Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
ines. wrote:Uwierz ze będziesz to mieć totalnie gdzieś... poza tym w 95% przypadków zdąrza się zrobić lewatywę wiec nie ma strachu.
-
nick nieaktualnyCzesto biegunka poprzedza poród poród.
Przed jakimkolwiek zabiegiem.trzeba sie oczyścic. Kiedy jelita sa puste podczas parcia/znieczulennia jest bezpieczniej a druga sprawa jest taka ze po porodzie siedzenie na kiblu to dramat woec lepiej pozbyc sie przed a nie po -
nick nieaktualny
-
Mnie tez czyściło, lewatywę chcialam, ale jako ze mój poród był z komplikacjami to sobie mogłam chcieć co chce. Spod ktg mnie ani na moment nie wypyscili od przyjęcia na porodówkę wiec o lewatywie nie było mowy.
Kiedy życie dziecka jest zagrożone jakoś mało istotna robi się kwestia kupy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2019, 12:26
Sylka135, Casjopea, kinga27.30 lubią tę wiadomość
Córcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
KarolaJJ wrote:Czesto biegunka poprzedza poród poród.
Przed jakimkolwiek zabiegiem.trzeba sie oczyścic. Kiedy jelita sa puste podczas parcia/znieczulennia jest bezpieczniej a druga sprawa jest taka ze po porodzie siedzenie na kiblu to dramat woec lepiej pozbyc sie przed a nie po
Dzieki za info. Jeżeli masz jeszcze jakieś uwagi/ sugestie i rady prakyyczne chetnie wyslucham.innych doswiadczonych dziewczyn oczywiacie rowniez. Jezeli macie jakies rady okoloporodowe piszcie
-
ines. wrote:Mnie tez czyściło, lewatywę chcialam, ale jako ze mój poród był z komplikacjami to sobie mogłam chcieć co chce. Spod ktg mnie ani na moment nie wypyscili od przyjęcia na porodówkę wiec o lewatywie nie było mowy.
Kiedy życie dziecka jest zagrożone jakoś mało istotna robi się kwestia kupy.
Ines wiadomo plany planami a zycie zyciem. Jak są komplikacje to oczywiscie wszystko schodzi na boczny tor. -
nick nieaktualnyTak czy siak zaplanowac mozna a nie twierdzić ze jak bedzie tak bedzie. Ja planuje i sie ogolic i oczyscic i koniec. Z reszta o jelita trzeba dbac i nie dopuszczac do zbytniego nagromadzenia sie treści kałowej. Mi lekarz teraz nakazal wyprózniac sie max co dwa dni,jak nie dam rady to czopek. W ciaży każdy czynnik jest ważny.
-
Ja i się ogolilam i mnie przeczyscilo. Czopki też wjechały. W efekcie udało mi się uniknąć zesr... się na stół. Wiadomo, przy zagrożeniu życia dziecka temat kupy nie istnieje
Natomiast przed wyjazdem do szpitala zjadłam wielki posiłek, o 8 rano jeszcze śniadanie, którym to później rzygalam jak kot (wody odeszły mi o 8:15). Byłam taka mądra, że przy pełnym rozwarciu poleciałam wymiotować do kibla. Położna mnie tak opierd..., że później grzecznie leżałam z nerka -
Aha, po porodzie też nie było źle. Jako, że oczyscilam się wszystkimi możliwymi stronami i pierwsze dni nie mogłam jeść ze względu na stres w związku z faktem, iż zabrali mi dziecko, godzina zero przyszła dopiero chyba na 4 dzień za namową lekarza i z pomocą czopka glicerynowego. Było zupełnie spoko. Nie trzeba się tego bać.
-
Dziewczyny orintujecie się czy oxytocyna wyklucza zzo? Ja na 90 % bede miala wywolywny poród, poniewaz lekarz powiedział ze nie bedziemy czekac do terminu. Rozmawialam z kolezanka i mi powiedziała ze u niej oxytocyna byla przeciwskazanaiem do znieczulenia. Dziwne to troche.
-
Danio a dlaczego nie będziecie czekać do terminu?
Mój już sobie planuje 2 dni przed tp, No ale ja idę pod nóż od razu. Zreszta tak naprawdę 98% z nas urodziny w innych terminach niz tp, przed lub po.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2019, 13:13
Córcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
nick nieaktualny
-
ines. wrote:Danio a dlaczego nie będziecie czekać do terminu?
Mój już sobie planuje 2 dni przed tp, No ale ja idę pod nóż od razu. Zreszta tak naprawdę 98% z nas urodziny w innych terminach niz tp, przed lub po.
Przez moją cukrzycę. Juz na pierwszej wizycie Pan doktor powiedzial ze nie będzie mnie trzymał do terminu i wczesniej rozwiąże ciążę. -
Danio wrote:Przez moją cukrzycę. Juz na pierwszej wizycie Pan doktor powiedzial ze nie będzie mnie trzymał do terminu i wczesniej rozwiąże ciążę.
-
KarolaJJ wrote:Oczywiscie ze moze byc to podane razem,jezeli poród jest wywołany to wrecz konieczne bo ból po oksy jest silny. Kolezanka mogla miec szybką reakcje na oxy dlatego nie zdążyli podac zo.
W mnie odpada znieczulenie i bede musiała się męczyc
Karola ja w sumie tez nie wiem czy mogę mieć. Jeszcze lekarza nie będę pytała bo to zawczesnie. Jezeli będę miała możliwość to skorzystam. jezeli okaze się że nie mogę mieć to trudni. Urodzić tak czy siak musze. Chociaz czytalam w internecie opinie i się przerazilam. Strasznie straszą zeby absolutnie nie brac znieczulenia. Mam wrazenie ze opinie te piszą glownie kobiety ktore rodzily bez. W wielilu kfajach zzo jest standardem i porody są bezproblemowe. A wy jakie macie zdanie na temat ZZO. chetnie poznam wasze opinie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2019, 13:23
-
Zdrowie i życie dziecka najważniejsze,to nie ulega wątpliwości,jednak to czy pojadę rodzić z zarośniętymi nogami albo kroczem i żeby nie zrobić kupy na łóżku to nie są dla mnie rzeczy bez znaczenia i raczej nie będą mi obojętne,mimo wszystko chciałabym uniknąć sytuacji , że będzie golił mnie ktoś z personeluurl=https://www.suwaczek.pl/]
[/url]
-
_Hope_ wrote:Ja liczę że mi dadzą rodzić normalnie. To podobno nie jest norma. Nie wszędzie wywołują wcześniej poród przy cukrzycy. Liczę że mój się zacznie sam wtedy kiedy dziecko będzie gotowe.
Tez bardzo chcialabym zeby sie samo zaczęło. Wole byc nastawiona psychicznie na wywolywanie a jezeli sie uda bez to bedzie bardzo miłe zaskoczenie. Ja tak mam ze lepiej znoszę sytuaxje na ktore sie nastawię wcześniej. -
Ja cały czas oglądam na YouTube porody w USA i jestem w ciężkim szoku bo one tam wszystkie rodzą z uśmiechem na ustach bez bólu. W każdym szpitalu znieczulenie no i warunki maja super. Ja jestem trochę przerażona bo w najbliższym szpitalu nie ma znieczulenia i się zastanawiam co robić.
-
W szpitalu który wybrałam do porodu oferują Zzo teoretycznie na zyczenie dla każdej rodzącej ale wiadomo musi być dostępny anestezjolog. I z tym podobno czasami jest problem. Czyli niby jest a moze byc sytuacja, że bie będzie możliwości skorzystania.
-
nick nieaktualny