Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale bajera z tym antybiogramem.. Nawet nie wiedzialam, ze mozna sprawdzic takie rzeczy jak na ktore antybiotyki bedzie dana bakteria wrazliwa. U mnie wyszlo, ze zadzialac powinny dwa leki, ten wymieniony wyzej i inny, ktory trzeba wprowadzic dozylnie w szpitalu.
-
Po to własnie robi się posiew z antybiogramem.
Ja jestem wyczulona na to i cięta, bo mojemu młodemu podawali leki 'na czuja' bez posiewu i skutek był taki, że sie uodparniał i przechodził np. 2 antybiotykoterapie pod rząd, bo po 5-7 dniach wychodziło, że nic nie zadziałało więc trzeba było próbować inny antybiotyk. Wkurw mam o to do dziś - na siebie i na tych patałachów lekarzy. To dziecko przyjeło w zyciu więcej antybiotyków niż, ja, moja mama i brat razem wzięci. A ma dopiero 2,5 roku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2018, 14:53
-
Troche dziwne, ze lekarze tak na oslep dzialali. Nie rozumiem tego. Widzisz ja o tym antybiogramie pierwsze slysze, ale mi mozna wybaczyc, nie jestem lekarzem ;P
Teraz czekam na wyniki w piatek i bede decydowac co robie ale chyba wezme te leki.. Urolog mowila mi, ze te bakterie moga wywolac przedwczesny porod. Eh szczerze to nie chce ich brac ale co mam zrobic -
Pytałam kiedyś w Polsce pediatry, dlaczego przepisuje małemu antybiotyk bez posiewu, bo zdarzyła nam się infekcja w Pl, to mi powiedział, że często lepiej jest się wstrzelić takim w miare uniwersalnym antybiotykiem, a nie pozwalać bakteriom hulać po organizmie. Ma to sens, ale u nas po prostu po entym kursie antybiotykoterapii nie mogliśmy sobie na to pozwalać. Tylko jeden rodzinny tutaj (Mohhamed Hussain
nigdy nie zapomnę, jak się nazywa
) w koncu połozył temu kres i się nami porządnie zajął i powiedział, że tak nie może być.
Niestety nie ma badan sporej ilości leków na kobietach w ciązy, bo jaka kobieta w ciązy zgodziłaby się na bycie 'królikiem doświadczalnym'? Tak samo jest z dziećmi - ja nadal bywam sfrustrowana, bo wiele lekow dla dzieci jest od 4-6 rż i jak mały choruje, to mnie szlag trafia, bo nic mu nie można podawać. -
Ok. To kazda z opcji ma plusy i minusy. W sumie z tym hulaniem bakterii to rzeczywiscie moze mial lekarz racje.. sama sie teraz zastanawiam czy nie lepiej bylo dzis juz kupic te leki i zazywac niz czekac do piatku. Kilka badan wykrylo bakterie, do tego moj mocz ma ciemny kolor i bardzo intensywny zapach, wiec cos tam jest.. Zastanawiam sie czy jest sens czekac do pt a bakterie sie dalej mnoza..
-
mikaja wrote:
Witam sięZa 45 miunt mam kawe z moim szefem i muszę o ciąży powiedzieć - trochę sie stresuję - kompletnie nie wiem czemu
Jak tam po rozmowie z szefem?
-
Mam czekac do pt na to co wyjdzie w dzisiejszym badaniu moczu bezposrednio z pecherza ale kurde tyle czasu siedziec i nic nie robic a bakterie szaleja. No i najgorsze, ze jedna lekarka mowi, ze to nic takiego i nie jest niebezpieczne dla mnie i dziecka a druga, ze jest.
Ewe wspolczuje, zawsz cos musi byc, czemu nie jest normalnie i nudno? -
Nie jestem lekarzem ale wydaje mi się że każde bakterie w moczu są niebezpieczne dla dziecka.
-
Xgirl,ja brałam w poprzedniej ciazy antybiotyk,bo miałam silna infekcje pęcherza w 24 tc,taka,ze aż nie mogłam nogi podnieść,bo jeszcze nerka dodatkowo bolała. Wzięłam leki i za niedługo przeszło,ale u mnie to był duży ból.
Ewe,może się przeciazylas?Postaraj się odpocząć trochę w miarę możliwości. -
nick nieaktualny
-
Ewe90 wrote:Trzymajcie kciuki dziewczyny, jadę na IP... Mam złe przeczucia...
Trzymaj sie Kochana :* -
nick nieaktualny
-
Xgirl,Bezpieczne,w tabeli sprawdzili,który antybiotyk będzie działał na te bakterie.Teraz nie pamietam dokładnie ,ale to była albo nitrofurantoina albo amoksycylina.
Ewe,trzymaj się kochana! Kciuki za fasolinka!!!