WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2019, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Tak, we Wroclawiu niestety stala praktyka jest nie podawanie heparyny po operacjach/zabiegach.

Paula kurczę powiem Ci że jestem zdziwiona tym co mówisz , ja z córka 7 lat temu też miałam Clexane w brzuch po.operacji w szpitalu i na dwa tygodnie do domu i za każdym razem tak samo. Ale dobrze że mówisz bo może u kogoś w szpitalu być tak samo jak u Ciebie A przeciwzakrzepowe leki po operacji są bardzo wazne

Paula_071 lubi tę wiadomość

• Pantera Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me drugie śniadanie u mnie to co prawda jogurt lub serek homo rolmlecz a do tego 2 różne owoce (np jabłko, kiwi, mandarynka, pomarańcza, banan), dodatek orzechów pinii lub włoskich

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander wrote:
    4me omlety, placki twarogowe, takie rzeczy często robię zamiast kanapek :)
    daj przepis na te placki ;)

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Placki, omlety super pomysl!

Granola-brzmi dobrze ale jakos to nie moje smaki.

Ja serio nie potrafię sie najesc-jogurtem, owocem itp. Ja po tym mam wrecz wzmożony apetyt. Juz bardziej sie najadam surowymu warzywami :)

Właściwie to sie zainspirowalam tymi plackami i wyciągnę swoje ze trzy ksiazki kuchatskie, ktore mam z takimi zdrowymi przepisami :) chyba po prostu trzeba ruszyc dupe do roboty.

Powiem Wam, ze ja lepiej sie odnajduje w zyciu jak mam duzo zajec i napięty grafik bo takie lezenie rozleniwia mnie tak, ze zrobienie drugiego sniadania to wyzwanie ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Tak, we Wroclawiu niestety stala praktyka jest nie podawanie heparyny po operacjach/zabiegach.
    U nas kiedyś też dawali tylko przy wskazaniach, jednak dostali oficjalne zalecenie z kliniki hematologii i teraz wszystkim dają. Może u nich w szpitalu wewnętrzna procedura co innego zakłada? Aczkolwiek też myślę, że warto o to powalczyć ;)

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2019, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.kwestiasmaku.com/przepis/placki-twarogowe
    Ja daję połowę cukru i nie ubijam białek bo mi się nie chce 😁
    https://aniagotuje.pl/przepis/proste-placki-bananowe-dla-dzieci
    Te też często robię, albo czasem miks placki twarogowo-bananowe i też są fajne :)
    A te twarogowe można też na słono ze szczypiorkiem cebulką itp mniam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 15:19

puszek369, 4me lubią tę wiadomość

• ago91 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszła mi walizka oczywiście nie ta co trzeba wkurzyłam się już jak tylko ją odebrałam powyzywalam sprzedającego że na bank wysłał mi inną mniejszą niż zamawialam, nie zmieszcze się do niej bo to kabinówka może tylko swoje rzeczy bym upchala ale Szymka już nie no i weszłam na allegro sprawdziłam wszystko i okazało się że to ja zła zamówiłam pomylilam walizki mała ze średnią a wszystko dlatego że taka sama cena i jestem zła strasznie bo chcieć ja wymienić to samo odeslanie tej wyjdzie mnie ze 20 zł i jeszcze tą drugą będę musiała dopłacić za przesyłkę 20 zł i myślę czy się opłaca... czy po prostu Szymka spakować w osobną jakąś małą torbę na ramię sportowa. A wy jak w końcu robicie ? Jedna walizka czy dwie małe?

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2019, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też chciałam pytać o te torby. Ja póki co spakowalam tylko siebie i Pchelke chce spakować w osobną torbę, ale nie wiem, czy to nie będzie błąd.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2019, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zazwyczaj zapycham sie owocami albo serek homogenizowany i biszkopty.
    Samari ale mi smaka zrobiłaś parówką i kiełbaską! Jak bym miala w lodówce to bym twraz chyba 5zjadla. Maz wroci to pedze do sklepu i bede mieć na kolacje.

