Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeżeli zaś pojawiają się jakiekolwiek komplikacje, wówczas matka powinna zapobiegawczo stymulować piersi do pracy (poprzez odciąganie pokarmu) co 3-4 godziny – również w nocy. Skuteczne opróżnianie piesi zapewni im skuteczną stymulację.
Źródło: Brak pokarmu po porodzie – jak pobudzić laktację? - WegeMaluch.pl
Under Creative Commons License: Attribution Non-Commercial No Derivatives -
Mikaja Ty masz Ines na fb weź ja pozdrów od nas. Może wpadnie i da znać co u niej? Czy będzie dziobac nasza listę? Bo jeszcze trochę i potrzebny będzie ktoś kto podpisuje nam nasze daty urodzenia 😉 no i już w środę ma donoszona ciążę 😊 gratki te sprawy A jej nie ma 😉
xgirl lubi tę wiadomość
-
Hiszpaneczke czasem laktatorem ściągniemy mniej mleka niz zrobi to dziecko. Nadal uwazam ze powinnas go przystawiac co 2 godziny albo częaciej(mleko kobiece tak tak szybko sie trawi,sztuczne zapycha na dłuzej stąd moze Ci sie wydawac ze ciagle jest głodny na piersi). Mozesz uzyc nakladek na sutki ale trzeba uwazac zeby nie nałykał sie powietrza.
-
Hiszpaneczko to że ściągasz mało pokarmu nie znaczy że mały go z cycka nie wciągnie. Laktator nie mówi o tym ile jest mleka. Są cycki które mają w dupie laktator.
I teraz tak. Szczerze zupełnie. Pomyśl czego chcesz. Chcesz powalczyć i kp czy męczy Cię to i wqrwia. Bo jak chcesz powalczyć to tylko przystawianie ciągle, picie dużych ilości wody i te wszystkie slody. Plus poleca się leżeć z dzieckiem skóra do skóry ile się da.
Ale jeśli czujesz że nie masz na to siły, że Cię to dobija, to daj spokój. Mm to nie trucizna. Pisze tak bo idziesz moja drogą. Ja walczyłam prawie 4 miesiące i dało mi to tylko płacz i depresję. Twój synek jest jeszcze maleńki i obie drogi są dla Ciebie dostępne. Nie słuchaj nikogo, słuchaj siebie. W każdej opcji trzymam mocno kciuki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2019, 09:07
xgirl lubi tę wiadomość
-
Kurde o tą laktacje to zaczynam się coraz bardziej bać.. No ale nic, będę próbować jak najdłużej dam radę ale nie będę się też katować 😏
-
nick nieaktualnyHiszpaneczka ja mialam na wypisie żeby wstawić się do lekarza w ciągu 2 dni. U nas byl duży spadek masy ciała i crp nieznacznie podwyzszone. A położna przyjdzie jeszcze do Ciebie? Mi właśnie polozna sciagala szwy i do lekarza szlam dopiero po pologu na kontrolę
-
anngelikamarta wrote:Kurde o tą laktacje to zaczynam się coraz bardziej bać.. No ale nic, będę próbować jak najdłużej dam radę ale nie będę się też katować 😏
Sylka135, Czarna_kawa lubią tę wiadomość
-
Anngelikamarta mam to samo. Zawsze myslalam, ze karmienie piersia jest czyms naturalnym i prostym. Ot, przystawiasz dziecko, ono pije i juz. Ostatnimi czasy naczytalam si etyle historii, ze wcale tak nie jest, wiec jestem przygotowana.. I sobei powiedzialam, ze jak nie bedzie szlo, ja bede wykonczona i zaryczana to dam sobei spokoj. Jasne, bede walczyc o kp ale jak po jakims czasie sie nie da to nie i juz.
Dzis w pieknym kraju Dojczland wolny dzien, maz w domu, zaraz wychodzimy z kolega na sniadanko, szalenstwoanngelikamarta lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
anngelikamarta wrote:Hope widzę że na tym samym etapie ciąży jesteśmy 😆
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2019, 09:14
anngelikamarta, kinga27.30 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Sylka135 wrote:Ines teraz intensywnie się przeprowadza i cale dnie sprząta dom zeby zdarzyć do porodu. O liste się nie martw będzie ogarnieta 😉
anngelikamarta lubi tę wiadomość
-
xgirl wrote:A tam przeprowadzki, sprzatanie domu, porody, CO Z NAMI!?!?!?!
Informujemy ja na bieżąco. Pierwsza strona będzie ogarnięta a po remoncie na pewno się pojawi 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2019, 09:21
Sylka135 lubi tę wiadomość
-
_Hope_ wrote:Czyli w czwartek świętujemy donoszona ciaze 😊 chyba normalnie piwo bezalkoholowe wypije olewając cukrzyce 😉
-
Ja miałam raz i to z miesiąc temu że miałam taką mokrą plamke na bluzce ale tylko z lewego cycka tez nie wiem co to było bo siara chyba jak leci to z obu nie? 😆
-
Raz z jednego raz z drugiego może lecieć, nie ma reguły 🙂Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