Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Z synem jechaliśmy pierwszy raz jak miał 6 mc, teraz będziemy jechać do Pl jak będzie miał 3 mc, tyle że autem. Jak dla mnie super sprawa, syn przespał cała drogę nie marudził, im starszy tym gorzej się jechało, a teraz to juz wogole masakra bo po tatusiu ma lekką chorobę lokomocyjna . Nie może nic czytać ani oglądać podczas drogi bo od razu wymiotuje , zostaje mu tylko patrzenie przez okno A wiadomo 6 latka to szybko nudzi
Aaa i do tego mam jeszcze psa który też ma chorobę lokomocyjna także nasze wypady gdzie kolwiek są meeee÷ta super 🤣🤣🤣
Oleander lubi tę wiadomość
-
MaryJane wrote:Dziewczyny, błagam Was, jeszcze raz, na jakie konkretnie wózki się zdecydowałyscie? Bo kurde ciężko znaleźć żeby był lekki, ładny i stabilny, dający radę na różnym terenie haha
zainspirujcie mnie, bo już nie raz o tym pisałyśmy ale nie pamiętam i fajnie to w kupie mieć
5dpo - 189
17dpo - 575
19dpo - 1598
22dpo - 5652
25dpo - 17570
03.2010 - córeczka
11.2016 - 6tc (*)
05.2017 - 11tc (*) -
puszek369 wrote:Właśnie będę bo mi szpital się do nowego budynku przeprowadził 🤣
haha, masz jaki niefart
Menka, Ciacho u mnie tez gigantyczna ilosc ciuchow, juz mi sie nie miesci do komody a mam jeszcze sterte do prasowania.. A to same ciuszki od 0-3 i 3-6.
-
nick nieaktualnyW Biedronkach zauważyłam już od jakiegoś czasu że zwracają uwagę na ciężarne , nawet jak w kolejce się stoi i kasjerka zauważy to zaraz dzwoni po kogoś i też wolała to bardzo miłe.
Mnie ostatnio nawet w kauflandzie facet przepuścil mówi "proszę wejdzie pani przede mną w końcu nog na loterii nie wygrala" A ja mówię to dziękuję bardzo i przed nim facet mówi "ja też chętnie pania przepuszcza i się mnie pyta synek?? A ja mówię że zgadl A on stał z flaszka i mówi bo narzeczona właśnie mu powiedziała że jest w ciąży i on że szczęścia taki haha 👍😂😂
-
Udało się dzisiaj wcześniej do endokrynologa wejść. Kilka osób przede mną nie przyszło i weszłam przed czasem, dobrze, że przyjechałam wcześniej
Wyniki super, jeszcze dostałam skierowanie na usg tarczycy żeby mieć ją całkiem przebadaną przed odstawieniem leków po ciąży
Poszłam się potem zarejestrować na kolejną wizytę i Pani już mnie chciała zbyć z terminem, który lekarz wyznaczył, ale jak powiedziałam, że jestem w ciąży to już inna rozmowa była i termin na kiedy tylko chciałam się znalazł hehe
Niestety w pracowni usg już tak miło nie było, poszłam tylko zapytać w jakich godzinach zgłosić się na badanie, to się na mnie kobieta wydarła, że mam sobie przyjść w któryś dzień na 7 rano i czekać w kolejce to może się doczekam na swoją kolej.... miło :] Bałam się wspomnieć o ciąży, czy jest jakieś pierwszeństwo czy coś, żeby mnie nie pobiła hehe
Mąż powiedział, że pójdzie ze mną na badanie żeby mnie tam nie zjedli
Okropna jest ta pogoda, wszyscy ponoć się tak słabo czują, ja drugi dzień osłabiona, mdłości. Mam odrzut do słodkiego, wczoraj mnie tak mdliło po słodkim rano, wieczorem do tego doszłam jak zjadłam krem czekoladowy i mnie zemdliło i łeb zaczął boleć. Dzisiaj na sam widok czekoladek miałam odruch wymiotny. Ogólnie to chyba powinnam być zadowolona, bo w końcu będę miała powód żeby nie jeść hahaWiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2019, 13:12
-
aktyde85 wrote:Czemu w ogóle w szpitalu jesteś? Nie nsdrobilam całego weekendu i nie doczytałem. Tylko coś mi minęło, że musisz być 3 dni?
Musze Wam powiedziec, ze opieke mialam przez dwa dni super. Polozne były przemile az bylam w szoku, lekarze na obchodach tez mega fajni.
A dzis caly czar prysl-chamskie odzywki ze strony lekarzy i pokazywaniem kto tu jest panem. Ja tego nigdy nie zrozumiem. Siedze teraz cicho jak mysz pod miotla w pokoju bo trzeba tu jeszcze wrócić na porod...
aktyde85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMary Jane Ja też nie mam wózka , a niestety nawet używany drogo kosztuje ja rozglądam się za takim rok po roku , gdzie spacerówka jest plus gondola żeby siedziska były za sobą nie obok siebie i na prawdę ciężko taki znaleźć , niestety i przedszkole i szkoła mają zbyt wąskie drzwi aby z takim bliźniaczym wejść gdzie siedziska są obok siebie , mój mąż też kręci nosem a po co mi to głupie gadanie .
U mnie w mieście to jest totalna znieczulica , mają gdzieś ciężarne rzadko kto mi ustąpi miejsca lub mi pomoże np drzwi przytrzymać czy otworzyć , jak robię zakupy to jest podobnie , raz byłam w aptece gdzie jak wół pisało że ciężarne po za kolejką , tłum ludzi i nikt mnie nie przepuścił byłam wtedy z Anią co ich to obchodzi że stoję z np z płaczącym dzieckiem , ja tam kłócić się nie zamierzam po stoję i poczekam po co z " mądrymi inaczej " dyskutować .
