Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKurczę ciekawe z czego wynika to że jeden lekarz wypisze refundację A drugi nie... podejrzewam że większość ma tutaj poważniejsze wskazania niż ja do przyjmowania tych zastrzykow hmm
No to fakt że Neoparin iglami nie powala nie za zbyt "ostre" , A Clexane to brałam po cc z córka 7 lat temu to już nie pamiętam, z synem się po cc zapisana miałam Fraxiparine. Nie wiem czym to wszystko się różni nawet 🤔🤔🤔🤔 -
Co do bobini płynu do płukania ubranek bo stanęłam na tym narazie bo muszę was z wczoraj doczytać 4 strony hahah
To jest płyn do skóry wrażliwej hypoalergiczny dla dzieci od pierwszych dni życia wiec jak niby miałby uczulic? Ja z dwójką moich dzieci używam od urodzenia o wszystko dobrze a zapach uwielbiam no ale każdy woli co innegoWiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 08:50
-
MaMaMi83 wrote:Robie w udo insuline igla jest cienka jak wlos i bardzo krotka nawet nie czuc
Natomiast igla z clexane jest ze 3 x dluzsza i gruba jak kij.
Skore mam bardzo wrazliwa na udach wiec wbicie podejrzewam ze bedzie bolesne. Ja ju bije mniej wiecej tu jak na zdjęciu ci zaznaczylam
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a7e61f2bacff.jpg
Dla porównania igla w insulinie i igla w clexane
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d4c08f1040d8.jpg
Juz widze, ze wbijam juz tam gdzie Ty ale powoli musze isc jeszcze bardziej w tyl w plecy.
Na szczescie nie wiem jak ostre ma clexane bo pewnie klnelabym na Neoparin. Dlugosc wyglada tak samo.
Nic to, nie ma co gdybac. Maz wyjezdza moze bedzie lepiej, zauwazylam, ze jak sama robie mniej boli
Tak jak pisze Izka juz mniej niz wiecej dam rade. Zreszta wszystko dla zdrowia dzieckai swojego tez bo udar w ciazy to slaba sprawa
-
Co do chrzcin to my na sierpnia planujemy u nas zawsze są w 4 niedziele miesiąca. Chciałabym w takiej restauracji jakby była pogoda to na dworze jest malutki plac zabawa dla dzieci więc i mi by było łatwiej z moimi i innym bo trochę dzieci u nas bedzie
-
Samari0702 wrote:Kurczę ciekawe z czego wynika to że jeden lekarz wypisze refundację A drugi nie... podejrzewam że większość ma tutaj poważniejsze wskazania niż ja do przyjmowania tych zastrzykow hmm
No to fakt że Neoparin iglami nie powala nie za zbyt "ostre" , A Clexane to brałam po cc z córka 7 lat temu to już nie pamiętam, z synem się po cc zapisana miałam Fraxiparine. Nie wiem czym to wszystko się różni nawet 🤔🤔🤔🤔
Ja tez mam refundacje.Samari0702 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWłaśnie widzę że mi mąż wbija troszkę bliżej ale jak będzie mnie boleć to powiem że jescze w bok może trochę pójść, w sumie zauważyłam że w lewą stronę jak mi daje to mnie mniej boli niż w prawa ciekawe czemu 🤔
No pewnie dziewczyny że już bliżej jak dalej, kto da radę jak nie matka ? Kurczę ale jestem ciekawa jaki on będzie i jak będzie wyglądał , jak sobie pomyśle że w poniedziałek będę znać termin naszego spotkania to aż się stresuje jak to będzie -
Mamami A nie możesz iść do rodzinnego po refundacje ?
Ja wczoraj przeżyłam chwilę grozy, młody się wogole nie ruszał, ale tak kompletnie nic, najadłam się słodkiego położyłam na boku , wkladalam palce w brzuch tak głęboko że aż to czułam przez skórę A on nic kompletnie, siedziałam i płakałam, mąż stwierdził że jedziemy na IP, na szczęście jak zaczęłam się szykować to młody się tak bardzo delikatnie poruszył i odetchnełam z ulgą. To był chyba najgorsze chwilę w moim życiu, nikomu tego nie życzę. Za to dziś od rana nadrabia mały terrorysta , ale z dwojga złego lepiej w ta stronę.
