X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • Kajtolo Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do bólu porodowego to fakt jak Małą mi położyli na klatę to mówię do męża "daj mi tego batonika bo umrę z głodu" a chwilę wcześniej myślałam że umrę z bólu. Ja bym ten ból porównała do tego: musisz zrobić giga twardą kupe a właśnie jesteś po ostrym dymaniu i masz przeoraną cipoche...piecze i rozwiera ale naprawdę szybko mija. Ja już byłam w pewnym momencie tak zmęczona że se umyśliłam że jak będzie skurcz to pierdziele i nie pre będą musieli ją sami wyjąć ale tego po prostu nie da sie zatrzymać...

KasiaLukasia, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

zem3t5odm01woyyo.png

3511496476.png[/url]
    PCOS, dkp
  • Kajtolo Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też na odwrót pierwsza córka spokojna w brzuchu poza brzuchem wulkan energii a teraz ta szalała w brzuchu a poki co spokojna (ale to dopiero drugi dzień)

zem3t5odm01woyyo.png

3511496476.png[/url]
    PCOS, dkp
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga27.30 wrote:
    Kurde, kolki nam się przypałętałyyy 😕😢

Mała wieczór i w nocy pręży się, czerwonieje, krzyczy... jak jakimś cudem uda jej się puścić bąka, albo zrobić dwojkę, jest na chwilę spokój... nogami przebiera biedna, a ja najchętniej bym się pochlastała, żeby jej nie dokuczało...

Myślicie, że mogę jej dać espumisan w kroplach? Jestem skłonna tatuśka do apteki wysłać. Wczorajsza noc była tragiczna...
    Nie pamiętam od kiedy można dawać espumisan.. A może to kwestia trawienia laktozy? Z tego co pamiętam trudności w tej kwestii pojawiają się koło 3 tygodnia życia, u nas kolaktaza mega pomogła. No i warto pomóc trochę przy kupce..

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2019, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co myślicie o tych rurkach windi?

• Kajtolo Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I warto słuchać położnej, mówiła mi kiedy mam nabrać powietrza i kiedy wydłużać parcie i od razu były efekty. Przy 9 cm mówiła mi żebym się położyła na prawy bok żeby kość ogonowa nie przeszkadzała w parciu i też dużo lepiej się tak parło niż leżąc na plecach.

zem3t5odm01woyyo.png

3511496476.png[/url]
    PCOS, dkp
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajtolo a jak bys miała porownac to który poród lepszy pierwszy czy drugi?

• tka_aa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga, a może niech mąż pójdzie do apteki zapyta farmaceuty? Wiem, że moje znajome podawały espumisan noworodkom około 1-2 tygodnia. Słyszałam tez o innych lekach, też jakiś na e, chyba esputicon?

• Kajtolo Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy windi, jak wsadzalismy to nawet nie było bąka ale dzięki temu kupa wychodziła. Stosowalismy rzadko i rurkę smarowaliśmy olejkiem z migdałów żeby na sucho nie wkładać

zem3t5odm01woyyo.png

3511496476.png[/url]
    PCOS, dkp
  • tka_aa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka135 wrote:

O boże, następne coś do wciskania w tyłek? Czopki, termoemtry, rurki i jeszcze te koszmarne odsysacze wciskane do nosa. Toż to istne narzedzia tortur!

• KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka135 wrote:

Pamiętam jak moja mama jakieś 26 lat temu przy mojej siostrze używała w tym samym celu końcówki termometra. Siostra natychmiast się odgazowywała, czasem szła kupa i widać było ogromną ulgę.

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2019, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tka uwierz ze jak patrzysz na bezbronne dziecko, które placze i cierpi to zrobisz wszystko żeby chociaż trochę mu ulżyć. A czopki sa rewelacyjne jak dziecko wymiotuje syrop 😉

• Kajtolo Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka zupełnie co innego. Opieka też zupełnie inna przy cc wszyscy chodzili zmęczeni przy sn wszyscy uśmiechnięci. Po cc miałam depreche bo nie było miejsca na położniczym i córkę dostałam dopiero po 12 h, leżałam sama bez męża we własnych wyniocinach...nikt się mną nie zajął, nie miałam informacji co z córką. No i po cc bardzo dlugo dochodziła do siebie po 2 miesiącach miałam jeszcze mega ciążowy brzuch. Do tego jak Małą wyciagali to zranili ja w stope i ma blizne. A teraz ból był przy porodzie ale mąż był caly czas ze mną i od razu dostałam Mała. Krocze boli bo rozerwało mnie po same pachy jak to Kasia pisała ale z dnia na dzien jest coraz lepiej no i brzucha juz prawie w ogole nie mam mimo ze przytylam w ciazy 17 kg

zem3t5odm01woyyo.png

3511496476.png[/url]
    PCOS, dkp
  • Kajtolo Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdybym miała rodzić trzecie to jednak wybiram sn.

Edit. Jeszcze zobaczymy jak będzie po pierwszych seksach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2019, 23:56

zem3t5odm01woyyo.png

3511496476.png[/url]
    PCOS, dkp
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2019, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Cie chamsko potraktowali😲czyli nie przeceniam porodu sn. A bylas cały porod podłączona do ktg przez mala roznice między porodami?

• tka_aa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka135 wrote:
    Tka uwierz ze jak patrzysz na bezbronne dziecko, które placze i cierpi to zrobisz wszystko żeby chociaż trochę mu ulżyć. A czopki sa rewelacyjne jak dziecko wymiotuje syrop 😉

Sylka, wierzę ! Ale jakoś mnie to przeraża ;p Tzn to wciskanie w otwory ;O

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2019, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tka ja na przykład za nic nie sciagne frida kataru. Próbowałam ale zwymiotowalam. Strasznie mnie to obrzydza. W ten sam dzień pojechałam po aspirator elektryczny 😉

tka_aa lubi tę wiadomość

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaLukasia wrote:
    Pamiętam jak moja mama jakieś 26 lat temu przy mojej siostrze używała w tym samym celu końcówki termometra. Siostra natychmiast się odgazowywała, czasem szła kupa i widać było ogromną ulgę.
    Ja windi nie miałam, moja przyjaciółka stosowała przy trójce swoich dzieci.
    Zamiast termometr stosowałam i stosować zamierzam pałeczki do uszu. Oliwka i trach w dupsko. Bąki idą, kupa idzie.. I momentalnie dziecko spokojne.

KasiaLukasia, kinga27.30 lubią tę wiadomość

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka135 wrote:
    Tka ja na przykład za nic nie sciagne frida kataru. Próbowałam ale zwymiotowalam. Strasznie mnie to obrzydza. W ten sam dzień pojechałam po aspirator elektryczny 😉
    Hehe ja nadal używam i przyznaję się bez bicia, że w ciąży każdorazowo mam odruch wymiotny 😜

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2019, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Casjopea o takim sposobie nie słyszałam. Moja na szczęście nie miała kolek ale warto zapamiętać, bo różnie bywa 😉

• tka_aa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka135 wrote:

mnie na samą myśl wstrząsa ;p

‹‹ 1537 1538 1539 1540 1541 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