Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Casjopea wrote:Alrauna1987 a dlaczego ostatnia szansa?
Mam za sobą 6 stymulacji do ivf z czego 4 na dużych dawkach leków. Na naturalną ciążę nie mam jakichkolwiek szans.
Mikołaja mam dzięki programowi adopcji zarodka. Czekają na nas dwa bable - potencjalne rodzeństwo Mikołaja. Jeśli z nimi nie wypali to już koniec. Dlatego chce jak najlepiej się przygotować i nie spierniczyc niczego.
Ponad 4 lata walki...[***]....
"Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
To właśnie będzie początek."
Louis L'Amour
6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
12+4 tc usg prenatalne OK 😁
Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
-
Alrauna1987 wrote:Mam za sobą 6 stymulacji do ivf z czego 4 na dużych dawkach leków. Na naturalną ciążę nie mam jakichkolwiek szans.
Mikołaja mam dzięki programowi adopcji zarodka. Czekają na nas dwa bable - potencjalne rodzeństwo Mikołaja. Jeśli z nimi nie wypali to już koniec. Dlatego chce jak najlepiej się przygotować i nie spierniczyc niczego.
-
U mnie cc tragedia i trauma, w sumie bardziej po cc ni samo cc i nie wiem co i jak z drugim bobasem i czy wogole będzie kiedyś ten temat. Ja jestem czasami tak nie ogarnięta że lepiej by Leon został sam, a z drugiej strony przy takiej matce może dobrze jakby miał brata czy siostrę 😬
Jak chodzi o kasę to mamy wspólne konto z męża wypłata a moja przychodzi na moje osobiste. Mąż płaci wszystko ja zywie. Inne rzeczy ustalamy wspólnie i do lipca tak będzie. Od lipca mąż bierze nas pod siebie i zobaczymy... Może coś znajdę dortwczego na czarno by mieć na waciki 🤣
Pojawiła się maleńka kupa... Jutro chyba już podam to co Casjo poleciłas, jakoś po łyżeczce.Casjopea lubi tę wiadomość
-
KasiaLukasia wrote:Rozmawiałam. To sa dla mnie trudne, upokarzajace rozmowy. Jak zawsze kiedy w miłości wchodzi temat kasy. On nie widzi za bardzo problemu. Przecież za wszystko placi i na wszystko daje sumiennie pieniądze. Czy kiedys mi czegoś odmówił? No ale o to też właśnie mi chodzi, o to "on przecież płaci". Bo to nie są nasze wspolne pieniądze, tylko "on placi". To jest nawet w jego glowie. Moze szukam problemów na siłę i jestem roszczeniowym chujem z wąsem, ale boli mnie, ze znam masę rodzin, ktore wspolnie oszczedzaja, wspolnie wydają, kasa jest "ich", a u nas on placi. W normalnych warunkach zarabiamy identycznie, to nie moja wina, że teraz dostaje tyle ile dostaję. Czuję jakąś niesprawiedliwość systemu, że to ja zostałam "ukarana" drastycznym zmniejszeniem wynagrodzenia.
Nie wiem jaki jest Twój Michał (dobrze zapamiętałam?), ale z jednej strony jego zachowanie jest całkowicie normalne. W końcu to jego pieniądze. 🤷🏻♀️ Faceci są prości- pracuje, zarabia swoje pieniądze za swoją pracę to i robi z nimi co chce. Rzadko kiedy myślą kategoriami "my", "nasze", "wspólne ". Szczególnie, że z tego co pamiętam nie jesteście po ślubie. Może to dla niego jest jakaś "przeszkoda "? My, kobiety zawsze myślimy w kategorii "my"," dla nas", "nasze", a to dlatego że jesteśmy bardziej rodzinne, sentymentalne itp. Może Twój facet zupełnie nie zwraca uwagi na takie sprawy i są dla niego nieistotne? A może musi się nauczyć jeszcze życia razem i połączenia tego wszystkiego w jedną całość, a nie rozdzielanie moje-twoje. Tak czy siak, myślę, że nie ma złych zamiarów mówiąc, że ON coś kupił. Nie przejmuj się i nie doszukuj, póki nie robi Ci z tego tytułu jakiś problemów czy wyrzutów, nie ma się czym przejmować, a po prostu za jakiś czas przywyknie do tego, że jesteście rodziną i macie wspólny majątek. Albo rozmawiaj z nim co i raz przy jakiejś okazji o tym, w końcu załapie. Na wszystko trzeba czasu. 🙂
Mój Michał też na początku dzielił moje/twoje, ale wspólne życie za granicą szybko to zweryfikowało i sami weszliśmy na ten wspólny tor. 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2020, 20:14
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖
-
U nas sprawy majątkowe wyglądają tak, że każdy ma zupełnie osobne konto i nie mamy wglądu w swoje finanse, raczej też o tym nie rozmawiamy, rozmawialiśmy tylko ile mam płacić jak się do niego wprowadzałam. On zaproponował 1500 nok, połowę tego co płaciłam za akademik. Nie zgodziłam się i zdecydowałam się wysyłać mu 3000 (jakieś 1500 zł), nie mniej i nie więcej niż płaciłam za akademik. To pieniądze na dom, który jest jego własnością, stanowią około 1/4 tego co on płaci miesięcznie głównie za kredyt. Za zakupy płacę raz ja, raz on, chociaż on raczej częściej, zwłaszcza za duże zakupy, bo ma na utrzymaniu trójkę dzieci (ale jak ja jestem z nimi sama czy robie zakupy jak są, a mieszkają z nami 50% czasu, to oczywiście też dla wszystkich) a ja tylko Toma, który nie je 😅 Rzeczy dla Toma oprócz wózka, przewijaka, komody, czyli też większych zakupów kupuję tylko ja, praktycznie wszystkie ciuchy, kocyki i tak dalej. Jak popsuła się pralka to kupił on, ja kupiłam ekspres do kawy dla naszej przyjemności. Jak wychodzimy na miasto to też raz płacę ja, raz on. Oczywiście on zarabia z 3 razy więcej ode mnie. Swoje samochody utrzymujemy sami. Ogólnie jakoś nam to naturalnie działa. Ale też mam wrażenie, że matka jest zawsze poszkodowana, bo wiadomo że macierzyńskie jest niższe. Później on będzie na tacierzyńskim, ale nie chce być w domu 100% tylko 60%, czyli te 40% ja będę musiała być z małym zamiast w pracy. I kto mi za to zapłaci? Nikt. Także Kasiu, masz prawo czuć się poszkodowana.
