X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja wrote:
    Ja bym się nie zgodziła, ale to tylko dlatego, że sama chciałam to wszystko kupić, móc wybrać pod swój gust po prostu ;)
    Teraz mam sporo rzeczy po starszaku, ale ciuszki zacznę pewnie po prenatalnych kupować powoli. W poprzedniej ciąży co miesiąc po wypłacie coś kupowaliśmy i się te koszty (koszta?) rozłozyły :)
    ale to jest na takiej zasadzie,że np ja mogę sobie wybrać z allegro,podesłać link i oni zamówią, tylko trochę się obawiam,że jeszcze może się coś wydarzyć i wtedy będzie przykro patrzeć na te rzeczy ,jakby te święta były z 2 miesiące później

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • PannaEvans Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym nie chciała bo jesli ma cos sie stac to te rzeczy bedą mi przypominać.
    Moj chciał wózek kupic przed kupieniem samochodu zeby po prostu bagażnik dobrać pod wózek ale ja sie nie zgodziłam bo pozniej by stał a ja bym płakała za każdym razem na jego widok.
    Nie sadze ze przez wózek by cos sie stało ale od początku moja ciąża nie jest pewna.
    Ale kocyk czy śpiworek wole sama kupic bo mam swój gust (jestem czarno szaro biała, ewentualnie granat) i nie chce różowych czy zielonych rzeczy.

PCOS, endometrioza, tylozgiecie, a jednak można wpasc :p
    Niespodzianka ciąża, niespodzianka poród.
    16/06 w 37+2 przyszła na świat Margaretka ważąca 2730g.
    Margaret, o uroczym zdrobnieniu Daisy <3
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    ale to jest na takiej zasadzie,że np ja mogę sobie wybrać z allegro,podesłać link i oni zamówią, tylko trochę się obawiam,że jeszcze może się coś wydarzyć i wtedy będzie przykro patrzeć na te rzeczy ,jakby te święta były z 2 miesiące później

Rozumiem :) Zrob, jak czujesz - nie zmuszaj się. Wiem, jak to jest. Moja znajoma wozek i wszystko miala, bo akurat w 1. trymestrze byli w Pl a potem lezalo to w pudlach pochowane.

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaEvans wrote:
    Ja bym nie chciała bo jesli ma cos sie stac to te rzeczy bedą mi przypominać.
    Moj chciał wózek kupic przed kupieniem samochodu zeby po prostu bagażnik dobrać pod wózek ale ja sie nie zgodziłam bo pozniej by stał a ja bym płakała za każdym razem na jego widok.
    Nie sadze ze przez wózek by cos sie stało ale od początku moja ciąża nie jest pewna.
    Ale kocyk czy śpiworek wole sama kupic bo mam swój gust (jestem czarno szaro biała, ewentualnie granat) i nie chce różowych czy zielonych rzeczy.
    a ja przy dziewczynce to będę szaleć z różem na maxa, bo uwielbiam,zrobię z niej małą Dodę i nie obchodzi mnie zdanie innych :) przy chłopcu będzie będzie królować szary i błękit

Sung, Kamsza lubią tę wiadomość

• mikaja Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mi sie roz podoba :) Takze jakbym miala miec dziewczynke, to nie zawaham sie go uzyc :D
    Ogolnie ja majac juz jakies tam doswiadczenie uwazam, ze te takie instagramowe szaro-biale pokoiki sa fajne - na zdjeciach. W rzeczywistosci jak dziecko podrosnie i sie pojawiaja zabawki wszedzie, to nikt nie zwraca na to uwagi :D
    Moj mlody ma zolto-szary pokoj i biale mebelki. Do niedawna jeszcze spal w czarnym lozeczku turystycznym, ktorego moja mama nie mogla przetrawic, ale u nas to byla kwestia wygody - nie mogl spac w drewinanym ze szczeblami. Instagramowe to nie bylo, ale praktycznosc ponad wszystko :)

• Alxawl Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko na szybko napisze że jestem po prenatalnych.

Dzidziuś ma 55mm i wg tego usg to 12+1tc, wszystkie pomiary w idealnej normie :)

Alrauna1987, mikaja, mikka86, Sung, kinga27.30, Eluska, xgirl, Sylka135, Hiszpaneczka, Czarna_kawa, Kamsza, ines. lubią tę wiadomość

Mom of 3 :)
    11.2011
    11.2017
    06.2019
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alxawl wrote:
    Ja tylko na szybko napisze że jestem po prenatalnych.

