Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
xgirl wrote:Teraz rozumiem dziewczyny robiace zastrzyki. Niby igla cienka i krotka ale juz patrzec na to nie moge. Do tego moje udo wyglada jak posiniaczona biedronka.
-
W ogole teraz rozumiem co zawsze moi dziadkowie czy rodzice chcieli mi powiedziec,gdy gadali, ze zdrowie jest najwazniejsze. Kiedys tego nie rozumialam i rzygac mi sie chcialo od tych tekstow i zyczen na swieta, urodziny ze wlasnie duzo zdrowia bo to najwazniejsze bla bla. Jak czlowiek mlody jest i zdrowy to tego nie zrozumie. Zdrowie bierze sie za cos oczywistwgo, nawet sie tego nie zauwaza. To oczywiste, ze moge chodzic, biegac, oddychac, slyszec itp.. Gowno prawda. Teraz widze, ze bez zdrowia nie ma niczego. Wiem, gadam jak stara baba ale taka jest prawda.
Byla inna lekarka i kazala brac dalej Euthyrox i kwas foliowy. Co do progesteronu to skonsultuje to z ginekologia. No i ok! Nie kazdy musi wszystko wiedziec ale wazne, ze to skonsultuje z innymi. -
Czyli teraz jakiś normalniejszy lekarz się trafil dobrze A jak noga?
-
Moge brac proga. Czyli jak mowilyscie moge wszystko lykac Kurcze po co mi lekarze jak mam was
Z noga lepiej, juz nie jest czerwona i opuchnieta i moge chodzic. Jescze nie do konca taka jak druga ale widac poprawe. Mam ja caly czas owinieta i w pn przyjdzie laska, ktora mi ja zmierzy i dostane specjalna uciskujaca skarpete, ktora bede musiala nosic kilka tyg/miesiecy. -
Ciekawe czy heparyne będziesz miała do końca?
-
Xgirl,nie słuchaj takiej lekarki,która ni z gruchy,ni z pietruchy każe wszystko odstawiać,nienormalna jakaś...najważniejsze,ze noga trochę lepiej,a jeśli zastrzyki maja pomagać uniknąć takiej sytuacji w przyszłości to trzeba brać.
Ines,cudny maluch<3
Nana1,kochana odpoczywaj jak miałaś plamienia,czasem trzeba i potem jest już spokojniej.
U mnie tragiczna noc,córa miała jakieś koszmary,coś ją bolało dodatkowo i prawie nie spałam,a jeszcze dopada mnie co chwile jakieś mega wielkie zmęczenie,energia poszła chyba w las,czekam już na przypływ sił witalnych,bo póki co jakoś bardziej się męczę niż poprzednio.We wt pobieram krew na testy genetyczne i robimy usg,zobaczymy czy coś będzie widać czy prenatalne później. -
Casjopea wrote:Słuchajcie, spotkalyscie się z niską glukoza w ciąży? Bo ja chociaż badałam krew po sporym śniadaniu to mam poniżej normy. Resztę wyników mam super, tylko ta glukoza. Gin pytała czy czasem jak jestem głodna to nie trzesa mi się ręce.. I trzesa się Apetyt ma słaby. I jak tu żyć?
Tak, ja tak mam. Wynik 59 norma od 72. Mam lepiej się odzywiac i nie zapominać o kolacji przed pójściem spac. Nie jest to nic złego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2018, 14:20
Córcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
ines. wrote:Tak, ja tak mam. Wynik 59 norma od 72. Mam lepiej się odzywiac i nie zapominać o kolacji przed pójściem spac. Nie jest to nic złego.
