X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z przyjemnych rzeczy dostałam e maila z rosmana że mogę odebrać Oliwke na rozstępy Babydream za 1 grosz :) fajnie i tak będę robić zakupy to przy okazji odbiorę :)

kama2784, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest patologia ciazy, porodowka i położnictwo (czyli po porodzie).
    Ja leze na patologi i moim zdaniem to jest ok. Po prostu akurat jest tyle porodow, ze wszystkie sale zajete i kolezanka z lozka obok nie ma gdzie przejsc. Wiadomo dziecko jeszcze jej nie wychodzi ale chodzi juz z cewnikiem, ma skurcze itp. Moze i z dobe tak pewnie jeszcze chodzic...

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    Pewnie też miało znaczenie, bo sterydy dostałaś? Każda procedura ma limit dni itp. Ten nfz jest bez sensu 😛
    Tak dostałam sterydy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me

A no to faktycznie , w dużych miastach to też tych porodow jest bardzo dużo nie ma co ukrywać, a co poradzić że się wszystkim na raz zachciało :( mam nadzieję że dowiesz się od lekarza jakichś rzeczowych informacji i wyjdziesz do domu.:) daj znać i się nie stresuj !

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari0702 wrote:
    A z przyjemnych rzeczy dostałam e maila z rosmana że mogę odebrać Oliwke na rozstępy Babydream za 1 grosz :) fajnie i tak będę robić zakupy to przy okazji odbiorę :)
    Mam ta oliwke. Fajna jest, dobrze nawilża i ladnie pachnie.

Samari0702 lubi tę wiadomość

• Pantera Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wyjazdów to z córką pierwsze wakacje gdy miała 4,5mca samolotem, dobry czas bo dziecko jeszcze tylko na piersi, tuż przed pierwszymi pokarmami.
    Wcześniej gdy miała 3mce leciałam z nią też samolotem ale sama, niezła logistyka - dziecko, wózek, walizka do ogarnięcia to bylo dla mnie wyzwanie :)
    Teraz z drugim planujemy wakacje, gdy będzie miał 2,5mca raczej samochodem

Oleander lubi tę wiadomość

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Zaczyna sie tu robic lekko patologicznie i nie dziala to na mnie dobrze... Na zewnatrz same laski płaczące, wszystkie 5 sal porodowych zajęte, ruch jak w ulu-nikt nie ma dla mnie czasu więc nie wiem jak to sie skonczy. Nie mogw tez zamknac sie w pokoju i na to nie patrzeć bo dziewczyna kolo mnie na łóżku zaczela rodzic (poczatek)-wody jej odeszly, krew sie z niej leje, ma juz skurcze i ja kuzwa obok.nie moge jej nigdzie przeniesc. Serio zaczynam swirowac.

O masakra :/ no ale witamy na ginekologii... Dlatego chcę tam jak najmniej czasu spędzić

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Pantera Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie mam takie - jak już macie wybrany szpital do porodu to umawiacie się na jakąś wizytę kwalifikacyjną, chodzicie do lekarza/położnej z tego szpitala?
    Czy po prostu na żywioł - jak się poród zacznie to jedziecie tam od razu po raz pierwszy?
    Ja właściwie chyba na żywioł :)

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Zaczyna sie tu robic lekko patologicznie i nie dziala to na mnie dobrze... Na zewnatrz same laski płaczące, wszystkie 5 sal porodowych zajęte, ruch jak w ulu-nikt nie ma dla mnie czasu więc nie wiem jak to sie skonczy. Nie mogw tez zamknac sie w pokoju i na to nie patrzeć bo dziewczyna kolo mnie na łóżku zaczela rodzic (poczatek)-wody jej odeszly, krew sie z niej leje, ma juz skurcze i ja kuzwa obok.nie moge jej nigdzie przeniesc. Serio zaczynam swirowac.

Czemu w ogóle w szpitalu jesteś? Nie nsdrobilam całego weekendu i nie doczytałem. Tylko coś mi minęło, że musisz być 3 dni?

