Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane wrote:
    U mnie też mierzy dopochwowo, i zwykle badanie też mam od czasu ciągłych dolegliwości. Aktyde, ile waży maleństwo? Mi się wydaje że trochę mało mój mały waży, niecałe 740gram, ile wasze dzieci na ostatnich wizytach miały i który to dzień był? Wiem że często to pytanie się pojawia ale nie przekopie się teraz przez posty żeby sobie przypomnieć :D
    U mnie w 24+3 było 712 g

• 4me Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa ledwo zywa wrote:
    Boje sie tej lewatywy ale poprosze o zrobienie. Mam już w koszyku gemini wrzucona.

No i wszystko wiem ale co z tym jajkiem??:D
    Hehehe ja o tym zapomnialam i jadlam sadzone ;)
    Zreszta niestety zjadlam tez za duzo ryb wedzonych najprawdopobniej na zimno :/ jak byłam na tym pudelkowym cateringu to niestety sie zdazalo. Wiekszosc oddawalam mezowu ale pare razy zjadlam :/albo jakies pasty rybne-pewnie tez byly z wedzonych :(

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany. Dobrze że przypomnialyscie o enemie. Też chce zrobić ale sama w domu. No chyba że scenaeiusz będzie zaskakujący to w szpitalu.

Co do jajek to hmm ja jem wszystkie rodzaje. Na twardo na miękko sadzone itd...
    https://mamaginekolog.pl/jaja-w-ciazy/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 20:53

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka888 wrote:
    Dziewczyny, Wam też tak brzuszki twardnieja, spinaja się mocno, że brzuch jak skala i robi się takie uczucie jakby bardzo mocno chciało się siku?
    Menka mi się czasem coś takiego podobnego zrobi. I nie wiem co to jest. Tylko nie czuję przy tym twardego brzucha, ale ja w sumie mam trochę sadełka. Bardziej czuję tak jak mówisz, że chce mi się nagle siku, trochę mnie zaboli w krzyżu i duszno trochę mi się zrobi. Nie wiem czy to twardnienie, skurcz czy może nagły ucisk dziecka na coś. Ja mam już tak wiele tygodni. Biorę oczywiście magnez.

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A o co Wam chodzi z tymi jajkami i rybami?

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktyde, ze nie mozna jesc surowych jajek, ryb, miesa w ciazy. Wedzone tez sie odradza.

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ryb wędzonych unikam, natomiast jajka jem w dużej ilości, conajmniej 2 dziennie (dieta cukrzycowa) ale nie lubię jajek które nie są ścięte dobrze. W ciąży raczrj bym unikala takich jajek na miękko. Tu chyba chodzi o salmonelle

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 24t2dc 653g.

Co do kosza to też myślałam o nim, ale nie planuje jednak zakupu, zawsze jak ktoś do nas przychodził z dzieckiem to oprócz tego, że pampers w woreczek to jeszcze ja dodatkowo zawijałam w jakąś reklamówkę i do kosza, sprawdzało się to rozwiązanie. Pewnie jak się u nas dziecię pojawi to częściej będziemy kosz wynosić na śmietnik. Na szczęście daleko nie mamy :)

Też się jakiś czas temu zapomniałam zjadłam trochę makreli wędzonej, a potem jeszcze doczytałam, że w ciąży nie polecana ze względu na rtęć. Ogólnie to nie lubię ryb, ale mnie na nią wtedy tak strasznie naszło. Jajka natomiast lubię tylko na twardo, ostatnio w knajpie dostałam do obiadu sadzone na miękko to oddałam mężowi, bo aż odruch wymiotny mi się włączył.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 21:10

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwwk heheh mój mąż też lubi takie rozlane jajko, ja to musze mieć ścięte bo inaczej nie zjem, a pomyśleć że jak byłam mała i jeździłam do dziadka na wieś to piłam surowe jajka bleeee

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio zjadlam dosc spora porcje watrobki drobiowej z cebulka i karmelizowana gruszka.. a tez sa zdania podzielone ze wzgledu na zawartosc duzej ilosci wit.A
    Kurcze mam taka ochote na jajko na miękko ale jak sie zetnie to juz nie bedzie na miekko:D muszę jakos wytrzymać.

