Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyaktyde85 wrote:Laski, które mają ciuszki po starszych dzieciach. W jakiej temp pralyscie? Właśnie się za nasze zabrałam. Moje leżały w kartonie 3 lata i się zastanawiam czy w 60 stopniach będzie ok?
-
Już po badaniu usg III trym, wszystko ok.
Lekarz nie mierzy szyjki, bo nie było zlecone... pomiar wód ok ale też nie widzę tego pomiaru. Najważniejsze pomiary w porządku, 1,5kg chłopca
U Was takie dokładne te usg robią, sprawdzają AFI, szyjkę itp
Agata :), Oleander, kama2784, PatkaPP, slodka100, Izka37, Paula_071, Rudzik1, iwwk, 4me, Pestkkaa, Milka1991, puszek369, Glendolina, MaryJane, Veri, Chusy lubią tę wiadomość
-
super Pantera, duży chłop już
mi robi dokładne badanie zawsze, ale gadam specjalnie, że mnie boli to, tamto, siamto, koloryzuje nieco : ) jednak na papierze nie dostaje nic, jedynie mówi wszystko i sprawdza. Afi nie mam ani razu wpisane w kartę ciąży nawet, ale zawsze podkreśla że wody w porządku, szyjka długa itp. Ja jutro wizyta, nie mogę się doczekać, ciekawe ile malutka waży
przybrałam 3 kg w 3 dni, mam opuchnięte palce, widzę po obrączceczuję się tragicznie, mam wrażenie że te dwa ostatnie miesiące będą straszne
Wy też tak macie już dziewczyny? do tej pory tryskałam energią, a teraz...Pantera lubi tę wiadomość
-
Ja się całą ciążę kuję Neoparin + 6 tygodni po porodzie. Mam refundację, bo mam obniżone biało S czyli mam trombofilię. Bez łaski należy mi sie refundacja. Dziewczyny, które będą mieć CC - zadbajcie, by po cesarce dali Wam heparynę. Mi nie dali niestety, a teraz każdy się dziwi, że żyję. Nie wiedziałam, że mam problem z krzepliwością póki nie poroniłam drugiej ciąży.
Wanienkę mam większą, moim zdaniem ta mała szybko robi się za mała. Dwie wanienki i dwa stelaże to dla mnie za dużo zabawy.13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
nick nieaktualny
-
Pantera wrote:Dzięki
u mnie skończony 30tc, waga chyba idealnie wypada w 50 centylu
A nie macie wrażenia że po czymś słonym bardziej się puchnie? Np nachoski
Ja jeszcze nie odczuwam tego opuchnięcia, ale nieuchronnie przyjdzue, tak jak w 1szej ciąży...
Bo sol zatrzymuje wode w organizmie.2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
nick nieaktualny
-
MaMaMi83 wrote:Puszku a trzeba miec swoj czy jak sama sobiebpodajesz dostajesz strzykawke od pielegniarki.
-
To w moim chyba też cukier, chociaż ograniczam już jak się da
Chyba skocze po pokrzywe.
Chyba kilka chłopców się zamieniło w dziewczynki bo faktycznie kiedyś była spora przewaga -
4me wrote:puszek369 wrote:Oczywiście, że możesz, podpisujesz papier, że chcesz sama przyjmować lek
[/QUOTE
Łooo jeezu ja mialam swoj meoparin i swoj letrox i nic nie musialam podpisywac. Nawet lekarz sam zasugerowal, abym wziela swoj bo oni nie mieli neoparinu tylko jakis i ny zamiennik i powiedział, zeby lepiej nie mieszac. O letroksie mówiłam, ze poprosze to chyba nie wpisali w karte nic nie przynosili i po prostu bralam swoj ale tez wiedzieli bo jednego dnia nie mialam na poczatku i prosilam
Ale moze moj spzital mniej proceduralny albo mniej pozwow mieli
-
Pantera wrote:Dzięki
u mnie skończony 30tc, waga chyba idealnie wypada w 50 centylu
A nie macie wrażenia że po czymś słonym bardziej się puchnie? Np nachoski
Ja jeszcze nie odczuwam tego opuchnięcia, ale nieuchronnie przyjdzue, tak jak w 1szej ciąży...
No ale dzis juz zdrowy batonik wszedl i jedna kostka czekoladki hahahahaha silna jestem, ze nie zjadlam wiecej, nie??
Dziewczyny a tak na serio wezcie mnie jakos zainspirujcie na drugie sniadania. Ja jem na sniadanie kanapki, na drugie sniadanie kanapki czyli cigale chleb i tylko doopa rośnie...
Powiedzcie co wy jadacie na drugie sniadania? Tylko blaagam musli z jogurtem i owsianka to nie dla mnie-po pierwsze bleee na owsianke, po drugie po jogurcie nawet z wkladka to ja jestem głodna po 10min....
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny4me wrote:Nachoski,chipsy??? Moja droga ja do ust tego nie biore a i tak 10kg na plusie...
No ale dzis juz zdrowy batonik wszedl i jedna kostka czekoladki hahahahaha silna jestem, ze nie zjadlam wiecej, nie??
Dziewczyny a tak na serio wezcie mnie jakos zainspirujcie na drugie sniadania. Ja jem na sniadanie kanapki, na drugie sniadanie kanapki czyli cigale chleb i tylko doopa rośnie...
Powiedzcie co wy jadacie na drugie sniadania? Tylko blaagam musli z jogurtem i owsianka to nie dla mnie-po pierwsze bleee na owsianke, po drugie po jogurcie nawet z wkladka to ja jestem głodna po 10min....
Ja na śniadanie zazwyczaj jem coś na ciepło np. Jajecznicę czy jakaś kiełbasek bądź parówke do tego pomidor lub ogorek lub papryka i bułka ziolowa z masłem, na drugie śniadanie jem jabłko i jogurt , zazwyczaj jest to jakiś nabiał i owoc ,pieczywo z reguły tylko śniadanie i kolację chyba że mam napad głodu do porze i za dnia4me lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
4me, to może inna forma owsianki... A mianowicie granola (przygotowuje ja na bazie płatków orkiszowych, słonecznika, pestek dyni, orzechów laskowych i włoskich, mieszam z olejem i paroma łyżkami miodu, piekę w piekarniku 30min i do słoików. Starcza na 10dni dla dwóch osób).
Ale wracając do śniadania to wsypuję do miseczki ok 3 łyżek granoli, dodaje jogurt, kroję pół banana i pół jabłka, lub inne owoce na jakie mam ochotę i mówię pyszności.. 😉4me lubi tę wiadomość
07.2020 - 16tc👼💔
05.2019 - Zosia ❤️ -
nick nieaktualnyPantera, dorodny mały mężczyzna już
Agata, ja też zaczynam się ostatnio czuć jak kupa. Sił brak, wszystko boli.. Dużo by się chciało, ale organizm już nie ogarnia.. Są jeszcze te lepsze dni, ale ich niestety coraz mniej i pewnie tak już będzie do końca.
No nic, musimy dać radę!=]Pantera lubi tę wiadomość
-
Samari0702 wrote:Paula
Ale masz na myśli zastrzyki po operacji ?? U nas w szpitalu zawsze są podawane jak się jest na oddziale i do czasu zdjęcia szwów na 14 dni dostaje się jescze do domu Faraxiparine na receptę z oddziału lekarz zapisuje i daje do wypisu
Tak, we Wroclawiu niestety stala praktyka jest nie podawanie heparyny po operacjach/zabiegach.13.08.2015 r.
11.05.2019 r.