Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas jest z tym kłopo bo nie ma dofinansowania takich zajec. Sa grupy terapeutyczne ale z jedna na miasto na 10 osob np. Reszta platna ale w sumie polega to na gadaniu w grupie. Rok temu bylam z córką na takiej terapiii zajeciowej. Byl ogrodek do zrobienia przy szkole. Kazdy chetny mogl uczesntniczyc,z rodzicami to to byla prywatna inicjatywa terapeuty. Dzieci po 3 godz dziennie byly uśmiechnięte a nie zamulone
-
Szkoda bo to fajna sprawa. Terapia to nie tylko raz w tygodniu pogadanka z terapeuta ale tez praca dzien w dzien a takie zajecia bardzo w tym pomagaja. Jak juz to mozna sobie samemu planowac czas, np w piatki basen, we wtorki kurs czegos tam. Wazne zeby czerpac z tego radosc nawet jakby to byl najglupszy kurs na swiecie Ludzie pograzeni we wlasnych problemach zapomnieli nawet co to znaczy fajnie spedzac czas. Ja sobie juz tak wszystko poukladalam w zyciu, stanelam na nogi, robilam duzo fajnych rzeczy no i wtedy dojrzalam do tego zeby zajsc w ciaze. Troche zonk bo wtedy wszystko mi sie sypnelo przez zle samopoczucie i bede musiala od nowa pracowac nad wieloma rzeczami. Teraz Ci sie przyznam, ze srednio mi sie chce.
Ale zeby nie bylo, ze kompletnie nic nie robie- wychodze na spacer, ha! Nie chce mi sie ale sie zmusze bo to dla mojego dobra Do pozniej ciotki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2019, 18:30
-
KarolaJJJ wrote:Dziewczyny ktore maja male dzieci(takie serio jeszcze male) co sądzicie o pampkach z lidla?
-
JaSzczurek wrote:ja nie mam, ale czytałam, że są absolutnie beznadziejne tzn. od kiedy zmienili z firmy Toujours na lupilu. Sama chciałam kupić, żeby w razie czego były u rodziców w Polsce, ale zrezygnowałam.
Xgirl gratki dla siostry!Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2019, 19:24
-
Adria wrote:Powiem wam strata czy to pierwsze czy 3 czy 4 czy podczas porodu boli tak samo .Ale wszystko zależy od psychiki człowieka.Jedni podejda ze tak miało byc albo być drudzy będą rozdrapywac rany myśleć co zrobili nie tak obwiniać się .Najważniejsze tym jest to by mieć kogoś bliskiego obok siebie co zrozumie.
Po śmierci syna nastąpiła u mnie taka selekcja znajomych ze masakra. Zostałam sama z mężem i dziećmi ... zaczęłam bronić swojej prywatności .bo ludzie byli ciekawi co się stało zażarcie ciekawi sto pytań do A czemu po co i dlaczego .Nawet niezdawalj sobie sprawy jak bardzo krzywdza 2 człowieka wypytujac się . -
Adria, nie wiem czy to tylko ciekawość. To nie jest normalne, kiedy dziecko umiera i nie powinno być, więc ludzie naturalnie chcą wiedzieć co się stało, dlaczego taka tragedia nastąpiła. Oczywiście nie chodzi tutaj o wdawanie się w szczegóły, wypytywanie widząc, że dla kogoś to zbyt bolesne by o tym mówić. Ale samego pytania "dlaczego" nie uważam za złe, to raczej naturalna reakcja.
Teraz w wielkopolsce kilka dni temu zmarło dziecko w trakcie porodu, nie tylko znajomi, ale i obcy chcą dociec co się stało i kto zawinił.
