X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • Alrauna1987 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez wyczytałam że 1-2 tyg roznicy to do przyjecia ale Pani dr stwierdziła inaczej. Mowila zebym do 32tc wytrzymala to bedzie juz dobrze. Majac szyjke 25 mm w 34t4d stwierdziła że zaraz moge urodzić...za to ten drugi dr oaza spokoju i wlasnie w jego szpitalu bede rodziła w Krk.

Mamuśki które mają starszaki zazdroszcze Wam już tego obycia i doświadczenia 😊 niby do pomocy bede miala mojego - ma juz syna i moja mame , tylko ze ona to podejscie ma sprzed 30 lat i na bank beda zgrzyty 😋

Ja padam na pysk. Chcialam M namowic na wypad pozwiedzac zamek ale ja ledwo ogarniam stanie przy garach. Wziełam sie za ciastka z owocami to je robie na etapy a moj kruche zagniatał i wałkował 😁 energia moja poszła w cholere.

age.png
    Ponad 4 lata walki...[***]....
    "Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
    To właśnie będzie początek."

Louis L'Amour
    6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
    4aa +embryoglue
    7dpt - 4.91
    11dpt - 36.94
    14 dpt - 338
    18 dpt - 1456
    22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
    25 dpt 8610 prg 45
    26 dpt pulsuje 💓
    12+4 tc usg prenatalne OK 😁
    Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
    14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
    19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
    Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
    age.png
  • Messy92 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja wrote:
    Dawanie noworodkowi czy wczesnemu niemowlakowi od razu 3-szczepowego probiotyku to proszenie się o problemy ze strony układu pokarmowego. Dziecko może gazowca, mieć kołki itd.
    Powinno się zaczynać od jednoszczepowych jak biogaia, estabiom czy dicoflor a dopiero po kilku miesiącach wdrażać wieloszczepowe.

Bzdury piszesz. Te krople są stworzone wladnie dla noworodków po cesarskim cięciu dlatego, ze po cc dzieci mają nieprawidłową florę bakteryjną gdyż s pierwszej kolejności nie stykają się z flora fizjologiczna matki a patologiczna flora szpitalna. Zasiegnelam opinii 3 farmaceutów i swojego lekarza. Koleżance lekarz również ro polecił więc nie wiem skąd masz takie "newsy"

qskyyx8d10137q6y.png
    zem33e5e95i14u8v.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy Leonie prasowalam do 3mz, teraz zaprzestanie przy prasowaniu przed porodem 😂.

Aspirator na początku mieliśmy zwykły, jak Leon był malutki to się sprawdzał. Jak dostal pierwszy porządny katar to kupiliśmy Katarek do odkurzacza, z początku ok, ale im Leon był większy tym bardziej go nienawidził 😁. Potem kupiliśmy elektryczny Haxe i ten był spoko chociaż też miłości nie było 😁. A teraz już umie sam smarakac Alleluja 🙏.

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • Aska1994 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alrauna, może już pytałam, ale nie pamiętam. Do kogo chodzisz w Krakowie i gdzie będziesz rodzić?

Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
    Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
    Monia urodziła się 16.03.2017r💕
    Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
    Tak się spełnia marzenia!
    Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adria wrote:
    Ja też nie lubię ale lubię gdy ciuchy są wyprasowane a w łazience już czekają kolejne ciuchy i będzie co prasowac
    Ja ogolnie Jak nie mam na cos ochoty to nie robie..😆 Dziecko bardzo mnie zmieni, juz nie bedzie chodzilo o to co mi sie podoba czy nie🙈 Ciekawe jak to bedzie.

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    Karola no od szyjnego jak pisalam to sie cuda moga dziac. Tez o wymiotach slyszalam i stu tysiecy innych rzeczach. Strasznie zycie zatruwac potrafi ten szyjny. Dawaj znac co Ci tam powychodzilo.

