Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do bólu porodowego to fakt jak Małą mi położyli na klatę to mówię do męża "daj mi tego batonika bo umrę z głodu" a chwilę wcześniej myślałam że umrę z bólu. Ja bym ten ból porównała do tego: musisz zrobić giga twardą kupe a właśnie jesteś po ostrym dymaniu i masz przeoraną cipoche...piecze i rozwiera ale naprawdę szybko mija. Ja już byłam w pewnym momencie tak zmęczona że se umyśliłam że jak będzie skurcz to pierdziele i nie pre będą musieli ją sami wyjąć ale tego po prostu nie da sie zatrzymać...
KasiaLukasia, Sylka135 lubią tę wiadomość
[/url]
PCOS, dkp -
kinga27.30 wrote:Kurde, kolki nam się przypałętałyyy 😕😢
Mała wieczór i w nocy pręży się, czerwonieje, krzyczy... jak jakimś cudem uda jej się puścić bąka, albo zrobić dwojkę, jest na chwilę spokój... nogami przebiera biedna, a ja najchętniej bym się pochlastała, żeby jej nie dokuczało...
Myślicie, że mogę jej dać espumisan w kroplach? Jestem skłonna tatuśka do apteki wysłać. Wczorajsza noc była tragiczna... -
nick nieaktualny
-
I warto słuchać położnej, mówiła mi kiedy mam nabrać powietrza i kiedy wydłużać parcie i od razu były efekty. Przy 9 cm mówiła mi żebym się położyła na prawy bok żeby kość ogonowa nie przeszkadzała w parciu i też dużo lepiej się tak parło niż leżąc na plecach.
[/url]
PCOS, dkp -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Sylka zupełnie co innego. Opieka też zupełnie inna przy cc wszyscy chodzili zmęczeni przy sn wszyscy uśmiechnięci. Po cc miałam depreche bo nie było miejsca na położniczym i córkę dostałam dopiero po 12 h, leżałam sama bez męża we własnych wyniocinach...nikt się mną nie zajął, nie miałam informacji co z córką. No i po cc bardzo dlugo dochodziła do siebie po 2 miesiącach miałam jeszcze mega ciążowy brzuch. Do tego jak Małą wyciagali to zranili ja w stope i ma blizne. A teraz ból był przy porodzie ale mąż był caly czas ze mną i od razu dostałam Mała. Krocze boli bo rozerwało mnie po same pachy jak to Kasia pisała ale z dnia na dzien jest coraz lepiej no i brzucha juz prawie w ogole nie mam mimo ze przytylam w ciazy 17 kg
[/url]
PCOS, dkp -
nick nieaktualny
-
Sylka135 wrote:Tka uwierz ze jak patrzysz na bezbronne dziecko, które placze i cierpi to zrobisz wszystko żeby chociaż trochę mu ulżyć. A czopki sa rewelacyjne jak dziecko wymiotuje syrop 😉
Sylka, wierzę ! Ale jakoś mnie to przeraża ;p Tzn to wciskanie w otwory ;O -
nick nieaktualny
-
KasiaLukasia wrote:Pamiętam jak moja mama jakieś 26 lat temu przy mojej siostrze używała w tym samym celu końcówki termometra. Siostra natychmiast się odgazowywała, czasem szła kupa i widać było ogromną ulgę.
Zamiast termometr stosowałam i stosować zamierzam pałeczki do uszu. Oliwka i trach w dupsko. Bąki idą, kupa idzie.. I momentalnie dziecko spokojne.KasiaLukasia, kinga27.30 lubią tę wiadomość
-
Sylka135 wrote:Tka ja na przykład za nic nie sciagne frida kataru. Próbowałam ale zwymiotowalam. Strasznie mnie to obrzydza. W ten sam dzień pojechałam po aspirator elektryczny 😉
-
nick nieaktualny