Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Hope ale to jeśli dziecko mega ulewa. Mój spał na boku ale on spał w tych gipsach i zawinięty w rożek wiec się sam nie obracał. Obracalosmy go co te 3h po jedzeniu i pampku i wiadomo., Ale ogopnie najnowsze zalecenia są żeby spało dziecko w nocy kiedy nie jest pod okiem rodziców na plecach. Tez jeszcze ewentualnie jak główka płaska to wtedy się zaleca zmiany stron.
A ogólnie gdzieś czytałam statystyki ze od 1992 kiedy wprowadzono takie zalecenia żeby układać dziecko do snu na plecach zmalała ilość przypadków śmierci łóżeczkowej. Tak samo nie powinno się stosować ochranoaczy ani żadnych cudów w łóżeczku noworodka. Ja przy młodym miałam ochraniacze ale to dlatego ze najpierw właśnie o tak spał tak jak go ułożyliśmy a potem bo walił szyna w szczeble. Jak miał 7 miesięcy to trafił do turystycznego i spokój.
Jak już się dziecko samo przekręca to można pozwolić spać jak mu się podoba.
-
Powiem Wam, że dzisiaj się tak wkurwilam w sklepie, że głowa mała. Poszłam do Auchan, bo tam dużo rzeczy ogrodowych w dobrych cenach, a poluje na parasol taki duży. No i super, był. Wzięłam parasol i kilka innych rzeczy i dotaszczylam się do kasy, a jak już wspominałam w formie jestem wciąż nienajlepszej. Oczywiście nikt mnie nie przepuscil, ale spoko. A jak otworzyła się kasa obok mojej i ludzie za mną rzucili się do niej jak psy ze schroniska na kiełbasę to zaśmiałam się w głos. Wtedy już zapanowała w głowach masy lekka konsternacja, poczuli lekkie uklucie jakby winy, więc postanowili mnie zdecydowanie nie zauważać i nawet na wszelki wypadek przestali rozmawiać między sobą.
Jak dojechałam do kasy do ekspedientki o aparycji kozy to rozpoczął się dramat każdego kasjera, czyli brak kodu kreskowego na parasolu. Pani koza dzwoniła dwa razy na dział, ale nikt nie odbierał, więc powiedziała, że zaraz zawoła pana Andrzejka. No i woła.
Jest i on! 150cm wzrostu, tyleż samo masy ciała i wiek ok lat 30. Generalnie uroda niesporczaka.
(dla nieświadomych: https://zapodaj.net/04678b965b1ff.jpg.html)
Pan Andrzejek dotaszczyl się na dział, ale oczywiście nic nie zdziałał i obwiescil tylko, że on nic nie może, bo nie wie jaki to parasol (to był JEDYNY granatowy parasol na dziale).
Pani Koza odpowiedziała swym kozim głosem "no ja wieeeem Andrzejku" i że "musi pani poczekać aż pracownik wróci z przeeerwy, zostało mu jakieś 15 min.".
Jak się wkurwilam, wykrecilam wózkiem rozjezdzajac prawie kilka osób i pojechałam sama po ten parasol z mocnym przeświadczeniem, że jeśli jeszcze raz usłyszę "panie Andrzejku" to utnę pani kozie łeb. Jak wróciłam to biedna bała się nawet oddychać, więc po prostu zapłaciłam i sobie poszłam, niestety zahaczajac o Pana Andrzejka, więc pokazałam mu jak wygląda granatowy parasol.
🤦♂️ -
anngelikamarta wrote:Ja dzisiaj zamówiłam wózek ale okazało się że adamex już ich nie produkuje a jeden byłby najwcześniej na połowę lipca albo we wrześniu 😤jak już miałam wybrany to dupa oczywiście i znowu jestem w trakcie szukania 😤😤wykoncze się 😪
Do tego przewijak, wszystkie rzeczy do porodu i kosmetyczne dla małego muszę kupić i trochę ubranek jeszcze 😏a jutro rano na badania bo wizyta w czwartek
Link : https://youtu.be/Wj89Hbhx2fsWiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2019, 23:31
-
nick nieaktualny
-
Doobry u mnie nie taki piękny bo deszczowy znowu :c
A co najlepsze zapomniałam o tych badaniach i oczywiście pół litra soku pomarańczowego wleciało🤦♀️muszę jutro iść 🤦♀️ -
Casjo ale przezycia Tez bym soie wnerwila Zeby tylko wnerwila haha Ale ludzie to chamy, nie ma co...
xgirl kciuki dla siostry
Mnie dzis mlody o 5:30 wypchnal z lozka - doslownie, bo o 4 go maz przynoisl bo wstal i dosypial z nami - oczywiscie wywalil sie w poprzek i matce buty z szyna w plecy wbil, a koniec koncow mnie zepchnal Wkurzylam sie i wstalam - mam dzis wiec piekny pelny makijaz, zjadlam sniadanie, wypilam ciepla herbatke, pomalowalam nawet paznokcie Wlosy jeszcze chcialam zrobic, ale nie moglam znalezc prostownicy na dole -
xgirl wrote:Moja sis rodzi 😍😍😍 a ja trzese sie i rycze z nerwow. Oby bylo OK😭😭😭🤦
Tak ogóle to witam z rana