Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Cześć Dziewczynki!!!
Ja chodzę prywatnie,poprzednią ciąże tak prowadziłam i było wszystko ok,natomiast pierwszą straciłam(byłam na NFZ)i tez twierdze,ze gdyby kobieta,u której byłam na wizycie zbadała progesteron i mi go przepisala(bo potem się okazało,ze miałam niski)to może udałoby się utrzymać ciążę,bo mam naturalnie bardzo słaby próg. W ciąży z córcią byłam na duphastonie,a potem luteinie do końca ciąży i udało mi się urodzić zdrową,śliczną niunię.Więc na NFZ można kombinować np z badaniami,żeby zaoszczędzić pieniążki,ale jeśli chodzi o lekarzy,to musiałabym wiedzieć naprawdę,ze mam dobrego,rzetelnego fachowca,który nie zlekceważy niczego jak to ostatnio miałam. Po prostu nadszarpnięto moje zaufanie i dlatego trochę się zraziłam.
Xgirl,kochasz swojego bąbelka,teraz masz po prostu słabszy moment,musisz leżeć w szpitalu,złe się czujesz...będzie wszystko dobrze,lekarze maja rękę na pulsie,dbają tam o Ciebie,teraz trzeba się pozbyć tego dziada z nogi i wrócą Ci siły,wierze w to!
Sung,ja miała pare razy w nocy straszne bóle brzucha i kręgosłupa,tez już miałam czarne myśli,ale przy kolejnych ciążach ponoć wszystko może się szybciej rozciągać i dlatego te bóle.Ale jeśli się niepokoisz to idź sprawdź może co się dzieje.
Nana1,mnie piersi w ogóle nie bolą wiec uszy do góry!Sung lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOki bo już pomyślałam, że coś nie tak... ale nie można tak wiariowac a teraz zerknelam na mój wynik tsh i mam 3,020 to chyba za dużo jak na ciążę tak? ja się jie orientuje bo nigdy nie miałam problemów z tarczyca a niby zakres jest do 4 więc się mieszcze
-
Nana 3 troche duzo. Norma w ciazy chyba do 2,5 wiec trzeba zbic. Jestes pod opieka endokrynologa czy zrobilas badania na wlasna reke? Jak nie masz endo to idz.
Aha a ft4 robilas? Bo w sumie to jest najwazniejsze.
Mnie piersi bolaly moze tydzien po pozytywnym tescie a potem coraz mniej i mniej. Moje piersi w ogole nie wygladaja na ciazowe. Ani nie napuchniete, ani nie bola, nic.
Czarna kawa dzieki za slowa otuchy. No co mam robic, slucham lekarzy i juz chocbym tu do lutego miala siedziec to bede.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2018, 13:22
-
Ja biorę kwas foliowy metylowany + witaminy dla kobiet w ciąży. Czasem też zarzucę większą dawkę magnezu, jak się przeciążę przy starszaku. Magnez na noc super sprawa - dobrze się spi.
Nana ja wlasnie dzis sie obudzilam i piersi bolą mniej. TSH 3 w 1. trymestrze to wysoko ale jak inne hormony? FT3 i FT4?
Witam się w 12. tc - 30% za mną Te mniej bolące piersi mnie trochę niepokoją, ale kupiłam nowe biustonosze więc może to dzięki temu Nie wiem, czy ból piersi po 1. trymestrze też mija? Kompletnie nie pamiętam
I też nie wyglądają na ciążowe - w poprzedniej ciąży miałam dość mocno brązowe brodawki (skutki progesteronu), a w tym nic. Poza bólem i tkliwością są takie same.
Eh byle do środy, do usg...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2018, 13:45
-
nick nieaktualny
-
Co ja gadam - 13tc 12 tygodni skończone
Nana powinien Ci zatem zlecic teraz FT3 i 4, bo takie TSH jest za wysokie. W pierwszym trymestrze max 2, w drugim 2,5 i w trzecim roznie widziałam - 2,5-3 normy. Aczkolwiek wiele lekarzy przy takim TSH ale odpowiednim poziomie FT$ zleca tylko kontrole. Dlatego powinno się ZAWSZE oznaczac TSH z ft3 i ft4. Chociaz jeśli nie mialas nigdy z tym problemów, to nie wiem, jakie jest postepowanie. Oby lekarz wiedział -
Moze gin leki na tarczyce przepisac czy trzeba isc do endo?
