Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
KasiaLukasia wrote:Kupilam grzyba
Juz się nie mogę doczekac! U nas malpa jest hitem. Świetna do chwytania i "rozrywania" a Ala ssie ją tak, ze aż jej ślina płynie po brodzie
Czy Wasze dzieci też nieustannie mają dłoń w buzi?
-
Też mamy grzybka 🙂 to teraz pewnie kupimy ten gryzak 😉
Mieliśmy awarię, pękła nam piłka do ćwiczeń na której usypiamy małego, mąż pojechał właśnie na pełnej kicie do Decathlonu 😅 a mi właśnie mały zasnął bez piłki 🤭KasiaLukasia, kinga27.30 lubią tę wiadomość
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖
-
Ojojoj dziewczyny co ja tu czytam😜 Takie niegrzeczne z Was uczennice były 😜No ale wyszłyście na prostą i to się liczy haha😁
Emma to u nas mój będzie uczyć małej matmy-ma mgr z finansów i inwestycji oraz licencjat z rachunkowości czy coś tam,więc tyle dobrze,że na korepetycje do taty będzie chodzić 😜 Ja to bez kitu tylko liczyć potrafię ale jakbyś mi dała jakieś zadanie to kaplica🙈
KasiaLukasia nieźle hahaMoja mama miała ze mną nudno można rzec😉
Ja z mamą na imprezy nie chodziłam.z racji różnicy wieku.Mama urodziła mnie jak miała 28lat.więc to trochę dużo ale fajnie musi być mieć mamę młodą duchem😉 Moja niestety bardziej jak 80tka niż 65 ...
KasiaLukasia moja Zosia cały czas operuje palcami przy ustach-zabawnie to nieraz wygląda.
Dziś mi przyszły pampersy fit active-wieku ich w sklepach nie widziałam,więc zamówiłam przez neta.Rety jak one śmierdzą-sama chemia,aż wyrzuty sumienia mam,że je daję córce no ale chciałam spróbować.Jednak zostaję przy ekologicznych pieluchach-przynajmniej nie śmierdzą.
Moja śpi już od 18.50 dla niej to jednak 19.50
Jaszczurek podziwiam,że masz chęci się uczyć-ja szkoły nienawidziłam-za duży stres dla mnie to był😑Emma_ lubi tę wiadomość
-
Jasna dupa, mój mąż, stary koń, naprawdę ma bostonke!!!! 🤐😷
Jacek też co i rusz wkładka palce do buzi, zwłaszcza kciuki i ssie zawzięcie. Niestety, bardzo rzadko da sobie wcisnąć smoczek. Patent z mlekiem już nie działa 😒
U nas też to ojciec bardziej będzie pomagał przy ścisłych przedmiotach, o ile matmę podstawy ogarniam (ale już takie rzeczy jak rachunek prawdopodobieństwa, silnie czy inne pierdoły mnie przerastają) i angielski. Ja bardziej humanistyczne i niemiecki 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2019, 20:34
Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
nick nieaktualnyEj,ja znowu o siusiaku ale Wasi.synowie też tak męczą tego ptoka? Kapiemy go już razem bo on męczy te jajca i siusiaka okrutnie i sie śmieje i za chwilę ryczy.
Wasze dzieci sie przewracają,kumaja o co chodzi w gryzakach a mój jakiś nawiedzony jest. -
Jacek się nie bawi siurakiem, w wodzie woli chlapać, ile siły w nogach.
JaSzczurek lubi tę wiadomość
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
Emma ja byłam przy Miki mama bmk. A oto lista:
Potrawy śniadaniowe:
- chleb razowy z pastą z pieczonej papryki i suszonych pomidorów (przepis tu - http://www.kuchniawformie.pl/2012/09/pasta-z-pieczonej-papryki-i-suszonych-pomidorow/ - ja dałam pół ząbka czosnku, pominęłam oliwę, bazylię i pieprz i też była ok)
- płatki zbożowe z borówkami (płatki bio musli organic owoce z lidla, płątki kukurydziane corn flakes lub z Biedry Vitanella płatki z ryżu i pełnego ziarna pszenicy z owocami egzotycznymi). Dodaję borówki lub inne owoce i zalewam mlekiem ryżowym (też z Biedry Vitanella z wapniem)
- Można upiec też schab na domową wędlinę(posypać majerankiem, posolić, natrzeć oliwą i upiec w rękawie, pokroić na małe porcje i zamrozić, a potem wyciągać wg potrzeby).
