Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Wg zaleceń do roku nie podaje się wywaru z mięsa, trzeba gotować osobno
.
Ja też sprzątam codziennie, przede wszystkim dlatego, że łatwiej mi się ogarnia codzienność od rana samej z dwójką gdy nie muszę szukać dla nich łyżeczek pod dterta naczyń 😉. I zawsze staram się robić wszystko z nimi tak, żeby mieć spokój jak zasna.
Aska sto lat!!
Ja też mam mnóstwo domowych przetworów od mamy i teściowej, ale one pakuja kilogramy cukru do każdego słoika, więc to leży w piwnicy i sie kurzy... Czasem wykorzystam do naleśników.Aska1994 lubi tę wiadomość
Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
Podziwiam Was, że robicie same przetwory. My wszystko mamy kupne, mama i teściowa też niestety nie robią.
Właściwie to nie znam nikogo kto robi, a okazuje się, że to bardzo popularne i większość z Was ma własną spizarke.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2020, 11:15
-
Dzięki dziewczyny w takim bądź razie gotuje na parze 😘
Casjo mam zamiar zrobić jakąś kolacje, założyć coś ładnego ale nigdzie nie wychodzimy bo nie mamy z kim małej zostawić.
Ale jest pięknie, właśnie jesteśmy nad morzem na spacerze, dawno nie było tu tyle ludzi w tygodniu.Lullaby, Czarna_kawa, kinga27.30, Casjopea lubią tę wiadomość
-
Ja z dzemow najbardziej lubię truskawkowy🐽
Bujalam Antka 50min na rękach żeby zasnal, odłożyłam go i koniec, śmieje się ze mnie aktualnie 😒 -
nick nieaktualny
-
KarolaJJ też miałam pytać jak tam Miki tata i tata Drobinki. Coś już wiadomo? Z dobrych wieści okazało się, że u mojej kuzynki ta zmiana jednak nie jest złośliwa
AgaSY, KasiaLukasia, Czarna_kawa, Sylka135, JaSzczurek, kinga27.30, Casjopea lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny tak jak pisałam wczoraj, zapraszam wszystkie kinomanki do zabawy. Co by się tak oderwać od mleka, pieluch i przenieść się czasem z podłogi na kanapę (w miarę możliwości oczywiście
).
Pod tym linkiem macie tabelkę z filmami nominowanymi do tegorocznych Oscarów:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1C0lqVQD5rBNMQ5_p7yZRpltnFn0EYvRLFwSWIAJBRhI/edit?usp=sharing&fbclid=IwAR0vYS75si6Ka8SrmvA9Et9XdJCuhaqzPOILobEKf7xaQKBe_ZEXA4H0-z8
Oglądajcie i wpisujcie nicki przy swoich typach. Aktorów, reżyserów itp pominęłam.
Czas do 10 lutego 2020r.
Do wygrania wieczne uznanie, talon na balon albo darmowa kawa na zlocie chujowych matek. Powodzenia!
KasiaLukasia, Lullaby, Sylka135 lubią tę wiadomość
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
Lullaby wrote:LidziA89 ale mam zazdro😭 u nas brzydko, chłopcy i ja chorzy, starego znowu coś łapie 😢☹️
Polskie morze jest piękne tak dawno tam nie byłam. Może uda się w tym roku pojechać z chłopakami 🤩
O taaak. Polskie morze jest najpiękniejszeJuz czuję ten wyjatkowy zapach polskiej morskiej bryzy. Ach Lidzia też Ci okropnie zazdroszczę!
LidziA89 lubi tę wiadomość
-
KarolaJJ wrote:Mikka jak tata?
KasiaLukasia, AgaSY, Czarna_kawa, Lullaby, Sylka135, kinga27.30, Casjopea lubią tę wiadomość
url=https://www.suwaczek.pl/][/url]
-
KasiaLukasia wrote:AgaSy super! A mogę zmieniać swoje typy na bieżąco wraz z kolejnymi obejrzanymi pozycjami? No i pytanie gdzie mogę obejrzeć Boże Ciało? Do kina iść nie dam rady.
. Jeszcze nie szukalam, właśnie oglądam Historie małżeńska na Netflixie. Podaję link od Lullaby z podpowiedxiami gdzie szukać: https://dadhero.pl/285551,oscary-2020-nominowane-filmy-ktore-obejrzysz-w-serwisach-streamingowych
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
KasiaLukasia, AgaSY, mikka86, LidziA89, Sylka135, kinga27.30, Casjopea, 33Sylwia, Czarna_kawa lubią tę wiadomość
-
Lullaby wrote:W mojej spiżarce mamy maliny, jabłka, gruszki z wanilia, śliwki. Do tego sałatkę z Cukinii, cukinie w zalewie musztardowej, ogórki. Wszystko robiłam sama 2 lata temu. W tym roku w sezonie też będę robiła😁 a też wekujecie słoiki z odzysku? 😉
Poproszę przepis na sałatkę z cukinii
-
My też już po spacerze i fryzjerze.
Co do taty, dzięki za pamięć, ale u mnie wieści są złe, niestety rak złośliwy. W stopniu złośliwości od 4 do 8 ma 7. Także ten..Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2020, 14:41
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖
-
My już w Norwegii , to miały być wakacje a jestem wykończona .
LENKA wróciła do Norwegii : z płynnymi obrotami , z rozszerzoną dietą , piciem wody ( uwielbia ) z bidon , dwoma zębami ( dolne jedynki - był płacz ) , i mówi mama
Bakterie prawdopodobnie przywleczone ze szpitala nie mają związku z krwią w kupce . Dostała antybiotyk - tylko jak ja sprawdzę że zadziałał skoro tutaj tak trudno się doprosić badań 🙆♀️🙆♀️🙆♀️
Krew w kupce to niestety alergia tylko nie wiadomo na co . Mam wrócić do normalnego jedzenia bo to nie jest sławna uczuleniowa siódemka skoro jestem na diecie 5 miesięcy a krew się zdarza nadal ( mikroskopijne ilości ale jednak ) . Mam testy z apteki na krwe utajoną więc będę testować czy to na 100% krew ......
Robiliśmy morfologię wyniki ok więc nie ma paniki, trudno było pobrać krwe , wiercili jej igła w żyłe - MASAKRA , bardzo płakała a ja z nią
Jeżeli chodzi o rutynę to u Nas zawsze jest 3 godzinny spacer nie ważne jaka pogoda .
A propos spaceru jak Wy oddychacie w tej Polsce - przykre to jest