X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Pantera Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari0702 wrote:
    Pantera

Zazdro masz nawet mani i pedi pięknie zrobiony 🤩 ja przez ten mój brzuch wszystko zdjęłam 😭😭😭 ale na lato pierwsze co po porodzie zrobię to pójdę do kosmetyczki :)
    Heh lubię mieć zrobione :) praktycznie zawsze mam, ale sobie sama robię, mam słabość do Essie ;)

Samari0702 lubi tę wiadomość

• MaryJane Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nie mierzył w całości wód wczoraj, sprawdził jedna największą kieszonkę i powiedział że wszystko gra.
    Pestka, nie czytaj innych for ani nie wchodź w to za bardzo jak lekarz nie ma zastrzeżeń.

Ja wczoraj narobiłam sobie stresu tak samo. Zaczęłam analizować usg, porównywać i wyszło że komory mózgu dziecka powiększyły się od ostatniego badania i sa na granicy a powinny się zmniejszać. Weszłam na neta, okazało się że przy takiej wartości Jak u mnie wyszła dziewczyny już były na obserwacjach i kierowane na diagnostyke prenatalna w kierunku wodogłowia! Rzuciłam tym netem w 3 sekundy, mówię sobie ze jakby coś było nie tak to lekarz na pewno by powiedział ale oczywiście mojego jutro o to spytam.
    Dopytaj też na spokojnie a do tego czasu pij dużo! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 07:16

Pestkkaa, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

gann3e3k0unlohxb.png

• Bibs Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2019, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak byłam ostatnio w szpitalu i pan dr robił mi usg i były studentki, którym wszystko tłumaczył ale też je pytał o różne parametry. Powiedział,że "norma" jest przedział AFI od 5-25, ja miałam 14.

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka myślę że nie jest zle 😉 Jak lekarz mówi że ok to bym posłuchala. Jedni są bardziej ostrożni, drudzy mniej. Ja w 35t6d miałam afi 6,5. A tydzień później już 0 bo mi odeszły i urodziłam :D a było ich naprawdę mnóstwo ! I mała na pewno miala w czym tam pływać ;)

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli wychodzi, że mam najmniejszy brzuch i największe afi hahah standard. W pierwszej ciąży miałam cały czas dużo wód, a potem do szpitala poszłam rodzić z afi 3...

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Kruszynka91 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byśmy chrzcili na początku sierpnia, tak koło naszej rocznicy ślubu ale zobaczymy czy się uda tak z kościołem. Na pewno w restauracji, zaprosimy najbliższą rodzinę ale i tak wyjdzie trochę ludzi bo mam trójkę rodzeństwa z rodzinami, a od męża musimy zaprosić dalszą rodzinę która mieszka blisko nas i często się z nimi widujemy.
    Co do wód mi w 30tyg powiedział lekarz ze szału nie ma ale w normie, zmierzył 4 kieszonki ale wyniku na wydruku nie znalazłam...
    Mój brzuszek z 31 tyg w avatarze :)

Oleander, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

km5sroeqzvrm7hel.png

28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm

1.04 - 2260g
    4.03 - 1600g
    19.12 - 320g
    03.09.18 - pozytywny test!
    Beta 05.09.18: 462
    14 cykli starań
    Hashimoto - euthyrox 100
  • 4me Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    Ja juz nawet nie czuje ze robie zastrzyk. Idzie jak w maslo. Choc myslalam ze jak brzuch bedzie wiekszy to i gorzej bedzie robic. Ale spoko przyzwyczailam sie.
    Mamami no właśnie u mnie im mniej tłuszczu na brzuchu tym bardziej bolesnie :/ wbijam sie juz w koncowke na boku brzucha. I zaraz bede musiala przejsc dalej albo w tzw boczki - ale nie wiem czy tam mozna?? Albo w udo od zewnetrznej strony, jak radzila polozna w szpitalu ale tego sie narazie obawiam :/

Jaki Ty masz plan, dalej brzuch?