Mikaja mi juz kilku lekarzy mowilo, zeby sie objawami nie sugerowac i ja to tez na wlasnej skorze przezylam. Ale jasne zaczynamy sie zastanawiac czy wszystko ok. Niedlugo masz wizyte to sie uspokoisz. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMa ktoś napady głodu?Mi po 16 włącza się mega ssanie. Zjem a za chwile czuje okropny głód ...staram się zapychać marchewkami jakimiś lekkimi przękąskami bo nie chce sie obżerać pustymi kaloriami. Przez pare dni jadłam normalne rzeczy ale jak zauważyłam ze po zjedzeniu np bułki czyje się jakbym nie jadła cały dzień więc jadłam kolejną ale nadal czułam ssanie. To samo po obfitym obiedzie. Czysty głód. Nie przytyłam jeszcze nawet pół kg ale wole kontrolować wage za wczasu. Też macie takie ssanie?
-
nick nieaktualny
-
Karola ja mialam wilczy apetyt na samym poczatku. Jadlam non stop, nawet w nocy a rano o 5 juz nalesniki smazylam. Po 1.5tyg nagle koniec i teraz od tygodni zmuszam sie zeby cos przelknac. Raczej wiecej dziewczyn tu ma brak apetytu niz wilczy:P
-
U mnie już trochę lepiej z jedzeniem,tzn są już rzeczy na które mam ochotę i zjem że smakiem ,z czego się bardzo cieszę bo tak od 5 tyg praktycznie do teraz to była tragedia,nie mogłam przełknąć kompletnie nic, wszystko mnie obrzydzalo , musiałam wmuszac w siebie każdy kens. Teraz też nie zjem wielu rzeczy, dlatego jak na coś łapie mnie ochota to idę i kupuje,nie ważne czy to jest zdrowe czy nie, cieszę się że mogę zjeść cokolwiekurl=https://www.suwaczek.pl/][/url]
-
nick nieaktualnyDla jasności- mnie na większość zapachów mdli(dlatego żywie sie głównie bułkami) nawet środków czystości nie potrafie znieść ale ten głód....mam non stop wir w żołądku. Mdli mnie ale chce jeść...masakra jakaś. Moja córka.ktora jeszcze nic nie wie zaczyna coś podejrzewać przez te moje podjadanie bo wcześniej mało jadłam a teraz non stop coś,jabłko,banan,bułki 5x na dzień,marchewki(po 5 na raz). Non stop coś miele u buzi.
-
mikka86 wrote:I to jest najgorsze, że czujesz , że jesteś głodna,masz pusty żołądek i ssie niesamowicie,a nic przełknąć się nie da,nigdy poza ciąża tak nie miałam
-
KarolaJJ wrote:Dla jasności- mnie na większość zapachów mdli(dlatego żywie sie głównie bułkami) nawet środków czystości nie potrafie znieść ale ten głód....mam non stop wir w żołądku. Mdli mnie ale chce jeść...masakra jakaś. Moja córka.ktora jeszcze nic nie wie zaczyna coś podejrzewać przez te moje podjadanie bo wcześniej mało jadłam a teraz non stop coś,jabłko,banan,bułki 5x na dzień,marchewki(po 5 na raz). Non stop coś miele u buzi.
Ja mam dokładnie tak samo! Zauważyłam, że rano po wstaniu mnie nie mdli, dopóki nie zjem - potem zaczyna mnie mdlić jedyny sposób, żeby przestało na chwilę, to jedzenie, ale to dobre nie jest też. I niejedzenie i przejedzenie niedobre. Ale ciąża to taki właśnie wyjątkowy stan - nie da się tego opisać komuś, kto nie przeżył. Mój mąż twierdzi, że to moje widzimisię - no nie. Tego się nie da ogarnąć ani kontrolować zbytnio.
Też jasne pieczywo mi wchodzi najlepiej.
-
Wiecie co znowu wam poplacze.. ten temat trzeba zmienic na "zale xgirl"..
Prawie nikt nie wie, ze jestem w szpitalu, np dobra kumpela wie i mi pisze 3 dzien, ze mnie odwiedzi. I ciagle cos, bo dziecko sie zle czuje, bo maz musi dluzej pracowac, bo glowa ja boli. Ok wszystko rozumiem. Obiecala, ze dzis przyjdzie. Caly dzien sie nie odzywa. Mysle sobie, cos sie stalo, pewnie dziecko daje czadu czy cos, ja wszystko moge zrozumiec, nie obrazam sie o byle co. Wchodze na fb a ona fotki postuje z wypadu ze znajomymi. I mi tak w chuj smutno. Prawie umarlam a ona mnie tak potraktowala. A oznaczone miejsce niedaleko od szpitala, nawet nie wpadla na 10 min
Straszna ta moja passa ostatnio, oby niedlugo cos ruszylo w druga strone. -
nick nieaktualny