Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Xgirl dobrze za szybko zareagowałas i jesteś pod opieką lekarzy trzymam kciuki kochana żeby wszystko było dobrze :*
mikka86 lubi tę wiadomość
-
Tak powiedzialam ale tego nie powiazali z tym. Tu w nowym szpitalu gdzie jestem powiem o tym tez. Zalamana jestem, boje sie, ze leki nie pomoga. Zobaczymy jak bedzie..
Siostrze dalam znac zeby ktos z PL z rodziny wiedzial. Mamie nic nie bede gadac bo pol miasta bedzie wiedziec.. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyxgirl wrote:Tak powiedzialam ale tego nie powiazali z tym. Tu w nowym szpitalu gdzie jestem powiem o tym tez. Zalamana jestem, boje sie, ze leki nie pomoga. Zobaczymy jak bedzie..
Siostrze dalam znac zeby ktos z PL z rodziny wiedzial. Mamie nic nie bede gadac bo pol miasta bedzie wiedziec.. -
xgirl wrote:Ktos foto chcial:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/932c46f06519.jpg
Moze nie wyglada jakos strasznie ale na zywo masakra
Dzieki, ze moge sie wygadac.url=https://www.suwaczek.pl/][/url] -
Dziekuje wam.
Mika lekarz mowi, ze nie. Ale taka moja teoria- przed ciaza nie moglam na tylku usiedziec, praca w ruchu do tego duzo sportu. W ciazy jestem jak zwloki i glownie leze albo siedze.. moze dlatego? Ehh -
xgirl wrote:Dziekuje wam.
Mika lekarz mowi, ze nie. Ale taka moja teoria- przed ciaza nie moglam na tylku usiedziec, praca w ruchu do tego duzo sportu. W ciazy jestem jak zwloki i glownie leze albo siedze.. moze dlatego? Ehhurl=https://www.suwaczek.pl/][/url] -
xgirl wrote:Cala noga spuchnieta i ma czerwonawy kolor. Badania ok. Lekarze zastanawiaja sie co dalej. Nie mam juz sil, nie chce juz zadnych lekarzy widziec na oczy.
mam nadzieje ze to nie roza!!
dobrze ze pod opieka w szpitalu jesteś!Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2018, 19:40
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️ -
Alxawl wrote:Ja tylko na szybko napisze że jestem po prenatalnych.
Dzidziuś ma 55mm i wg tego usg to 12+1tc, wszystkie pomiary w idealnej normie
gratulujeAlxawl lubi tę wiadomość
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️ -
nick nieaktualny
-
Xgirl,jasna cholera,co oni Cię tak straszą tam,powinni podjeść spokojnie do sprawy przecież masz w brzuszku dzidziusia...ehhh opieka...trzymam kciuki za Was!
Kinga,przykro mi z powodu jednego bąbelka,drugi jest siłaczem,będzie dobrze!!!
Lidzia,Gratulacje
Mikaja,potrzymalabym Cię kochana za rękę na wizycie,szkoda,ze tak daleko jesteś.
PannaEvans,mam nadzieje,ze szybko wyjaśni się sprawa z twoim lokum i ze będziesz miała dobre warunki z normalnymi ludźmi.
Uff,nadrobiłam,jednego dnia odwiedziłam koleżankę i jej synka,drugiego dnia świąteczne zakupy i nie było na nic czasu...Mdłości już ustępują,ale mam problem z bezsennością i nocnym pobolewaniem brzucha,jestem trochę zaskoczona,bo tak było na zdecydowanie późniejszym etapie w ciazy z córcią.Jak widać co ciąża to reakcje organizmu mogą się zmienić.
