Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 wrote:
    Laski, które mają ciuszki po starszych dzieciach. W jakiej temp pralyscie? Właśnie się za nasze zabrałam. Moje leżały w kartonie 3 lata i się zastanawiam czy w 60 stopniach będzie ok?
    Mysle, ze 60 spokojnie wystarczy. Zalezy moze gdzie lezaly bo jeśli w piwnicy czy strychu gdzie myszy mogly chodzic to moze wypierz 2x i pierwszy raz w normalnych proszku. Ja tak zrobilam. Najpierw w zwyklaym proszku a drugi raz w ttm dla dzieci i w 40 stopniach.

• Pantera Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po badaniu usg III trym, wszystko ok.
    Lekarz nie mierzy szyjki, bo nie było zlecone... pomiar wód ok ale też nie widzę tego pomiaru. Najważniejsze pomiary w porządku, 1,5kg chłopca
    U Was takie dokładne te usg robią, sprawdzają AFI, szyjkę itp

Agata :), nick nieaktualny, nick nieaktualny, PatkaPP, slodka100, Izka37, Paula_071, Rudzik1, iwwk, 4me, nick nieaktualny, Milka1991, puszek369, nick nieaktualny, MaryJane, Veri, Chusy lubią tę wiadomość

• Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pantera a u Ciebie ktory tc? Ja mialam wczoraj i nie znam dokładnie afi gin powiedziala tylko ze ilosc wod w normie dlugosci szyjki tez nie znam ale podobno nie wrozy mi szybszego porodu

o148o7es5xrrd9s8.png
  • Agata :) Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super Pantera, duży chłop już :)

mi robi dokładne badanie zawsze, ale gadam specjalnie, że mnie boli to, tamto, siamto, koloryzuje nieco : ) jednak na papierze nie dostaje nic, jedynie mówi wszystko i sprawdza. Afi nie mam ani razu wpisane w kartę ciąży nawet, ale zawsze podkreśla że wody w porządku, szyjka długa itp. Ja jutro wizyta, nie mogę się doczekać, ciekawe ile malutka waży <3

przybrałam 3 kg w 3 dni, mam opuchnięte palce, widzę po obrączce :( czuję się tragicznie, mam wrażenie że te dwa ostatnie miesiące będą straszne :(
    Wy też tak macie już dziewczyny? do tej pory tryskałam energią, a teraz...

Pantera lubi tę wiadomość

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się całą ciążę kuję Neoparin + 6 tygodni po porodzie. Mam refundację, bo mam obniżone biało S czyli mam trombofilię. Bez łaski należy mi sie refundacja. Dziewczyny, które będą mieć CC - zadbajcie, by po cesarce dali Wam heparynę. Mi nie dali niestety, a teraz każdy się dziwi, że żyję. Nie wiedziałam, że mam problem z krzepliwością póki nie poroniłam drugiej ciąży.

Wanienkę mam większą, moim zdaniem ta mała szybko robi się za mała. Dwie wanienki i dwa stelaże to dla mnie za dużo zabawy.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2019, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pantera super już kawał bobaska gratuluję :)
    Agata ja też puchnę ale na nogach :( piję pokrzywę ale nic nie daje

• Pantera Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :) u mnie skończony 30tc, waga chyba idealnie wypada w 50 centylu

A nie macie wrażenia że po czymś słonym bardziej się puchnie? Np nachoski :)
    Ja jeszcze nie odczuwam tego opuchnięcia, ale nieuchronnie przyjdzue, tak jak w 1szej ciąży...

• Pantera Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się ostatnio zastanawiałam - czy u którejś z nas chłopiec okazał się jednak dziewczynką? Lub odwrotnie?
    Miałyśmy na początku niezłą przewagę chłopców :)

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pantera wrote:

Ja jeszcze nie odczuwam tego opuchnięcia, ale nieuchronnie przyjdzue, tak jak w 1szej ciąży...

Bo sol zatrzymuje wode w organizmie.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2019, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie sól zatrzymuje wodę, w moim przypadku za dużo cukru też

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    Puszku a trzeba miec swoj czy jak sama sobiebpodajesz dostajesz strzykawke od pielegniarki.
    Ogolnie leki maja swoje, jednak jak nie masz to szpital zapewnia, z tym że czasami np zamiennie nie ma clexane i jest fraxy, ale zazwyczaj szpital ma oba, zwłaszcza, że to dość popularny lek w ciąży.

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Agata :) Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To w moim chyba też cukier, chociaż ograniczam już jak się da :(

Chyba skocze po pokrzywe.