-
nick nieaktualnyCzesc laseczki chcialam sie z wami podzielic takimi przemysleniami. Od jakichs 3 dni kminie jak zaoszczedzic na badaniach bo moj lekarz nfz powiedzial ze mi nie zadnych skierowan skoro mam lekarza prowadzacego. Natomiast lekarz prowadzacy jest tylko prywatnie. Nie wiem jakie macie ceny badan i czy bd robic prywatnie ale ja zostalam do tego zmuszona. I sytuacja przedstawia sie nastepujaco. Ide do lekarza rodzinnego ktory moze mi dac skierowanie na mocz morfologie cukier grupe krwi oraz wr. Potem ide do diagnostyki u ktorej biore hiv i pappa a poniewaz maja 10 procent znizki to sie oplaca. Potem jade do innej przychodni ktora ma rozyczke toxo hbs w najnizszej cenie a na koncu do lanoratorium alab bo maja hcv za darmo. Powiedzcie czy to nie paranoja ? Placic podatki i tak kombinowac. Za wszystko zaplace wtedy 366 zl. Oczywiscie nie wiem czy sie zdecyduje tak latac ale rece mi opadaja w tych roznicach cen... gdybym chciala robic w 1 labo to za calosc 520 zl albo w innym 480 zl. Wiem ze to jednorazowy koszt ale...
-
nick nieaktualnyEluska wrote:Czesc laseczki chcialam sie z wami podzielic takimi przemysleniami. Od jakichs 3 dni kminie jak zaoszczedzic na badaniach bo moj lekarz nfz powiedzial ze mi nie zadnych skierowan skoro mam lekarza prowadzacego. Natomiast lekarz prowadzacy jest tylko prywatnie. Nie wiem jakie macie ceny badan i czy bd robic prywatnie ale ja zostalam do tego zmuszona. I sytuacja przedstawia sie nastepujaco. Ide do lekarza rodzinnego ktory moze mi dac skierowanie na mocz morfologie cukier grupe krwi oraz wr. Potem ide do diagnostyki u ktorej biore hiv i pappa a poniewaz maja 10 procent znizki to sie oplaca. Potem jade do innej przychodni ktora ma rozyczke toxo hbs w najnizszej cenie a na koncu do lanoratorium alab bo maja hcv za darmo. Powiedzcie czy to nie paranoja ? Placic podatki i tak kombinowac. Za wszystko zaplace wtedy 366 zl. Oczywiscie nie wiem czy sie zdecyduje tak latac ale rece mi opadaja w tych roznicach cen... gdybym chciala robic w 1 labo to za calosc 520 zl albo w innym 480 zl. Wiem ze to jednorazowy koszt ale...
-
nick nieaktualnyTo Ci bardzo zazdroszcze bo tak jak mowilam chodzilam do faceta na nfz ale tym razem mu cos odwalilo i nie chce mi dać zadnego skierowania a ogolny zasłania sie ze nie moze dać niektorych badan. Nie wyobrazam sobie teraz na szybko szukac lekarza innego na nfz i blagac go żeby mi dał na 1 wizycie zlecenie na wszystkie badania tym bardziej ze musze je zrobić w przyszłym tygodniu a kolejki do lekarza tez są na 3 tygodnie.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEluska wrote:To Ci bardzo zazdroszcze bo tak jak mowilam chodzilam do faceta na nfz ale tym razem mu cos odwalilo i nie chce mi dać zadnego skierowania a ogolny zasłania sie ze nie moze dać niektorych badan. Nie wyobrazam sobie teraz na szybko szukac lekarza innego na nfz i blagac go żeby mi dał na 1 wizycie zlecenie na wszystkie badania tym bardziej ze musze je zrobić w przyszłym tygodniu a kolejki do lekarza tez są na 3 tygodnie.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Sung wrote:Tak sobie myślę po tych waszych przeżyciach zatorowych, że zrobię sobie rajstopy uciskowe. W pierwszej ciąży znajomy chirurg nacxyniowy bardzo namawiał i miałam dobrane.
W ogole skad to cholerstwo? W zyciu nie mialam takich problemow. Co ma do tego ciaza?Sung lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa jestem nastawiona i przyzwyczajona, że jak chodze prywatnie do lekarza to place za wszystkie badania. Z tego co wiem to ważne jest żeby badania robic w jednym laboratorium. Mi prywatne wizyty daja poczucie bezpieczeństwa więc jak bym chciała zaoszczędzić na badaniach to bym wybrała lekarza na nfz i wtedy musi skierować na badania.