X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • Lullaby Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo się cieszę dziewuszki :)
    Wsparcie się przyda, bo pomimo tego, że mam starszaka to teraz czuję się jakbym nigdy nie zajmowała się małym dzieckiem. Właśnie jestem w trakcie pakowania toreb do szpitala i trochę już łapię stresa tą cc na zimno ;)

Kajtolo też Cię kojarzę :) pod koniec dołączyłam do kwietniówek 2017, bo pierwszy termin miałam na 23 kwietnia a synek urodził się dopiero 2 maja. Potem dziewczyny, które od samego początku pisały założyły grupę na fb i ja niestety nie załapałam się do składu, bo za krótko pisałam. Dziwnie wyszło ale było minęło.
    Co do moich doświadczeń z wywoływaniem porodu to mi wywoływali dopiero tydzień po terminie. Dostałam oxy, które u mnie nic nie ruszyło. Drugie oxy dostałam za 2 dni i tego samego dnia w nocy dostałam pierwszych skurczów i akcja się zaczęła. Nie wspominam tego jakoś bardzo źle.

0FDyp1.png
    82bip1.png
  • Lullaby Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ines o jak super wyszło, że też masz 2 lipca :) Będę trzymała i za Ciebie kciuki. No i fajnie mieć świadomość, że ktoś oprócz mnie też tego dnia powita swojego maluszka.
    Teraz znowu spodziewam się synka. Po ciężkich bojach z mężem wybraliśmy imię i będzie Tymek :) Nawet nie miałam smuteczków, że nie będzie to córka. Gorzej zniosła to rodzina. Teksty typu- ale jak to znowu drugi chłopak? Taka szkoda itp. A ja im na to, że to nie koncert życzeń i najważniejsze, że zdrowo rośnie i starszak będzie miał kompana do zabaw w niedalekiej przyszłości. W drugiej ciąży jednak człowiek bardziej asertywny jest :)

0FDyp1.png
    82bip1.png
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Lullaby :)

Zeżarliśmy pizzę i dobrze mi z tym :D

anngelikamarta, Lullaby, Kamsza lubią tę wiadomość

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma mój wetradar wylapal ciekawostkę, o której nie miałam pojęcia! Dzięki 😘
    Jeśli to zwykłe papierki lakmusowe to faktycznie mogą być dostępne w większej ilości miejsc..

Emma_ lubi tę wiadomość

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja wrote:

Zeżarliśmy pizzę i dobrze mi z tym :D
    My też.. Ale mi już z tym źle, bo drugi dzień pod rząd gotuję na obiad pizzę z dowozem 🙄

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2019, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi papierki błędnie wskazywaly ,nie bawiły sie od wod

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Lullaby :) Nieładnie tak dopiero na koniec się ujawniać.. Nawet nie wiesz ile ciekawego Cię ominęło 😁
    Żartuję oczywiście, rozgosc się ☺️

Lullaby lubi tę wiadomość

• Drobinka91 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma_ wrote:
    Ja jutro napiszę w tej sprawie do mojego lekarza, bo może to jakaś pomyłka...

To są zwykłe papierki lakmusowe. 🙂 W akwarystyce stosowane do sprawdzania odczynu wody. Może też w jakimś sklepie chemicznym można je dostać... Ja parę dni temu też miałam zagwozdkę, bo (przepraszam za opis) wokół wycieku z luteiny miałam też mokrą plamę, ale to już się nie powtórzyło. A ty ciągle masz to uczucie, że coś leci?

No napisz, bo to serio dziwne.

Co do Twojego opisu i luteiny, mam tak ciągle, czytałam gdzieś o tym na innym forum i to ponoć normalne. 😉

U mmie narazie się uspokoiło, raczej nic więcej tam nie cieknie niż zwykle. Jutro już nie biorę luteiny, więc powinno mi to ustać- zobaczymy. Jak nie to podjadę do zoologicznego albo wykorzystam ten jeden nieszczęsny pasek. 😁

Póki co mam niezłego stresa, boję się jakoś odstawić tak nagle tą luteinę, mam przeczucie, że wszystko ruszy.. jak się spóźniam z wzięciem tabletki to już to odczuwam.🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2019, 23:07

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png
    1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2019, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tka to współczuję niepewności. Mam nadzieję że przyjmą Cie w 39 tygodniu i wyjdziesz ze szpital już z Maleństwem. Emma ja też miałam przy pierwszej ciąży gbs dodatni i antybiotyk dopiero dostałam w trakcie porodu. Teraz mam już bez badania wpisany gbs dodatni i tez mi nic nie kaze brac.

