X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WhatsApp-_qwasswq.jpg

Ja tez po wizycie. Mala ma 1200g okolo, pani doktor ja obudzila wiec zaczela ziewac na wizji :D Do tego ma dobre maniery bo zatykala przy tym buzie raczka ;D

Lekarka sprawdzila czy jestem odwodniona i jest ok pod tym katem, ale mowi ze jesli nie ma poprawy do jutra to isc do rodzinnego. Do tego obczaila te zylaki na nogach i dala mi namiary na podkolanowki uciskowe. Mam nadzieje ze to pomoze.

Izka37, Oleander, Milka1991, puszek369, PatkaPP, 4me, Nistera, Veri, ago91, kama2784, Rudzik1, Ciasteczko777, Paula_071, slodka100 lubią tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me jak piszesz o tych korkach na porodowke, to się zastanawiam, co będzie jeśli pojadę na porodowke, tak jak chce, czyli już na mocno rozkreconej akcji, a tu się okaże, że nie ma wolnej sali :/ Puszek co w takiej sytuacji? Dadza mnie na wspólną, gdy chcę rodzić z osobą towarzyszącą? Bo to już wolę jechać dalej i szukać innego szpitala... Czy jest sens dzwonić np. wcześniej i pytać, jak sytuacja w danym szpitalu?

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy

Dobra wagę napisałaś ? Tak mało by wazyla na tym etapie ciąży ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zawsze dziękuję pielegniarkom (na położnictwie jeszcze nie leżałam) kawą i ciastkiem, tylko raz się zdarzyło że nie ale wtedy wyszłam na żądanie bo nie wytrzymałam tego cyrku.. Ale raz się taka sytuacja zdarzyła na kilka pobytów, zazwyczaj było bardzo miło, a to właśnie lekarze taką dziwną atmosferę "strachu" wprowadzali, jakby byli jakimiś nadludźmi..
    Skarb trzymaj się jeszcze troszkę.. Mam nadzieję że leki pomogą <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2019, 19:02

• MaryJane Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba większość dziękuję lekarzom i pielęgniarkom za opiekę w szpitalu jeśli oczywiście nie przebiega to jak u 4me :D też teraz po szpitalu zrobiłam do dyżurki ogromny kosz z kawa, herbata i słodyczami :)

Chusy, waga się zgadza? :D

gann3e3k0unlohxb.png

• Fikus Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny, chyba was w końcu nadrobiłam, dużo piszecie :)

4me - super, że już wyszłaś. Ja w sobotę się martwiłam, że mały się zbytnio nie odzywa, za to wczoraj miałam imprezę przez pół dnia i w nocy, więc się już uspokoiłam :P

Skarb - trzymajcie się tam, oby jak najdłużej udało się wam być w dwupaku!

A tak przy okazji, gdyby któraś z was chciała kupić łóżeczko turystyczne Lionelo Sven Plus to jest teraz na nie promocja w Empiku, na stronie kosztuje 299 zł ale jak dodacie do koszyka to wchodzi rabat 20% i finalnie kosztuje 239,20 zł :)

aktyde85, 4me lubią tę wiadomość

h84fj44j8c2afjwv.png

17u9l6d89qpw7kc9.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra wage napisalam, tak wazy tyle. Lekarka mi powiedziala ze waga jest ok, AFI ok, wszystko wyglada dobrze wiec sie nie zmartwilam jakos szczegolnie. Pewnie i tak wazy wiecej niz moj kurczak pierwszy w tym tygodniu :)

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fikus wrote:
    Hej, dziewczyny, chyba was w końcu nadrobiłam, dużo piszecie :)

4me - super, że już wyszłaś. Ja w sobotę się martwiłam, że mały się zbytnio nie odzywa, za to wczoraj miałam imprezę przez pół dnia i w nocy, więc się już uspokoiłam :P

Skarb - trzymajcie się tam, oby jak najdłużej udało się wam być w dwupaku!

A tak przy okazji, gdyby któraś z was chciała kupić łóżeczko turystyczne Lionelo Sven Plus to jest teraz na nie promocja w Empiku, na stronie kosztuje 299 zł ale jak dodacie do koszyka to wchodzi rabat 20% i finalnie kosztuje 239,20 zł :)

O dzięki za info!

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fikus a wiadomo do kiedy ta promka?

