X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrząc że mamy same zgrabne mamuśki obawiam się że grupa fit po ciąży nie będzie nam potrzebna 😃😃

• Menka888 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wszystkie to wszystkie :D
    Ja należę do tych wielkogabarytowych 😜

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d4e2cc0acfe4.jpg

nick nieaktualny, puszek369, nick nieaktualny, ago91, iwwk, Szczesliwa ledwo zywa, Agata :), aktyde85, Chusy, PatkaPP, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Veri, nick nieaktualny, 4me, Rudzik1, Nistera, Milka1991, nick nieaktualny, slodka100, Paula_071 lubią tę wiadomość

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • Agata :) Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co kobieta to inny brzus, nie mogę doczekać się fotek maluszków :)
    My w lipcu chrzciny również, nawet mamy juz datę bo musimy/chcemy się dostosować do mojej mamy która zjeżdża z zagranicy akurat wtedy. Chyba też restauracja ale u nas na max 10 osób zrobimy, pomimo ogromnej rodziny, nie lubię takich masowych imprez a już na pewno nie z dzieckiem :)

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
  • Pantera Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie śliczne brzuszki :)

Spróbuję i mój pokazać
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/998a4f5851f5.jpg

nick nieaktualny, Chusy, puszek369, nick nieaktualny, Agata :), nick nieaktualny, Menka888, iwwk, Veri, Szczesliwa ledwo zywa, nick nieaktualny, nick nieaktualny, PatkaPP, Rudzik1, Nistera, Milka1991, nick nieaktualny, slodka100, ago91, Paula_071 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajnie oglada sie te brzuszki! Wszystkie piękne i te małe i te wieksze!

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pantera

Zazdro masz nawet mani i pedi pięknie zrobiony 🤩 ja przez ten mój brzuch wszystko zdjęłam 😭😭😭 ale na lato pierwsze co po porodzie zrobię to pójdę do kosmetyczki :)

Pantera lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi proszę jakie macie AFI wód płodowych?

• iwwk Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne te brzuszki, a dopiero co wrzucałyśmy i co druga to płaska jeszcze była haha :D

Pestka ja w 28 tyg miałam AFI 13.

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestkkaa wrote:

U mnie też 13 ,lekarz mówił że wszystko super , coś więcej będę mogła.powiedzieć w poniedziałek po wizycie bo pewnie doktorek będzie mówił :) Rety ale zleciało te 3 tygodnie ! A pamiętam jak czekałam od wizyty do wizyty i mi się dluzylo A teraz cyk i już mamy jutro 20... w czwartek idę na wyniki oby po tym zelazie się poprawiło 🙄🙄

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajj niwdobrze, po kolacji taki cukier mi wywalił jak nigdy - 146! Nosz jasna dupa, nigdy po posilkach nie mialam przekroczen, a to tylko kanapka z pomidorem byla :O az się zleklam, piję sobie wodę z cytryną i będę jeszcze sprawdzac jak tam co tam z tym chorernym cukrem :O zaraz insulina i tak..

• Chusy Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez zelazo nawala, juz mi kazala wcinac tabsy rano i wieczorem.

AFI - 12 w 27 tyg.

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł wrote:
    Ajj niwdobrze, po kolacji taki cukier mi wywalił jak nigdy - 146! Nosz jasna dupa, nigdy po posilkach nie mialam przekroczen, a to tylko kanapka z pomidorem byla :O az się zleklam, piję sobie wodę z cytryną i będę jeszcze sprawdzac jak tam co tam z tym chorernym cukrem :O zaraz insulina i tak..

Kochana spokojnie, może jakieś zanieczyszczenie typu reszta mydla była na palcu że zafalszowalo wynik ?.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy wrote:
    U mnie tez zelazo nawala, juz mi kazala wcinac tabsy rano i wieczorem.

AFI - 12 w 27 tyg.

A też miałaś anemie i za niska hemoglobine.? Jakie żelazo bierzesz ? Bo ja ciekawa jestem czy po.tym.tardyferonie mi się polepszy 🤔🤔🤔

Wiecie jak od tych zastrzykow boli mnie już brzuch masakra ! A gdzie jescze 28 zastrzykow.... chyba oszaleje 😭😭😭

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tydzień temu było afi 16.

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam anemie praktycznie od samego poczatku, ale wyniki mi sie pogorszyly gdzies kolo polowkowych i kazala brac podwojna porcje.

Mam zelazo polaczone z kwasem foliowym 100 mg zelaza/ 0,4 mg kwasu foliowego. A oprocz tego wsuwam jeszcze normalny zestaw witamin dla kobiet w ciazy.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł wrote:

Wywalilo po pomidorze pewnie, ale 146 to nie ma tragedii. Spadnie po wodzie z cytryna. U mnie po pomidorze (sliwkowym - bo tylko takie tesciowa miala) bylo po 1 h 152 w niedziele. A za 30 min spadlo na 98

Ile masz insuliny?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 22:13

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari0702 wrote:
    A też miałaś anemie i za niska hemoglobine.? Jakie żelazo bierzesz ? Bo ja ciekawa jestem czy po.tym.tardyferonie mi się polepszy 🤔🤔🤔

Wiecie jak od tych zastrzykow boli mnie już brzuch masakra ! A gdzie jescze 28 zastrzykow.... chyba oszaleje 😭😭😭
    Coz ja biore/bede brala 46 tygodni czyli 322 zastrzyki, mozesz sie tak pocieszyc ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 23:08

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 04:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestkkaa wrote:
    Na połowkowych 13 teraz nie mierzy mi dokładnie, bo jest w normie, zawsze powtarza, że dużo. Ja że 3-4 litry wody dziennie pije jak coś 🤣

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2019, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    Na połowkowych 13 teraz nie mierzy mi dokładnie, bo jest w normie, zawsze powtarza, że dużo. Ja że 3-4 litry wody dziennie pije jak coś 🤣
    Puszku, mi ostatnio lekarz powiedział, że mam AFI 8 i że to jest w normie, więc uwierzyłam, a wczoraj natknęłam się na forum na wpis, że przy AFI 8-9 dziewczyna leżała na patologii z diagnozą małowodzia, przeszperałam jeszcze neta i były jeszcze takie same posty, aż mnie zmroziło :( Teraz nie wiem co robić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 06:09

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Coz ja biore/bede brala 46 tygodni czyli 322 zastrzyki, mozesz sie tak pocieszyc ;)

Ja juz nawet nie czuje ze robie zastrzyk. Idzie jak w maslo. Choc myslalam ze jak brzuch bedzie wiekszy to i gorzej bedzie robic. Ale spoko przyzwyczailam sie.

Izka37 lubi tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
‹‹ 986 987 988 989 990 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