- owoce z jogurtem kozim
- omlet z jajek przepiórczych (to rzadko, bo tanie nie są a sporo ich schodzi by zrobić)
- bananowe placki otrębowe (5 łyżek otrębów owsianych, 2 jajka przepiórcze lub jedno żółtko jajka kurzego, 1 średni, dojrzały banan. Banana gnieciemy, pozostałe składniki mieszamy z bananem. Na minimalnej ilości oleju rzepakowego lub patelni beztłuszczowej nakładamy po łyżce masy, formujemy placuszki i smażymy z obu stron aż będą rumiane). Można je zjeść z dżemem lub owocami
- kasza manna z musem owocowym (kasze gotuję na wodzie, potem dodaje trochę mleka roślinnego, ulubione owoce miksuję i mam mus do kaszyEmma_ lubi tę wiadomość
-
KarolaJJ wrote:Ej,ja znowu o siusiaku ale Wasi.synowie też tak męczą tego ptoka? Kapiemy go już razem bo on męczy te jajca i siusiaka okrutnie i sie śmieje i za chwilę ryczy.
Wasze dzieci sie przewracają,kumaja o co chodzi w gryzakach a mój jakiś nawiedzony jest. -
Aska1994 wrote:Jacek się nie bawi siurakiem, w wodzie woli chlapać, ile siły w nogach.
-
Aska1994 oczywiście, że stary może mieć bostonkę, ale widzę, że już to wiesz sama 😁
KarolaJJJ Mikołaj też nie interesuje się ptakiem od czasu życia płodowego, kiedy to został uchwycony w 3D z fiutkiem w ręce 😁 Również przeżywa fascynację dłońmi i zdarza mu się zauważyć stopy. -
Rok temu gdzieś o tej porze zobaczyłam dwie kreski na teście ciążowym ❤️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2019, 21:06
mikka86, Emma_, kinga27.30 lubią tę wiadomość
-
Zamówiłam ta mate i oball bo wcześniej przyszedł mi pekniety i facet zwrócił mi kasę. Tym razem zamówiłam inny model.
https://allegro.pl/oferta/bright-starts-oball-gryzak-kuleczka-pilka-8085537443?snapshot=MjAxOS0xMS0wNVQxOTo0NDoxMS44MDdaO2J1eWVyOzgxODlmY2M0NGMzMjhmZTJiMmRjYzIyN2U4MzJlY2M1N2U5MTk5NGE5MGRjNmJkNjE0MjIxNDEzMDQ3MzdmODQ%3DWiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2019, 21:09
-
Casjopea wrote:Aska1994 oczywiście, że stary może mieć bostonkę, ale widzę, że już to wiesz sama 😁
Mhm, już wiem, aktualnie ma problem, żeby cokolwiek robić rękami tak więc jest zajebiście przydatny.
nick nieaktualny
-
Lady_Dior wrote:
KasiaLukasia nieźle hahaMoja mama miała ze mną nudno można rzec😉
Ja z mamą na imprezy nie chodziłam.z racji różnicy wieku.Mama urodziła mnie jak miała 28lat.więc to trochę dużo ale fajnie musi być mieć mamę młodą duchem😉 Moja niestety bardziej jak 80tka niż 65 .
Moja mama jest w ogóle zawodową tancerką, baletnicąI tez chciała ze mną chodzić tańczyć. Ale ja nie chciałam
Zresztą może przez to, że zawsze była ode mnie lepsza w ogóle nie lubię tańczyć. Ze mnie to była zawsze raczej ćma barowa. Muzyka, sataniści (hahaha), cygarety i alkohole. Taki prototyp hipstera, bez kasy na latte
-
KarolaJJ wrote:Ej,ja znowu o siusiaku ale Wasi.synowie też tak męczą tego ptoka? Kapiemy go już razem bo on męczy te jajca i siusiaka okrutnie i sie śmieje i za chwilę ryczy.
Wasze dzieci sie przewracają,kumaja o co chodzi w gryzakach a mój jakiś nawiedzony jest.złapał się za niego i zrobił wielkie oczy 😆 potem jak już raz chwycił to cały czas tam dawał rączki i tak mocno się trzymał że nie mogłam mu tej rączki odczepic 😆
Kurde musicie tymi gryzakami🤔i tą matą 🤔
Ja mu kupiłam taki i też jest super
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2019, 21:14
KasiaLukasia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa myślalam,ze ten oball to jest jakas jedna konkretna firma,a tu patrzę,a to ma wiele producentów i rodzajów. Nie wiedziałam ,ze to tak🤷♀️
Kupilabym Stachowi ale mu niepotrzebne zabawki bo ma ptoka🤣
Ale chyba faktycznie miał skok bo odkrył stopy dzisiaj wieczorem