Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Mnie lekarz kazał brać wit. D, bo ja miałam graniczny wynik i biorę DHA, ale nie żaden miks witamin tylko samo DHA.
No i folian 0.8. Więc nie biorę tak naprawdę jakiegoś zestawu witamin dla ciężarnych. Morfologię mam dobrą więc myślę, że okej
Jak masz wyniki dobre, nie brakuje Ci wit. D i jesz różnorodnie to okej. DHA jest zamiast ryb, ja jakoś nie jem teraz ryb więc biorę 2 tabsy. Czasem skoczę na jakąś zupę pho czy ramen z glonami, ale rzadko, bo jakoś w ciąży nie mam ochoty💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
mikka86 wrote:A w ogóle czy jest tu ktoś taki jak ja, że oprócz kwasu foliowego nie bierze totalnie nic?
Ja odstawiamy właśnie duphaston i będę brała tylko kwas foliowy. A od 13t mam brać femibion natal 2 plus. -
nick nieaktualnyU mnie teoretycznie slrawdzian witamin. W ciazach z dziećmi brałam tylko kwas i omega. Dzieci zdrowe, mądre. Tylko z zębami problem.
Wtedy byłam młoda i teoretycznie zdrowa, ale jestem pewna, że niedobory miałam. Stąd zdrowie mi się posypało po ciazach totalnie.
Kiedyś, w czasach naszych babć,się mówiło "jedna ciąża, jeden ząb".
Teraz jestem obstawiona suplami.
Wczorsj powiedzieliśmy dzieciom. A w nocy nie spałam z bólu...podbrzusze i krzyż. Miała tak któraś z Was? Bo już się zegnalam z ciążą... -
Sung wrote:U mnie teoretycznie slrawdzian witamin. W ciazach z dziećmi brałam tylko kwas i omega. Dzieci zdrowe, mądre. Tylko z zębami problem.
Wtedy byłam młoda i teoretycznie zdrowa, ale jestem pewna, że niedobory miałam. Stąd zdrowie mi się posypało po ciazach totalnie.
Kiedyś, w czasach naszych babć,się mówiło "jedna ciąża, jeden ząb".
Teraz jestem obstawiona suplami.
Wczorsj powiedzieliśmy dzieciom. A w nocy nie spałam z bólu...podbrzusze i krzyż. Miała tak któraś z Was? Bo już się zegnalam z ciążą...url=https://www.suwaczek.pl/][/url] -
Ja powiem córce po genetycznych. Wczoraj powiedziałam tacie Ale chyba nie uwierzył
-
My powiemy wszystkim na wigilię
Co do bólu to mi cały czas dokucza ból krzyża bądź miednicy w każdym razie na dole pleców. Jak za dużo sprzątam czy coś to ból jest taki że prawie chodzić nie mogę. Podbrzusze mnie zaczęło ciągnąć znów wczoraj. -
LidziA89 wrote:My powiemy wszystkim na wigilię
Co do bólu to mi cały czas dokucza ból krzyża bądź miednicy w każdym razie na dole pleców. Jak za dużo sprzątam czy coś to ból jest taki że prawie chodzić nie mogę. Podbrzusze mnie zaczęło ciągnąć znów wczoraj.
Ja mam genetyczne 27 dopiero. A tata miał wczoraj urodziny Ale serio nie uwierzył
Za to córeczka ciągle mówi że chce siostrę albo brata, wkłada pluszaki pod bluzkę i jest w ciąży. Bardzo by się ucieszyła! -
Eluska wrote:Czesc laseczki chcialam sie z wami podzielic takimi przemysleniami. Od jakichs 3 dni kminie jak zaoszczedzic na badaniach bo moj lekarz nfz powiedzial ze mi nie zadnych skierowan skoro mam lekarza prowadzacego. Natomiast lekarz prowadzacy jest tylko prywatnie. Nie wiem jakie macie ceny badan i czy bd robic prywatnie ale ja zostalam do tego zmuszona. I sytuacja przedstawia sie nastepujaco. Ide do lekarza rodzinnego ktory moze mi dac skierowanie na mocz morfologie cukier grupe krwi oraz wr. Potem ide do diagnostyki u ktorej biore hiv i pappa a poniewaz maja 10 procent znizki to sie oplaca. Potem jade do innej przychodni ktora ma rozyczke toxo hbs w najnizszej cenie a na koncu do lanoratorium alab bo maja hcv za darmo. Powiedzcie czy to nie paranoja ? Placic podatki i tak kombinowac. Za wszystko zaplace wtedy 366 zl. Oczywiscie nie wiem czy sie zdecyduje tak latac ale rece mi opadaja w tych roznicach cen... gdybym chciala robic w 1 labo to za calosc 520 zl albo w innym 480 zl. Wiem ze to jednorazowy koszt ale...
Mi zalezalo rowniez na prywatnej opiece. Niestety nie mam zaufania do lekarzy na NFZ. Kiedys usłyszałam ze nie zleci mi badań których potrzebuję bo oni maja limity.... wykupilam sobie ubezpieczenie medyczne. Koszt 130 zl mam w tym wszystkie wizyty i badania. Mi sie bardzo opłaca ponieważ sama wizyta to koszt 120 zł. A tak place 130 zl miesięcznie i mam wszystko -
KarolaJJ wrote:Kobieta ciężarna wg ustawy MUSI zostać przyjeta do specjalnisty w ciągu 7 dni. Lekarz ma kalendarz badan, które MUSI zlecić ciężarnej. Każde inne wiadomo-płatne ale wg mojego doświadczenia kobiety też przesadzaja z ilością badan. Po co robić 4x progesteron i bete.
Teoria teoria a zycie zyciem.... ja dostalam bedac juz w ciazy termin na za miesiąc. Dodam ze chodziło o diabetologa. Mam cukrzycę a po zajsciu w ciaze cukier mi oszalal!!! A co do progesteronu niektore mobiety potrzebują go zrobic np 4 x.... a lekarz na NFZ nie zleci badania bo nie wolno... no limity... przeraza mnie to -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja chodzę na NFZ, tylko jedną wizytę wzięłam dodatkowo prywatnie u innego ginekologa 3 grudnia bo chciałam też zaczerpnąć zdania innego lekarza, pozatym miałam dziwne myśli i nie mogłam doczekać swojej wizyty 12 grudnia, teraz już zostaje tylko u swojej pani doktor,pozatym zamówiłam już detektor tętna więc będę spokojniejsza i łatwiej mi będzie dotrwać miesiąc do kolejnej wizytyurl=https://www.suwaczek.pl/][/url]
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny