X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktyde Kinder Bueno tam gdzie mieszka Skarb szału nie ma jeśli chodzi o lekarzy, akurat znam dobrze ta miejscowość i lekarzy . Ciężko tam o fachowca. Szpital też raczej nie cieszy się za dobrą opinią.

aktyde85 lubi tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Nistera Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też słonecznie i pięknie ale jedyne do czego mnie ta pogoda zmotywowala to do spania. 3 godziny przespałam obiad nie zrobiony po syna trzeba zaraz iść ehhh :D

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w ten piękny słoneczny wietrzny dzień :)

Bibs pisałaś że masz dwulatke ? To tak jak ja. Zaraz świętujemy okrągłe urodziny. Jak to robisz że możesz leżeć przy takim maluchu ? ;)

MaryJane to super że wracasz do domu i nic złego się nie dzieje. Tylko musisz się pilnować by nie przegiąć pałki i zaraz znów nie jechać do szpitala.

Skarb kciukasy za jak najdłuższe bycie w dwupaku. Już Jesteś bardzo daleko. Jeszcze chwilę wytrzymaj :*

Ja dziś mam wychodne. Jadę do kumpeli a M zostaje z młodą. Mają skręcać komodę dla juniora :) oby im się udało bo chciałam jutro coś tam powoli zacząć w niej lokować :D

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Ja ogarnęłam 1/3 garderoby. Na dzis wystarczy. Obiad mam od wczoraj, musze odpaczac bo za 2h wraca tornado do domu a dzis jestem z nim sama.

Szczerze gdyby naprawde bylo cos nie tak z moja szyjka-to nawet takie glupie sprzatanie szafy to masakra dla niej. Pocieszam sie tym, ze lekarz nawet o lezeniu nie wspomnial. Mam nadzieje, ze wie co mowi!
    Jaki masz patent- wywalasz wszystko na zewnątrz i potem porządki i wyrzucasz out czy jak ;) ha ha ja zaczęłam oglądać filmiki na YT bo stwierdziłam że chyba mam metodę do bani .. najgorsze to komody z dokum i tonami papierów itp :( ciuchy to był pikuś

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho ja mam w pudełkach tylko jak zaczynam je przeglądać to np z 10 pudełek zostaje 9 znowu w szafie. Bo może się zamieszczę a 1 pudełko to "no dobra już nigdy tego nie wloze" ot i tak wygląda moje sprzatanie

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    Aktyde Kinder Bueno tam gdzie mieszka Skarb szału nie ma jeśli chodzi o lekarzy, akurat znam dobrze ta miejscowość i lekarzy . Ciężko tam o fachowca. Szpital też raczej nie cieszy się za dobrą opinią.

Rozumiem, to wszystko wyjaśnia kurczę mimo wszystko to przykre że nie ma nigdzie specjalisty który może kobiecie w takiej sytuacji pomóc :(

• Nistera Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja najpierw wszystko wywalam, potem układam to.co na 100% zostaje A reszta to jak jest miejsce to.upcham A jak nie to wywalam :D

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Jaki masz patent- wywalasz wszystko na zewnątrz i potem porządki i wyrzucasz out czy jak ;) ha ha ja zaczęłam oglądać filmiki na YT bo stwierdziłam że chyba mam metodę do bani .. najgorsze to komody z dokum i tonami papierów itp :( ciuchy to był pikuś
    Hehehe az tak tego nie rozkminiam. Ogladanie filmikow to drugie tyle co sprzatanie ;) ja jade półka po półce. Zobqcz dzis ze 2h to robilam a juz 1/3 wielkiej garderoby do ktorej mozesz wejsc i jeszcze suszarke postawić opitolona ;) Zasada jest prosta jesli czegos dluzej nie nosilam (2 lata) to wywalam bez skrupolow. Nie wierze, ze to jeszcze zaloze... Robie porzadki czesciej niz co dwa lata pewnie tak z raz na rok.

Dokumenty to inna czesc mieszkania. Nie przeszkadza mi w miejscu dla dziecka wiec narazie nawet o tym nie mysle. Zreszta mam tam chyba wzgledny porzadek. Zadko zagladam to nie balagnie tam :D ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 15:25

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Nistera Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na grupie fb już 2 kwietnioweczki się szybciej rozpakowały, jedną na początku lutego A druga dziś. Na szczęście maluszki mają się dobrze.

