Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Lullaby wrote:U nas też szpital połowy
ja obudziłam się z bólem gardła, a Mikołaj ma gile ziemi. Na razie bez gorączki.
Mąż usilnie próbuje mnie przekonać żebyśmy poszli na wigilię firmową z dziećmi. Impreza jest na 18. Jakoś nie jestem przekonana, bo to jednak godzina jazdy w jedną stronę i ta pora późna. Co byście zrobiły na moim miejscu?Idzie sam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2019, 11:44
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Obczjacie, odkąd wróciliśmy, Jacek nadal śpi (tak, już sprawdzałam kilka razy czy oddycha 😂), rozpięłam mu kombinezon, ściągnęłam czapkę, przekręcił głowę na drugą stronę i dalej kima 😲Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
Mój mąż nie chce iść sam, nawet mu to zaproponowałam. Powiedział, że jak ma iść sam to nie idzie wcale. Impreza jest dla pracowników i ich rodzin nawet na zaproszeniu napisali, że on plus osoba towarzysząca (jakże dyplomatycznie) i dzieci. Inni też mają dzieci. Może nie wszyscy ale jest trochę osób, które mają dzieci nawet takie małe. Zazwyczaj Ci z dziećmi zmywają się max o 21, a potem reszta się bawi przy muzyce. Zawsze jest rozdanie nagród dla pracowników, prezentów dla żon i dla dzieci. No i pracownicy między sobą losują komu mają kupić symboliczny prezent, a potem dostają te prezenty na wigilii.
-
nick nieaktualny
-
KarolaJJ wrote:Mikka ugotowaną.
Amgelikamarta moze ten z tubki jest 2x slodszy i przez to.Porównaj ilosc cukru w składzie.
Kup mu zwykla bobovite albo hipp,i dodaj pogniecionego banana albo malinki. Na bank zje lepiej niz te sztuczneW carrefourze widziałam. Nie polecam żadnych Nestle i innych tych szerokodostępnych, bo w większości mają okropny skład.
-
nick nieaktualnyAska1994 wrote:Obczjacie, odkąd wróciliśmy, Jacek nadal śpi (tak, już sprawdzałam kilka razy czy oddycha 😂), rozpięłam mu kombinezon, ściągnęłam czapkę, przekręcił głowę na drugą stronę i dalej kima 😲
-
nick nieaktualnyJaSzczurek wrote:Jeśli chodzi o skład to polecam kaszki Holle. Zero cukru, dodatków, barwników. W tym rozmemłać banana i tyle
W carrefourze widziałam. Nie polecam żadnych Nestle i innych tych szerokodostępnych, bo w większości mają okropny skład.
-
Lullaby wrote:Dobra z tą wigilijką to się jeszcze zastanowię. Nie mówiłam wam tego ale jakieś 2 lata temu mąż odwalił na wigilijce w pracy po pijaku akcje, że prawie się wtedy rozwiedliśmy. Ja byłam też na tej wigilii, a Miki był z moimi rodzicami. Miał tedy 7 miesięcy. Nadal pracuje z tymi samymi ludźmi, w większości są spoko. Boję się tylko, że to będzie wyglądało tak, że ja będę się zajmować 2 dzieci, a on się napije z kumplami i jeszcze będę musiała go odwozić. No i nie wiem czy jest tam jakieś miejsce do karmienia i przebierania Tymka. No i jeszcze Tymek ma szczepienie 4 dni przed imprezą i to tez musiałabym przesuwać. Sprawa jest do przemyślenia.
Jeżeli dzieci są mile widziane a maż nie chce iść sam to ja też bym poszła -
KarolaJJ wrote:Bobivita i hipp maja dobry, nestle to syf
Przykładowy skład bobovity od 4 msc;
Skład
Maltodekstryna, mąka z kiełków ziaren chleba świętojańskiego (21,3%), mąka ryżowa (19,2%), cukier, tłuszcz roślinny, węglan wapnia, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem cytrynowym (emulgator), witamina C, niacyna ,kwas pantotenowy ,witamina E, witamina B1, witamina B6, witamina A, kwas foliowy, witamina K1, witamina D3, biotyna, witamina B12, dwufosforan żelazowy, L-karnityna, siarczan cynku, siarczan miedzi, jodek potasu.
Przykładowy skład holle:
Składniki: pełnoziarnista mąka jaglana* 100%, tiamina
I one wszystkie takie składy mają dlatego je polecam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2019, 12:10
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
33Sylwia wrote:Jejku tylko moje dziecko jeździ jeszcze na płasko w wózku 😂?
Moje też 😉
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
JaSzczurek wrote:Jeśli chodzi o skład to polecam kaszki Holle. Zero cukru, dodatków, barwników. W tym rozmemłać banana i tyle
W carrefourze widziałam. Nie polecam żadnych Nestle i innych tych szerokodostępnych, bo w większości mają okropny skład.
Ich sloiczki też są spoko, tyle oczywiście, że drogie.