Chyba kilka chłopców się zamieniło w dziewczynki bo faktycznie kiedyś była spora przewaga :)

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    puszek369 wrote:
    Oczywiście, że możesz, podpisujesz papier, że chcesz sama przyjmować lek ;)[/QUOTE

Łooo jeezu ja mialam swoj meoparin i swoj letrox i nic nie musialam podpisywac. Nawet lekarz sam zasugerowal, abym wziela swoj bo oni nie mieli neoparinu tylko jakis i ny zamiennik i powiedział, zeby lepiej nie mieszac. O letroksie mówiłam, ze poprosze to chyba nie wpisali w karte nic nie przynosili i po prostu bralam swoj ale tez wiedzieli bo jednego dnia nie mialam na poczatku i prosilam ;)

Ale moze moj spzital mniej proceduralny albo mniej pozwow mieli :D
    No u nas takie procedury są, teoretycznie pacjenci powinni dać nam leki my podpisujemy je (liczymy i wgl dużo zachodu) dla mnie bez sensu, ale takie czasy 😜

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pantera wrote:

Nachoski,chipsy??? Moja droga ja do ust tego nie biore a i tak 10kg na plusie...

No ale dzis juz zdrowy batonik wszedl i jedna kostka czekoladki hahahahaha silna jestem, ze nie zjadlam wiecej, nie?? ;)

Dziewczyny a tak na serio wezcie mnie jakos zainspirujcie na drugie sniadania. Ja jem na sniadanie kanapki, na drugie sniadanie kanapki czyli cigale chleb i tylko doopa rośnie...
    Powiedzcie co wy jadacie na drugie sniadania? Tylko blaagam musli z jogurtem i owsianka to nie dla mnie-po pierwsze bleee na owsianke, po drugie po jogurcie nawet z wkladka to ja jestem głodna po 10min....

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2019, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula

Ale masz na myśli zastrzyki po operacji ?? U nas w szpitalu zawsze są podawane jak się jest na oddziale i do czasu zdjęcia szwów na 14 dni dostaje się jescze do domu Faraxiparine na receptę z oddziału lekarz zapisuje i daje do wypisu

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Nachoski,chipsy??? Moja droga ja do ust tego nie biore a i tak 10kg na plusie...

No ale dzis juz zdrowy batonik wszedl i jedna kostka czekoladki hahahahaha silna jestem, ze nie zjadlam wiecej, nie?? ;)

Dziewczyny a tak na serio wezcie mnie jakos zainspirujcie na drugie sniadania. Ja jem na sniadanie kanapki, na drugie sniadanie kanapki czyli cigale chleb i tylko doopa rośnie...
    Powiedzcie co wy jadacie na drugie sniadania? Tylko blaagam musli z jogurtem i owsianka to nie dla mnie-po pierwsze bleee na owsianke, po drugie po jogurcie nawet z wkladka to ja jestem głodna po 10min....

Ja na śniadanie zazwyczaj jem coś na ciepło np. Jajecznicę czy jakaś kiełbasek bądź parówke do tego pomidor lub ogorek lub papryka i bułka ziolowa z masłem, na drugie śniadanie jem jabłko i jogurt , zazwyczaj jest to jakiś nabiał i owoc ,pieczywo z reguły tylko śniadanie i kolację chyba że mam napad głodu do porze i za dnia :)

4me lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me omlety, placki twarogowe, takie rzeczy często robię zamiast kanapek :)

4me lubi tę wiadomość

• PatkaPP Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me, to może inna forma owsianki... A mianowicie granola (przygotowuje ja na bazie płatków orkiszowych, słonecznika, pestek dyni, orzechów laskowych i włoskich, mieszam z olejem i paroma łyżkami miodu, piekę w piekarniku 30min i do słoików. Starcza na 10dni dla dwóch osób).
    Ale wracając do śniadania to wsypuję do miseczki ok 3 łyżek granoli, dodaje jogurt, kroję pół banana i pół jabłka, lub inne owoce na jakie mam ochotę i mówię pyszności.. 😉

4me lubi tę wiadomość

3jgxskjopx38dbpv.png
    07.2020 - 16tc👼💔
    05.2019 - Zosia ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2019, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pantera, dorodny mały mężczyzna już:)
    Agata, ja też zaczynam się ostatnio czuć jak kupa. Sił brak, wszystko boli.. Dużo by się chciało, ale organizm już nie ogarnia.. Są jeszcze te lepsze dni, ale ich niestety coraz mniej i pewnie tak już będzie do końca.
    No nic, musimy dać radę!=]

Pantera lubi tę wiadomość

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari0702 wrote:
    Paula

Ale masz na myśli zastrzyki po operacji ?? U nas w szpitalu zawsze są podawane jak się jest na oddziale i do czasu zdjęcia szwów na 14 dni dostaje się jescze do domu Faraxiparine na receptę z oddziału lekarz zapisuje i daje do wypisu

Tak, we Wroclawiu niestety stala praktyka jest nie podawanie heparyny po operacjach/zabiegach.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
‹‹ 992 993 994 995 996 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