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 wrote:
    4me jak piszesz o tych korkach na porodowke, to się zastanawiam, co będzie jeśli pojadę na porodowke, tak jak chce, czyli już na mocno rozkreconej akcji, a tu się okaże, że nie ma wolnej sali :/ Puszek co w takiej sytuacji? Dadza mnie na wspólną, gdy chcę rodzić z osobą towarzyszącą? Bo to już wolę jechać dalej i szukać innego szpitala... Czy jest sens dzwonić np. wcześniej i pytać, jak sytuacja w danym szpitalu?
    Nie odesla w takiej sytuacji :) przekłada się np indukcje na pc i przyjmuje rodzaca. Mogą odesłać pierwiastke z palcem czy coś, ale nie drugi okres :)

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszku co myslisz wagowo, to jest jeszcze ok?

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Fikus Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 wrote:
    Fikus a wiadomo do kiedy ta promka?

Oj niestety nie wiem, nie widzę na stronie info ile będzie trwać ta promocja, ja zupełnie przypadkiem na nią dzisiaj trafiłam.

h84fj44j8c2afjwv.png

17u9l6d89qpw7kc9.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj różnie, część nawet do widzenia nie powie przy wyjściu, nie mówię mile są czekoladki, ale to takie częste nie jest, serio. Teraz często jest podejście przecież to ich praca... Owszem moja praca, ale praca pracy nie równa, ja też doceniam bardziej ludzi milych, czy kelnera itp, a to też ich praca, zawsze daje napiwki, chyba że dramat.

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy wrote:
    Puszku co myslisz wagowo, to jest jeszcze ok?
    Jest Oki, w dolnej połowie, ale Oki. Starsza ile ważyła? Teraz zaczną się różnice

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane wrote:
    Chyba większość dziękuję lekarzom i pielęgniarkom za opiekę w szpitalu jeśli oczywiście nie przebiega to jak u 4me :D też teraz po szpitalu zrobiłam do dyżurki ogromny kosz z kawa, herbata i słodyczami :)

Chusy, waga się zgadza? :D
    Nie. Nie dziewczyny. Jedno bym chciala napisac-opieke naprawde mialam dobra, super warunki lokalowe, ze tak to nazwe. Caly weekend bylo super, przyjęcie tez. Polozne super, lekarze mili i ciagle cos tam zartowali rozsmieszajac pacjentki. Tylko dzis na koniec po prostu taka sytuacja jak sprzed lat, ze ja zawsze ze strachem do lekarzy, grzeczna wylekniona a oni zachowanie jakby byli nadludzmi...
    Troche tak zmacili piekny obraz na koniec. Poza tym opieka byla wzorowa.

P.S. Nie dotyczy sie jedzenia. Jak byla tragedia, tak jest nadal! Wczasy odchudzające ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pamietam juz dokladnie ile, ale podejrzewali hipotrofie od usg polowkowych. Teraz jeszcze lekarka przyjmuje ze jest wporzadku a to tydzien 30.
    Sara sie urodzila z waga 2180g

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fikus wrote:
    Oj niestety nie wiem, nie widzę na stronie info ile będzie trwać ta promocja, ja zupełnie przypadkiem na nią dzisiaj trafiłam.

OK, dziękuję :*

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy wrote:
    Dobra wage napisalam, tak wazy tyle. Lekarka mi powiedziala ze waga jest ok, AFI ok, wszystko wyglada dobrze wiec sie nie zmartwilam jakos szczegolnie. Pewnie i tak wazy wiecej niz moj kurczak pierwszy w tym tygodniu :)

A no to dobrze z we porządku bo się zmartwialam jak to przeczytałam, bo mój w tym samym tygodniu 1546 gramów przez to zapytałam, ale najważniejsze że jest okej.:)

Jak się czujesz ?

• iwwk Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy jak lekarka nic nie mówiła to na pewno jest ok. Mała jeszcze spokojnie do 3kg i więcej może dobić :) Ile miała na ostatniej wizycie i jaka różnica tygodniowa od ostatniego pomiaru?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2019, 19:29

atdcjw4ziax1my6y.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy, to faktycznie okruszka urodziłaś :D pytam bo u mnie w 27 mały miał 980 gram i z tych krasnali był raczej :D

Puszku, a masz gdzieś jakaś fajna siatkę centylowa dla poszczególnych tygodni ciąży? :D bo w necie sa straszne rozbieżności :)

gann3e3k0unlohxb.png

‹‹ 928 929 930 931 932 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