Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Karola, ale wiesz że to ponoć jedna z oznak, że dziecko jest gotowe? Stachu przecież jest od początku taki hop do przodu, może już chce zjeść tego kotleta😁 U nas z Olkiem wcześniej nie było tak, nic go to nie interesowało, a właśnie od jakiegoś tygodnia patrzy nam w talerze, niezależnie co na nich mamy. Myślę że w okolicach świąt coś mu już podam. Grudzień będzie naszym miesiącem 😉
Agas, wow. To jest naprawdę godne podziwu u faceta.😁
Ja raczej mogłabym o tym pomarzyć żeby przerwał dłubanie w aucie sam z siebie żeby wykąpać dziecko. Jak mu powiem to owszem, ale nigdy sam z siebie.
Emma, pewnie. Jak małej to nie interesuje to nie ma co przyspieszać.🙂 Też bym czekała jak Ty na spokojnie, gdyby nie nagłe żywe zainteresowanie jedzeniem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2019, 20:25
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖
-
Mój też jest zainteresowany jak ja jem ,tylko , że ja mam wątpliwości czy on w ogóle kuma, że to jest jedzenie 😆 tak samo jest zainteresowany jak się maluje,wyrywam brwi albo wywalam ciuchy z szafek 🤣
KasiaLukasia lubi tę wiadomość
url=https://www.suwaczek.pl/][/url]
-
Drobinka91 wrote:Karola, ale wiesz że to ponoć jedna z oznak, że dziecko jest gotowe?
Naprawdę? Hmm. Ala też jest strasznie zainteresowana jak jemy. Teraz jedzenie będzie mi kołkiem w gardle stawać, że ja jem a bidulka się głodna patrzyJa chcę karmić pół roku tylko cycuchem, ale może to jeszcze zweryfikuję. W końcu każdy dzidziulek inny, a to kolejna ogólna cezura. Ale przyznam, że dla mnie kp to ogromna wygoda.
-
mikka86 wrote:Mój też jest zainteresowany jak ja jem ,tylko , że ja mam wątpliwości czy on w ogóle kuma, że to jest jedzenie 😆 tak samo jest zainteresowany jak się maluje,wyrywam brwi albo wywalam ciuchy z szafek 🤣
😂
U mnie to takie charakterystyczne zainteresowanie, z kapiącą śliną włącznie 😁 Więc skoro Ksawery interesuje się wszystkim tak samo, to chyba ma gdzieś jedzenie 😁
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
-
Jacek dostał trochę banana od ojca, ale dosłownie troszkę 😁 a od wczoraj zajada... swoje własne stopy. 😂😂😂 A no i ogólnie dzieciaki kąpie ojciec, ja baaardzo rzadko 😎Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
Emma_ wrote:Adria, ale słodziak! A napis na bodziaku mnie porwał! ❤️
-
Planujecie same gotować czy na początek kupować słoiczki? Ja zamierzam gotować sama.Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
KasiaLukasia wrote:Naprawdę? Hmm. Ala też jest strasznie zainteresowana jak jemy. Teraz jedzenie będzie mi kołkiem w gardle stawać, że ja jem a bidulka się głodna patrzy
Ja chcę karmić pół roku tylko cycuchem, ale może to jeszcze zweryfikuję. W końcu każdy dzidziulek inny, a to kolejna ogólna cezura. Ale przyznam, że dla mnie kp to ogromna wygoda.
No ponoć. Nie sprawdzałam źródła. 😁
Wiesz, tu nikt nie mówi o rygorystycznej zmianie diety. Też byłam takiego zdania jak Ty, że 6 miesięcy musi być skończone i tyle. Ale właśnie zweryfikowałam to szybciutko jak widzę jak Olek patrzy na talerz, na drogę którą pokonuje jedzenie, które potem trafia do naszych ust 😂
Podam mu pewnie coś jednorazowo, odczekam jakiś czas i potem znowu. Nie tak hardcorowo codziennie czy co drugi dzień.
Tak jak mówisz, każde dziecko jest inne. 🙂
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
-
Aska1994 wrote:Planujecie same gotować czy na początek kupować słoiczki? Ja zamierzam gotować sama.
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
-
Aska1994 wrote:Planujecie same gotować czy na początek kupować słoiczki? Ja zamierzam gotować sama.
. Czasem mam problem ugotować dla nas obiad, a co dopiero z drugim dla Miłosza 😁.
33Sylwia lubi tę wiadomość
Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
KasiaLukasia lubi tę wiadomość
url=https://www.suwaczek.pl/][/url]
-
Od warzyw, owoce potem, chociaż nie mam pretensji do męża o tego banana 😂
Drobinka91 lubi tę wiadomość
Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
I mi się wydaje, że lepiej teraz kupować warzywa mrożone, bo były zbierane wtedy, kiedy był na nie sezon, więc teoretycznie powinny być mniej nafaszerowane chemią.Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Drobinka91 wrote:Nie zgadzam się. Zależy kto ma jakie dziecko 🙈
Uważam, że oba sposoby karmienia są.."wymagające " i każde z nich ma swoje plusy i minusy, ale raczej widzę to po równo 🙂