Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzis podobno swiatowy dzien szczęścia. Przesylam Wam zatem coś na usmiech, jednocześnie uprzedzajac pytania, czego nie mozna podczas karmienia KP?
Oleander, iwwk, MaMaMi83, Nistera, aktyde85, puszek369, Szczęśliwa Mamusia, Izka37, Szczesliwa ledwo zywa, didi123, Bibs, Rudzik1, kama2784, Chusy, Veri lubią tę wiadomość
-
Izka37 wrote:Nistera-ja niestety tez nie pomoge ale jakby co do negocjacji możemy z Mamami pójść. Ona zacznie ja za to wiem co mówić jak się z nimi pije:).
Mialam na studiach dziewczyne z Węgier. Na szczescie mowila po polsku hahha ale czasem jej zaliczenia ustne byly ubawem po pachy.2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
puszek369 wrote:Ja w badaniu palpacyjnym szyjka miękka i jakby otwarta, ale w usg jednak Oki.
Przy cukrzycy 36tc ktg
Ja trzymam się bez detektora 😊
Jak zawsze Puszku dziękuje za precyzyjną odpowiedz:).
Juz myślałam że mi tą szyjkę zmiękczyli tym dwukrotnym badaniem kolposkopowym.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 09:54
-
No nic napisze do nich chyba po niemiecku, w końcu granicza z Austrią więc większe prawdopodobieństwo że się dogadamy niż po angielsku.
Kurczę fajnie jakby się udało bo domek przepiękny i urokliwy w sam raz na weekendy, już się z teściowa mąż lekko poklocil bo oczywiście było po co nam itd itd. A później się wygladała o co tak naprawdę chodzi. "To już wtedy do Polski wogole nie przyjedziecie " Pewnie ma rację bo jak mam jechać 6 godzin w jedną stronę to wiadomo że lepiej mi tylko 2 godziny i jeszcze będę u siebie. Nic trzymajcie kciuki żeby się udało.Oleander, iwwk, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIwwk, kupowalam firany i zaslony na allegro, bylam zadowolona za kazdym razem
Kumpela ma taką myjkę parową i ją uwielbia, rzeczywiscie szybko brudy puszczają nawet przyschnięte z kuchenki itp. Chyba fajny sprzęt, ogranicza detergenty w chacie
A po węgiersku podobno za mlodu po kilku piwkach bym się dogadalaale normalnie to nie znam ani slowa
hahah
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyiwwk wrote:Dziewczynki, a takie pytanie z innej tematyki niż dzieciory
Czy posiada któraś mopa parowego z tymi nakładkami do mycia okien, fug itd.? Coś typu Karcher?
I pytanie jeszcze z innej beczki kupowała któraś kiedyś firanki, zasłony przez internet? np. allegro?
My kupowaliśmy pościel i jest bardzo złej jakości , oczywiście z początku wszystko ładne było ale potem pościel się rozerwała , rozwlekła i suwaki poszłyja to teraz to na targu kupuję i firanki też .
Co do OLX to ja raz się zraziłam i niestety wyszłam jak Zabłocki na mydle , teraz to za każdym razem proszę o numer nadania lub za pobraniem .
Tak trochę z innej beczki to nie którzy ludzie są nie poważni , gdyż ja tak sobie szukam np wózka rok po roku a tam wózek za 150 zł brudny , zardzewiały , rozdarty i na sprzedaż .
Nistera Ja ledwo znam angielski.
aktyde85 Sądzę że tak ja wszystkie rzeczy piorę w 40 stopniach , jak coś delikatnego to w 30.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 10:06
-
Ja mam po mamie hopla i na firanki i zasłonki wydaje majątek
idealnie muszą być, na zamówienie Mi szyja w sklepie stacjonarnym, nim coś wybiorę mija rok
lubię proste, eleganckie firanki ale materiały niestety kosztują.
Mamami, może się młody próbuje obrócić, mój 2 dni skakał strasznie i faktycznie wrócił główka na dół z powrotema dzisiaj dużo spokojniej już ale co jakiś czas go tam czuję
-
Co do urządzeń Karcher mogę się wypowiedzieć. Mam aż dwa..
1. Myjka do okien
https://m.euro.com.pl/myjki-do-okien/karcher-wv-1-plus-1-633-014-0.bhtml
Dla mnie osobiście cudo do szyb. Zawsze miałam pomazane po umyciu, obojętnie czy czystą ścierka do szyb, czy ręcznikiem papierowym wycierałam. A tutaj pryskam środkiem który jest w zestawie (bardzo wydajny) myję tą szmatką która jest w zestawie do spryskiwacza, urządzeniem najczęściej wystarczy trzy machy na całe okno od góry do dołu ściągnąć, wytrzeć ręcznikiem papierowym brzegi i lekko szybę. Ale dla mnie to jest numer jeden do okien.