-
nick nieaktualnyKurde ten cukier wczoraj mierzylam kilka razy, dobil do 160,lapska wyszorowane, nie bylo opcji na mydło, za kazdym razem świeżą lancetką nakluwalam, nawet z nowego opakowania paski wzięłam.
Insuliny mam 8 jednostek poki co.
A dzis zezarlam pomidora na sniadanie (z serem i ogoraskiem) - na czczo 90 a po sniadaniu 77. WTF z tym cukrem to ja nie wiem.
Za to slonce przepiękne, mam od ranca tyle mocy ze juz poodkurzalam, pomylam podlogi, okna pootwierane, no uwielbiam wiosnę, drzewa już w pąkach -
nick nieaktualnyNistera
A wiesz że mój ostatnio też ma takie wyskoki, jak cały czas mówiłam że mam.w brzuchu tajfun i zero spokoju tak teraz jest trochę mniej ruchliwy , w nocy to chyba śpi bo jedynie nad ranem się ruszy i dziś już też sobie nawkrecalam ze on się za mało rusza , ale zjadlam bakusia siedzę sobie i cały czas się kręci to odetchnelam z ulgą , ale bardzo współczuję Ci tego stresu oby więcej już takich numerów nie robił !! 🙄🙄 -
nick nieaktualnyJakie cudne brzuszki macie ❤❤❤❤.
Samari Mnie też to ciekawi pewnie Dominik będzie , do mojego męża podobny już charakterek to ma.
Nistera Ja przy Ani tak miałam ja z tych pańkujacych , i na szpital pojechaliśmy tętno było , nawet pod KTG mnie podłączyli miała po prostu taki leniwy dzień , też strachu się na jadłam.
Trzymam mocno kciuki ,
za dzisiejsze wizyty.
Zaszłam dziś do takiej poradni prywatnej nie jestem tam zapisana kiedyś tam pytałam się o KTG , i tam w tej rejestracji dana tam Pani się mnie pyta czy mam tu Panią doktor rodzinną mówię że nie mam , a ona na to że to i Pani położna nie przysługuje a po co mi położna jak tylko o KTG się pytałam, mój mąż sądzi abym tu chodziła na KTG tak jasne już lecę sam wie ile to trwa a jak coś wyjdzie że np nie daj Boże z tętnem nie tak to potem prędko jechać te 64 km do szpitala , to już wolę do szpitala pojechać wiem że mojemu mężowi to się nie uśmiecha bo tak Anię brać i tyle jechać , a ja tam mogę i dwie godz leżeć porozmawiam o tym z moim Panem ginem od kiedy robi się to KTG , on tam u siebie w gabinecie tam gdzie jeździmy to nie ma urządzenia do KTG że też musieli ten szpital nasz zamknąć była tam moja Pani położna i jak coś mogłam zajść itp itd, a teraz nie wiadomo czy w ogóle będziemy mieć ten szpital bo nadal zamknięty . Jutro kierunek badania oj sporo kasy pójdzie
mam zrobić tylko mocz i morfologię , ale jeszcze to na własną rękę zrobię grupę krwi z oznaczeniem i te przeciwciała
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 09:10
-
Nistera, ale się stracha najadłaś, dobrze że zaczęłaś czuć ruchy i dziś nadrabia.
Co do zastrzyków przez dwa lata zdarzyło mi się robić parę miesięcy. Powiem wam że oddychałam z ulgą jak przestawałam je wkłuwać. Pierwszy zastrzyk zrobił mi mąż, pokazał co i jak, a potem już sama ale z mega strachem. Zawsze liczyłam do trzech. Trzymajcie się dziewczyny, jeszcze trochę, a potem będzie ulgą.
Jako że wczoraj był dzień wrzucania brzuszków, wszystkie są cudne 🥰
Wrzucam i ja..