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me
    jak sie da to do konca w brzuch. W udo sobie nie wbije nie ma takiej opcji. Mam bardzo wrazliwa skore na udach. Ja bardzo mocno lapie fald skory na boku brzucha i zauważyłam ze im wiekszy brzuch tym mniej mnie boli a siniaki to naprawde sporadycznie moze z 1 na dwa tygodnie. I kiedys robil mi mąż teraz robie sama. Teraz jak brzuch duzy to przynajmniej widze gdzie zylki. No i robie juz na boczkach wlasnie bo gdzie indziej sie nie wbije. Mlody kopie mnie po rekach.
    Z tego co mowi moja dr najlepsza wchlanialnosc ma heparyna podana w brzuch i mam tak dawać najdluzej jak dam rade.

Poza tym ja w nogi bije insulinę wiec wolalabym uniknac dwoch leków w nogi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 08:03

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2019, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) o jak mnie mała kopie po żebrach z rana, normalnie imprezę chyba urządza :D
    Współczuję tych zastrzyków strasznie, mi mąż robił przez dwa tygodnie w zeszłym roku i to było okropne :( sama bym nie dała rady na pewno
    Piękna dzis pogoda mam w planach dużo pospacerować :) miłego dnia!

• Izka37 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już od dłuższego czasu Clexane robię sobie w uda. Przy zrobionej już którejś setce zastrzyków nabrałam praktyki. Pytałam hematolog czy przyswajalność jest taka sama jak w brzuch, potwierdziła że tak.

Pestka co do wód to tak jak pisze Bibs, norma to od 5 do 25. Ja kontroluje zawsze ich poziom bo przy cukrzycy to ważne, bo potrafią wybić. Przy niskich dużo pić wysokozmineralizowanej wody. Masz w normie i to najważniejsze. Tak ja sobie to tłumacze.

4me lubi tę wiadomość

ug3773sblvjhwzbs.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander dalabys rade, czlowiek postawiony pod sciana jest zdolny do wielu rzeczy. Ja tez myslalam ze nie dam rady, kilka miesiecy robil mi maz. Do czasu kiedy musial wyjechac na kilka dni na szkolenie. Mialam dwa wyjscia albo ryzykowac bo sie boje i nie dac sobie zastrzyku przez 4 dni albo zaciskac zęby i wbic igle.
    Wszystko siedzi w glowie.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    4me
    jak sie da to do konca w brzuch. W udo sobie nie wbije nie ma takiej opcji. Mam bardzo wrazliwa skore na udach. Ja bardzo mocno lapie fald skory na boku brzucha i zauważyłam ze im wiekszy brzuch tym mniej mnie boli a siniaki to naprawde sporadycznie moze z 1 na dwa tygodnie. I kiedys robil mi mąż teraz robie sama. Teraz jak brzuch duzy to przynajmniej widze gdzie zylki. No i robie juz na boczkach wlasnie bo gdzie indziej sie nie wbije. Mlody kopie mnie po rekach.
    Z tego co mowi moja dr najlepsza wchlanialnosc ma heparyna podana w brzuch i mam tak dawać najdluzej jak dam rade.

Poza tym ja w nogi bije insulinę wiec wolalabym uniknac dwoch leków w nogi.
    Moj tez mowi, ze najlepsza wchlanialnosc w brzuch. Mysle o tych boczkach ale one u mnie juz prawie na plecach to nie wiem, czy to tam mozna :/

A powiedz jeszcze czemu w udo nie dasz rady? Czego to jest kwestia bo psychicznie ogarniasz i zastrzyki sama i insuline w udo. Pytam bo ja mam jakis opor przed wbiciem sobie igły w udo :/ i jeszcze mi koiwla polozna, ze to trzeba jakos udo na cztery podzielic i sie wbijac w jedna z cwiartek...