Moj maly w 25+6 mial 830g

o148o7es5xrrd9s8.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi mój to samo więc jak mu oddałam to był przeszczęśliwy :D Też za dzieciaka takie piłam i jadłam nawet na miękko, a teraz się brzydze :D za to ścięte uwielbiam. Jajecznice jak to mówi mój mąż to muszę mieć takie "troty" oczywiście przesadza, ale nie lubię takiej lejącej :D

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jajecznicę też muszę mieć ściętą, za to ile się najadłam w dzieciństwie kogla mogla to chyba w litrach by można liczyć :D

• 4me Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa ledwo zywa wrote:
    Ja ostatnio zjadlam dosc spora porcje watrobki drobiowej z cebulka i karmelizowana gruszka.. a tez sa zdania podzielone ze wzgledu na zawartosc duzej ilosci wit.A
    Kurcze mam taka ochote na jajko na miękko ale jak sie zetnie to juz nie bedzie na miekko:D muszę jakos wytrzymać.

Moj maly w 25+6 mial 830g
    Niieeeee to spokojnie mozesz. Zjadłas raz, nic sie nie stalo. Jakbys jadla regularnie i czesto to wtedy bylyby problem ta wit A :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy wrote:
    Aktyde, ze nie mozna jesc surowych jajek, ryb, miesa w ciazy. Wedzone tez sie odradza.

Bleee a kto by jadł surowe jajka :o

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Agata :) Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzę temat jajka :D to ja zawsze płynne żółtko, inaczej nie zjem hehe, a mój K. Ścięte na Maxa woli :D

Ps. Ja bardzo lubię tatara i surowa rybka też nie pogardze dobrze podana, chyba jestem inna jakąś ale uwielbiam takie rzeczy :D

Oczywiście w ciąży brak takich rarytasow, ale jeszcze nadrobię <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 21:31

Szczesliwa ledwo zywa lubi tę wiadomość

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 wrote:
    Bleee a kto by jadł surowe jajka :o
    Nawrt niezupełnie ścięre na miękko niewskazane, a calkiem surowe to np.w tiramisu <3

Mi gin co wizytę bada najpierw szyjkę na fotelu, zerka czy nie ma infekcji itp. Potem hop na kozetkę i tsm zawsze sondą usg transwaginalną mierzy szyjkę a potem robi usg przez brzuch.

• 4me Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo wlasnie sie dowiedzialam, ze mieszkam w miesice, gdzie jest najwiecej szczesliwych ludzi w Polsce. 9 na 10 mieszkańców - nice! Od razu mi weselej :D

puszek369, Szczesliwa ledwo zywa, Milka1991, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata :) wrote:
    O widzę temat jajka :D to ja zawsze płynne żółtko, inaczej nie zjem hehe, a mój K. Ścięte na Maxa woli :D

Ps. Ja bardzo lubię tatara i surowa rybka też nie pogardze dobrze podana, chyba jestem inna jakąś ale uwielbiam takie rzeczy :D

Oczywiście w ciąży brak takich rarytasow, ale jeszcze nadrobię <3
    Ja uwieeeeelbiam wszelkie miesne, rybme tatary, carpaccio itp. Sushi, kalmary, osmiornice tez kocham.

Tesknie za tatarkiem i na pewno po proodzie ide na pysznego tatara do knajpy-na przystawke z lososia a na danie glowne z wolowiny :D

Szczesliwa ledwo zywa, Agata :) lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander wrote:
    Jajecznicę też muszę mieć ściętą, za to ile się najadłam w dzieciństwie kogla mogla to chyba w litrach by można liczyć :D
    Haha ja też kogel mogel codziennie przynajmniej jeden, z kakao albo bez. Taki sobie deser robiłam w dziecinstwie

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka888 wrote:
    Dziewczyny, Wam też tak brzuszki twardnieja, spinaja się mocno, że brzuch jak skala i robi się takie uczucie jakby bardzo mocno chciało się siku?
    Mi tez tak twardnieje od czasu do czasu i to w ogole nie boli. Ciezko mi wtedy oddychac, tak jak by bardzo duszno sie robi nagle i na poczatku nie wiedzialam dlaczego a później zauwazylam, ze mam właśnie wtedy twardy brzuch i tak po 30sekundach puszcza i oddech wraca do normy.

‹‹ 748 749 750 751 752 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