_Hope_, lidl na początku mówił, że zmieniła się tylko nazwa i design, dopiero w komentarzach do postów z krytyką przyznali się do swoich "ulepszeń", o które nikt nie prosił.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2019, 19:44
-
nick nieaktualny
-
JaSzczurek wrote:Adria, nie wiem czy to tylko ciekawość. To nie jest normalne, kiedy dziecko umiera i nie powinno być, więc ludzie naturalnie chcą wiedzieć co się stało, dlaczego taka tragedia nastąpiła. Oczywiście nie chodzi tutaj o wdawanie się w szczegóły, wypytywanie widząc, że dla kogoś to zbyt bolesne by o tym mówić. Ale samego pytania "dlaczego" nie uważam za złe, to raczej naturalna reakcja.
Raczej sensacja zwłaszcza w małych miasteczkach póki się coś innego nie wydarzy .bo inteligentny człowiek nie będzie wypytywac a prostak...sama wiesz ....
-
mikaja wrote:Najlepsze pieluchy to takie, które nie uczulają po prostu W tej kwestii każdemu może co innego się sprawdzić
-
X ale super 😍 gratulacje dla rodziców i cioci 🤩
U mnie się teraz tak rozpadało że to jakaś masakra 😒 i muszę się pochwalić pakowanie torby do porodu i pierwsze zakupy ZROBIONE😍😂 choć końca jeszcze nie widać 😂mikaja, xgirl, Kamsza lubią tę wiadomość
-
U nas od urodzenia pampersy oryginalne - były te premium, teraz te baby dry zielone - chyba tak się zwą i zero problemów. W Polsce używałam Dady i Bella Happy Baby czy jakoś tak - fajne na noc są, takie mięsiste, ale domyślam się, że oddychanie gorsze w takim czymś
W UK czasem wracał w jakiś przedszkolnych, jak jego się kończyły i nigdy nic mu nie było. Ogólnie żadne problemu nie robiły. Nieraz mnie te lidlowe ceną kusiły, ale coś mnie jednak powstrzymuje
Teraz po wypłacie idę i kupuję wielorazowe kieszonki i będę na nim w nocy testować
W ogóle mamy starszych dzieci - jak oduczyć dziecko pić przed nocą? Mój się tej wody dopomina, a z wodą wieczorem nie ma mowy o odpieluchowaniu go na noc -
Ja się właśnie zastanawiam między pampersem a Dada 🤔a co do chusteczek to jeszcze nie wiem jakie. dzisiaj kupiłam narazie 2 paczki waterwipes ale je będę używać do czyszczenia buźki raczej
-
anngelikamarta wrote:X ale super 😍 gratulacje dla rodziców i cioci 🤩
U mnie się teraz tak rozpadało że to jakaś masakra 😒 i muszę się pochwalić pakowanie torby do porodu i pierwsze zakupy ZROBIONE😍😂 choć końca jeszcze nie widać 😂
Brawo Ty Ja może jutro ciuszki małej dopakuję w worku czy coś. Bo moje rzeczy mam już spakowane - poza klapkami, które muszę jeszcze rozciągnąć, bo kupiłam ciasneanngelikamarta, Kamsza lubią tę wiadomość
-
No i właśnie mi przypomniałaś że jeszcze pod prysznic japony muszę kupić 🙆♀️
Ja dzisiaj chodziłam jakieś 2,5h po sklepach z tymi moimi ruchami i mnie tak samo boli 😭brzuch cały twardy a o bólu przy sikaniu nie wspomne🙄 -
Jaszczurek zgadzam się, jeśli komuś z moich bliższych znajomych czy rodziny zmarło by dziecko,w zaawansowanej ciąży lub przy porodzie też chciałabym wiedzieć dlaczego się tak stało,bo takie sytuacje nie powinny mieć miejsca i to nie jest zwykła prostacka ciekawość, tym bardziej jeśli wydarzyło by się to w czasie kiedy sama bym planowała ciążę lub była w ciąży.Nie uważam, żeby pytanie " dlaczego" było nie na miejscu, co innego drążenie tematu i wyciąganie szczegółów . Tak samo ,jakby którejś dziewczynie z wątku przydarzyła się taka tragedia ,to myślę że reszta też chcialaby wiedzieć " dlaczego" to normalne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2019, 20:38
url=https://www.suwaczek.pl/][/url]