Dzidziuś ma 55mm i wg tego usg to 12+1tc, wszystkie pomiary w idealnej normie :)

Czekałam na wieści od Ciebie własnie :)
    To jeszcze czekamy na Lidzię i Tysię :)

• PannaEvans Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w wieku 11 lat złapałam fazę na roz. Trzymało mnie gdzies do 18.
    Ostatnie pare lat mam w szafie czarno biało. A pranie jakie proste. Sukcesywnie pozbywam sie kolorwych rzeczy mojego chłopa zwłaszcza ze on laczy te kolory mega dziwnie. On zakłada cokolwiek i powstają dziwne miksy.

Niech bedzie i Doda ja nie szkaluje. Jednak ja pójdę w czerń i biel.

Axlawl gratuluje :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaEvans wrote:
    Sung przecież wiadomo ze homeopatia nie ma potwierdzenia w badaniach. Ja jako dziecko dostawałam super homeopatyczne cukierki na utracony głos, były pyszne, super pomagały. Bo zwyczajnie nawiązały gardło.
    Homeopatia działa jak placebo.
    .

Wiadomo? ;) Nie masz zupełnie racji, ale ja dyskutować nie będę, chociaż dużo mogłabym napisać :)
    Niektórzy wolą walić w siebie antybiotyki. Każdy ma na szczęscie wolny wybór :)
    Po moim 8 letnim doświadczeniu w "leczeniu" (piszę w "", bo prowadzenie homeopatycznie wyklucza u nas praktycznie chodzenie do lekarzy, poza dentystą ;) ) dzieci nie mam żadnych złudzeń i nie rozumiem jak można takie bzdury pisać. Albo woleć walić w dzieci antybiotyki. W przedszkolu to pięknie widać. Znajoma w 1 roku przedszkola dała dziecku 11 antybiotyków.
    nie wiem co to znaczy nawiązały gardło ;)

Co do kolorów: żebyście nie wiem co zrobiły to i tak Wasze dziewczynki w pewnym momencie będą miały palmę na punkcie różu ;)

Moje dzieci wychowywane w poszanowaniu własnych wyborów ubraniowych, po skandynawsku, bez wpychania w role. I córka bawiła się samochodami i chodziła w chłopięcych rzeczach i dziewczęcych, aż skończyła 3 lata. Wtedy wybuchła na różowo. Wszystko różowe. I tylko spódniczki :D

Kuzynka się uparła i nic córce różowego nie kupowała i strasznie mi małej było szkoda, bo rzucała się na różowe rzeczy jak inne dzieci na cukier ;)

xgirl, ja bym spróbowała dobrego/dobrej homeo klasycznej. To nie religia, żeby w to wierzyć. Nie słuchaj głupot. Jak się boisz antybiotyku, albo nie masz skąd wziąć to jaki masz wybór?

Jaki to antybiotyk? Często piszą, ze szkodliwy a przecież nie badają na ciężarnych. Wyjątkiem jest Azja lub Afryka. Tam testują, tylko ładniej się to nazywa. Można znaleźć odpowiednie badania jak się pogrzebie.

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja stara baba jestem i też mam kilka bluzek i sweterków w różowym kolorze, tylko nie takim ostrym :)

• PannaEvans Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung ja tylko pokazałam to co mówią badania i nauka. Nauka czy medycyna nie jest rownież za braniem antybiotyków jak cukierków. Cała swoją wiedzę zawsze staram sie poprzeć rzetelnymi badaniami.

Jak mija córa bedzie chciała roz to dostanie, póki nie bedzie umiała określić co chce bedzie pięknym czarnym bobasem. Ja do 11rz byłam mega chłopczyca wiec roz odpadał. Moja siostra pierwszy raz sukienke świadomie i z wyboru założyła na studniówkę. Nie żałuje ani nie wstydze sie tych kilku lat kiedy roz kochałam, wszytsko było różowe - etui na telefon, sam telefon, ubrania, dodatki, mam przez to różowego macbooka.

• mikaja Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe, co by homeopata powiedział na funkcjonalną wadę ukłdu moczowego u mojego dziecka i jaką diete i jakie środki zaleciłby dziecku od urodzenia przy odpływach moczowodowo-pęcherzowych 4/5 stopnia ;) Ciekawa jestem, co cudownie by go chroniło przed tymi wszystkimi bakteryjnymi zakażeniami, które przeszedł.
    No cóż. Każdy na szczęscie decyduje za siebie. Ja tam wybieram medycynę konwencjonalną. Mogę do niej dodatkowo dołączyć jakieś niekonwencjonalne metody, jako element wsparcia, ale nigdy tego nie zastapię.

