Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Casjopea wrote:Wygląda na wyluzowanego 😜
Casjo nawet mialam sie pytac czy ktoras nie chce tego wszystkiego ale moja sis wyrazila gotowosc przyjecia darów😂Domi_tur lubi tę wiadomość
-
Mikka moja też z tych nielubiacych spać. Ale uwaga dzisiaj moja córcia po raz pierwszy dała mi pospać aż 4godziny😁. Mała nakarmilam po 12 w nocy a o 1 znowu wrzask więc dałam jej odciagnete mleko do butelki i proszę poskutkowalo 4godzinnym spaniem, a później niecałe 3godzinnym. 😁😁😁 I tak od 8 nie spała aż do teraz jak ja nakarmilam. Słyszałam że niemowlaki na początku przesypiaja sporo ale patrząc na moją to chyba ma baterie słoneczne że się ładuje non stop 😁😁🙄🙄
-
Aaaa w ogóle hit - mam 2 blizny. Nie wiem dlaczego, ale tym razem nie cięli po starej bliźnie, a wyżej.
2 dni temu się w końcu odważyłam odkrzaczyć i takie oto znalezisko... Także superNiby mój brzuch wygląda tak, że i tak nie ma czym się przejmować, a i blizna zblednie i będzie tylko biała kreska, jak poprzednia, ale dziwi mnie, czemu tak cięli.
-
U mnie zaczęło się dobrze z kp, wydawało się, że mam sporo mleka, bo trochę sikało, ale jednak okazało się, że owszem siary było wystarczająco na ten pierwszy dzień, ale mleko nie przyszło. Niestety dzień po tym jak wróciliśmy do domu odwodnił mi się i spadł 10% z wagi, więc zdecydowaliśmy się dokarmiać, mimo że ja byłam bardzo przeciwna mm (w moim przypadku) i bardzo chciałam karmić wyłącznie piersią. Niestety dziecko musi coś jeść, a rady typu "przystawiaj jak najczęściej" nie sprawiają, że nagle w cycku będzie 40 ml zamiast 4. Tak więc w poniedziałek dostał mm i zaczęłam odciągać mleko, odciągałam 4-5-12-30 ml i tak stopniowo coraz więcej, przy czym dostawiałam go do cycka, później odciągałam, a na końcu dostawał taką ilość mm jaka brakowała do 40 ml. Nagle dziecko anioł, ja mogłam zacząć funkcjonować normalnie, no i wczoraj naszło mleko, w nocy już był tylko na piersi i ładnie przespał, a rano sprawdziłam ile jest i odciągnęłam 60 ml, czyli tyle ile potrzebuje obecnie. Chciał więcej, dałam cyca, aż ciekło po brodzie. Więc po 1.5 dnia mm wracamy na samą pierś, plus będę odciągać na zapas. U mnie mm, które wydawało mi się najgorszym złem pozwoliło przetrwać te 1.5 dnia zanim pojawiło się mleko. Ale kp jest trudne mimo wszystko. Mamy szczęście, bo mały nie ma żadnych problemów żołądkowych. Jedyne jego potrzeby to najeść się i przytulić do cycka, no i pozwala się odstawić jak się naje. Jest absolutnie cudowny. Ma tylko 50 cm, a ogromną stopę, bo prawie 9 cm!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2019, 18:49
Kamsza, Lullaby, xgirl, Czarna_kawa, anngelikamartaa, Sylka135, Angelika1313 lubią tę wiadomość
-
Lullaby wrote:Mikaja a gdzie zamawiasz staniki? U mnie spory biust i spory problem z znalezieniem odpowiedniego rozmiaru
Że się wtrące sprawdź staniki alles mama maja bardzo duży wybór i duże rozmiary. I są dostępne w dobrych sklepach z bielizną nie tylko w internecie. Ja mam trzy i jestem zadowolona a miseczkę I.Lolla, Lullaby, JaSzczurek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJaszczurek i wlasnie przez to przystawianie jak najczesciej masz wiecej pokarmu wiec to nie jest tyko gadanie.
Jejku jakie te Wasze dzieci maja czupryny. Mój to wygląda jak proboszcz. Łsy na środku i z tyłu i na środku włosy ledwo na zaczeske😂
Ja szłam na wojne z kp ale zaopatrzylam sie w reczny laktator(używany po przyjaciółce),drugi taki sam dostałam ale kij,wkladki laktacyjne ,maść na sutki(okazało sie ze po grzybicy mam alergie na lanoline i córka wciera w swoje łokcie i stopy),i dwa staniki a ali.