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe dokladnie Oleander ja tez zostalam sama i nie mialam wyjscia a myslalam, ze NIGDY tego nie zrobię ;)
    Teraz nawet w szpitalu babki były zdziwione bo nie chcialo mi sie z nimi do zabiegowego chodzić i sama sobie na sali robilam ;)

W udo tez pewnie sie przyzywyczaje, kwestia pierwszego razu i czasu na oswojenie ;)

Izka dzieki za info!

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2019, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny , ja już na temat nocy nic nie mówię lepiej haha mam coraz lepsze sny wczoraj śnił mi się ginekolog A dziś już cesarka ! Masakra skąd to się bierze 😂😂

Odczuwam od wczoraj uczucie takiego pieczenia w środku i się zastanawiam czy jakaś infekcja mi się przyplatala tylko skąd skoro na s mam zakaz , macie może coś podobnego ?

Co do zastrzykow szacun dla Was dziewczyny, to moje 40 zastrzykow to pan Pikuś przy 300 i jescze insulinie w uda. Mi mój mąż robi zastrzyki ja jestem zbyt panikara żeby sama robić 😂😂😂😂

Miłego dnia :) ale leci ten tydzień dziś już środa ! Ktoś dziś wizytuje ?

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Moj tez mowi, ze najlepsza wchlanialnosc w brzuch. Mysle o tych boczkach ale one u mnie juz prawie na plecach to nie wiem, czy to tam mozna :/

A powiedz jeszcze czemu w udo nie dasz rady? Czego to jest kwestia bo psychicznie ogarniasz i zastrzyki sama i insuline w udo. Pytam bo ja mam jakis opor przed wbiciem sobie igły w udo :/ i jeszcze mi koiwla polozna, ze to trzeba jakos udo na cztery podzielic i sie wbijac w jedna z cwiartek...

Robie w udo insuline igla jest cienka jak wlos i bardzo krotka nawet nie czuc
    Natomiast igla z clexane jest ze 3 x dluzsza i gruba jak kij.
    Skore mam bardzo wrazliwa na udach wiec wbicie podejrzewam ze bedzie bolesne. Ja ju bije mniej wiecej tu jak na zdjęciu ci zaznaczylam
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a7e61f2bacff.jpg

Dla porównania igla w insulinie i igla w clexane
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d4c08f1040d8.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 08:35

kama2784, Izka37, 4me, Szczęśliwa Mamusia, Oleander, ago91 lubią tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wy te zastrzyki macie refundowane ? Bo mi ginekolog ten Neoparin na refundację wypisuje o płacę za opakowanie 3.20 zł , A ta cena apteczka bez refundacji to przeszło 80 zł jest

• Izka37 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem kto projektował igły do Clexane:)hehe. To jakaś masakra. Dodam tylko że biore 0,6 i ta igiełka jest jeszcze sympatyczniejsza od tej 0,4. No nic zostało już raptem 14 tygodni dzgania, w tym 6 tygodni na miejszej dawce.

Ja mam refundacje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 08:38

ug3773sblvjhwzbs.png
  • chcebardzobycmama Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny . Czy u ktorejs z was dziecko jest ulozone poprzecznie ?

grudzień2015 mama aniołka (*)
    październik2017 mama Oskarka <3
    maj2019 mama Mikusia <3

oar8skjou77gkdir.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam refundacji. Place 112zl za 10 zastrzykow.

Nie mow Izka ze w 0.6 jest jeszcze wieksza igla.... O masakra. Jeden plus clexane ma bardziej ostre igly niz neoparin

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Izka37 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    Ja nie mam refundacji. Place 112zl za 10 zastrzykow.

Nie mow Izka ze w 0.6 jest jeszcze wieksza igla.... O masakra. Jeden plus clexane ma bardziej ostre igly niz neoparin

No niestety igła jest troszkę większa. Zaczynałam z 0,4 i niestety poczułam różnice. Ta Clexane jest bardziej ostre niż Neoparin , dlatego proszę właśnie o to pierwsze.

ug3773sblvjhwzbs.png
‹‹ 987 988 989 990 991 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