X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia,powodzenia jutro. Wielki dzień 😘

KasiaLukasia lubi tę wiadomość

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2019, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga to Tobie odeszły wody podczas badania prawda? A ja wam powiem, że mimo ze tez non stop chodze siku i czuje się jak zawodnik sumo to zdecydowanie wole koncowke ciąży niz początek 😉 i mimo że jutro zaczynam 39 tydzień to co by się nie działo muszę w dwupaku wytrzymac do środy 😉
    KasiaLukasia też bym się nie zgodzila na masaż szyjki słyszałam że to bardzo boli

tka_aa lubi tę wiadomość

• tka_aa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaLukasia wrote:
    Ja ściągnełam swój plan ze strony szpitala i wydrukowałam. http://www.uczkin.pl/oddzial/plan-porodu

Tak, całą ciąże prowadzę w UCZKiN, chodziłam tam też na szkołę rodzenia, oglądałam porodówkę, zaliczyłam dwie wizyty na IP. Tam czułabym się najlepiej. Wybrałam ten szpital bo ma świetny, nowoczesny sprzęt i bardzo dobrą kadrę. Warunki lokalowe wczesne średniowiecze, ale stawiam na bezpieczeństwo. Ostatnio się dowiedziałam, że na patologii pracuje mama ginekolog. Nie jestem jakąś fanką ale jak coś spieprzą to na pocieszenie może dostanę chociaż autograf ;) O masażu dużo czytałam, podobno w niektórych krajach jest zakazany. Poza tym tak bardzo bolało mnie ostatnio badanie, że naprawdę sobie tego nie wyobrażam. Nie przekonuje mnie też zupełnie, że mechaniczne rozpychanie paluchami szyjki to jest pomoc. Mamy chyba w dwudziestym pierwszym wieku inne metody :/ Niestety średnio wierzę, że moje plany porodu czy sprzeciw cokolwiek da. Jak będą mi chcieli to zrobić, to pewnie i tak zrobią.

No to faktycznie przetarłaś sobie szlaki. Ale przecież jak przyjdziesz we wtorek i usiądziesz, to siłą Cię nie wyniosą ;-p
    właśnie znalazłam w necie te plany pordów. Mam jednak przeczucie, że nikt nawet w to nie zajrzy i chyba nie ma co wypełniać tych papierów i łudzić się, że ktoś będzie szanował moje potrzeby zapisane na kartce ;p tymbardziej, że wszędzie jest napisane " jesli będzie taka możliwość" :D

• tka_aa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea wrote:
    Dzięki tkaa, czuję się olana ciepłym moczem 😢

Casjo, ja traktuję nas jako jedność, byłaś w domyśle!

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co Wy macie do tego masażu szyjki? Miałam i mega pomógł w całej akcji :) Bolało, ale bez przesady.. Później wcale lepiej nie było 🤣

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tka_aa wrote:
    Casjo, ja traktuję nas jako jedność, byłaś w domyśle!
    Tkaa w miarę wybrnelas, ale zadra została! Uważaj, bo ja właśnie od 30 min poplakuje nad Władcą Pierścieni (zaczęłam ryczeć jak Arwen pomykala na koniu i przestać nie mogę)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2019, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co z Wami? Macie terminy po 20 lipca a Wy już chcialybyscie byc po wszystkim 🤣 KasiaLukasia rozumiem bo ile można czekać 😉

• KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea wrote:
    A co Wy macie do tego masażu szyjki? Miałam i mega pomógł w całej akcji :) Bolało, ale bez przesady.. Później wcale lepiej nie było 🤣

Wierzę, ale to podobno zależy od kobiety. Mojej znajomej pękła szyjka... A jak już ma boleć na maksa poród, to nie chciałabym dodawać sobie na starcie. No cykor jestem. Nic nie poradzę.