Alrauna dokladnie, jakies roznice sa OK. Przeciez jeden ma dlugie nogi, drugi krotkie, ktos ma szersze bary inny wezsze, itp itd. Tydzien to jest nic. U Mojej tez co czesc ciala to co innego tam napisane, nawet nie czytam tego. Jak lekarz mowi, ze OK to OK. Inaczej bym zeswirowala.
    Też mam chory odcinek szyjny , dokładnie choruje na osteofitoze kręgów szyjnych,

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • Alrauna1987 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska1994 wrote:
    Alrauna, może już pytałam, ale nie pamiętam. Do kogo chodzisz w Krakowie i gdzie będziesz rodzić?

Chodze do Kowalskiego z Ujastka. Wiem, że różne opienie są o szpitalu. Fabryka,przepełnienie,taśmowe podejście itd ale prawda taka że rodzi się tam mnóstwo dzieci. Na dniach otwartych położna mówiła że 12 porodów na dobe mają.

Rejonowy szpital mam w Wadowicach ale nie chce tam rodzić. O małego starałam się 4 lata dlatego wybrałam Krk. Lepsza opieka dla dziecka w razie czego tfu tfu.

age.png
    Ponad 4 lata walki...[***]....
    "Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
    To właśnie będzie początek."

Louis L'Amour
    6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
    4aa +embryoglue
    7dpt - 4.91
    11dpt - 36.94
    14 dpt - 338
    18 dpt - 1456
    22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
    25 dpt 8610 prg 45
    26 dpt pulsuje 💓
    12+4 tc usg prenatalne OK 😁
    Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
    14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
    19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
    Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
    age.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    Też mam chory odcinek szyjny , dokładnie choruje na osteofitoze kręgów szyjnych,
    Co to dokladnie?
    Oja ile ludzi ma z tym problemy :(

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku u mojego na pewnym etapie było 3.5 tyg różnicy między brzuszkiem a głową , teraz to nawet nie wiem jak jest i się tym nie przejmuje, dwóch lekarzy powiedziało mi , że jest ok.

• mikaja Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Messy92 wrote:
    Bzdury piszesz. Te krople są stworzone wladnie dla noworodków po cesarskim cięciu dlatego, ze po cc dzieci mają nieprawidłową florę bakteryjną gdyż s pierwszej kolejności nie stykają się z flora fizjologiczna matki a patologiczna flora szpitalna. Zasiegnelam opinii 3 farmaceutów i swojego lekarza. Koleżance lekarz również ro polecił więc nie wiem skąd masz takie "newsy"

Stad ze mój syn był pierwsze 18 miesięcy swojego życia na antybiotykach - dzień w dzień. Robiliśmy mu badania flory jelit i kilkukrotnie konsultowaliśmy z lekarzami (dr Patrycja Szachta to jedna z nich) zajmującymi się celowaną probiotykoterapią, która mój syn swoją droga przeszedł. Również jest dzieckiem po cc.
    Mam te „newsy” w opracowaniu które dostałam do całego planu leczenia. Do tego opracowania jest podane 35 źródeł naukowych eśli chodzi o te „bzdury”.

Długo siedziałam w temacie właśnie ze względu na jego zdrowie. Dla mnie probiotyki to naprawdę cudo i widzę w tym super potencjał, ale po prostu wszystko stopniowo. Wielokrotnie widziałam już ze jednoszczepowa biogaia potrafiła gazy i kołki powodować.
    U nas efekt tej terapii jest po prostu mega i wszystkim będę polecać zarówno badanie flory jak i stosowanie probiotyków ale właśnie powoli, a nie od razu z grubej rury.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2019, 15:29

