X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • 33Sylwia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To super że się udało 😁a co do księdza to nie musisz gasić świateł wystarczy nie przyjmować jak nie masz ochoty 😁

KasiaLukasia tak mi się wydawało jak tak zerklam na szybko na te książki.

My daliśmy babci ramkę ze zdjęciem i czekoladki a dziadka kubki ze zdjęciem - wyszły piękne 😁

KasiaLukasia lubi tę wiadomość

relgupjy0emg7fv2.png
  • 33Sylwia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leon dzis je co 5h i po max 3 minuty cyca 6,11,16 trochę mało chyba co?

I co z tym cycamonem bo nie wiem czy mogę dodać czy nie 😂

relgupjy0emg7fv2.png
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drobinka91 wrote:
    Jestem 😁
    Tak, kupiłam, właśnie wróciliśmy do domu.
    Kupiłam dla babci i dla dziadka, plus jakieś herbaty też z dedykacją. W książkach zrobię odcisk łapki i napiszę życzenia.
    Właśnie dostałam info od sąsiadki, że ksiądz dziś chodzi. 😱 A jestem sama, usypiam małego, męża nie ma, a w chałupie syf i nic nie przygotowane 🙈 chyba pogaszę światła...🤷‍♀️
    Hahaha pamiętam, ze jak bylam dzieckiem moja mama też gasila swiatla i udawalismy, ze nas nie ma. Najgorzej było, jak pojechalysmy do babci i wrocilysmy akurat jak ksiad chodzil po naszej klatce. Slychac bylo dzwoneczki ministrantów a mama blyskawicznie otwierala kluczem zamek, żeby się szybko z nami schować w czelusciach mieszkania. Co to były za emocje! :-) Ja teraz po prostu nie wpuszczam. Nie gasze świateł, czasem nawet otworzę drzwi jak pukaja i mówię, ze dziękuję.

33Sylwia lubi tę wiadomość

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    33Sylwia wrote:
    Leon dzis je co 5h i po max 3 minuty cyca 6,11,16 trochę mało chyba co?

I co z tym cycamonem bo nie wiem czy mogę dodać czy nie 😂

Sylwia a Leon ma jakies problemy z wagą? Jeżeli nie to w ogole bym się tym nie martwila. Je ile potrzebuje. Nie mam pojecia jak czesto Ala cyckuje. W ogole tego nie kontroluje, bo jest okraglutka. W dzień ssie zwykle rzadko i krotko, nadrabia nocą.

33Sylwia lubi tę wiadomość

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • 33Sylwia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Problemy z wagą ale w drugą stronę, 9,5kg 😂

relgupjy0emg7fv2.png
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to zuch chlopak! Żaden ze mnie specjalista, ale myślę, że go nie glodzisz :)

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle nie otwieram ksiedzowi drzwi i tyle. W ogóle to uważam,że ludzie powinni w tym okresie przed wizytowym się zapisywać po mszy np w kościele w swojej parafii czy jak to się tam zwie , że mają ochotę gościć księdza,a tego kto się nie zapisze ksiądz nie powinien nawiedzać i było by prościej.

KasiaLukasia lubi tę wiadomość

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • 33Sylwia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaLukasia wrote:
    No to zuch chlopak! Żaden ze mnie specjalista, ale myślę, że go nie glodzisz :)
    Bardziej zastanawiam się czy on nie odchodzi od cyca.. A jeśli tak to czy podać czy nie podawać mm, a jeśli podać to kiedy i co zrobić z cyckami czy odciągać czy samo powinno się unormować... Ostatnie noce faktycznie też spędzał z cycem ale bardziej by go mieć niż z niego jeść.

relgupjy0emg7fv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2020, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam dzisiaj kolende 😆a ja tam księdzu otworze drzwi a co tam niech posłucha ryku moich dzieci 😆

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaLukasia wrote:
    O to zawsze masz ciuchy, torebki i portfele w swoim guscie pod ręką :) Wygodnie!
    No tak ,to taki mały plus swojego sklepu 🙂

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2020, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Wiktor odkąd rozrzeszamy mu dietę ma czerwone policji i nie wiem, czy to jego uroda czy coś mu nie służy 🤷 w ogóle od wczoraj jest upierdliwy...nie chce leżeć na końcu. Jak obróci się na brzuch to wpada w histerię ☹️

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2020, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj wystawiłam kilka rzeczy za darmo i byłam w szoku jak szybko ludzie się odezwali, że są zainteresowani. Szok. Szkoda, że przy sprzedaży nie ma takiego zainteresowania 😉

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2020, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adria jak tam Łukasz?

• Drobinka91 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jest po prostu głupio, bo jutro albo pojutrze chcemy do niego iść w sprawie chrzcin 😁 dlatego wolę udawać że nikogo nie ma chyba. Z resztą nie mam kasy. 😋

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png
    1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2020, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drobinka opierdol pokoj w 10 min i go wpuść. Jak chcesz gadac o chrzciny to tak glupio zeby Cie nie kojarzył

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2020, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i juz dzisiaj zagada sam o nie ,jak sie dowie ze dziecko nie ochrzczone

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2020, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    33syliwa my ma takim etapie,ze musze sciagać firanke bo sie na niej wiesza jak wstaje😣
    Pytałam jaki masz wozek bo ja biegam tez ze zwykłym. Mam tylko pętlę na nadgarstek do niego

• 33Sylwia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet nie mam pętelki i nawet nie wiem co to i po co? 😁 to był taki spontan dziś, bo już chyba miesiąc idę biegać i zawsze coś. Znowu poczułam że coś odzyskałam z przeszłości 😁
    Ja mam adamex Monte delux.

relgupjy0emg7fv2.png
  • Aska1994 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam! Jacek uwielbia się bawić firanką. Najbardziej lubi ją straszyć 😛

Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
    Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
    Monia urodziła się 16.03.2017r💕
    Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
    Tak się spełnia marzenia!
    Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥
  • JaSzczurek Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś

My dopiero po obiedzie. Byliśmy na grupie muzycznej, a póżniej na długim spacerze. Jutro rano musimy Starego zawieźć na lotnisko, a potem mamy gości. Muszę posprzątać a najchętniej poszłabym spać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2020, 16:08

zi13flw1mwerwam8.png
    💙 19/07/19 (42+0) 3625g, 50 cm <3
    💗 6/02/21 (39+5) 3710g, 49 cm <3
    💙 14/08/22 (39+5) 4070g, 53 cm <3
‹‹ 2723 2724 2725 2726 2727 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