Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • Adria Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2020, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaLukasia wrote:
    Ludzie gromadzą już zapasy? Dlaczego? Nie ogladam tv, może powinnam zacząć :/
    Ja,oglądam ale jeszcze nie gromadze może też powinnam zaczac

qdkk3e5e17wj0gq3.png
    córka👱 Amelia 9 lat, 👱Zuzia 5 lat synek aniołek👼Kubuś 24 maj 2017 ,poronienie marzec 2018r
    Łukaszek 13 lipiec 2019r.
  • Kamsza Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2020, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady moja robi kupy tylko z wielkim krzykiem i płaczem są tak zwarte ☹️

km5s8u69jm7ox3pn.png
    Larissa(35tc) 41cm 2490g :*
    1usa20mm80mnr9u9.png
    Jonathan(36tc) 2960g:*
    Nicole(*) nasz Aniołek(34tc)
    16.02-21.02
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2020, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałyście żebym miała profilowe to proszę bardzo. Nie pomylicie mnie z nikim 😂

33Sylwia, LidziA89 lubią tę wiadomość

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2020, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DROBINKA91!!!!!!!!!!

• Adria Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2020, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea wrote:
    DROBINKA91!!!!!!!!!!
    Chyba już śpi

qdkk3e5e17wj0gq3.png
    córka👱 Amelia 9 lat, 👱Zuzia 5 lat synek aniołek👼Kubuś 24 maj 2017 ,poronienie marzec 2018r
    Łukaszek 13 lipiec 2019r.
  • Alis_s Znajoma

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie oglądam tv. Właśnie, po co zapasy...
    Mąż właśnie wspominał, że można tanio na wczasy teraz pojechać 😅

A w radiu mówili, że jak dotąd nie zmarło żadne dziecko poniżej 9 rż. Najgorsze konsekwencje dotyczą osób po 80, z chorobami towarzyszącymi. Na razie się nie boję, bo w sumie nie ma go (jeszcze) w pl. Bardziej niż o nas chyba bym się bała o rodziców i dziadków.

• KasiaLukasia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior wrote:
    Kamsza tak podałam raz małej i do 3min.była kupa gigant 💩

KasiaLukasia o matko to u Ciebie tak jakby nie działało normalnie 😬

No nic też idę spać, bo ciężki dzień miałam i jeszcze taki chaos tu, że już w ogóle głowa boli 😂

Nowe dziewczyny dajcie mi parę dni zanim ogarnę kto, co i jak 😂
    A do boli partych to juz w ogóle nie bylo mowy, zeby mnie znieczulili. Dawki specjalnie byly tak małe, zeby parte czuć. Bo podobno tak trzeba. Kobieta ma wspolpracowac i czuc skurcze. To byl koszmar. Nawet nie chce sobie tego przypominać. Nie wyobrazam sobie jak bardzo muszą bolec skurcze parte. Rodzilam prawie 24h, z oksytocyna na maxa, i skurczami jeden po drugim. Doszłam do rozwarcia 2cm... I zrobili mi cesarke.

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • Monjaktalala Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2020, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się trochę cykam koronawirusa. Pewnie dużo rozdmuchuja media i tworzy się szum informacyjny, ale doniesienia o tym, że jest w coraz to bliższych sąsiednich państwach nie napawają optymizmem. Ale o robieniu zapasów nie słyszałam.

Podejrzewam też, że gdybym była bezdzietna nie obeszloby mnie to tak bardzo jak teraz. Jak to się zmienia perspektywa.

• Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2020, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaLukasia kurde jak każdy poród może być inny 🙂 Ja skurcze parte miałam nieprzyjemne ale w ogóle nie mogę powiedzieć, że były bolesne.Mnie wykończyły skurcze przepowiadające.2x mnie odsyłali do domu bo szyjka zamknięta.Aaa i oxy też miałam i byłam na hardcore przygotowana dzięki zeznaniom siostry😁 a tu nic.Polozna ogłosiła, że przemy a ja w szoku, że jak to-przecież mnie nic nie boli 😂😂😂

Kurde miałam iść spać no 🤭

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙
    Mama kp
    2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • 33Sylwia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2020, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiece ze ja już poród pamiętam jak za mgła...

relgupjy0emg7fv2.png
  • Alis_s Znajoma

Wysłany: 26 lutego 2020, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaLukasia, ja rodziłam naturalnie bez znieczulenia. Nie wiem czy to czas na historię porodowa, ale najgorzej wspominam ten prysznic.. Tylko mnie pod prysznic wysyłali. Prysznic dobry na wszystko. Może i przyspieszył akcję porodowa... Bo wtedy odeszły mi wody, dodam, że czułam parcie takie, że myślałam że rodze już 😂 A siedziałam wtedy... na sedesie w tej łazience na porodowce. Mówię do męża, że urodzę dziecko do kibla jak nic bo już z niego nie wstanę, nie ma mowy 😜

Po dłuższym czasie się pozbierałam i wróciłam na salę. A skurcze parte były dopiero przede mną. W sumie wpisali mi, że trwały 29 min. Mąż ocenił, że chyba z godzinę 😬 Strasznie to dziecko nie chciało wyjść. Dali mi oksytocyne, tlen i dopiero jak położna zagroziła vacum to jakoś poszło. Plask i jest dziecko 😅😁

• xgirl Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2020, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majac sporo jedzenia w domu nie trzeba wychodzic na zakupy gdzie sa zbiorowiska ludzi. Jesli U mnie w miescie doszloby do zarazen to niezbyt chcialabym isc do supermarketu.