Poki co opuchnieta w ogole nie jestem. Mam nadzieje, ze bedzie tak jak w pierwszej ciąży i spuchne kilka dni przed porodem.

Z energia i sila to roznie u mnie. Czasami gory moge przenosic, a czasami zrobienie śniadania to wyzwanie.

Samari0702 lubi tę wiadomość

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glendolina wrote:
    Też chciałam pytać o te torby. Ja póki co spakowalam tylko siebie i Pchelke chce spakować w osobną torbę, ale nie wiem, czy to nie będzie błąd.
    Jak Twoja córeczka będzie miała na imię ;)?? Bo chyba przegapiłam, albo się nie chwaliłaś ;)

Chciałabym w jedna walizkę, jak się nie zmieszczę to zrobię walizkę i torbę ;)

ago91 lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2019, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ago ja pakuje do 2 toreb. Osobno moje osobno małego rzeczy. Latwiej mysle bedzie cos znalezc niz przewalac wszystko w jednej torbie pomieszane.

ago91 lubi tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ago91 wrote:
    Przyszła mi walizka oczywiście nie ta co trzeba wkurzyłam się już jak tylko ją odebrałam powyzywalam sprzedającego że na bank wysłał mi inną mniejszą niż zamawialam, nie zmieszcze się do niej bo to kabinówka może tylko swoje rzeczy bym upchala ale Szymka już nie no i weszłam na allegro sprawdziłam wszystko i okazało się że to ja zła zamówiłam pomylilam walizki mała ze średnią a wszystko dlatego że taka sama cena i jestem zła strasznie bo chcieć ja wymienić to samo odeslanie tej wyjdzie mnie ze 20 zł i jeszcze tą drugą będę musiała dopłacić za przesyłkę 20 zł i myślę czy się opłaca... czy po prostu Szymka spakować w osobną jakąś małą torbę na ramię sportowa. A wy jak w końcu robicie ? Jedna walizka czy dwie małe?
    Polecam inna forma. Jedna walizka dla Ciebie i dziecka po porodzie, czeka w samochodzie az przejdziecie na sale na plozniczym.
    Jedna torba sportowa do porodu dla ciebie i dziecka i tylko ja bierzesz na porodowke-po porodzie facet wszystko brudne bleee zabiera do domu a ty zostajesz z jedna walizeczka dla Was. Z doswiadczenia wiem, ze w pokojach nie ma tyle miejsca aby trzymać duza walizke lub dwie torby.

Mi tak doradzila polozna przy pierwszej ciazy i rzeczywiście sie sprawdzilo. Z takich rad to jeszcze dla faceta-wygodne ubranie, kanapki i picie i jakies klapki gdybys szla podczas porodu pod prysznic-idzie z Toba w klapkach a nie buciorach z piachem ;)
    Wiesz czasem porody trwaja kilkanascie godzin i jemu tez musi byc wygodnie ;)

A rzeczy dla dziecka w strunowy woreczek clay komplet-wowczas po porodzie wyciahasz tylko taki worek i nie przewala maz w walizce i nie szuka. Ja w moim worku bede miec pajacyk, skarpetki, niedrabki, jednego pampersa, pieluche tetrowa i czapeczke. Do tego rozek juz tez w torbie do porodu- to tak jakby ktos chcial na Rozenkowa ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 15:37

Izka37, Oleander, ago91, Glendolina lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Izka37 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zmęczenia, to u mnie drzemka prawie codziennie. Z siłami też średnio. Planów dużo ale energii maluśko. Normalnie jestem zorganizowana a teraz to jakos tak słabo z tą organizacją. Opuchlizny póki co nie ma ale ja zaczynałam ciąże ze sterydami więc już wtedy obrączka została ściągnięta.

