Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Rany, ja pamiętam jak po drugim CC przez miesiąc 2 razy w tygodniu jeździłam na USG z sercem w gardle, bo tak okropnie się bałam decyzji o łyżeczkowaniu 😱Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
JaSzczurek wrote:jeśli juz jesteśmy przy creepy historiach z porodu to ja do dziś pamiętam uczucie całej ręki do łokcia wchodzącej przez pochwę do mojej macicy 😶
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!
Ja pamietam wredna morde mojej sadystycznej poloznej Asi (to imię pasowało do tego grubego potwora jak kwiatek do kożucha) jak wciskala mi w pipe całą pięść a krew sie lala na podłogę. Do tej pory żałuję, że nie złożyłam na nią skargi. Podla, upiorna baba. Jej sadystyczny pysk śnił mi się po nocach.
-
JaSzczurek wrote:jeśli juz jesteśmy przy creepy historiach z porodu to ja do dziś pamiętam uczucie całej ręki do łokcia wchodzącej przez pochwę do mojej macicy 😶
Odruchowo zacisnelam nogi czytając ten post.mikka86, Czarna_kawa lubią tę wiadomość
-
Casjopea wrote:Adria przy dziesiątym nawet nic nie poczujesz 😂😂
-
Pochwalę się - płytki na podłodze już położone 😁 ściany dotynkowane gdzie trzeba, wygładzone, doszpachlowane, dogruntowane,odmalowane i co tam jeszcze 😎 jeszcze tylko zostało położyć płytki na ścianę między blatami, kuchenką etc, a szafkami wiszącymi, ofugować, wnieść meble i wracam do domuuuu🎉
mikka86, KasiaLukasia, Czarna_kawa, kinga27.30, Casjopea, Sylka135 lubią tę wiadomość
Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
Dziewczyny jak jest w waszych domach rozwiazana sprawa "wspólnoty majątkowej"? W sensie macie wspolne konta, dzielicie sie z partnerem całą kasą, macie wspolne konta oszczednosciowe? Kazdy daje po równo czy kazdy a daje ile ma? Macie jakies wlasne, wasze i tylko wasze pieniądze czy wszystko jest "razem"?
mikka86 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny,
Najlepszego w Nowym Roku 🥳☺️
wczoraj byłam u ginki i zostałam poinformowana że może już mi nie być dane mieć dzieci ze względu na blizne na macicy. Zmierzyła mi ja i wynosi 3.7mm co oznacza że jest bardzo cienka i macica może mi pęknąć przy następnej ciąży. Tak mi powiedziała Pani doktor. Dziewczyny po pierwszej cc czy mialyście mierzona blizne? Co lekarze mówili? Ja jestem zdołowana gdyż w drugiej połowie roku mieliśmy wrócić (ivf) po rodzeństwo dla naszego Mikołaja 😕
KasiaLukasia u nas jest wspólna kasa. Przy czym mój mąż zarabia średnio 3/4 razy więcej niż ja. Nie mam problemu z zakupami,wręcz przeciwnie to ja trzymam domowy budżet w ryzach 😋
Jakoś było pytanie o probiotyk. My mamy vivomixa , przed zastosowaniem Miki robił kupę raz na 2/3 dni A teraz codziennie. Plus dodatkowo dicoflor że względu na zielone kupy przy ząbkowaniu i dalsze wydalanie salmo 🙄
Ponad 4 lata walki...[***]....
"Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
To właśnie będzie początek."
Louis L'Amour
6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
12+4 tc usg prenatalne OK 😁
Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
-
Kasia lukasia
U mnie jest tak mamy osobne konta
Meza to rachunki podatek prad woda i zarcie bo to on w 95 %zaopatrza chate w produkty zywnosciowe
(Jak jade do miasta to wrzucam co popadnie do koszyka bezopamietania )🤣🤣🤣🤣🤣
Moja kasa idzie na rachunek za telefon mój , przedszkole Zuzi ,wycieczki dzieciorow ,ubranie troli ,co jakis czas wieksze zakupy w aptece
Moje przyjemnosci moje waciki 🤣🤣🤣ogolnie zauwazylam ze im wiecej sie ma tym wiecej sie przepierdala 🤣🤣🤣 -
nick nieaktualny
-
Mąż płaci rachunki i żywność. Ja ubieram nas, ogarniam rzadsze wydatki typu wywóz szamba, prezenty itd, a resztę odkładam na sprawy remontowe (tak jak teraz na kuchnię). Opłaty przedszkolne płaci mąż, ja opłacam dodatkowe typu judo Cypisa, jakieś Mikołajki itd
Alrauna, przede wszystkim skonsultuj to jeszcze z innym ginem (ciągle polecam swojego, ale nie wiem na ile jest zaawansowany w trudniejszych ciążach, chociaż czytałam wiele bardzo dobrych opinii).Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2020, 16:40
Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
KarolaJJ wrote:Alaruna ale blizna 3,7mm jest na tyle gruba,ze przy niej mozesz nawet próbować sn. Cos chyba pomyliłaś. Moze ma 2,7mm?
My mamy osobne konta. Stary placi rachunki i raty i paliwo a moja kasa idzie na jedzenie itp.
Nie pomyliłam. Wyraźnie powiedziała że minimum musi mieć 4mm żeby o czymkolwiek myśleć. Powiedziała że jest cienka i to bardzo zle wróży na przyszłość.
Aska1994 mogę wiedzieć kto to i skąd?
Ponad 4 lata walki...[***]....
"Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
To właśnie będzie początek."
Louis L'Amour
6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
12+4 tc usg prenatalne OK 😁
Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.