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2020, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo porody, az zapomnialam ze to forum ciazowe😂

Alis_s, Monjaktalala lubią tę wiadomość

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2020, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już prawie nie pamiętam moich porodow. Trochę mi przykro, że nie udało mi się urodzić naturalnie i , że znowu nie wyszło z kp no ale najbardziej smuci mnie ze moje dzieci tak szybko rosną. Uwielbiam zapach niemowląt 😆 często oglądam zdjęcia moich małych kruszynek. Kurcze nie mogę za dużo wspominac bo mi odwali i będę chciała kolejne 😆

• leniova Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego 2020, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My o robieniu zapasów nic nie słyszeliśmy ale właśnie dzisiaj dostaliśmy paczkę z zapasem psiej karmy :)

• Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2020, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    Majac sporo jedzenia w domu nie trzeba wychodzic na zakupy gdzie sa zbiorowiska ludzi. Jesli U mnie w miescie doszloby do zarazen to niezbyt chcialabym isc do supermarketu.

To zrób jeszcze podstawowe zakupy w aptece:wit c paracetamol itp.W razie zakażeń tam na pewno nie będziesz chcieć iść.

• Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2020, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adria szacun.Jak ty to robisz?Trójka dzieci,tu dziś sajgon i jeszcze na sierpniówkach piszesz.Jak to robisz?Ja też tak chce.

• Monjaktalala Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2020, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka135 wrote:
    Ja już prawie nie pamiętam moich porodow. Trochę mi przykro, że nie udało mi się urodzić naturalnie i , że znowu nie wyszło z kp no ale najbardziej smuci mnie ze moje dzieci tak szybko rosną. Uwielbiam zapach niemowląt 😆 często oglądam zdjęcia moich małych kruszynek. Kurcze nie mogę za dużo wspominac bo mi odwali i będę chciała kolejne 😆

Ja za to doskonale pamiętam swój porod. Chciałabym mieć za jakiś czas drugiego malucha, ale przechodzenie tego jeszcze raz przyprawia mnie póki co o dreszcze. Nie trafiają do mnie slowa typu 'drugi porod jest lżejszy'. Przeraża mnie to. Uważam też, że dużo mówi się o samym dniu 0, a niewiele o połogu, który w moim przypadku był równie nieciekawy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2020, 23:50

• leniova Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego 2020, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodziłam sn bez znieczulenia i parte mnie nie bolały, kiedy mogłam przeć :) To duży wysiłek, miałam zakwasy następnego dnia po porodzie ale same parte niebolesne :) Najbardziej mi przeszkadzał brak klimy na porodówce, bo rodziłam w jeden z najgorętszych dni 2019r :-p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2020, 23:58

• JaSzczurek Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2020, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monjaktalala wrote:
    Ja za to doskonale pamiętam swój porod. Chciałabym mieć za jakiś czas drugiego malucha, ale przechodzenie tego jeszcze raz przyprawia mnie póki co o dreszcze. Nie trafiają do mnie slowa typu 'drugi porod jest lżejszy'. Przeraża mnie to. Uważam też, że dużo mówi się o samym dniu 0, a niewiele o połogu, który w moim przypadku był równie nieciekawy.
    Każdy połóg tak jak i poród jest inny. Ja na przykład pękłam, miałam nacięcie a dwa dni później czułam się jakbym nie rodziła. Siedziałam od razu po porodzie. Jedyne co bolało to jak krew dostaĺa się do rany i nie miałam sposobności umyć. A tak to luzik. Nastawiłam się na masakrę.

zi13flw1mwerwam8.png
    💙 19/07/19 (42+0) 3625g, 50 cm <3
    💗 6/02/21 (39+5) 3710g, 49 cm <3
    💙 14/08/22 (39+5) 4070g, 53 cm <3
‹‹ 3044 3045 3046 3047 3048 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jakie witaminy warto suplementować w ciąży?

Ciąża to okres, w którym organizm kobiety potrzebuje zwiększonej ilości składników odżywczych. Właściwa suplementacja witamin wspiera rozwój dziecka i chroni zdrowie przyszłej mamy. Zanim jednak sięgniemy po jakiekolwiek preparaty, konieczna jest konsultacja z lekarzem prowadzącym ciążę, który dobierze suplementację dostosowaną do indywidualnych potrzeb.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