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    Co to dokladnie?
    Oja ile ludzi ma z tym problemy :(
    Osteofity kręgosłupa (narośl kostna, dzioby kostne) są patologicznym wytworem tkanki kostnej. Uszkodzona tkanka chrzęstna przyczynia się do powstania narośli, które powodują dolegliwości bólowe, ograniczenie ruchomości stawów kręgosłupa, a także stenozy. Objawy to m.in.: tępy ból w okolicy pleców, problemy z pochylaniem się i skręcaniem tułowia na boki, mrowienie oraz drętwienie. Leczenie osteofitów na kręgosłupie obejmuje rehabilitację oraz farmakoterapię.Osteofitoza trzonów kręgowych powstaje w wyniku wytworzenia narośli kostnych. Jest to rodzaj nadbudowy tkanki kostnej. Jej nadmiar może wywołać ograniczenie ruchomości stawów kręgosłupa, stenozy (zwężenia) kanału kręgosłupa, a także zmniejszenie drożności kanałów, przez które nerwy obwodowe wychodzą z kręgosłupa.

Osteofitoza może występować na każdym odcinku kręgosłupa: szyjnym, piersiowym oraz lędźwiowo-krzyżowym.wylecz.to

CHOROBY I OBJAWY
    CIĄŻA I DZIECKO
    BADANIA
    SEKS
    DIETY I ODCHUDZANIE
    URODA
    LEKI I SUPLEMENTY
    FORUM
    Wyszukaj ...
    Kości i stawy
    Osteofity kręgosłupa (osteofitoza) – przyczyny, objawy i leczenie osteofitów na kręgosłupie
    Kamil Kowal lekarz
    KAMIL KOWAL
    LEKARZ
    5 STYCZNIA 2018
    Osteofity kręgosłupa (osteofitoza) – przyczyny, objawy i leczenie osteofitów na kręgosłupie
    Fotolia
    4.3
    Liczba polubień52
    5
    Osteofity kręgosłupa (narośl kostna, dzioby kostne) są patologicznym wytworem tkanki kostnej. Uszkodzona tkanka chrzęstna przyczynia się do powstania narośli, które powodują dolegliwości bólowe, ograniczenie ruchomości stawów kręgosłupa, a także stenozy. Objawy to m.in.: tępy ból w okolicy pleców, problemy z pochylaniem się i skręcaniem tułowia na boki, mrowienie oraz drętwienie. Leczenie osteofitów na kręgosłupie obejmuje rehabilitację oraz farmakoterapię.

REKLAMA

Spis treści
    Osteofity kręgosłupa – co to za zmiany?
    Osteofity na kręgosłupie – jakie są przyczyny?
    Osteofity kręgosłupa – objawy osteofitozy
    Osteofitoza kręgosłupa i stenoza
    Narośl na kręgosłupie – leczenie osteofitozy kręgosłupa
    Osteofity kręgosłupa – co to za zmiany?
    Osteofity to patologiczne narośla kostne (tzw. dzioby kostne), które pojawiają się w przebiegu niszczenia chrząstki stawowej. Najczęściej występują w obrębie kręgosłupa, który zbudowany jest z kręgów i stawów międzykręgowych.

Ponadto opisywane narośla kostne mogą występować w innych stawach szkieletu człowieka, m.in. w obrębie stawów krzyżowo-biodrowych, biodrowych, kolanowych (osteofity w kolanie), a także palców dłoni i stóp.

Zmiany zwyrodnieniowe kręgosłupa obejmują wszystkie jego odcinki: szyjny (osteofity kręgów szyjnych), piersiowy i lędźwiowo-krzyżowy.

Osteofitoza trzonów kręgowych powstaje w wyniku wytworzenia narośli kostnych. Jest to rodzaj nadbudowy tkanki kostnej. Jej nadmiar może wywołać ograniczenie ruchomości stawów kręgosłupa, stenozy (zwężenia) kanału kręgosłupa, a także zmniejszenie drożności kanałów, przez które nerwy obwodowe wychodzą z kręgosłupa.

Osteofitoza może występować na każdym odcinku kręgosłupa: szyjnym, piersiowym oraz lędźwiowo-krzyżowym.

