X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z przyjemnych rzeczy dostałam e maila z rosmana że mogę odebrać Oliwke na rozstępy Babydream za 1 grosz :) fajnie i tak będę robić zakupy to przy okazji odbiorę :)

kama2784, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest patologia ciazy, porodowka i położnictwo (czyli po porodzie).
    Ja leze na patologi i moim zdaniem to jest ok. Po prostu akurat jest tyle porodow, ze wszystkie sale zajete i kolezanka z lozka obok nie ma gdzie przejsc. Wiadomo dziecko jeszcze jej nie wychodzi ale chodzi juz z cewnikiem, ma skurcze itp. Moze i z dobe tak pewnie jeszcze chodzic...

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    Pewnie też miało znaczenie, bo sterydy dostałaś? Każda procedura ma limit dni itp. Ten nfz jest bez sensu 😛
    Tak dostałam sterydy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me

A no to faktycznie , w dużych miastach to też tych porodow jest bardzo dużo nie ma co ukrywać, a co poradzić że się wszystkim na raz zachciało :( mam nadzieję że dowiesz się od lekarza jakichś rzeczowych informacji i wyjdziesz do domu.:) daj znać i się nie stresuj !

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari0702 wrote:
    A z przyjemnych rzeczy dostałam e maila z rosmana że mogę odebrać Oliwke na rozstępy Babydream za 1 grosz :) fajnie i tak będę robić zakupy to przy okazji odbiorę :)
    Mam ta oliwke. Fajna jest, dobrze nawilża i ladnie pachnie.

Samari0702 lubi tę wiadomość

• Pantera Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wyjazdów to z córką pierwsze wakacje gdy miała 4,5mca samolotem, dobry czas bo dziecko jeszcze tylko na piersi, tuż przed pierwszymi pokarmami.
    Wcześniej gdy miała 3mce leciałam z nią też samolotem ale sama, niezła logistyka - dziecko, wózek, walizka do ogarnięcia to bylo dla mnie wyzwanie :)
    Teraz z drugim planujemy wakacje, gdy będzie miał 2,5mca raczej samochodem

Oleander lubi tę wiadomość

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Zaczyna sie tu robic lekko patologicznie i nie dziala to na mnie dobrze... Na zewnatrz same laski płaczące, wszystkie 5 sal porodowych zajęte, ruch jak w ulu-nikt nie ma dla mnie czasu więc nie wiem jak to sie skonczy. Nie mogw tez zamknac sie w pokoju i na to nie patrzeć bo dziewczyna kolo mnie na łóżku zaczela rodzic (poczatek)-wody jej odeszly, krew sie z niej leje, ma juz skurcze i ja kuzwa obok.nie moge jej nigdzie przeniesc. Serio zaczynam swirowac.

O masakra :/ no ale witamy na ginekologii... Dlatego chcę tam jak najmniej czasu spędzić

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Pantera Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie mam takie - jak już macie wybrany szpital do porodu to umawiacie się na jakąś wizytę kwalifikacyjną, chodzicie do lekarza/położnej z tego szpitala?
    Czy po prostu na żywioł - jak się poród zacznie to jedziecie tam od razu po raz pierwszy?
    Ja właściwie chyba na żywioł :)

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Zaczyna sie tu robic lekko patologicznie i nie dziala to na mnie dobrze... Na zewnatrz same laski płaczące, wszystkie 5 sal porodowych zajęte, ruch jak w ulu-nikt nie ma dla mnie czasu więc nie wiem jak to sie skonczy. Nie mogw tez zamknac sie w pokoju i na to nie patrzeć bo dziewczyna kolo mnie na łóżku zaczela rodzic (poczatek)-wody jej odeszly, krew sie z niej leje, ma juz skurcze i ja kuzwa obok.nie moge jej nigdzie przeniesc. Serio zaczynam swirowac.

Czemu w ogóle w szpitalu jesteś? Nie nsdrobilam całego weekendu i nie doczytałem. Tylko coś mi minęło, że musisz być 3 dni?