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas aż tak bezpiecznie nie jest, jednak szyjka skróciła się w ciągu miesiąca niecałe 2cm, z czego prawie 1 cm ostatnie dni. Także nie odważę się sama na nic co mogłoby doprowadzić do powtórki z rozrywki, ale wiecie, już ciągle będę jak na bombie :/

Coś mnie ominęło na watku? :D poza tym, iż widzę że u Samari wszystko dobrze hehe :D

4me, Pani Moł, Milka1991 lubią tę wiadomość

gann3e3k0unlohxb.png

• Nistera Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary Jane A pessar ci założą?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 15:28

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane, a jak Cie wypuszczą to kiedy kontrola u gin następna się zapowiada? Jutro jeszcze jakieś badania Cie czekają?

Jesteś chyba w miarę na bieżąco jak pewne rzeczy wyłapałaś hehe :D

Pani Moł lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie jest Samari ??
    :) ja ciuchy zrobiłam, z bólem serca, ale udało się, za to te komody (ja mam sporo mat naukowych, zawodowych) to koszmar ..
    zrobiłam też porządek w kosmetykach :( to też nie było przyjemne ..

• Bibs Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2019, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skąd Wy macie takiego powera na te porządki? Zazdroszczę tym co mają garderoby,zawsze o niej marzylam a tak to się tłumacze że mam już dość tego upychania bo nie ma miejsca ano i ciągle robi się bałagan;)
    Milka oczywiście jest to możliwe tylko i wyłącznie dzięki mojej teściowej, mieszkamy w jednej klatce, obecnie prawie całkowicie przejęła opiekę nad wnuczka, i jeszcze nam pomaga w innych sprawach no złota kobieta, należy jej się medal za zasługi :D

Milka1991 lubi tę wiadomość

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bibs wrote:
    Skąd Wy macie takiego powera na te porządki? Zazdroszczę tym co mają garderoby,zawsze o niej marzylam a tak to się tłumacze że mam już dość tego upychania bo nie ma miejsca ano i ciągle robi się bałagan;)
    Milka oczywiście jest to możliwe tylko i wyłącznie dzięki mojej teściowej, mieszkamy w jednej klatce, obecnie prawie całkowicie przejęła opiekę nad wnuczka, i jeszcze nam pomaga w innych sprawach no złota kobieta, należy jej się medal za zasługi :D

Dobre pytanie, tez je podziwiam ;) ale moze jak bede od przyszlego tygodnia na l4 to tez mi sie tak nudzic bedzie ;) poki co, miejsce w szafach na ciuskzi malucha, zrobil mąż ;)

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary Jane Jak super że będziesz w domu , mojej siostry bratowa też ma ryzyko przedwczesnego porodu , obstawiona lekami też ma pessar założony i leży plackiem , a ma synka 4 letniego w domu dobrze że ma pomóc w teściowej bo tak to nie wiem kto by jej pomógł .

Nistera Jak nic w razie czego szykować wcześniej torby żadna z nas tego nie przewidzi kiedy poród nastąpi , nie to że sugeruje że zaraz będziemy wszystkie rodzić :-P musimy jakoś się trzymać chociaż do tego 38 tc a potem niech się dzieje co chce ;-) .

Skarb zaciskaj tam mocno nogi .

Byłam dziś u dentystki zrobiła mi dziś dwa zęby i nawet kamień usunęła no i czeka jeszcze mnie kolejna wizyta a to będzie 28 Marca , mamy cały czas mnie kopał jak siedziałam u dentystki .

• MaryJane Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zakładali pessara, twierdzą że na tym etapie powyżej 2cm nie kwalifikuje się. Jasne ze trochę się obawiam, ze coś nagle przegapie, za późno przyjedziemy itd ale jakoś lekarzom ufac muszę. Poukładam sobie wizyty u swojego lekarza co tydzień haha :D następna mam za tydzień, nic nawet mu o sprawie nie mówiłam, ciekawe co powie :)

Iwwk, Ty miałaś dzisiaj wizyte? Starałam się w miarę Was po tych kilku dniach nadrobić :)

Ciacho, jak się wczytasz będziesz wiedziała gdzie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 16:24

gann3e3k0unlohxb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie wyłapałam koleżanki...

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary Jane.... Że niby u nas jest.....?

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane za chwilkę mam, właśnie wychodzę z domu :)

Tak jak MaryJane pisze, jak się wczytacie to zauważycie :) Kwietniówki nas podczytują i też wyłapały heh.

Oleander, Pani Moł, KarmeLoVe lubią tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
‹‹ 850 851 852 853 854 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