Osteofity na kręgosłupie – jakie są przyczyny?
    Kręgosłup stanowi główną podporę organizmu człowieka, przez co jest narażony na wszelkie przeciążenia. Stan ten negatywnie wpływa na chrząstkę stawową kręgów, prowadząc do jej usztywnienia i rozwoju patologicznych kostnych narośli na kręgosłupie.

Początkowo powstałe drobne mikrourazy nie dają dużych dolegliwości związanych z osteofitozą kręgosłupa. Jednakże stanowią podłoże do powstawania narośli kostnych. Dalsze urazy oraz przeciążenia stawów kręgosłupa prowadzą do całkowitego zniszczenia chrząstki stawowej. Z biegiem czasu dochodzi do powiększenia osteofitów kręgosłupa.

Choroba zwyrodnieniowa jest kolejną przyczyną rozwoju osteofitów trzonów kręgosłupa (osteofitoza trzonów kręgowych). Choroba ma przebieg postępujący i polega na przedwczesnym zużywaniu tkanki chrzęstnej stawów, nie tylko kręgosłupa.

Są to nieodwracalne zmiany, prowadzące do przebudowy stawów, dysków, a także samych kręgów. W wyniku tych przemian dochodzi do niestabilności stawów kręgosłupa, a także wytworzenia patologicznych osteofitów.

• Aska1994 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alrauna1987 wrote:
    Chodze do Kowalskiego z Ujastka. Wiem, że różne opienie są o szpitalu. Fabryka,przepełnienie,taśmowe podejście itd ale prawda taka że rodzi się tam mnóstwo dzieci. Na dniach otwartych położna mówiła że 12 porodów na dobe mają.

Rejonowy szpital mam w Wadowicach ale nie chce tam rodzić. O małego starałam się 4 lata dlatego wybrałam Krk. Lepsza opieka dla dziecka w razie czego tfu tfu.

Teraz ogólnie vygva w każdym krakowskim jest przepełnienie. Ja będę na Kopernika, to tam też ogromny ruch. A jak syna rodziłam na Żeromskiego, to tam też przepełnienie i kobiety kładli na patologii i ginekologii.

Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥
  • Messy92 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja wrote:
    Stad ze mój syn był pierwsze 18 miesięcy swojego życia na antybiotykach - dzień w dzień. Robiliśmy mu badania flory jelit i kilkukrotnie konsultowaliśmy z lekarzami (dr Patrycja Szachta to jedna z nich) zajmującymi się celowaną probiotykoterapią, która mój syn swoją droga przeszedł. Również jest dzieckiem po cc.
    Mam te „newsy” w opracowaniu które dostałam do całego planu leczenia. Do tego opracowania jest podane 35 źródeł naukowych eśli chodzi o te „bzdury”.

Długo siedziałam w temacie właśnie ze względu na jego zdrowie. Dla mnie probiotyki to naprawdę cudo i widzę w tym super potencjał, ale po prostu wszystko stopniowo. Wielokrotnie widziałam już ze jednoszczepowa biogaia potrafiła gazy i kołki powodować.
    U nas efekt tej terapii jest po prostu mega i wszystkim będę polecać zarówno badanie flory jak i stosowanie probiotyków ale właśnie powoli, a nie od razu z grubej rury.

Wybacz ale dla mnie opinia jednej osoby (nie obrażając nikogo) nie wpłynie na to iż badania w tym kierunku są przeprowadzane przez wielu lekarzy i przez wielu te probiotyki są polecane. Nie narzucam nikomu swojego zdania, mam zaufanie do swoich lekarzy i tyle. Niedługo będzie zakaz dawania leków przeciwgoraczkowych no bo po co niech organizm sam walczy a nie wspomagany go lekami. Przykro mi, że chorowite dziecko mialas.przez tak dlugi czas. Dzieki Bogu moje miało 2 razy w życiu antybiotyk.

qskyyx8d10137q6y.png
    zem33e5e95i14u8v.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikka, Jezu biedna :( Jak sobie radzisz z tym?