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/673703bf3a71.jpgSamari0702, Szczęśliwa Mamusia, Glendolina, Oleander, puszek369, ago91, kama2784, Chusy, Agata :), Milka1991, Veri lubią tę wiadomość
07.2020 - 16tc👼💔
05.2019 - Zosia ❤️ -
nick nieaktualnyPani mol
No to faktycznie jakieś jaja z tymi pomiarami, ale ja się na tym.nie znam więc nie zabieram głosu. Jedyne co mogę powiedzieć to dobrze że dzisiaj już wyniki masz lepsze
No wiesz że ja wstałam odslonilam rolety i zobaczyłam słońce ,to zaraz się żyć zachciało zjem śniadanie i koło 11 pojadę do teściów żeby młody po dworze trochę pobiegal sobie i się pobawil,bo córka w przedszkolu się edukuje w zerowce, dumna z niej jestem pierwszy raz za pisanie literek.dostala "wspaniale", bo z reguły to dobrze lub bardzo dobrze na samym początku to nawet pracuj uważniej dostała bo zrobiła dziurę w zeszycie bo nerwy na literke E miałaWiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 09:07
-
Nisteria no niestety rodzinna nie moze mi wypisac refundacji. Bajka najwazniejsze ze zastrzyki pomagaja cena nie gra dla mnie roli.
Moj od wczoraj ma jakies adhd.
Rozciaga mi brzuch na ukos ze masakra. Glowe ma w lewym talerzu biodrowym nogi masuja mi watrobe.
Pani Moł kurcze to faktycznie masz jazde z cukrami. 77 to malo dojedz sobie.2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
Pani Moł, poproszę trochę Twojej energii.. muszę wyjść do sklepu, co prawda piękne słońce ale ni jak nie mam siły. Z rana to jedynie się ogarnęłam, zjadłam śniadanie i umyłam toaletę.
No dobra... Raz, dwa, trzy.. wstajęKadetka lubi tę wiadomość
07.2020 - 16tc👼💔
05.2019 - Zosia ❤️ -
Dziewczyny czy któraś może mówi po węgiersku? 😂 Mąż znalazł sobie domek niestety mimo że mówi w paru językach to jakoś węgierski do nich nie należy i nie bardzo wiemy co oni tam w opisie napisali. A tłumacz Google to tak tłumaczy że...... nie będę używać dosadnych słów 😂
-
Dziewczyny te zastrzyki nie sa takie zle i chyba kazda z nas to potwierdzi
Dla mnie to mimo wszystko pikus przy skrajacej sie szyjce albo jakis jazdach z ruchami.
U mnie tez dzis dziedzic leniwy. Cala noc mnie nie kopal-a teraz tak leciutko i malo. Czekam az sie rozkreci a jak nie coz... Bede musiala zjesc czekoladkePani Moł, Rudzik1 lubią tę wiadomość
-
Wiecie co sprzedaje baze do fotelika na olx. Cena naprawde niewielka bo baza juz swoje kata ma i bardziej chodzi mi o to, żeby ktoś jeszcze skorzystal i nie poszło na smietnik,niz zeby zarobic.
Wystawilam wiec za 50pln...
I dochodze do wniosku, ze ludzie sa z kosmosu! Za ta cene to najlepiej jeszcze, zebym przywiozla do kupca pod dom albo przetrzymala do maja bo narazie Pani niepotrzebna
I konwersacji na tym OLX więcej niz to warte dla mnie
Los masakros...Rudzik1 lubi tę wiadomość
-
Pestkkaa wrote:Puszku, mi ostatnio lekarz powiedział, że mam AFI 8 i że to jest w normie, więc uwierzyłam, a wczoraj natknęłam się na forum na wpis, że przy AFI 8-9 dziewczyna leżała na patologii z diagnozą małowodzia, przeszperałam jeszcze neta i były jeszcze takie same posty, aż mnie zmroziło
Teraz nie wiem co robić.
https://mamaginekolog.pl/kompedium-wiedzy-o-plynie-owodniowym/
-
4me taka mentalność to chyba tylko Polacy mają naprawdę. Ja też dużo wystawiam na austriackich grupach i polskich na fb np i tylko właśnie takie głupie gadki mam zawsze od Polek, najlepiej dac za darmo i jeszcze pod dom przywieźć. Austriacy zawsze bez marudzenia przyjeżdżają i zawsze dostosowują się do godzin.
Współczuję Ci, ja przez to przestałem na polskich grupach wystawiać, wolę znajomym za darmo dac niż się uzerac .
Najlepsza to jest taka jeszcze że przyjedzie i z 2€ potrafi się targowac na 1€ 🤦♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 09:24
Samari0702 lubi tę wiadomość