Co do walizki- jeszcze tyle nie mialam spakowanych środków higienicznych co teraz:). Sportową biorę na porodówke(jedna dla siebie a druga z ciuszkami małej dam połoznym) a taką większą niż kabinówka biorę z rzeczami na później. Oczywiście musze wziąc jeszcze takiego małego shoppera bo te wszystkie podkłady itd. mi sie nie zmieściły, bo chyba za dużo tego biorę.Na razie mam zeskładowane-takie planowanie nie na sucho.

Ja na drugie śniadanko polecam omlecika, lubię tez wspominaną granolę, twarożek, jajecznica.

ug3773sblvjhwzbs.png
  • Izka37 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me podobny mam plan:) bo jak wjade ze wszytskim to mnie wywalą:)

4me lubi tę wiadomość

ug3773sblvjhwzbs.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoś jest jeszcze na takim etapie jak ja??? Mam walizkę... Znaczy sie gdzies ja mam heheh.
    Przerazacie mnie.

Veri, Izka37, PatkaPP lubią tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • ago91 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Polecam inna forma. Jedna walizka dla Ciebie i dziecka po porodzie, czeka w samochodzie az przejdziecie na sale na plozniczym.
    Jedna torba sportowa do porodu dla ciebie i dziecka i tylko ja bierzesz na porodowke-po porodzie facet wszystko brudne bleee zabiera do domu a ty zostajesz z jedna walizeczka dla Was. Z doswiadczenia wiem, ze w pokojach nie ma tyle miejsca aby trzymać duza walizke lub dwie torby.

Mi tak doradzila polozna przy pierwszej ciazy i rzeczywiście sie sprawdzilo. Z takich rad to jeszcze dla faceta-wygodne ubranie, kanapki i picie i jakies klapki gdybys szla podczas porodu pod prysznic-idzie z Toba w klapkach a nie buciorach z piachem ;)
    Wiesz czasem porody trwaja kilkanascie godzin i jemu tez musi byc wygodnie ;)

A rzeczy dla dziecka w strunowy woreczek clay komplet-wowczas po porodzie wyciahasz tylko taki worek i nie przewala maz w walizce i nie szuka. Ja w moim worku bede miec pajacyk, skarpetki, niedrabki, jednego pampersa, pieluche tetrowa i czapeczke. Do tego rozek juz tez w torbie do porodu- to tak jakby ktos chcial na Rozenkowa ;)
    A co w tej torbie do porodu ? Jeden komplet ubrań dla maluszka i co jeszcze ? Nie wiem czy coś już pisalyscie tutaj czy nie, jeśli tak to sorry że pytam kolejny raz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 15:56

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me super plan z ta walizką w aucie, skorzystam :)

Co do drugich śniadań to u mnie też albo owsianka, granola z jogurtem, owoce, jakieś racuszki, omlety. Twarożek ze szczypiorkiem uwielbiam, ale mam po nim w ciąży taką zgagę, ze odpuściłam :(

Ja póki co nie puchnę, ale pewnie to kwestia czasu :) Może nawet dzisiaj to nastąpi, bo kupiłam sobie chipsy paprykowe, tak za mną od paru dni chodziły i nawet po nocach się śniły haha :D

4me lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2019, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me czyli do porodu bierzesz rzeczy dla siebie i do tej samej torby ciuszki dla dziecka i rożek tak? A w drugiej torbie reszta rzeczy na pobyt dla Was? Dopytuje, bo nie wiem jak to sie zorganizowac najlepiej

• iwwk Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi ja na razie tylko kupuję ciuszki na wyprzedażach, wizja pakowania torby do porodu mnie przeraża, nie dość, że nienawidzę się pakować, to tym bardziej jak wszystko musi być takie przemyślane hahaha :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 15:56

MaMaMi83 lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2019, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    Czy ktoś jest jeszcze na takim etapie jak ja??? Mam walizkę... Znaczy sie gdzies ja mam heheh.
    Przerazacie mnie.
    Mamami gdyby nie pobyt w szpitalu to napewno byla bym na tym samym etapie. Ja ze strachu po powrocie spakowałam torbe ae tylko dla siebie.

MaMaMi83 lubi tę wiadomość

‹‹ 993 994 995 996 997 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