X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane wrote:
    U mnie też mierzy dopochwowo, i zwykle badanie też mam od czasu ciągłych dolegliwości. Aktyde, ile waży maleństwo? Mi się wydaje że trochę mało mój mały waży, niecałe 740gram, ile wasze dzieci na ostatnich wizytach miały i który to dzień był? Wiem że często to pytanie się pojawia ale nie przekopie się teraz przez posty żeby sobie przypomnieć :D
    U mnie w 24+3 było 712 g

• 4me Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa ledwo zywa wrote:
    Boje sie tej lewatywy ale poprosze o zrobienie. Mam już w koszyku gemini wrzucona.

No i wszystko wiem ale co z tym jajkiem??:D
    Hehehe ja o tym zapomnialam i jadlam sadzone ;)
    Zreszta niestety zjadlam tez za duzo ryb wedzonych najprawdopobniej na zimno :/ jak byłam na tym pudelkowym cateringu to niestety sie zdazalo. Wiekszosc oddawalam mezowu ale pare razy zjadlam :/albo jakies pasty rybne-pewnie tez byly z wedzonych :(

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany. Dobrze że przypomnialyscie o enemie. Też chce zrobić ale sama w domu. No chyba że scenaeiusz będzie zaskakujący to w szpitalu.

Co do jajek to hmm ja jem wszystkie rodzaje. Na twardo na miękko sadzone itd...
    https://mamaginekolog.pl/jaja-w-ciazy/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 20:53

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka888 wrote:
    Dziewczyny, Wam też tak brzuszki twardnieja, spinaja się mocno, że brzuch jak skala i robi się takie uczucie jakby bardzo mocno chciało się siku?
    Menka mi się czasem coś takiego podobnego zrobi. I nie wiem co to jest. Tylko nie czuję przy tym twardego brzucha, ale ja w sumie mam trochę sadełka. Bardziej czuję tak jak mówisz, że chce mi się nagle siku, trochę mnie zaboli w krzyżu i duszno trochę mi się zrobi. Nie wiem czy to twardnienie, skurcz czy może nagły ucisk dziecka na coś. Ja mam już tak wiele tygodni. Biorę oczywiście magnez.

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A o co Wam chodzi z tymi jajkami i rybami?

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktyde, ze nie mozna jesc surowych jajek, ryb, miesa w ciazy. Wedzone tez sie odradza.

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ryb wędzonych unikam, natomiast jajka jem w dużej ilości, conajmniej 2 dziennie (dieta cukrzycowa) ale nie lubię jajek które nie są ścięte dobrze. W ciąży raczrj bym unikala takich jajek na miękko. Tu chyba chodzi o salmonelle

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 24t2dc 653g.

Co do kosza to też myślałam o nim, ale nie planuje jednak zakupu, zawsze jak ktoś do nas przychodził z dzieckiem to oprócz tego, że pampers w woreczek to jeszcze ja dodatkowo zawijałam w jakąś reklamówkę i do kosza, sprawdzało się to rozwiązanie. Pewnie jak się u nas dziecię pojawi to częściej będziemy kosz wynosić na śmietnik. Na szczęście daleko nie mamy :)

Też się jakiś czas temu zapomniałam zjadłam trochę makreli wędzonej, a potem jeszcze doczytałam, że w ciąży nie polecana ze względu na rtęć. Ogólnie to nie lubię ryb, ale mnie na nią wtedy tak strasznie naszło. Jajka natomiast lubię tylko na twardo, ostatnio w knajpie dostałam do obiadu sadzone na miękko to oddałam mężowi, bo aż odruch wymiotny mi się włączył.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 21:10

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwwk heheh mój mąż też lubi takie rozlane jajko, ja to musze mieć ścięte bo inaczej nie zjem, a pomyśleć że jak byłam mała i jeździłam do dziadka na wieś to piłam surowe jajka bleeee

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio zjadlam dosc spora porcje watrobki drobiowej z cebulka i karmelizowana gruszka.. a tez sa zdania podzielone ze wzgledu na zawartosc duzej ilosci wit.A
    Kurcze mam taka ochote na jajko na miękko ale jak sie zetnie to juz nie bedzie na miekko:D muszę jakos wytrzymać.