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek, co za proseco 0%? Uwielbiam! Możesz wstawić zdjęcie etykiety i info producenta? Może znajdę w necie i zamówię całą skrzynkę :D

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pantera ja poszlam do szpitala w ktorym wczesniej mialam wizyty kontrolne i znalam mniej wiecej lekarzy ginekologow, ktorzy byli ekstremalnie mili i profesjonalni wiec uznalam ze to dobra placowka : )

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę rodzić w tym samym szpitalu u nas w miescie , szpital w sumie jest nowy znam już ten teren i lekarzy to nic nie kombinuje zresztą znam też salę cięć i wiem że w żadnych lampach czy sufitach nic nie widać to przynajmniej z tym mam spokojna głowę haha :D

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 wrote:
    Puszek, co za proseco 0%? Uwielbiam! Możesz wstawić zdjęcie etykiety i info producenta? Może znajdę w necie i zamówię całą skrzynkę :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5b0f95468fa3.jpg w smaku dobre degustacja była, pani mówiła, że to się też pol na pol z wodą gaz rozrabia, bo trochę mocny smak :) ja już się odzwyczailam :)
    https://argentynalimited.pl/pl/c/WINA-BEZALKOHOLOWE-I-KOKTAJLE/36
    Duży wybór ceny spoko

Oleander, aktyde85, Pani Moł lubią tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę rodzic w szpitalu co pracuje 🤣 z tego szpitala też mam lekarza gin :)

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pantera wrote:
    Pytanie mam takie - jak już macie wybrany szpital do porodu to umawiacie się na jakąś wizytę kwalifikacyjną, chodzicie do lekarza/położnej z tego szpitala?
    Czy po prostu na żywioł - jak się poród zacznie to jedziecie tam od razu po raz pierwszy?
    Ja właściwie chyba na żywioł :)

Ja przy mojej pierwszej ciąży to wyboru nie miałam urodziłam tam gdzie miałam najbliżej , przy kolejnych porodach to też tak właśnie na żywioł ,
    nie byłam nigdy wcześniej w tym szpitalu dopiero pojechałam jak zaczął się poród lub jego oznaki , przy moim kolejnym porodzie to wybrałam szpital gdzie mój ginekolog przyjmuje , ale w nim nie urodziłam ze względu na brak miejsc , jeździłam tam na KTG więc wiedzieli co i jak i mnie " znali " , przekierowali mnie do szpitala oddalonego o 500 metrów , tam miałam wszystkie dokumenty zgłosiłam się do rejestracji powiedziałam co i jak ,
    i bardzo szybko jaki fachowo mną się zajęli .

Ja nadal mam dylemat gdyż znowu wybiorę np szpital tam gdzie mój Pan gin przyjmuje , i znowu nie będzie miejsc nie chce znów takiego że tak powiem " rozczarowania " mój mąż uważa żebym rodziła tam gdzie Anię , gin tam gdzie on i juz sama nie wiem nie mogę się zdecydować .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2019, 12:45

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wam.powiem że już mam.dosyc tego wszystkiego 0 % 😂😂😂😂już nie mogę się doczekać aż spokojnie wypije sobie lampkę właśnie mojego ulubionego Martini Asti czy też jakieś dobre czerwone wino ;) A że długo karmić nie planuje ,max 7-8 miesięcy to jakoś jescze dam radę ;)

• Chusy Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Puszku z rozeznaniem nie bedziesz miala problemu :D

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    Ja będę rodzic w szpitalu co pracuje 🤣 z tego szpitala też mam lekarza gin :)

Podziwiam ja bym nie chciała.rodzic u siebie w pracy haha 😂😂😂

• Menka888 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Tak- M zrobił mi jajecznicę na maśle i troszke zjadłam :) za pare dni stanę na nogi, ale jestem 5 kg chudsza i bardzo słaba
    Robię pranie - przegielam z ilością ciuszków na start - mam Ok 130 sztuk .. XD
    4me - widzisz :) cieszę sie bardzo!!!! Skorzystaj od razu niech Cie przebadają
    Po to nie jestem sama :) ja nawet nie liczyłam ale jest tego duuuuuuzo za dużo. Jeszcze za tydzień teściowa z Belgii przywiezie kilka toreb i siostra w piątek dowiedziała się, że w brzuszku ma jednak chłopca i wszystkie ciuszki po córeczce przypadają mi haha. Ja już nue mam gdzie ich upchac, tylko piore i pasuje. W tamtym tyg dostałam od siostry męża 3 duże kartony ciuszków tylko w rozm 56-62, większych jeszcze nie kolekcjonuje bo jie mam gdzie tego trzymać.

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj pani w biedronce otworzyła nowa kasę i mnie z kolejki porwała, żebym była pierwsza 😍

Oleander, Szczęśliwa Mamusia, Ciasteczko777, aktyde85, Fikus lubią tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
‹‹ 925 926 927 928 929 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