• mikaja Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea wrote:
    My też.. Ale mi już z tym źle, bo drugi dzień pod rząd gotuję na obiad pizzę z dowozem 🙄

E to ja jestem fajna bo wczoraj zrobiłam dziecku zajebistą pomidorową, którą i dziś jedliśmy :D
    Zażyczył sobie, bo w Kicia Kocia Majsterkuje dziadek zrobił Kici Koci pomidorową. Tak się na nią przyjarał, ze jak mu to mąż czytał to koniecznie chciał wyjść z łóżka i przyjść do mnie do łazienki, gdzie brałam prysznic, żeby mi powiedzieć, że chce pomidorową :D Miałabym niezły szok, jakby mi tak wszedł ni z gruchy ni z pietruchy z tekstem, że chce pomidorową :D:D:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2019, 23:06

• mikaja Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę Wam tego gbsa - tu oczywiście tego nie badają, bo przecież taniej wyleczyć dziecko z zakażenia, niż przesiewowo to badać :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2019, 23:07

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2019, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lullaby witaj 😉

• ines. Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lullaby wrote:
    Ines o jak super wyszło, że też masz 2 lipca :) Będę trzymała i za Ciebie kciuki. No i fajnie mieć świadomość, że ktoś oprócz mnie też tego dnia powita swojego maluszka.
    Teraz znowu spodziewam się synka. Po ciężkich bojach z mężem wybraliśmy imię i będzie Tymek :) Nawet nie miałam smuteczków, że nie będzie to córka. Gorzej zniosła to rodzina. Teksty typu- ale jak to znowu drugi chłopak? Taka szkoda itp. A ja im na to, że to nie koncert życzeń i najważniejsze, że zdrowo rośnie i starszak będzie miał kompana do zabaw w niedalekiej przyszłości. W drugiej ciąży jednak człowiek bardziej asertywny jest :)

Jeszcze Eluska ma mieć 2-go;), u mnie to tak rzutem na taśmę bo mam tp na 3-go No ale zobaczymy, mam nadzieje ze dotrwam. Tez nie wiem jak to z tym cc na zimno ale mam nadzieje ze w okolicy tp już malutka będzie gotowa. Co do imienia to my nadal nie zdecydowaliśmy wiec luz :D

Aktualnie najbardziej nie boje się porodu, czy jak sobie poradzę z noworodkiem tylko jak zostawić mojego 2-latka w domu na 3-4 dni :( a. Pamietam na czerwcowkach 2017 jak nie rozumiałam co mamy starszaków tak przezywają...

Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2019, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drobinka jutro masz już donoszą ciąże więc jak coś się zadzieje to już nie będzie tak źle

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2019, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ines tez strasznie to przezywam. Moja Alicja jest taka malutka. Jestem z nia 24 h na dobę 😪 mam tylko nadzieję że wszystko będzie bez komplikacji i wyjde jak najszybciej się da

• Drobinka91 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka wiem, ale biorąc czułam się taka bezpieczna, a odstawiając chyba zaczynam się bać, że to może być już. 🙈

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png
    1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖

• ines. Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Alicja jeszcze pół roku młodsza od mojego :( Filip to taki cycuch mamusi. Mamunia musi być cały czas, z tata sobie super razem radzą ale wiem, ze będzie bardzo mój brak przeżywał. W ciągu ostatnich 2 lat raz tylko jeden raz nie było mnie 1,5 dnia w domu. A gdzie tu 3 czy 4. Tez zamierzam skomlec o jak najwcześniejsze wyjście. Chociaż Filipa urodziłam w sobotę a wyszliśmy dopiero w środę ze względu na jego wyniki tarczycy :( mam nadzieje ze nie będzie powtórki z rozrywki bo teraz moje hashimoto w miare opanowane, mam malutko przeciwciał to może mała nie miała jak ich nałapać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2019, 23:46

Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • ines. Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generalnie to żeby nie było ze jestem taka w hey do przodu to dziś miałam mega kryzys. Poryczalam się z bolu i bezsilności. Bolą mnie te krzyże nadal, nogi mam z obrzękami spuchnięte nadal. Żylaki co raz większe. Do tego ciężar już za duży i kolano w którym miałam kiedyś kontuzje nie daje rady - pojawił się obrzęk jest spuchnięte i go nie zegne już ani ociupinkę.

Mąż robi nam taras żebyśmy mieli jak wyjść i żeby nie robić grandy przy noworodku, Fif dziś totalnie nie współpracował. Niedobry jak diabli. O 18 po prostu usiadłam i się rozryczalam ze mój organizm mnie pokonał i nie dam rady... mąż rzucił łopatę i kazał mi się polozyc. Na szczęście z odsieczą przyjechała babcia i zajęła młodego do wieczornej kąpieli jutro obiecała odebrać go ze żłobka i przywieźć do domu żebym nie musiała się nawet na misto ruszać. A ja czuje się jeszcze bardziej beznadziejnie ze to nasze ostatnie dni kiedy mogę mu poświecić każda chwile i daje dupy

3i49o7esn08ndlz3.png
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • Lullaby Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za miłe przywitanie. Postaram się już więcej odzywać ;)

O zostawianiu pierwszego dziecka (ma na imię Mikołaj) nawet mi nie mówcie. Też okropnie przeżywam jak mam mojego 2 latka zostawić ma te kilka dni. Już nawet płakałam z tego powodu. W zeszłym roku jak miał 15 miesięcy byłam na kilka dni w szpitalu na chirurgii i znosiłam to rozstanie okropnie. On nie najgorzej. Jak sobie przypomnę to brrr. A teraz jeszcze dochodzi kwestia 2 dzieciątka. Tłumaczę, że idę do szpitala po braciszka, a on zostanie z babcią i tatą. Póki co akceptuje. Boję się tylko jak przyjdzie co do czego jak zareaguje.

0FDyp1.png
    82bip1.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lullaby hej! Troche pozno dolaczylas😂

I dzieki za zyczenia. Dzieki wszystkim😍😍😘😘

Alisia jak tam, ruszylo cos? Spalam i nie chce mi sie nadrabiac😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2019, 00:05

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
‹‹ 1423 1424 1425 1426 1427 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