Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Emma_ wrote:Stary mnie rozczarowuje. Gadał z naszym wspólnym znajomym o naszej sytuacji po narodzinach Emilki i sporo się o sobie dowiedziałam. Że dostaję piany na ryju jak mówi mi o powrocie do pracy (chcę być z Emilką tak długo jak będzie mnie potrzebowała), że nie mam znajomych i on jest dla mnie największą atrakcją (bo właśnie jako młoda matka mam mieć ochotę na zdobywanie świata, szukanie przyjaciół i hehehehhehe imprezki - ciekawe, co by zrobił gdyby tak faktycznie było), że w piżamie do 15 (karmienie, przewijanie, odciąganie mleka, śniadanie, ogarnianie chaty, karmienie, przewijanie, odciąganie, robienie obiadu, karmienie...). Co za gnojek. Wygląda na to, że w oczach mojego męża jestem zafiksowaną matką bez planów na przyszłość i ambicji. 🤷🏻♀️ Bardzo mi miło, naprawdę. To nic, że wszystko, co robię, robię dla niego i dziecka. I nie, nie uważam się za męczennicę, bo rodzina to dla mnie wielka wartość, ale dobrze byłoby wiedzieć, że ktoś to docenia i szanuje, i uważa za potrzebne. Świnia. ☹️
Emma toż to książkowy opis młodej matki. Ja Cię szanuję i doceniam. Apropos znajomych, to przypominam, że chodzę na spacery ze swiadkami Jehowy, bo tylko ich poznalam na nowym osiedlu
Lady moja mama dalej ma ciałkoTeraz jest juz na emeryturze i uczy 5/6 latki w osiedlowej szkółce. Pamiętam jak miałam może z 14 lat, ósma podstawówki i nauczycielka wychowania fizycznego zapytala mnie przy innych dziewczynach i rodzicach, czy nie jest mi wstyd, ze nie mam takiej figury jak moja mama. Taka swinia. Było mi koszmarnie przykro, nie wiedziałam gdzie się schowac. Ale moja matka sie wtedy wkurzyla! Wypalila jej wtedy "To chyba pani powinno być wstyd, ze nie ma pani takiej figury. To pani uczy sportu".
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2019, 04:12
Casjopea lubi tę wiadomość
-
@KasiaLukasia, nauczyciele wfu są najgorsi. W podstawówce jeden taki uwziął się na mojego brata, bo miał długie włosy. Dorosły facet przezywał dziecko od "kaśki" 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
@Emma, przykre 😢 -
nick nieaktualny
-
KarolaJJ wrote:Emma akcja mega krzywa. Ale pomijając ,ze obgaduje Cie własny mąż,zastanawia mnie to dlaczego ten znajomy Ci o tym mówi?
kinga27.30 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
KarolaJJ wrote:Taaa,to o to zdjecie chodzi
Bezwąsa,szczupła,półmongolska glottodydaktystka ,niespelniona miłość Adri -
Emma, a może mąż powiedzial to w ramach takiego męskiego żartu? Wiesz takie narzekanie na baby, ze sa takie złe, a oni tacy biedni. Może nie chciał być zlosliwcem a myślał, że jest dowcipny? To dalej niefajne, ale chlopy to młoty. I też nie wiem, co ten znajomy miał na celu przekazując Ci takie kwiatki. Albo jest zwyczajnie glupi, albo faktycznie chce cos zamacic. A rozmawialas z mężem? Jaką ma linię obrony?
-
Adria wrote:Jak to dlaczego bo jest życzliwy a czyt bo lubi się wpierdala w czyis związek i kręcić kijem w mrowisku. U nas w rodzinie właśnie przez takie życzliwe pierdolamento rozwalił się związek w którym jest 2 dzieci
Kutfa... miałam polubić pandorowy koralik.. sorry ale mało spałam 😫Emma_ lubi tę wiadomość
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
mikka86 wrote:Widzę,że przespałam jakieś fajne zdjęcie 😔
Ja też 🙄
2014.06. - start
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
KasiaLukasia wrote:Emma, a może mąż powiedzial to w ramach takiego męskiego żartu? Wiesz takie narzekanie na baby, ze sa takie złe, a oni tacy biedni. Może nie chciał być zlosliwcem a myślał, że jest dowcipny? To dalej niefajne, ale chlopy to młoty. I też nie wiem, co ten znajomy miał na celu przekazując Ci takie kwiatki. Albo jest zwyczajnie glupi, albo faktycznie chce cos zamacic. A rozmawialas z mężem? Jaką ma linię obrony?
-
Emma, słabo... może i ściągnij większą ilość mleka, zostaw Emilkę mężowi z żądaniem ogarnięcia wszystkiego i zrobienia choćby spaghetti.
Ja Wam powiem, że gdyby nie moja jednodniowa wizyta w szpitalu to mój też pewnie by marudził. A Julcia akurat wtedy miała trochę gorszy dzień i "biedak" musiał sobie poradzić 😈
2014.06. - start
Ja też chcę zobaczyć to zdjęcie! ☹ Kasia, pokazuj się jeszcze raz!
Emma, strasznie to przykre, że widzi to wszystko w ten sposób. Faceci to naprawdę są prostolinijni, nigdy nie widzą drugiego dna i tego poświęcenia, które kobieta wkłada w wychowanie i dbanie o dziecko. Pogadaj z nim i powiedz jak to wygląda z Twojej strony i powiedz, że nie życzysz sobie takich głupich gadek do osób trzecich. Tulę 😘
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