko, miałam tadryferon brać, ale czułam się po nim jeszcze gorzej, już nie wspomnę o braku wizyt w toalecie
starałam się jeść zdrowiej w produkty bogate w żelazo, tabsy odstawiłam po kilku dniach i od razu wróciłam do życia.
Szczęsliwa mamusia piękny brzusio
Dostalam to gowno po porodzie, bo wtedy mialam hemoglobine 5, wzielam raz i sobie darpowalam ;p po miesiacy hemoglobina sama byla juz w okolicy 12. Teraz to nie wiem co sie dzieje, ze lecimoz erpzez choroby...
-
nick nieaktualnyMi wystarcza ta z wit -60 mg. Pięknie mi skoczyły wyniki
Ufff cukry dziś względne - na czczo 75; sniad z ciemnym chl. 115... tylko on ma zakwasie - zaraz mnie zgaga dobije.. ale spanikowałam i boje sie jeść / najwyżej troszku jeszcze schudniemy
Jakaś epidemia - wszędzie każdy chory, ja do lek ide z maseczką.. -
Agata moja dr mówila mi że tadryferon zostawimy na później w razie czego bo jest mocniejszy jak Solbifer. Więc może dlatego tak zareagowałas na ten lek.
Ale jak poprawienie diety ci pomogło to super.Agata :) lubi tę wiadomość
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
no on mega mocny, tzn, morfologii nie robiłam żeby sprawdzić poziom ale czuję się o niebo lepiej więc tak wnioskuje, jak miałam niską hemo to ledwie funkcjonowałam.
boże tak mnie gardło boli, są jakieś sposoby w ciąży na gardło? nienawidzę być chora -
nick nieaktualnyMaMaMi83 wrote:Ciasteczko u mnie te na zakeasie też powodują zgage, i wogole mam wrażenie że mój żołądek nie może sobie poradzić z trawieniem tego chleba.
po białej bułce było szaleństwo, nie tknę już białego.. upieke czasem sama chleb żytni
zobaczymy jak zareaguje. Ale przyznaje, że sie przestraszyłam.
Agata - płukankę /woda utlen lub sól. Tabl isla, prenalen..Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 11:03
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/32020ad9ce39.jpg
Takie wyniki mam, ja też nie jem od 12 lat czerwonego mięsa. Dostałam w związku z tym biofer, bo jest ze sproszkowanej hemoglobiny wolowej.
nie bankuje krwi pepowinowej, moim zdaniem jak ktoś ma pieniążki i tego nie odczuje to super niech weźmie i to ma, dla mnie sens miałoby bankowanie państwowe, a można oddać w 3 szpitalach w Warszawie, raz w roku w całej Polsce jest akcja, się to jakoś wrzesień czy coś.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja ostatnio hemoglobine też chyba taką miałam jak Ty Puszku i MaMaMi, na pewno poniżej normy, dzisiaj znów robiłam morfologię, ale moja ginekolog nic nie mówiła żeby suplementować żelazo po ostatnich wynikach. Zauważyłam, że strasznie wypadają mi włosy, też tak macie? Zastanawiam się czy właśnie nie ma to jakiegoś związku. W piątek mam kardiologa, dla niej robiłam dodatkowo morfologię to może ona coś powie więcej.