-
Obwiazali mi nogi i jutro kontrola czy cos sie po leku przetkalo. Sorry, ze wam nudze ale sie strasznie boje
Sprobuje sie przespac. Pa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2018, 21:41
-
LidziA89 wrote:Już po maluch ma 3 cm i wszystko jest ok. Tak się cieszę następna wizyta 4.01
Rewelacja!
xgirl wrote:Dziewczyny jestem w szpitalu. Boze jaki stres. Lekarz zbadal mi tetnice w nodze, ledwo przylozyl urzadzenie, zawolal innych lekarzy, straszne rzeczy gadali choc polowy nie zrozumialam bo to jednak fachowy lekarski jezyk.. w ktoryms momencie zlapal mnie za reke i powiedzial:" Kochanie, jak dobrze ze szybko przyszlas. Zrobmiy wszytko by uratowac Ciebie i dziecko". Po takim tekscie sie tak roztrzeslam.. pozatykane w nodze prawie wszystko.. lekarz zadzwonil do innej lekarki, ona na urlopie to az darl sie prawie ze chce jej nr prywatny bo to bardzo wazne, straszne no masakra, potem zatkalam uszy zeby tego nie sluchac. Dostalam zastrzyk Clexane 60mg. Jutro sprawdza czy sie odetkalo. Jestem zalamana, tak sie ze mna zegnal jakbym miala umrzec.
Masakra Wspolczuje Ci tych dolegliwosci w ciąży. Jakby sam w sobie ten okres nie był wystarczająco stresujący.
mikka86 wrote:Jejku,trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze, będzie na pewno !! Czy to może mieć powiązanie z ciąża?
Ciąża czasem 'aktywuje' różne stany w naszym organizmie, które normalnie nie występują. Nie ma co ukrywać - to duże obciązenie dla organizmu - na tym etapie mamy juz okolo 1L krwi więcej. Tylk oteoretycznie w ciaz krew jest bardziej rozrzedzona a robi sie gestsza blizej porodu - taka fizjologia, zeby kobieta nie stracila jej za duzo. Kiedys o tym czytalam.
Jednak problemy z krzepliwoscia czesto przy ciazy wychodza wlasnie.
Siedzenie z pewnoscia nie pomaga.
Czarna_kawa wrote:Mikaja,potrzymalabym Cię kochana za rękę na wizycie,szkoda,ze tak daleko jesteś.
Uff,nadrobiłam,jednego dnia odwiedziłam koleżankę i jej synka,drugiego dnia świąteczne zakupy i nie było na nic czasu...Mdłości już ustępują,ale mam problem z bezsennością i nocnym pobolewaniem brzucha,jestem trochę zaskoczona,bo tak było na zdecydowanie późniejszym etapie w ciazy z córcią.Jak widać co ciąża to reakcje organizmu mogą się zmienić.
Dziekuję Na szczescie maz pojedzie z emna - zwolni sie na te 2h z pracy
Z tymi dolegliwosciami to faktycznie jest loteria. Ja teraz np. odczuwam parcie na pecherz, gdzie w poprzedniej ciazy, nawet na samym koncu, w ogole tego nie mialam.
W ogole ja juz czuje macice. Jest mi to latwiej okreslic, bo juz to uczucie pamietam, ale nawet pod moja oponką, jak dotknę, to czuję. Dodatkowo noszenie starszaka tez gdzies powoduje lekkie napięcie czasem i czuję, ze juz urosla. Mam nadzieję, że dzidzius tam ma się dobrze i jest zdrowy.
Juz tylko 5 dni do usg -
Dziewczyny - glownie te, ktore rodzily - w Polsce jest jakas profilaktyka antyzakrzepowa po porodzie? Tu w UK i po cc i po laparotomii ja mialam wlasnie 10 dni zastrzykow z heparyna + dali mi takie hiper uciskowe podkolanowki i mialam je nosic chyba az 6 tygodni - oczywiscie nigdy ich nie nosilam, po wyjsciu ze szpitala. Chociaz po cc akurat bylam okropnie opuchnieta. Mam gdzies zdjecie, zaraz przed wyjsciem ze szpitala, mojej kostki - byla tak szeroka jak najszersza czesc stopy
-
nick nieaktualny
-
xgirl wrote:Ktos foto chcial:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/932c46f06519.jpg
Moze nie wyglada jakos strasznie ale na zywo masakra
Dzieki, ze moge sie wygadac.
Ja miałam dokładnie taką nogę jak dostałam zakrzepu na 3 roku studiów! Wiem jakie to jest straszne
xgirl, będzie dobrze. Zakrzep się rozpuści, będziesz brała heparynę całą ciążę i połóg i będzie dobrze.
Pamiętaj, żeby bo połogu zrobić badania na krzepliwość!! Bo po połogu tez lubią się robić zakrzepy, niestety💙11.06.2019
💙 05.08.2021