mikka86 lubi tę wiadomość

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    Mikka, Jezu biedna :( Jak sobie radzisz z tym?
    Chciałam zacytować 😄 spoko, u mnie nie jest jeszcze na takim zaawansowanym stadium, mam rehabilitację dwa razy w roku po 2 tygodnie, rezonans raz na dwa lata żeby kontrolować, śpię na poduszce ortopedycznej , bałam się że jak znajdę w ciążę to się pogorszy no i nie będę mogła brać Nimesilu , który jest silnym lekiem,a jest lepiej, na prawdę 😀 akurat z tym jest lepiej, rzadko kiedy mnie boli szyja i nie tak dotkliwie, jedynie to odczuwam często w nocy drętwienia palcy u rąk co też jest tego następstwem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2019, 15:52

• xgirl Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze jest to, ze takie rzeczy sie pogarszaja z wiekiem i to mnie przeraza :(

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Messy92 wrote:
    Wybacz ale dla mnie opinia jednej osoby (nie obrażając nikogo) nie wpłynie na to iż badania w tym kierunku są przeprowadzane przez wielu lekarzy i przez wielu te probiotyki są polecane. Nie narzucam nikomu swojego zdania, mam zaufanie do swoich lekarzy i tyle. Niedługo będzie zakaz dawania leków przeciwgoraczkowych no bo po co niech organizm sam walczy a nie wspomagany go lekami. Przykro mi, że chorowite dziecko mialas.przez tak dlugi czas. Dzieki Bogu moje miało 2 razy w życiu antybiotyk.

Messy ja się gadzam ze wszystkim co Ty piszesz, bo to prawda - o tej florze jelit dzieci po cc itd. I zapewne te krople są dobre - nie podważam tego (z resztą patrzyłam na skład i naprawde są fajne) - jedyne o co mi chodzi to to, żeby uważać z podawaniem takiej ilości szczepów noworodkowi i tyle. Żeby wprowadzać tego typu rzeczy stopniowo, zacząć od jednoszczepowych zanim dojdziemy do tych wieloszczepowych i uważać, bo u takiego maluszka to i nieodpowiednie mm potrafi narobić problemów. Są dzieci, którym nic nie zaszkodzi, a u innego naprawdę wszystko może powodować gazy itd. Tylko o to mi chodzi :)
    Ja jestem jak najbardziej za podawaniem probiotyków po cc i fajnie, że takie zalecenia wchodzą, bo to rewelacja. Sama zapewne jeśli będę znowu miała cc, to małej będę podawała probiotyki, ale właśnie zacznę raz, że po 1. miesiącu, a 2, że od jednoszczepowych najpierw.

Messy92 lubi tę wiadomość

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska1994 wrote:
    Ja tylko przez pierwsze parę miesięcy prasuję i tyle. Potem już nie prasuję.
    Ja z córką prasowalam kilka miesięcy A teraz uprasowalam raz i wystarczy 🤣 teraz będę tylko prać i suszyć w suszarce bo nienawidzę wieszać tej drobnicy.

Aspirator mam fride na sam początek a potem katarek.

Sylka135 lubi tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Messy92 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prasowałam pol roku, prałam osobno 2 lata. Teraz młoda idzie na świat więc ona będzie prana osobno a młody razem z nami już.

qskyyx8d10137q6y.png
    zem33e5e95i14u8v.png
  • Aska1994 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope_ wrote:
    Ja z córką prasowalam kilka miesięcy A teraz uprasowalam raz i wystarczy 🤣 teraz będę tylko prać i suszyć w suszarce bo nienawidzę wieszać tej drobnicy.

Ja nie mówię, że wytrwam kilka miesięcy 😂 możliwe, że przy trójce będę na tyle zmęczona, że też oleję prasowanie zaraz jak Jacek się urodzi 😂

‹‹ 1347 1348 1349 1350 1351 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