4me Moja droga nie obraź się na mnie, ale powinnaś od razu jechać na IP , ja przy Ani tak miałam że mało co się ruszała zadzwoniłam po męża i szybko na szpital do Lublina , tam im mówię co i jak to szybko jakby się paliło ,
przyłożyli takie urządzenie do mierzenia tętna i biło ❤, po prostu taki ospały dzień miała , potem pod KTG gdzie też czasami to tętno uciekało mój Pan gin przyszedł i potrząsnął moim brzuszkiem ,
trochę to dziwnie wyglądało ale potem to się ruszała uparciuszka .Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2019, 13:30
-
Mnie ostatnio w rossmanie pani poprosiła pierwszą jak otwierala kasę a kolejka była naprawdę spora. W busie też mi się zdarzyło jak stałam to jakiś pan poprosił jakiegoś chłopaka co siedział czy by nie ustąpił pani w ciąży
chyba bym nie dała wtedy rady bo mi już słabo było a tam gdzie stałam to same babcie siedziały
28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm
1.04 - 2260g
4.03 - 1600g
19.12 - 320g
03.09.18 - pozytywny test!
Beta 05.09.18: 462
14 cykli starań
Hashimoto - euthyrox 100 -
Szczesliwa Mamusia gdyby tak bylo, ze ja tu przyjadę oni zrobia ktg/usg-wszystko ok i do domu. U mnie bylo wszystko ok na przyjeciu do spzitala i mimo to mnie zostawili. Niestety zazwyczaj z takimi objawami zostawiaja na obserwacji. lekarz powiedzial, ze jedno ktg to nie jest miarodajne sprawdzenie sytuacji.
Szczerze to następnym razem sie zastanowie 10 razy a nie 3 zanim tu przyjadę.
Kobieta w ciazy ma zdecydowanie tendencje do panikowania. Najpierw bede kombinowac z jakas wizyta u swojego a nie od razu na IP. Juz mi sie tu nie chce wracac...Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2019, 13:44
Szczęśliwa Mamusia, klamka lubią tę wiadomość
-
Menka dzięki! Tego jeszcze nie oglądałam a widzę że w ogóle tutis ma bardzo dobre opinie i zastanawiam się czy to przypadkiem nie to czego szukam. To znaczy w miarę zgrabny, dosyć lekki ale przy tym z porządną amortyzacja. Chyba do jakiegoś sklepu będę musiała zrobić sobie wycieczkę
Menka888 lubi tę wiadomość
-
Moja dzisiaj mało ruchliwa, w nocy dała popalić to dzisiaj leniuchuje,czułam, że tak będzie. Rusza się, ale tak leniwie, coś do niej mówię i szturcham to grzecznie odpowiada. Zobaczę co będzie do wieczora, jak dalej tak będzie to chyba też na IP się wybiorę eh... Zaczęłam sobie znowu za dużo do głowy dodawać...
Mary współczuję, że jeszcze wózek przed Tobą, mój to był drugi wybór ze sklepu, ale dla mnie to było najgorsze do wyboru, to samo fotelik. Cieszę się, że tak łatwo poszło, bo nie chciałoby mi się łazić, szukać i sprawdzać, nie lubię tego heheWiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2019, 13:58
-
nick nieaktualnyDziewczyny nie panikujcie tak z tymi ruchami bo same się nakrecacir i stresujące, dzieci są coraz większe mają coraz mniej miejsca i nie będą się ruszać jak na początku. Naprawdę jeśli dziecko daje kilka razy dziennie znaki to nie jest powód żeby jeździć po ip. Mój syn też się nie raz mniej rusza nie raz więcej dopóki czuje jego ruchu cały czas nie będę siebie dodatkowo stresować. Wyluzujcie dziecko też to będzie czuć ! 👍👍👍👍🙂🙂🙂
Ciasteczko777, aktyde85, klamka lubią tę wiadomość
-
Rudzik1 wrote:4me spotkała Cię jakaś niemiła sytuacja ze strony lekarzy, czy to ogólnie takie wrażenie?
Iwwk moja mała też tak ma, że jak poszaleje, to potem dwa dni odsypia, a ja się martwię.
Ale tak jak mowie przez caly weekend byla super mila obsada. Az bylam w szoku!
Siedze na korytarzu bo porod kolezanki sie rozkreca, wody jej sie leja po pilce na podloge, siedzi od pasa w dol naga-chcialabym jej dac prywatność i sama tez na to nie patrzec
Sal porodowych nadal brak-w sumie to jej współczuję. Wolałabym w takim momencie byc w bardziej intymnym miejscu...Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2019, 14:10
-
Hehe rozbudziłam ją
Włączyłam skoczną muzyczkę, pośpiewałam do niej, popukałam i już daje o sobie znać grzecznie
Pewnie się odpłaci po porodzie za to wybudzanie, ale trudno, przynajmniej mam teraz pewność, że wszystko gra haha
Rudzik1, Oleander, 4me lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Wlasnie mi dali wypis. Spadam stad jak najdalej i chcialabym Wam napisać-dziewczyny nie jezdzijcie na IP na wszelki wypadek
Ale nie napisze bo zawsze lepiej raz za duzo, niz raz za maloiwwk, Oleander, Szczesliwa ledwo zywa, Pestkkaa, Rudzik1, kama2784, Veri, puszek369, PatkaPP, Paula_071, Szczęśliwa Mamusia, Pani Moł, klamka lubią tę wiadomość