X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2019, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikka a wszystkie badania masz ok? No i czy spadło to cisnienie czy sie jednak trzyma?
    KasiaLukasia do swiat coraz blizej...

KasiaLukasia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2019, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjo a to nutelle robi sie z orangutanów?

• Messy92 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea wrote:
    A propos to dzisiaj w całym swoim pro-eko-sreko życiu zezarlam pół słoika Nutelli. Nie dość, że czuję się winna śmierci przynajmniej dwóch orangutanow, to jeszcze okazało się, że wciąż mogę mieć zgage 🤦‍♂️
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

qskyyx8d10137q6y.png
    zem33e5e95i14u8v.png
  • JaSzczurek Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJ wrote:
    Casjo a to nutelle robi sie z orangutanów?
    Z oleju palmowego, którego produkcja zabija orangutany.
    Ja wczoraj byłam na długim spacerze, tzn. takim 5.5km (edit, mapa mówi, że 8km), w połowie weszliśmy do sklepu po zakupy i jak mnie przycisnęło na słodkie to pożarłam w ciągu dwóch minut batonika, babeczkę i pół paczki pianek... Ale mam wrażenie, że tylko dzięki temu miałam siłę wrócić do domu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2019, 15:18

Sylka135 lubi tę wiadomość

zi13flw1mwerwam8.png
    💙 19/07/19 (42+0) 3625g, 50 cm <3
    💗 6/02/21 (39+5) 3710g, 49 cm <3
    💙 14/08/22 (39+5) 4070g, 53 cm <3
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    KasiaLukasia uuu to troche lipa, ze tam musisz siedziec bez sensu :(

No moze nie calkiem bez sensu bo robia mi chociaz ktg 3 razy dziennie. I monituruja te moja starą ciążę. Tym sie pocieszam. Dzis waga dziecia wyszla 3500/3600gr. Dokladnie tydzien temu bylo 3000/3100gr, cos mi sie widzi, ze te pomiary to z dupy wyjmuja. Przy okazji zapytałam położną jaką najstarszą ciążę pamięta - 44 tygodnie. Ale zle sie konczy ta historia.

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJ wrote:
    Mikka a wszystkie badania masz ok? No i czy spadło to cisnienie czy sie jednak trzyma?
    Karola teraz po 4 tabletkach 250 na nadciśnienie i 2 relanium mam teraz 169/95 więc dużo. Przenieśli mnie na salę przedporodowa ale nic nie mówią co dalej...

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJ wrote:
    A badania nie wiem,nie ma wyników jeszcze

• Messy92 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w ośrodku cjezarna właśnie spieprzyla się, w schodów na zewnątrz bo ślisko po deszczu. Kostka w nodze na drugą stronę przelazla. Biedna.

qskyyx8d10137q6y.png
    zem33e5e95i14u8v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2019, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    Karola teraz po 4 tabletkach 250 na nadciśnienie i 2 relanium mam teraz 169/95 więc dużo. Przenieśli mnie na salę przedporodowa ale nic nie mówią co dalej...
    No to ktos chyba jest na wylocie z porodem 😁

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2019, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaszczurek wie. Z tym wiem,tak sobie zażratowałam z tego bo zabrzmiało jakby jedna bylo z orangutanów.

JaSzczurek lubi tę wiadomość

• tka_aa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Ja wizyte mialam o 10. U gina wszystko okej, rozwarcie na dwa pelne palce , szujka 1 cm. Powiedzial, ze dół gotowy na.porod tulko brakuje skurczy. Z moimi dolegliwosciamj dal mi skierowanie do szpitala i powiedzial, ze powinnam sie na dniach zglosic na indukcje (juz druga lekarka to zasugerowala). Zadzwonilam do poloznej, ktora powiedziala ze mam jutro przyjechac na ip i sie zglosic, pewnie mnie zostawia i zaczna wywolywac przy takich warunkach na dole. Jakos opadlam z sil, czuje sie jak we snie i w jakims amoku. Chyba panika mnie dopada.

Casjo, moze cos z tego wyjdzie w takim razie. Tez przekladam na czwartek;p
    Bylam na konsultacji u ortopedy: wada wrodzona, nawykowe wypadanie rzepek w obydwu łapkach, stopien 3, leczenie operacyjne (wycinanie klinu w kosci udowej, jakas blaszka do zespojenia i w kosci tej nizej przemieszczenie czrgos?). Operacja na obydwu nogach, koszt jednej 1, 600. Rekonwalescencja okolo 4 tygodni. Do czasu operacji nalezy psanoszcsedzac, ograniczac skakanie, bieganie, nosic po schodach. Chyba sie zdecydujemy, skoro na starosc ma go to bolec :(

• Messy92 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już po wizycie. Rozwarcie na 2 cm i baaardzo krótka szyjka. Mala wazy wg USG 3970 😭😭😭 sporo wod mam, twierdzi ze 21 ale Noe wiem co to znaczy i ni y przy cukrzycy tak moze być :(

qskyyx8d10137q6y.png
    zem33e5e95i14u8v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2019, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikka pewnie coś się szykuje jak Cię wzieli na sale przedporodowa.
    Tka fajnie ze na dole zaczyna cos sie dziac łatwiej pójdzie z wywoływaniem

tka_aa lubi tę wiadomość

• tka_aa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Messy92 wrote:
    Ja też już po wizycie. Rozwarcie na 2 cm i baaardzo krótka szyjka. Mala wazy wg USG 3970 😭😭😭 sporo wod mam, twierdzi ze 21 ale Noe wiem co to znaczy i ni y przy cukrzycy tak moze być :(

A kiedy masz isc do szpiuala?

Sylka, tak mowi i lekarz i położna, ale jakos mam dziwne przeczucia, ze mimo to cofna mnie z tego szpitala jutro.

• Messy92 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tka_aa wrote:
    A kiedy masz isc do szpiuala?

Sylka, tak mowi i lekarz i położna, ale jakos mam dziwne przeczucia, ze mimo to cofna mnie z tego szpitala jutro.

Jak zacznę rodzić 🙄🙄🙄

qskyyx8d10137q6y.png
    zem33e5e95i14u8v.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odłączyli mnie od Ktg,pytam co dalej a oni ,że narazie obserwacja ...😭 Jak słyszę te rodzące drace się kobiety to mam ochotę stąd uciec..

• Danio Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po usg 3900gr. Ciekawe ile jutro im w szpitalu wyjdzie.

Messy92 lubi tę wiadomość

oar843r8ab1t8zh2.png
  • Messy92 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danio wrote:
    Ja juz po usg 3900gr. Ciekawe ile jutro im w szpitalu wyjdzie.

O, witaj w klubie 👌

qskyyx8d10137q6y.png
    zem33e5e95i14u8v.png
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tka_aa wrote:
    Hej!
    Ja wizyte mialam o 10. U gina wszystko okej, rozwarcie na dwa pelne palce , szujka 1 cm. Powiedzial, ze dół gotowy na.porod tulko brakuje skurczy. Z moimi dolegliwosciamj dal mi skierowanie do szpitala i powiedzial, ze powinnam sie na dniach zglosic na indukcje (juz druga lekarka to zasugerowala). Zadzwonilam do poloznej, ktora powiedziala ze mam jutro przyjechac na ip i sie zglosic, pewnie mnie zostawia i zaczna wywolywac przy takich warunkach na dole. Jakos opadlam z sil, czuje sie jak we snie i w jakims amoku. Chyba panika mnie dopada.

Casjo, moze cos z tego wyjdzie w takim razie. Tez przekladam na czwartek;p
    Bylam na konsultacji u ortopedy: wada wrodzona, nawykowe wypadanie rzepek w obydwu łapkach, stopien 3, leczenie operacyjne (wycinanie klinu w kosci udowej, jakas blaszka do zespojenia i w kosci tej nizej przemieszczenie czrgos?). Operacja na obydwu nogach, koszt jednej 1, 600. Rekonwalescencja okolo 4 tygodni. Do czasu operacji nalezy psanoszcsedzac, ograniczac skakanie, bieganie, nosic po schodach. Chyba sie zdecydujemy, skoro na starosc ma go to bolec :(
    To trochę kijowo.. W kwestii piesa oczywiście.

Nie panikuj kochana.. Przecież już czekasz na ten wielki dzień. A skoro szyjkę masz gotową to do dzieła! Tylko pozazdrościć 😘

• Danio Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Messy92 wrote:
    O, witaj w klubie 👌

Właśnie miałam pisać, że możemy przybić sobie piątkę 😀

Messy92 lubi tę wiadomość

oar843r8ab1t8zh2.png
‹‹ 1553 1554 1555 1556 1557 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