Całkiem niedawno na innym forum przewinął się temat homepatii i przeleciałam sporo badan z nudów w pracy i niestety - nic mnie nie przekonało. Cóż - nic nie znalazłam. Ale chętnie poczytam, jak ktoś ma sensowne źródła.

• LidziA89 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pier.... Zaraz zwariuje a tu jeszcze takie opóźnienie. Trzy os jeszcze przedemna :(

klz9h3715pahxfmg.png
    Córa <3 4mm <3 ->16mm->30mm->69mm->238g->497g->992g->1417g->2569g->3400g <3 02.07.2019 53 cm 3520 g <3

Wysłany: 13 grudnia 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LidziA89 wrote:
    Ja pier.... Zaraz zwariuje a tu jeszcze takie opóźnienie. Trzy os jeszcze przedemna :(

Współczuję tego czekania. Dja znać po wizycie :) Chociaż pewnie dopiero jutro przeczytam, bo zaraz do domu, a w domu mam mój huragan :D

• kinga27.30 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A'propo ciuszków... Ja mam już 3 siaty na różny wiek :) Teściowa jak wchodzi do sklepu nie może się oprzeć i po prostu kupuje, na szczęście postawiła na początek na neutralne (niezobowiązujące) kolory :)

Xgirl, jak z tą Twoją nogą? Może też masz zakrzep?

ibm2tv73nhk4mn1x.png
    2014.06. - start
    2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
    JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
    ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
    14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk) :(
    11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy <3 Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
    19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb!
  • LidziA89 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po :) maluch ma 3 cm i wszystko jest ok. Tak się cieszę ;) następna wizyta 4.01

Alrauna1987, xgirl, kinga27.30, Hiszpaneczka, Eluska, Czarna_kawa, Kamsza, ines. lubią tę wiadomość

klz9h3715pahxfmg.png
    Córa <3 4mm <3 ->16mm->30mm->69mm->238g->497g->992g->1417g->2569g->3400g <3 02.07.2019 53 cm 3520 g <3

Wysłany: 13 grudnia 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem w szpitalu. Boze jaki stres. Lekarz zbadal mi tetnice w nodze, ledwo przylozyl urzadzenie, zawolal innych lekarzy, straszne rzeczy gadali choc polowy nie zrozumialam bo to jednak fachowy lekarski jezyk.. w ktoryms momencie zlapal mnie za reke i powiedzial:" Kochanie, jak dobrze ze szybko przyszlas. Zrobmiy wszytko by uratowac Ciebie i dziecko". Po takim tekscie sie tak roztrzeslam.. pozatykane w nodze prawie wszystko.. lekarz zadzwonil do innej lekarki, ona na urlopie to az darl sie prawie ze chce jej nr prywatny bo to bardzo wazne, straszne no masakra, potem zatkalam uszy zeby tego nie sluchac. Dostalam zastrzyk Clexane 60mg. Jutro sprawdza czy sie odetkalo. Jestem zalamana, tak sie ze mna zegnal jakbym miala umrzec.

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    Dziewczyny jestem w szpitalu. Boze jaki stres. Lekarz zbadal mi tetnice w nodze, ledwo przylozyl urzadzenie, zawolal innych lekarzy, straszne rzeczy gadali choc polowy nie zrozumialam bo to jednak fachowy lekarski jezyk.. w ktoryms momencie zlapal mnie za reke i powiedzial:" Kochanie, jak dobrze ze szybko przyszlas. Zrobmiy wszytko by uratowac Ciebie i dziecko". Po takim tekscie sie tak roztrzeslam.. pozatykane w nodze prawie wszystko.. lekarz zadzwonil do innej lekarki, ona na urlopie to az darl sie prawie ze chce jej nr prywatny bo to bardzo wazne, straszne no masakra, potem zatkalam uszy zeby tego nie sluchac. Dostalam zastrzyk Clexane 60mg. Jutro sprawdza czy sie odetkalo. Jestem zalamana, tak sie ze mna zegnal jakbym miala umrzec.
    Czyki jakiś zakrzep?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xgirl powiedz im o moczu i bakterii...

• kinga27.30 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Matko Xgirl, dobrze że jesteś pod opieką. Niech się Tobą tam porządnie teraz zajmą. Karola ma racje, powiedz im o bakterii.
    Trzymaj się tam Dziewczyno :*

ibm2tv73nhk4mn1x.png
    2014.06. - start
    2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
    JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
    ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
    14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk) :(
    11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy <3 Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
    19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb!
‹‹ 186 187 188 189 190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