WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • 33Sylwia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To super że się udało 😁a co do księdza to nie musisz gasić świateł wystarczy nie przyjmować jak nie masz ochoty 😁

KasiaLukasia tak mi się wydawało jak tak zerklam na szybko na te książki.

My daliśmy babci ramkę ze zdjęciem i czekoladki a dziadka kubki ze zdjęciem - wyszły piękne 😁

KasiaLukasia lubi tę wiadomość

relgupjy0emg7fv2.png
  • 33Sylwia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leon dzis je co 5h i po max 3 minuty cyca 6,11,16 trochę mało chyba co?

I co z tym cycamonem bo nie wiem czy mogę dodać czy nie 😂

relgupjy0emg7fv2.png
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drobinka91 wrote:
    Jestem 😁
    Tak, kupiłam, właśnie wróciliśmy do domu.
    Kupiłam dla babci i dla dziadka, plus jakieś herbaty też z dedykacją. W książkach zrobię odcisk łapki i napiszę życzenia.
    Właśnie dostałam info od sąsiadki, że ksiądz dziś chodzi. 😱 A jestem sama, usypiam małego, męża nie ma, a w chałupie syf i nic nie przygotowane 🙈 chyba pogaszę światła...🤷‍♀️
    Hahaha pamiętam, ze jak bylam dzieckiem moja mama też gasila swiatla i udawalismy, ze nas nie ma. Najgorzej było, jak pojechalysmy do babci i wrocilysmy akurat jak ksiad chodzil po naszej klatce. Slychac bylo dzwoneczki ministrantów a mama blyskawicznie otwierala kluczem zamek, żeby się szybko z nami schować w czelusciach mieszkania. Co to były za emocje! :-) Ja teraz po prostu nie wpuszczam. Nie gasze świateł, czasem nawet otworzę drzwi jak pukaja i mówię, ze dziękuję.

33Sylwia lubi tę wiadomość

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    33Sylwia wrote:
    Leon dzis je co 5h i po max 3 minuty cyca 6,11,16 trochę mało chyba co?

I co z tym cycamonem bo nie wiem czy mogę dodać czy nie 😂

Sylwia a Leon ma jakies problemy z wagą? Jeżeli nie to w ogole bym się tym nie martwila. Je ile potrzebuje. Nie mam pojecia jak czesto Ala cyckuje. W ogole tego nie kontroluje, bo jest okraglutka. W dzień ssie zwykle rzadko i krotko, nadrabia nocą.

33Sylwia lubi tę wiadomość

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • 33Sylwia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Problemy z wagą ale w drugą stronę, 9,5kg 😂

relgupjy0emg7fv2.png
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to zuch chlopak! Żaden ze mnie specjalista, ale myślę, że go nie glodzisz :)

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle nie otwieram ksiedzowi drzwi i tyle. W ogóle to uważam,że ludzie powinni w tym okresie przed wizytowym się zapisywać po mszy np w kościele w swojej parafii czy jak to się tam zwie , że mają ochotę gościć księdza,a tego kto się nie zapisze ksiądz nie powinien nawiedzać i było by prościej.

KasiaLukasia lubi tę wiadomość

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • 33Sylwia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaLukasia wrote:
    No to zuch chlopak! Żaden ze mnie specjalista, ale myślę, że go nie glodzisz :)
    Bardziej zastanawiam się czy on nie odchodzi od cyca.. A jeśli tak to czy podać czy nie podawać mm, a jeśli podać to kiedy i co zrobić z cyckami czy odciągać czy samo powinno się unormować... Ostatnie noce faktycznie też spędzał z cycem ale bardziej by go mieć niż z niego jeść.

relgupjy0emg7fv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2020, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam dzisiaj kolende 😆a ja tam księdzu otworze drzwi a co tam niech posłucha ryku moich dzieci 😆

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaLukasia wrote:
    O to zawsze masz ciuchy, torebki i portfele w swoim guscie pod ręką :) Wygodnie!
    No tak ,to taki mały plus swojego sklepu 🙂

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2020, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Wiktor odkąd rozrzeszamy mu dietę ma czerwone policji i nie wiem, czy to jego uroda czy coś mu nie służy 🤷 w ogóle od wczoraj jest upierdliwy...nie chce leżeć na końcu. Jak obróci się na brzuch to wpada w histerię ☹️

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2020, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj wystawiłam kilka rzeczy za darmo i byłam w szoku jak szybko ludzie się odezwali, że są zainteresowani. Szok. Szkoda, że przy sprzedaży nie ma takiego zainteresowania 😉

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2020, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adria jak tam Łukasz?

• Drobinka91 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jest po prostu głupio, bo jutro albo pojutrze chcemy do niego iść w sprawie chrzcin 😁 dlatego wolę udawać że nikogo nie ma chyba. Z resztą nie mam kasy. 😋

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png
    1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2020, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drobinka opierdol pokoj w 10 min i go wpuść. Jak chcesz gadac o chrzciny to tak glupio zeby Cie nie kojarzył

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2020, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i juz dzisiaj zagada sam o nie ,jak sie dowie ze dziecko nie ochrzczone

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2020, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    33syliwa my ma takim etapie,ze musze sciagać firanke bo sie na niej wiesza jak wstaje😣
    Pytałam jaki masz wozek bo ja biegam tez ze zwykłym. Mam tylko pętlę na nadgarstek do niego

• 33Sylwia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet nie mam pętelki i nawet nie wiem co to i po co? 😁 to był taki spontan dziś, bo już chyba miesiąc idę biegać i zawsze coś. Znowu poczułam że coś odzyskałam z przeszłości 😁
    Ja mam adamex Monte delux.

relgupjy0emg7fv2.png
  • Aska1994 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam! Jacek uwielbia się bawić firanką. Najbardziej lubi ją straszyć 😛

Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
    Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
    Monia urodziła się 16.03.2017r💕
    Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
    Tak się spełnia marzenia!
    Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥
  • JaSzczurek Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś

My dopiero po obiedzie. Byliśmy na grupie muzycznej, a póżniej na długim spacerze. Jutro rano musimy Starego zawieźć na lotnisko, a potem mamy gości. Muszę posprzątać a najchętniej poszłabym spać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2020, 16:08

zi13flw1mwerwam8.png
    💙 19/07/19 (42+0) 3625g, 50 cm <3
    💗 6/02/21 (39+5) 3710g, 49 cm <3
    💙 14/08/22 (39+5) 4070g, 53 cm <3
‹‹ 2723 2724 2725 2726 2727 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