Moj maly w 25+6 mial 830g

o148o7es5xrrd9s8.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi mój to samo więc jak mu oddałam to był przeszczęśliwy :D Też za dzieciaka takie piłam i jadłam nawet na miękko, a teraz się brzydze :D za to ścięte uwielbiam. Jajecznice jak to mówi mój mąż to muszę mieć takie "troty" oczywiście przesadza, ale nie lubię takiej lejącej :D

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jajecznicę też muszę mieć ściętą, za to ile się najadłam w dzieciństwie kogla mogla to chyba w litrach by można liczyć :D

kama2784 lubi tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa ledwo zywa wrote:
    Ja ostatnio zjadlam dosc spora porcje watrobki drobiowej z cebulka i karmelizowana gruszka.. a tez sa zdania podzielone ze wzgledu na zawartosc duzej ilosci wit.A
    Kurcze mam taka ochote na jajko na miękko ale jak sie zetnie to juz nie bedzie na miekko:D muszę jakos wytrzymać.

Moj maly w 25+6 mial 830g
    Niieeeee to spokojnie mozesz. Zjadłas raz, nic sie nie stalo. Jakbys jadla regularnie i czesto to wtedy bylyby problem ta wit A :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy wrote:
    Aktyde, ze nie mozna jesc surowych jajek, ryb, miesa w ciazy. Wedzone tez sie odradza.

Bleee a kto by jadł surowe jajka :o

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Agata :) Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzę temat jajka :D to ja zawsze płynne żółtko, inaczej nie zjem hehe, a mój K. Ścięte na Maxa woli :D

Ps. Ja bardzo lubię tatara i surowa rybka też nie pogardze dobrze podana, chyba jestem inna jakąś ale uwielbiam takie rzeczy :D

Oczywiście w ciąży brak takich rarytasow, ale jeszcze nadrobię <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 21:31

Szczesliwa ledwo zywa lubi tę wiadomość

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 wrote:
    Bleee a kto by jadł surowe jajka :o
    Nawrt niezupełnie ścięre na miękko niewskazane, a calkiem surowe to np.w tiramisu <3

Mi gin co wizytę bada najpierw szyjkę na fotelu, zerka czy nie ma infekcji itp. Potem hop na kozetkę i tsm zawsze sondą usg transwaginalną mierzy szyjkę a potem robi usg przez brzuch.

• 4me Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo wlasnie sie dowiedzialam, ze mieszkam w miesice, gdzie jest najwiecej szczesliwych ludzi w Polsce. 9 na 10 mieszkańców - nice! Od razu mi weselej :D

puszek369, Szczesliwa ledwo zywa, Milka1991, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata :) wrote:
    O widzę temat jajka :D to ja zawsze płynne żółtko, inaczej nie zjem hehe, a mój K. Ścięte na Maxa woli :D

Ps. Ja bardzo lubię tatara i surowa rybka też nie pogardze dobrze podana, chyba jestem inna jakąś ale uwielbiam takie rzeczy :D

Oczywiście w ciąży brak takich rarytasow, ale jeszcze nadrobię <3
    Ja uwieeeeelbiam wszelkie miesne, rybme tatary, carpaccio itp. Sushi, kalmary, osmiornice tez kocham.

Tesknie za tatarkiem i na pewno po proodzie ide na pysznego tatara do knajpy-na przystawke z lososia a na danie glowne z wolowiny :D

Szczesliwa ledwo zywa, Agata :) lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander wrote:
    Jajecznicę też muszę mieć ściętą, za to ile się najadłam w dzieciństwie kogla mogla to chyba w litrach by można liczyć :D
    Haha ja też kogel mogel codziennie przynajmniej jeden, z kakao albo bez. Taki sobie deser robiłam w dziecinstwie

Oleander lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka888 wrote:
    Dziewczyny, Wam też tak brzuszki twardnieja, spinaja się mocno, że brzuch jak skala i robi się takie uczucie jakby bardzo mocno chciało się siku?
    Mi tez tak twardnieje od czasu do czasu i to w ogole nie boli. Ciezko mi wtedy oddychac, tak jak by bardzo duszno sie robi nagle i na poczatku nie wiedzialam dlaczego a później zauwazylam, ze mam właśnie wtedy twardy brzuch i tak po 30sekundach puszcza i oddech wraca do normy.

‹‹ 748 749 750 751 752 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