Tkaa w plany też nie wierzę. Wypełniłam bo chcieli na szkole rodzenia. Ale to takie sranie w banię. "Chciałabym, żeby moje krocze było w miarę możliwości chronione". No raczej. Kto nie chce? :) ALternatywa - "Poproszę tak poprowadzić poród, żeby mi rozerwało dupę po pachy"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2019, 22:04

tka_aa lubi tę wiadomość

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • tka_aa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea wrote:
    Tkaa w miarę wybrnelas, ale zadra została! Uważaj, bo ja właśnie od 30 min poplakuje nad Władcą Pierścieni (zaczęłam ryczeć jak Arwen pomykala na koniu i przestać nie mogę)

Przepraszam :( Ja po prostu mam zamiar z Tobą urodzić w ten wtorek. W końcu się umówiłyśmy, jak umowa to umowa. Chociaż pies rodziców ma konsultację z tym ortopedą, wieć nie wiem kto mnie zawiezie do szpitala. No, chyba że urodzę na fotelu ginekologicznym w przychodni.
    A jak sobie popłaczesz to może szybciej wody odejdą? ;-)

• tka_aa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka135 wrote:
    Dziewczyny co z Wami? Macie terminy po 20 lipca a Wy już chcialybyscie byc po wszystkim 🤣 KasiaLukasia rozumiem bo ile można czekać 😉

Bo wszystkie już mają dzidziusie i nam smutno! ;-)

Messy92 lubi tę wiadomość

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tka_aa wrote:
    Przepraszam :( Ja po prostu mam zamiar z Tobą urodzić w ten wtorek. W końcu się umówiłyśmy, jak umowa to umowa. Chociaż pies rodziców ma konsultację z tym ortopedą, wieć nie wiem kto mnie zawiezie do szpitala. No, chyba że urodzę na fotelu ginekologicznym w przychodni.
    A jak sobie popłaczesz to może szybciej wody odejdą? ;-)
    Raczej nie, to jest chyba nurt wsteczny. 😌

tka_aa lubi tę wiadomość

• tka_aa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle, która szykuje się na jutro?

Poliś odezwij się, bo Ty chyba juz po?

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka135 wrote:
    Toć mówię, że ja odpuściłam 😋 Odczułam ogromną ulgę jak się ciąża donosiła i teraz niech już się młodzież wykluwa kiedy chce :)

Aczkolwiek.. Co umowa to umowa, więc wtorek why not ;)

Sylka135 lubi tę wiadomość

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tka_aa wrote:
    A w ogóle, która szykuje się na jutro?

Poliś odezwij się, bo Ty chyba juz po?
    Aska1994 :)

• tka_aa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szczerze też odpuściłam, trochę mnie czarny humor dzisiaj dopadł, chyba przez to leżenie.
    Jednak już mi się nudzą:
    - bóle,
    -obserwacja objawów;
    -przejmowanie się czy to już czy nie;
    - moja niepłenosprawność;
    -kilogramy leków;
    -dieta cukrzycowa;
    -ciągłe wizyty u lekarzy, KTG, zastanawianie się czy zostanę w szpitalu.
    - no i do szału mnie doprowadza to ciągłe chodzenie siku w nocy, to mnie po prostu BOLI :(

• tka_aa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okej, czyli Aśka jutro , my i Kasia we wtorek :P

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak teraz się zastanowiłam to w zasadzie nie muszę jeszcze rodzić.. Zasadniczo nie jest mi teraz tak źle 😜
    A rozlaka z małą.. Kurwa mac. Nie jestem na to gotowa :(
    No i jednak poród boli, właśnie mi się przypomniało.

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tkaa długą masz listę.. Ja ani diety, ani leków, ani ktg, gin co 3 tyg. Serio nie mam na co narzekać. W nocy wstaję tylko raz, czy dwa na siku, aczkolwiek mam wówczas wrażenie, że zapełniam szambo przynajmniej do połowy.

• tka_aa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea wrote:
    Jak tak teraz się zastanowiłam to w zasadzie nie muszę jeszcze rodzić.. Zasadniczo nie jest mi teraz tak źle 😜
    A rozlaka z małą.. Kurwa mac. Nie jestem na to gotowa :(
    No i jednak poród boli, właśnie mi się przypomniało.

Tchórzysz? ;p

Ja liste mam dłuższą, ale juz nawet nie chce mi sie pisać ;p

Messy92 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2019, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie mnie tak przeraża rozstanie z małą, że nawet syndrom wicia gniazda mi się nie uaktywnil 😉 mam gorsze dni i ogólnie chciałabym już miec Wiktora w domu, ale myśl o szpitalu normalnie szyjke mi zamyka 😉

Mooniika lubi tę wiadomość

‹‹ 1535 1536 1537 1538 1539 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