Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
My używalismy Bebilon Profutura, b.drogie to fakt ale jedne z nielicznych nie na oleju palmowym do którego mam awersje bo sami nie jemy nic co go zawiera. Jak się nie uda KP to wrócę do tego mleka. Kolega farmaceuta twierdził, że b.dobre i u nas się po prostu sprawdziło.
Veri lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny4me wrote:Ooo jaa współczuję
Jak ja sie tego boje... Tych wszystmich chorob, ktore mlody mi bedzie przynosil od domu przy noworodku -
4me wrote:Wiem, rozumiem. Jednak nikomu nie zalezy tak bardzo jak mnie by to bylo higieniczne
Prawda taka, ze latwiej podejsc do poloznej i poprosić o gotowa buteleczke niz samemu z placzacym dzieckiem to robic z czajnikiem, gdzies na korytarzu...
Takze sama jeszcze zobacze co zrobie. Musze zobaczyc jaki egzemolarz dziecka trafi mi sie tym razemJednak bardziej skłaniam sie ku hipp. Moze mm w ogole nie bedzie potrzebne? Oby!
-
4me wrote:Hmmm a ja chyba pojade ze swoim...
Ja bym chciala dawac Hippa w razie w (ma najlepszy sklad) a boje sie, ze jak sprobuje innego to juz Hippa nie bedzie chcial. Duzo mlek jest dosladzanych glukoza hipp nie wiec moze mniej slodkie bedzie mniej atrakcyjne?!
Tu jest analiza skladu różnych mlek
https://www.mamaitatawtrojmiescie.pl/2017/09/analiza-skadu-mleka-modyfikowanego.html?m=1
Na tej stronce są nieaktualne składy, porownalam z mlekiem które kupiłam (nan1) i jest całkiem inny skład. Też nie zamierzam kupować mleka z olejem palmowym/oleina palmową bo to sam syf, najgorszy skład pod względem kwasów tłuszczowych. Nie wiem czemu dają to noworodkom do mleka.... W tym Nan1 co kupiłam nie ma oleiny palmowej jak to piszą na tej stronce.4me lubi tę wiadomość
28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm
1.04 - 2260g
4.03 - 1600g
19.12 - 320g
03.09.18 - pozytywny test!
Beta 05.09.18: 462
14 cykli starań
Hashimoto - euthyrox 100 -
Ja bym sie nie bawila w podawanie swojego mleka przyniesionego z domu, wlasnie ze zwgledow sanitarno higienicznych, wyparzaj te butelki itd, w domunto co innego, masz sterylizator wiec mozesz sie bawic. W szpitalu po to sa te jednorazowe buteleczki (u mnie z Nan) ze w razie koniecznosci mozna podac.2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
Ja dostalam dwie puszki mm ktorych napewno nie bede brala do szpitala . Szpital napewno zapewni w razie czego.u mojej siostry podawali takie malutkie buteleczki enfamil czy jakos tak.dzis wlasnie rozmawialam ze znajoma w banku o karmieniu . Mowi ze bardzo duza role odgrywaja juz polozne w szpitalu bo potrafia fajnie zmotywowowac albo zrazic i wogole olac problem z karmieniem. Mowila mi ze nieraz to jest naprawdę walka ze na poczatku jak przykładala to tak bolalo ze ryczala ale wygrala i karmila. Ja jestem uparta wiec tez mi sie uda:D
-
nick nieaktualnyJa tam też że sobą nic nie biorę z mleka, jak będzie trzeba dokarmic to w szpitalu dadzą gotowca, zwłaszcza że ja po cc pierwsze dni będę ograniczona ruchowo i sprawnosciowo, młody też w nocy raz dostał mm bo Wrzeszczal jak szalony i zaraz mi przeszło hehe A wróciliśmy do domu i tylko cyckowal dokarmic go zaczęłam w okolicy 7 miesiąca celem odstawienia stopniowo od piersi , zobaczę jakie będę teraz dziecko mieć i też w tej samej granicy będę odstawiac od cyca no co wam powiem dziewczyny nie jara mnie karmienie!🤔 jest to dla mnie uciążliwe i upierdliwe, ile muszę tyle odbebnie i chce mieć spokój z tym
-
Szczesliwa masz rację, nawet w sobote szeagierka mi opowiadała jak przy pierwszym dziecku lezac 5 dni w szpitalu prosila o pomoc przy karmieniu i nikt do niej nie przyszedl. Sama walczyla. Jej sie udalo. Ale nie kazdy ma tyle zaparcia w sobie ze daje rade wiele mam sie zniecheca bo po prostu zostaja z tym same, vez właściwego wsparcia.2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
