Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
JaSzczurek wrote:A słyszeliście o Criorectum? To taki jakby czopek czy wkład, który zamrożony wkłada się do środka i niby ma to wymrozić. Trochę się boję, ale niby bezpieczny w ciąży i przy kp.
Ja tego teraz używam, zamiennie z maścią unigel i daje radę, co prawda nie byłam jeszcze w toalecie więc nie wiem na 100% ale nie czuję dyskomfortu
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖
-
LidziA89 wrote:Możecie polecić jakiś laktator na sporadyczne odcuaganie pokarmu bo mój padł. A mleko ściągam tylko w weekendy jak chcemy gdzieś wyjść na dłużej. I czy któraś z mam KP odciagam czasami pokarm po na karmieniu malucha jak tak to ile ml.
Nie wiem ile chcesz przeznaczyć pieniędzy, ale ja mam Lovi prolactis i jest super, masz i ręczny i elektryczny i dwufazowy rytm ssania. 🙂
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖
-
Dziewczyny jak Was tu czytam o KP to aż się boję...ja od 20:30 do 4 nie odciaglam no chyba że mnie bolą to ok 23 ściągnę tak ok 150ml, nie mam żadnych problemów.. Albo o nich nie wiem.
Mam pytanko w czym śpią Wasze Maluszki w nocy? Mój w pajacyku i w spiworku 2,5 tog ale dziś przykrylam go jeszcze kocykiem bo wczoraj miał mega lodowate rączki - śpi sam w łóżeczku.
Też miewam gorsze dni krzyku, masakra jakaś.
Ściskamy Was 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2019, 09:19
-
Dzięki Drobinka zaraz sprawdzę.
333Sylwia moja śpi tak samo ubrana i też przez ostatnie dni ma lodowate rączki. Dziś chyba ubiore jej niedrapki na noc bo tak to jest cała ciepła tylko dłonie ma zimne. -
Jacek zależy. Po kąpieli zwykle w pałacu. Jak nie jest kąpany, to bodziaki na długi rękaw i śpiochy. Dzisiaj spał w bodziakach na długi i skarpetach (zebranie w przedszkolu trwało ponad 3h i wróciliśmy akurat na spanie, to starsi tylko się rozebrali, a Jacka przewinęłam i spodnie ściągnęłam, więc tak na lenia, byle szybko).Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
O dzięki Kobietki 😘 zaczną grzać to będzie już luz 😁
My teraz w niedzielę mamy chrzciny i wczoraj byliśmy na jakimś spotkaniu z księdzem gdzie ksiądz się spóźnił 20 min i też wróciliśmy po 20 i było bez kąpieli, choć ja lubię kąpać Go codziennie.
I jeszcze jedno czy Waszym dzieciom też aż tak się ulewa "chlustem"? Nam zdaza się nawet 2 h po karmieniu 😑 ale w nocy nigdy dzięki Bogu!Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2019, 09:26
-
Jacek jest mistrzem ulewania, jak jego brat. Po szczepieniu wyszliśmy z gabinetu, a on chluuust. Ja byłam cała z mleka i kałuża na podłodze. Najczęściej tak koło łyżeczki objętościowo, ale 2-3 razy dziennie pójdzie więcej.Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
nick nieaktualnyStachu jest mistrzem ulewania. Nie wazne ile po posilku,ulewa non stop. Mial i zageszczacze i leki ale to olalam bo tylko go brzuch po tym bolał i i tak ulewał.
Nie oatrzcie czy raczki sa zimne bo takie male dzieci maja niewykształcone dobrze krazenie i rece i stopy maja zimne nawet jak im bardzo ciepło -
Emma poproś może lekarza o receptę na ten ten Debridat,on naprawdę bardzo pomógł Ksaweremu , już od pierwszych dni stosowania kolki , bóle brzucha były dużo słabsze a po dwóch tygodniach nie ma już ich wcale, może i Wam pomoże...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2019, 09:40
url=https://www.suwaczek.pl/][/url]
-
KarolaJJ wrote:Zawsze sie mowilo,ze kpi to podwojna robota i jak tak Was czytam to utwierdza mnie to w przekonaniu, ze tak.jest.
Stachu wczoraj dostał flaszke mm bo tak sie rzucał,ze.nie byl w stanie zjesc z piersi. No i mm słodkie to go uspokoiło troche. W sumie to tak jabym dala dziecku batonika,zeby siedziało cicho😁kinga27.30 lubi tę wiadomość
url=https://www.suwaczek.pl/][/url]
-
nick nieaktualnyEmma i Kinga nie dziwię się że tak zareagowali wasi mężowie. Każdy normalny rodzic mięknie na widok cierpienia własnego dziecka tym bardziej że nie można mu pomóc.
Alicja dobrze zniosła szczepienie, aleWiktor w nocy miał temperature 38,3 na szczęście szybko udało mu się ja obniżyć i jak na razie jest już spokojniejszy niż wczoraj. Dobrze że następne szczepienie dopiero 30 października 😉 -
nick nieaktualnyKupiłam malemu parasolke bo jak jade z corka do lekarza albo na terapię to nie mam jak sie dostac na 3 p z tamtym wózkiem. Teraz 2x w tyg bedziemy jeździc jak angole 😂
I juz widze te spojrzenia matek,ze jak to tak. Ja mam do przystanku 20 metrow od bloku, a wysiadamy pod przychodnią wiec jego zycie nie ucierpi -
nick nieaktualny
-
KarolaJJ wrote:Nie oatrzcie czy raczki sa zimne bo takie male dzieci maja niewykształcone dobrze krazenie i rece i stopy maja zimne nawet jak im bardzo ciepło
Asiu u nas to dużo dużo łyżeczek się ulewa 😑 ale nie płacze przy tym nic. -
Kamsza, ja podkręciłam sobie laktację karmi + przystawiałam co godzinę i ściągałam do zera. 2 dni mi zajęło zwiększenie produkowanego mleka. Teraz muszę trochę uspokoić laktację, bo Julka tego nie przerobi.
Kamsza lubi tę wiadomość
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
nick nieaktualnyMoje dzieci zarwaly mi nockie i teraz cwaniaki odsypiają aż mam ochotę ich obudzić 😉 ale pierwszy raz zjadłam w ciszy śniadanie a teraz delektuje się kawą 😉
Karola od razu nic mu się nie stanie a Ty też musisz dbać o swój kręgosłup bo będziesz unieruchomiona tak jak ja byłam. Tym bardziej że nie dawno miałaś problemy z kręgami szyjnymi -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySylka ja to nie wiem w sumie z czym mam problem bo nie poszlam na dopplera ani do lekarz...nie chce mi sie wybitnie.
A parasolke mam wg Joie od narodzin do 22 kg. Leżąca w kazdym razie,i mega wygodna. Z bolem bede uzywac tego czołgu naszegoWiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2019, 10:04