2. Parownica Karcher
https://m.euro.com.pl/czysciki-parowe/karcher-sc-2-easyfix.bhtml
Średnio jestem z tego urządzenia zadowolona. Niby wyczyści fugi, kuchenkę czy brzegi prysznica, ale ile przy tym się nachlapie i woda i brud rozprzestrzenia się po tym co myjesz. I tak trzeba jeszcze domyć wszystko po robieniu tym urządzeniem. Ramy okien czy szczeliny też próbowałam, nawet raz mój mąż się uparł że to się da jak jak mówiłam że nie bardzo. I sam potwierdził że dwa razy dłużej schodzi niż wziąć szczoteczkę czy nożyk ze szmatką i wytrzeć w tych szczelinach. Więc osobiście parownicy tej z linku nie polecam. Używam jej z trzy razy do roku jak mnie natchnie. Ewentualnie dobra jest do umycia kafelek np. po jakimś tłuszczu podczas gotowania z oo..to tak mogę powiedzieć że jest ok.
Co do firan, zasłon, tak kupowałam przez allegro z obszyciem i taśmami. Jestem zadowolona z efektu. Można się dogadać, no i raczej wychodzi taniej niż w sklepie z firanami.iwwk lubi tę wiadomość
07.2020 - 16tc👼💔
05.2019 - Zosia ❤️ -
Patka super recenzja! Myjka do okien na pewno zostanie zakupiona hehe
Ja myślałam o tym SC3, podobno 4 i 5 to trochę droższe jego odpowiedniki i szkoda kasy.
No właśnie też lubię takie proste firanki, chcę wymienić w całym domu, tzn. w sypialni mam nową na zamówienie robioną, materiał tani, ale zapłaciłam 200 zł,obszycie, przelotki itd. Jak sobie pomyślę, że w domu mam jeszcze 4 pomieszczenia, plus zasłony, a okna w salonie są ogromne to ok. 1500 zł za firanki i zasłony mnie przeraża, dlatego szukam tańszych opcji, ale nie wiem jak z materiałem takich z allegroPatkaPP lubi tę wiadomość
-
aktyde85 wrote:Laski, które mają ciuszki po starszych dzieciach. W jakiej temp pralyscie? Właśnie się za nasze zabrałam. Moje leżały w kartonie 3 lata i się zastanawiam czy w 60 stopniach będzie ok?
-
nick nieaktualnyIwwk, kupowalam od takich sprzedających:
https://allegro.pl/uzytkownik/house-design_pl?order=m&bmatch=baseline-var-cl-n-uni-1-1-0312
https://allegro.pl/uzytkownik/YESTU?order=m&bmatch=baseline-var-cl-n-uni-1-1-0312
Firanek o dziwo juz mi allegro nie pokazuje, moze za dawno kupilam? W kazdym razie to byly ikeowskie takie bez zadnych wzorow, bardzo drobny woal i juz. Zaslony jedne kupowalam drozej a drugie taniej, te tansze byly chyba po 29 zl za sztuke i serio, są ekstra!w ogole się nie gniotą, ladnie wyglądają, zaciemniają w sam raz.
Pościel tez kilka razy kupowalam na allegro i jest lepsza niz co niektóre wypusty Jyskaale wiadomo, zalezy jak się trafi. Nie mam za to szczescia do zakupow na aliexpress. Wszystkim jak leci jestem rozczarowana.
PatkaPP, iwwk, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
Ok, to wypiore w 40 i zobaczę. Tak jak myślałam, takich malusich malusich mam malusio. Jednak trzeba będzie zrobić zakupy ;P od 68 w górę mam full, przebieralam, jak chowalam do kartonu, a teraz jeszcze raz przebieram i odrzucam co mi się nie podoba, a i tak tych 68+ jest dużo.
-
Iwwk, z tego co widzę SC3 różni się większą mocą i końcówką do czyszczenia dywanów. W tym temacie się nie wypowiem bo tej opcji nie mam
Co do firan, niestety z takim kosztem musisz się liczyć. Raz dałam uszyć w sklepie i firana 2,5m jest cudo, materiał i wykonanie, a koszt ok 500zl masakra. Raz też skusiłam się na szycie przez internet i jest gorszej jakości ale nie narzekam, za zasłony i 5m firane dałam 300zl. Mam już je z 3 lata i dalej wyglądają tak samo 🙃
07.2020 - 16tc👼💔
05.2019 - Zosia ❤️ -
nick nieaktualny