nick nieaktualnySamari0702 wrote:Veri
W szpitalach dają gotowe jednorazowe mleka jeśli jest potrzebajedynie awaryjnie możesz sobie zakupić do.domu na w razie "w" ja kupiłam Bebilon stoi w szafce jak by coś,
Chociaż mój syn pił Hippa,potem Bebiprima bo nie tolerowal w ogóle mleka Nan , ani innych teraz chciałam.tez kupić Bebiprime ale widzę że chyba wychodzi od nas z.rynku bo w carefour już nie mają A w Lidlu już z pół roku tylko "3" . W razie jak Bebilon będzie do niczego to kupię coś innego -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySamari0702 wrote:Pestka
Właśnie sprawdzałam ale nie mają 1 , aktualnie jest niedostępnaale dzięki za zainteresowanie
jak by ktoś gdzieś widział że jest to chętnie przygarne info o tym bo to sprawdzone mleko z fabryki hippa wychodzi
Dobrze reagował, a jest ogólnie alergikiem i większość mlek dostępnych na rynku mu nie pasowała.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 16:25
Samari0702 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPestka
No ja je wprowadziłam synowi właśnie po combiotiku bo skład miało podobny i wyczytałam że to hipp produkuje i też z tego mleka zadowolona byłam i zawsze w Lidlu kupowałam muszę zadzwonić do nich na infolinięW razie jak gdzieś zobaczysz daj proszę cynka 💪💪😘
Edit dzwoniłam na infolinię i mleko nie jest już w stałej ofercie jedynie jako towar promocyjny w gazetce. Coraz gorzej w tych lidlach najpierw pampersy wycofali co uzyskaliśmy, teraz mleko masakra.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 16:38
Pestkkaa lubi tę wiadomość
-
U mnie usg 3 trymestru super. Dziecko zdrowe, ja też z szyją 4,2cm, młody długością i wagą jest 2 tygodnie do przodu, albo 75 centyl, jak to woli interpretować (1,8kg). Głowa w żebrach, nogi w pęcherzu, ciekawe czy się obróci. Cesarka koło 20 maja, bo byłam u okulisty i rozchodzi mi się siatkówka.
U mnie młody cyckowy był, mleka miałam tyle, że cały oddział noworodków mogłabym wykarmić. Ponad litr dziennie wylewałam w szpitalu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 16:30
puszek369, Samari0702, Pani Moł, iwwk, PatkaPP, Milka1991, Pestkkaa, Veri, Oleander, Szczęśliwa Mamusia, Szczesliwa ledwo zywa, Agata :), kama2784, 4me, Izka37, Ciasteczko777, Rudzik1, ago91, Nistera lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
nick nieaktualnyPo wizycie
wszycho gra, szyjka dluga na 4 cm, zamknięta, tylko dalej poslady na wylocie zamiast glowki
doppler ok, masy 1881 g.
U mnie w szpitalu dają NAN i Bebilon, będę korzystać, jesli zajdzie potrzeba.iwwk, Szczęśliwa Mamusia, Samari0702, Pestkkaa, puszek369, Oleander, Veri, Paula_071, Agata :), kama2784, 4me, Izka37, Ciasteczko777, Rudzik1, Milka1991, ago91, PatkaPP, Nistera lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCo do mm to nie mam zielonego pojęcia jakie dają w szpitalu , a w tym co zamierzam rodzić są anty na mm masz karmić piersią i tyle. Ja jak cis będę używać Bebiko przy wszystkich dzieciach to mm podawałam .
Gratuluje udanych wizyt ❤❤.Pani Moł lubi tę wiadomość
-
Super, gratuluje dobrych wieści
ale macie długieee szyje i duże już dzieci
ja bym chciała żeby moje maleństwo to miało 1400g, to i tak będzie dużo jak na niego
no i żeby sie w czwartek okazało, że szyjka w ogóle jest jeszcze i się bardziej nie rozwarła hehe
a mnie dalej siedzi to coś w plecach, umię się już sama na łóżku obrócić chociaż, ale ogółem to szału nie maciekawe ile mnie będzie trzymać :o
Pani Moł lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny