Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Messy, my mozemy sobie przybic piątkę szyjką widzę
Danio csyli waga sie potwierdzila. U mnie dzis wyszla szacowana waga okolo 3300 czuli 600 gr wiecej niz w czwartek... ciekawe... ;p a co powiedzial lekarz?
Casjo a kiedy Ty masz teraz wizyte u lekarza? Z pieskiem słabo, tzn boimy sie po prpstu operacji, jakos tak koszmarnie to brzmi wszysko. No ale jak ma mu pomoc to jakiw inne wyjscie...Messy92 lubi tę wiadomość
-
Tkaa ja mam dopiero 16.07. i zakładam, że do niej nie dotrwam. Chociaż kto wie
No i właśnie to jest to, o czym mówiłam.. Piesek za 800zł ze związku X zamiast za 2500zł z FCI, a w gratisie operacja za 3200 plus wizyty, rtg, rehabilitacja.. Generalnie złoty rynek dla weterynarzy, ale z czego tu się cieszyć? Jak wielu jest ludzi, których nie będzie stać na taką operację i dlaczego oni się upieraja by mieć rasowego-nierasowego pieska zamiast znaleźć jakiegoś fajnego burka ze schroniska? Oczywiście tkaa absolutnie nie piję do Ciebie, jesteście zwyczajnymi odpowiedzialnymi właścicielami, ale pieska nabyliscie nieświadomie. A ile jest rodzin z dziećmi, gdzie okazuje się iż piesek ma trzy tysiące wad wrodzonych fizycznych, do tego behawioralnych i nikogo nie stać na walkę z tym. Żal tych pokrzywionych zwierzaków, które za to płacą swoim cierpieniem i ludzi, którzy później mają problem i sobie z nim nie radzą. A już ci pseudohodowcy to w ogóle kompletna porażka. Mój ulubiony "klient" to baba, która raz do roku przychodzi z suką, która gdzieś myślę tak około 20 pokoleń wstecz była shih-tzu, całą zapchlona i zalepiona ropą z oczu oraz syfem w uszach, żeby ją ładnie przystrzyc, wykąpać i koniecznie na koniec zawiązać kiteczke 👍 Przychodzi zawsze i wyłącznie wtedy, gdy suka jest ciężarna. Bida ma już tak krzywe łapy i generalnie jest tak wyniszczona, że najchętniej bym ją uspila. No ale jak klienci przychodzą po szczeniaki to kiteczka jest. Smutne to.
I jeszcze raz tkaa - absolutnie nie mam nic do WasPrzy okazji chcę tylko żeby wszystkie tu to przeczytały i zapamiętały, że KUPUJEMY WYŁĄCZNIE PSY RASOWE!!
Amen.Eluska lubi tę wiadomość
-
KasiaLukasia 44tyg??! Czemu wczesniej tego dziecka nie wyciagneli?? Czy laska dopiero wtedy do szpitala poszla Jak juz za pozno bylo?
Mikka wow, to co, rodzimy??!😲😲💓Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2019, 19:52
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mikka kciuki!
Casjo masz rację ze wszystkim co piszesz. Chociaz to tez jest tak, ze jak ktos chce jakiegos tam konkretnego psiaka, to wychodzi z zalozenia, ze taki za to 800 zl, z jakims tam certyfikatem to tez jest "dobry" pies, w sensie z hodowli. Niestety my mamy w ogole jakiegos pecha do psiakow..Wczesniej mielismy 3 czy 4 mieszance i wszystkie chorowite:( Szkoda bardzo stworzenia po prostu. Traktuje sie go jak czlonka rodziny, a jednak takie operacje niosa za soba ryzyko powiklan i cierpienie
Mikka kciuki!
Kasia a Ty dzisiaj nie mialas miec wielkiego dnia wywolywania? -
nick nieaktualnymikka86 wrote:To jest podobno dopiero reindukcja a nie wiadomo kiedy będzie indukcja
Tk_aa moze te mieszańce to tez byly na linii matka-syn albo w innej konfiguracji i przez to tak chorowały... -
KarolaJJ wrote:Jestem przekonana,ze juz Ci nie daza spokoju z takim ciśnieniem.
Tk_aa moze te mieszańce to tez byly na linii matka-syn albo w innej konfiguracji i przez to tak chorowały...
Nie były, bo znalam i matke i ojca ;p wiem, ze nie bylo pokrewienstwa. Nie wiem, byly to małe psy. Moze to uroki takich.
-
nick nieaktualny