Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Hiszpaneczka trzymajcie się, oby udało się szybko pomoc.
Co do wieku moja teściowa jest dosyć młoda - 53 lata. Sama urodziła ostatnie w 2002 wiec ma dosyć „świeża wiedzę”. Ale nie chce udzielać rad i to mnie bardzo cieszy.PCOS, endometrioza, tylozgiecie, a jednak można wpasc :p
Niespodzianka ciąża, niespodzianka poród.
16/06 w 37+2 przyszła na świat Margaretka ważąca 2730g.
Margaret, o uroczym zdrobnieniu Daisy -
nick nieaktualnyOoo jestem po wizycie !! Dzieje się !!
Po pierwsze bóle to bóle skracają szyjkę. Po drugie mała waży 3 kg i ma duuzoo wód. Po trzecie lekarka chce mnie położyć na oddział żeby podać sterydy bo podobno takie dzieci (z dużą waga i ilością wod) lubia mieć problemy z oddychaniem.
Po czwarte jeśli nie urodzenia wcześniej tzn jeśli akcja się nie zacznie wcześniej to planowana cesarka na 3 lipca bo mówi ze mogę nie dać rady do 9. A poszłam tam dziś z czystej ciekawości ile mała waży....
Aaa a te bóle to nie są dla mnie jakieś upierdliwe. Tzn gdyby ona mi nie powiedziała ze coś się zaczyna dziać to ja bym je traktowała jako coś normalnego..
anngelikamarta, Czarna_kawa, xgirl, Kamsza, Sylka135 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Eluska aaaa😍 może niedługo się zacznie, powodzenia!
Hiszpaneczka dawaj znać co i jak z małym
Eluska lubi tę wiadomość
-
Ze sterydami popieram Karole, one wcale nie musza być potrzebne, a to nic dobrego dostać taka dawkę chemii.
Poza tym waga może się wahać o 500g. Bratowa miała urodzić córkę 4300, a urodziła 3900. Za to z druga odwrotnie - miało być poniżej 4kg a była 4250g. Ale żadna nie miała problemów z oddychaniem. A właśnie z ta 3900 miała bardzo dużo wód, a brzuch jak moja kuzynka co bliźniaki rodziła w podobnym terminie.PCOS, endometrioza, tylozgiecie, a jednak można wpasc :p
33Sylwia wszystko dobrze, dzisiaj go wazyli i spadł o 170g, waży 2950 i lekko wyższe crp ale narazie obserwują nie ma co siać paniki
Śpi dalej grzecznie, nie płacze wcale, udało mi się go przystawic parę razy ale jest ciężko bo on ciągle śpidzisiaj już jakieś mleko zaczęło wyplywac trochę mnie to bardziej pozytywnie nastawilo ale jest ciężko
a kiedy do domku wyjdziemy to nie wiem, tutaj wypuszczają po 3 dobie jeśli wszystko jest dobrze
_Hope_, mikka86, PannaEvans, Eluska, 33Sylwia, Drobinka91, Sylka135 lubią tę wiadomość
-
Aska1994 wrote:X, robię Twój ulubiony obiad 😛 ryż z truskawkami 😎
-
Jestem po wizycie, niby wszystko pozamykane, szyjka ponad 3 cm, ale z racji twardnienia brzucha w nocy i kłuć w szyjce doktorek mnie na ktg do szpitala skierował więc leżę pod Ktg... Boli mnie ta szyjka powiem wam 😋i w sumie mam jakieś gniecenie w brzuchu, ale jakieś znosne, a tu coś tam widzę na ktg że z 78 się pisze, zastanawiające...
Eluska, Sylka135 lubią tę wiadomość
-
_Hope_ wrote:A u mnie ziemniaki z koperkiem, kalafior i chołojec 😊PCOS, endometrioza, tylozgiecie, a jednak można wpasc :p
78 to wypas ja podczas porodu najwięcej miałam koło 50 🤣
Czarna_kawa lubi tę wiadomość
-
Czarna_kawa wrote:Jestem po wizycie, niby wszystko pozamykane, szyjka ponad 3 cm, ale z racji twardnienia brzucha w nocy i kłuć w szyjce doktorek mnie na ktg do szpitala skierował więc leżę pod Ktg... Boli mnie ta szyjka powiem wam 😋i w sumie mam jakieś gniecenie w brzuchu, ale jakieś znosne, a tu coś tam widzę na ktg że z 78 się pisze, zastanawiające...
Ja to jestem taka szczęściara, ze jak jechałam do szpitala żeby skurczami to mi ustały jak weszłam do pomieszczenia gdzie było robione KTG. I jak na codzień mam twardy brzuch i dużo skurczów (nawet lekarz na każdej wizycie mówi, ze twardy) to podczas KTG nic, a nic się nie dzieje. I to nie, ze nie czyta. Wszystko się ucisza, mała się ruszy ze 2x i tyle.PCOS, endometrioza, tylozgiecie, a jednak można wpasc :p
Eluska wrote:A powiedz mi Karolcia jakie są konsekwencje podania sterydów ?
PannaEvans lubi tę wiadomość
-
Hiszpaneczka, trzymam kciuki, żeby jednak szpital nie był konieczny!
Angelika, super, że mlesio się pojawiło 🙂
Dziewczyny, czy Wy możecie nie straszyć? Ja już pisałam, które mogą teraz rodzić 😜Czarna_kawa lubi tę wiadomość
Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
To taki rodzaj chlodnika z Podlasia. Moja mama to robiła tak że kroila ogórki w plasterki, do tego sól, śmietana, woda i ocet. I każdy do ziemniaków dostaje taki talerz zimnego i kwaśnego cholojca do popicia i pojedzenia 😉