Co do ciąży po ciąży to w Norwegii położna i lekarz nie zalecali żadnego czekania po sn jeśli czuję się dobrze, w Polsce mówił tylko że przy kp mogę nie zajść i że przy cc zalecałby odczekanie przynajmniej roku, przy sn pół roku jest ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2020, 20:23
-
Casjopea wrote:Czyli to jest tak, że zarodki innej pary uzyskane poprzez in vitro zostały przez nich oddane do adopcji i trafiły do Was? Moi znajomi tak właśnie mieli oddać zarodek, ale ostatecznie go zatrzymali.
Zgadza się. Wpierw dostaliśmy dwa z których mamy Mikołaja. Będąc bodajże w 8/9tc zapytaliśmy czy są jeszcze jakieś zarodki od tej pary i były dwa ostatnie które na nas czekaja. Traktuje je jak swoje i nie chciałabym być zmuszona do oddania.Casjopea lubi tę wiadomość
Louis L'Amour
6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
-
Tak w ogóle to kupiliśmy dziś spacerówkę , a wczoraj sprzedaliśmy stary wózek. Jestem mega zadowolona, składa się na płasko, jest lekka, zgrabna i zwrotna. 🙂 I zajmuje mało miejsca po złożeniu.
Mam nadzieję, że się sprawdzi.
Foteliki też mamy 2 wybrane, czekają na swoją kolej.
I niestety walczę z katarem u Olka, obym wygrała tą walkę, bo nie mogę już patrzeć jak się męczy w nocy. 😔Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2020, 20:24
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
-
mikka86 wrote:Alrauna można znać płeć tych zarodków? Czy nie informują o tym? Właśnie jak to jest w ogóle z in vitro zna się płeć od początku?,bo przecież oni na pewno wiedzą jakim plemnikiem zostało zapłodnione jajeczko
Płeć zarodków można poznać tylko przy blastocystach i to wtedy gdy były poddane badaniu pgd/pgs czyli stwierdzajacemu czy zarodki są zdrowe. My dostaliśmy bable dwudniowe nie 5dniowe blastocysty. Jedyną informacją jaką uzyskaliśmy to że dawcy mieli dwa transfery i dwie ciążę. U nas transfer i ciąża więc mam cichą nadzieję że teraz też się uda.
Co do płci, kiedyś chciałam dziewczynkę. Teraz mając Mikołaja liczę na drugiego chłopca 😋😉mikka86 lubi tę wiadomość
Louis L'Amour
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
-
nick nieaktualny
-
Alrauna1987 wrote:Płeć zarodków można poznać tylko przy blastocystach i to wtedy gdy były poddane badaniu pgd/pgs czyli stwierdzajacemu czy zarodki są zdrowe. My dostaliśmy bable dwudniowe nie 5dniowe blastocysty. Jedyną informacją jaką uzyskaliśmy to że dawcy mieli dwa transfery i dwie ciążę. U nas transfer i ciąża więc mam cichą nadzieję że teraz też się uda.
Co do płci, kiedyś chciałam dziewczynkę. Teraz mając Mikołaja liczę na drugiego chłopca 😋😉url=https://www.suwaczek.pl/][/url]
-
mikka86 wrote:Drobinka ile waży? I co to w ogóle za wózek? widzę,że ma duży kosz, więc już jeden mój wymóg by był spełniony 😋
No ma sporawy kosz, choć widziałam większe 😁A jakie masz jeszcze wymogi?
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
-
mikka86 wrote:A mogę zapytać,czemu nie macie szans na naturalną ciążę ? Jeśli nie chcesz to nie mów oczywiście
Bo mój mąż ma azospermie czyli brak plemników w nasieniu ( taki się już urodził).
Próbowaliśmy na swoich gametach ( plemniki z biopsji) ale się nie udało. Mam niskie amh tj.rezerwe jajnikowa co uposledza jakość moich komórek.
Louis L'Amour
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
-
AgaSY wrote:https://zekspertemodzieciach.pl/kochana-babciu-kochany-dziadku/ coś na dzień babci i dziadka, szczególnie dla tych, którzy zostali po raz pierwszy
.
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️