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek, co za proseco 0%? Uwielbiam! Możesz wstawić zdjęcie etykiety i info producenta? Może znajdę w necie i zamówię całą skrzynkę :D

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pantera ja poszlam do szpitala w ktorym wczesniej mialam wizyty kontrolne i znalam mniej wiecej lekarzy ginekologow, ktorzy byli ekstremalnie mili i profesjonalni wiec uznalam ze to dobra placowka : )

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę rodzić w tym samym szpitalu u nas w miescie , szpital w sumie jest nowy znam już ten teren i lekarzy to nic nie kombinuje zresztą znam też salę cięć i wiem że w żadnych lampach czy sufitach nic nie widać to przynajmniej z tym mam spokojna głowę haha :D

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 wrote:
    Puszek, co za proseco 0%? Uwielbiam! Możesz wstawić zdjęcie etykiety i info producenta? Może znajdę w necie i zamówię całą skrzynkę :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5b0f95468fa3.jpg w smaku dobre degustacja była, pani mówiła, że to się też pol na pol z wodą gaz rozrabia, bo trochę mocny smak :) ja już się odzwyczailam :)
    https://argentynalimited.pl/pl/c/WINA-BEZALKOHOLOWE-I-KOKTAJLE/36
    Duży wybór ceny spoko

Oleander, aktyde85, Pani Moł lubią tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę rodzic w szpitalu co pracuje 🤣 z tego szpitala też mam lekarza gin :)

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pantera wrote:
    Pytanie mam takie - jak już macie wybrany szpital do porodu to umawiacie się na jakąś wizytę kwalifikacyjną, chodzicie do lekarza/położnej z tego szpitala?
    Czy po prostu na żywioł - jak się poród zacznie to jedziecie tam od razu po raz pierwszy?
    Ja właściwie chyba na żywioł :)

Ja przy mojej pierwszej ciąży to wyboru nie miałam urodziłam tam gdzie miałam najbliżej , przy kolejnych porodach to też tak właśnie na żywioł ,
    nie byłam nigdy wcześniej w tym szpitalu dopiero pojechałam jak zaczął się poród lub jego oznaki , przy moim kolejnym porodzie to wybrałam szpital gdzie mój ginekolog przyjmuje , ale w nim nie urodziłam ze względu na brak miejsc , jeździłam tam na KTG więc wiedzieli co i jak i mnie " znali " , przekierowali mnie do szpitala oddalonego o 500 metrów , tam miałam wszystkie dokumenty zgłosiłam się do rejestracji powiedziałam co i jak ,
    i bardzo szybko jaki fachowo mną się zajęli .

Ja nadal mam dylemat gdyż znowu wybiorę np szpital tam gdzie mój Pan gin przyjmuje , i znowu nie będzie miejsc nie chce znów takiego że tak powiem " rozczarowania " mój mąż uważa żebym rodziła tam gdzie Anię , gin tam gdzie on i juz sama nie wiem nie mogę się zdecydować .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2019, 12:45

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wam.powiem że już mam.dosyc tego wszystkiego 0 % 😂😂😂😂już nie mogę się doczekać aż spokojnie wypije sobie lampkę właśnie mojego ulubionego Martini Asti czy też jakieś dobre czerwone wino ;) A że długo karmić nie planuje ,max 7-8 miesięcy to jakoś jescze dam radę ;)

• Chusy Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Puszku z rozeznaniem nie bedziesz miala problemu :D

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    Ja będę rodzic w szpitalu co pracuje 🤣 z tego szpitala też mam lekarza gin :)

Podziwiam ja bym nie chciała.rodzic u siebie w pracy haha 😂😂😂

• Menka888 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Tak- M zrobił mi jajecznicę na maśle i troszke zjadłam :) za pare dni stanę na nogi, ale jestem 5 kg chudsza i bardzo słaba
    Robię pranie - przegielam z ilością ciuszków na start - mam Ok 130 sztuk .. XD
    4me - widzisz :) cieszę sie bardzo!!!! Skorzystaj od razu niech Cie przebadają
    Po to nie jestem sama :) ja nawet nie liczyłam ale jest tego duuuuuuzo za dużo. Jeszcze za tydzień teściowa z Belgii przywiezie kilka toreb i siostra w piątek dowiedziała się, że w brzuszku ma jednak chłopca i wszystkie ciuszki po córeczce przypadają mi haha. Ja już nue mam gdzie ich upchac, tylko piore i pasuje. W tamtym tyg dostałam od siostry męża 3 duże kartony ciuszków tylko w rozm 56-62, większych jeszcze nie kolekcjonuje bo jie mam gdzie tego trzymać.

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj pani w biedronce otworzyła nowa kasę i mnie z kolejki porwała, żebym była pierwsza 😍

Oleander, Szczęśliwa Mamusia, Ciasteczko777, aktyde85, Fikus lubią tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
‹‹ 925 926 927 928 929 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