Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dobrze mam dziś ambitny plan ugotować kilka rodzajów obiadów dla Ani na indyku i zawekowac w tych małych sloiczkach żeby mieć na później tylko cały czas się zastanawiam czy ugotować warzywa i indyka na parze później dododac wodę i zblendowac czy ugotować wszytsko w wodzie. Co o tym myślicie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2020, 09:17
JaSzczurek lubi tę wiadomość
-
Aśka wszystkiego najlepszego kochana 😘❣💐🍻
Życzę Ci uśmiechu,spokoju,słodkości, pomarańczy i żeby Ci stary nago tańczył 😁
Lidzia, Tobie też wszystkiego naj i gratuluję 10 lat razem ❣ i jeszcze tych kolejnych 90 lat w zdrowiu i miłości 🙂😘
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖
-
Aska1994 spokoju, przede wszystkim spokoju 😘😘😆 Stóweczka!
LidziA89 10 lat, nieźle. Świętujecie?
KarolaJJJ współczuję. Aczkolwiek lepsze chyba to niż poprzednia akcja.. Już mu zeszła temp?
Iza ma odczyn poszczepienny, gorący czerwony obrzęk na ramieniu, ale nie skarży się na ból. Natomiast wczoraj jak ją odbierałam to inna mama odbierała też swojego synka, którego zielony glut z nosa sięgał podłogi. Pani jej mówiła, że ma okropny katar, na co mama, że no tak, już w nocy kaszlal i od rana miał katar, pewnie będzie chory. Super. Myślę, że jak widać, że dzieciak na być chory to można jednak z dzień w domu go zatrzymać.. A Iza świeżo po szczepieniu. Ciekawe czy złapie czy nie.
Jeśli chodzi o sprzątanie to na naszym metrażu niestety muszę sprzątać codziennie. Codziennie zamiatam i robię mopem parowym, a raz w tygodniu odkurzam, myje podłogi płynem i na to dopiero mop parowy. Wczoraj zerwałam Izie z podłogi w pokoju wykładzinę, bo tam się zawsze zbierał największy syf. Jest już duża, panele wystarczą 😜 A do tego mamy mnóstwo mat, które po rozłożeniu zajmują cały pokój.
W ogóle nie wiem jak to się dzieje, że popołudniu jak Iza wraca jest idealny porządek, a pod wieczór syf taki, że masakra. I tu nie chodzi mi o zabawki tylko np o kuchnię. Do tego dojdzie mąż i obiad dla niego i już całkiem tragedia. Także rano wszystko ogarniam.
A dzisiaj wykonałam rewelacyjny manewr, mianowicie robiąc naleśniki z burakami (podkreślam - Z BURAKAMI) , podczas bledowania wypierdzielilam całą zawartość na siebie, Mikołaja bujak, podłogę i szafki w kuchni (białe) z blatem włącznie. Iza rzuciła się do pomocy i jak już całą chusteczke miała w burakach udała się myć nią lustro oraz wnętrze jamy ustnej Mikołaja. Ku jego ogromnej uciesze rzecz jasna. A jak już w końcu udało się ogarnąć te naleśniki to Iza z obrzydzeniem stwierdziła, że ble i ona tego jeść nie będzie. Poranek cud 😁
A Mikołaj właśnie narzygal sobie do oka. Mój zdolniacha 😊😊Aska1994, Czarna_kawa lubią tę wiadomość
-
Lidzia, najlepszego z okazji rocznicy 🧡
Aśka i dla Ciebie sto lat 🎂
Lidzia, jeżeli na wodzie to musiałabyś osobno indyka i osobno warzywa. Takie maluchy ponoć jeszcze nie powinny wywaru z mięsa dostawać. Na parze będzie zdrowiej i łatwiejAska1994, LidziA89, JaSzczurek lubią tę wiadomość
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
nick nieaktualnyAska wyszstkiego naj!
Drobinka robisz jakoes wielkie zmiany?
Casjo ja na moim.metrazu tez codziennie sprzątam porzadnie bo inaczej byśmy.sie pogubili.
Wlasnie sobie zdalam sprawę ,ze ostatni raz jadłam wczoraj o 15🙄
Stachu usnał,więc ide coś zjesc bo aż mi słaboAska1994 lubi tę wiadomość
-
Casjo 🤦♀️😂😂😂 tylko film nakręcić 😅 ale serio współczuję.
Ja 2 lata temu jak wekowałam buraki, NIE WIEM JAKIM CUDEM, wystrzelił mi słoik i całą zawartość znalazła się wszędzie. Dosłownie WSZĘDZIE, wliczając w to sufit 🤦♀️Casjopea lubi tę wiadomość
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
Antek też dzisiaj marudny, ciągle jeczg
W nocy o 1 obudził się ze strasznym płaczem i potem nad ranem też, dałam mu butle i usnal ale wstał o 7 a że to nie jego godzina do pobudki bo wstaje po 8 to wiedziałam że tak będzie 😒teraz zasnął zobaczymy ile pośpi
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Drobinka91 wrote:KasiaLukasia zdolna baba z Ciebie 😁💪 a co na to Twój nie mąż? Nie będzie mu głupio że Ty się tym zajmiesz a nie on? 😁
Nope. Moj niemaz niespecjalnie lubi takie akcje. Woli zaplacic. Spelnia się w kuchni, sprząta, rozwiesza firanyW pracach budowlanych ma dwie lewe ręce, chociaz jak mu się pokaże co dokładnie ma robić, to robi. No trudno. Ja lubię męskie prace, za to nie gotuję i nie sprzątam. Albo robię to, ale źle i z bólem. Uzupelniamy się.
W końcu wąs zobowiązuje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2020, 10:53
Lullaby, Drobinka91 lubią tę wiadomość
-
KarolaJJ wrote:Pisalyscie o domowych przetworach.
My mamy wiśnie,śliwki,brzoskwinie,maliny i jablka w słoikach. Tez bez grama bialego cukru.
Wiśnie, brzoskwinie i śliwki mamy z mojego ogródka.
Edit: kompoty już z cukrem, ale brązowym 👍Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2020, 10:53