Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • Adria Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2020, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaLukasia wrote:
    Ludzie gromadzą już zapasy? Dlaczego? Nie ogladam tv, może powinnam zacząć :/
    Ja,oglądam ale jeszcze nie gromadze może też powinnam zaczac

qdkk3e5e17wj0gq3.png
    córka👱 Amelia 9 lat, 👱Zuzia 5 lat synek aniołek👼Kubuś 24 maj 2017 ,poronienie marzec 2018r
    Łukaszek 13 lipiec 2019r.
  • Kamsza Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2020, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady moja robi kupy tylko z wielkim krzykiem i płaczem są tak zwarte ☹️

km5s8u69jm7ox3pn.png
    Larissa(35tc) 41cm 2490g :*
    1usa20mm80mnr9u9.png
    Jonathan(36tc) 2960g:*
    Nicole(*) nasz Aniołek(34tc)
    16.02-21.02
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2020, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałyście żebym miała profilowe to proszę bardzo. Nie pomylicie mnie z nikim 😂

33Sylwia, LidziA89 lubią tę wiadomość

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2020, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DROBINKA91!!!!!!!!!!

• Adria Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2020, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea wrote:
    DROBINKA91!!!!!!!!!!
    Chyba już śpi

qdkk3e5e17wj0gq3.png
    córka👱 Amelia 9 lat, 👱Zuzia 5 lat synek aniołek👼Kubuś 24 maj 2017 ,poronienie marzec 2018r
    Łukaszek 13 lipiec 2019r.
  • Alis_s Znajoma

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie oglądam tv. Właśnie, po co zapasy...
    Mąż właśnie wspominał, że można tanio na wczasy teraz pojechać 😅

A w radiu mówili, że jak dotąd nie zmarło żadne dziecko poniżej 9 rż. Najgorsze konsekwencje dotyczą osób po 80, z chorobami towarzyszącymi. Na razie się nie boję, bo w sumie nie ma go (jeszcze) w pl. Bardziej niż o nas chyba bym się bała o rodziców i dziadków.

• KasiaLukasia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior wrote:
    Kamsza tak podałam raz małej i do 3min.była kupa gigant 💩

KasiaLukasia o matko to u Ciebie tak jakby nie działało normalnie 😬

No nic też idę spać, bo ciężki dzień miałam i jeszcze taki chaos tu, że już w ogóle głowa boli 😂

Nowe dziewczyny dajcie mi parę dni zanim ogarnę kto, co i jak 😂
    A do boli partych to juz w ogóle nie bylo mowy, zeby mnie znieczulili. Dawki specjalnie byly tak małe, zeby parte czuć. Bo podobno tak trzeba. Kobieta ma wspolpracowac i czuc skurcze. To byl koszmar. Nawet nie chce sobie tego przypominać. Nie wyobrazam sobie jak bardzo muszą bolec skurcze parte. Rodzilam prawie 24h, z oksytocyna na maxa, i skurczami jeden po drugim. Doszłam do rozwarcia 2cm... I zrobili mi cesarke.

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • Monjaktalala Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2020, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się trochę cykam koronawirusa. Pewnie dużo rozdmuchuja media i tworzy się szum informacyjny, ale doniesienia o tym, że jest w coraz to bliższych sąsiednich państwach nie napawają optymizmem. Ale o robieniu zapasów nie słyszałam.

Podejrzewam też, że gdybym była bezdzietna nie obeszloby mnie to tak bardzo jak teraz. Jak to się zmienia perspektywa.

• Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2020, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaLukasia kurde jak każdy poród może być inny 🙂 Ja skurcze parte miałam nieprzyjemne ale w ogóle nie mogę powiedzieć, że były bolesne.Mnie wykończyły skurcze przepowiadające.2x mnie odsyłali do domu bo szyjka zamknięta.Aaa i oxy też miałam i byłam na hardcore przygotowana dzięki zeznaniom siostry😁 a tu nic.Polozna ogłosiła, że przemy a ja w szoku, że jak to-przecież mnie nic nie boli 😂😂😂

Kurde miałam iść spać no 🤭

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • 33Sylwia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2020, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiece ze ja już poród pamiętam jak za mgła...

relgupjy0emg7fv2.png
  • Alis_s Znajoma

Wysłany: 26 lutego 2020, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaLukasia, ja rodziłam naturalnie bez znieczulenia. Nie wiem czy to czas na historię porodowa, ale najgorzej wspominam ten prysznic.. Tylko mnie pod prysznic wysyłali. Prysznic dobry na wszystko. Może i przyspieszył akcję porodowa... Bo wtedy odeszły mi wody, dodam, że czułam parcie takie, że myślałam że rodze już 😂 A siedziałam wtedy... na sedesie w tej łazience na porodowce. Mówię do męża, że urodzę dziecko do kibla jak nic bo już z niego nie wstanę, nie ma mowy 😜

Po dłuższym czasie się pozbierałam i wróciłam na salę. A skurcze parte były dopiero przede mną. W sumie wpisali mi, że trwały 29 min. Mąż ocenił, że chyba z godzinę 😬 Strasznie to dziecko nie chciało wyjść. Dali mi oksytocyne, tlen i dopiero jak położna zagroziła vacum to jakoś poszło. Plask i jest dziecko 😅😁

• xgirl Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2020, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majac sporo jedzenia w domu nie trzeba wychodzic na zakupy gdzie sa zbiorowiska ludzi. Jesli U mnie w miescie doszloby do zarazen to niezbyt chcialabym isc do supermarketu.

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2020, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo porody, az zapomnialam ze to forum ciazowe😂

Alis_s, Monjaktalala lubią tę wiadomość

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2020, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już prawie nie pamiętam moich porodow. Trochę mi przykro, że nie udało mi się urodzić naturalnie i , że znowu nie wyszło z kp no ale najbardziej smuci mnie ze moje dzieci tak szybko rosną. Uwielbiam zapach niemowląt 😆 często oglądam zdjęcia moich małych kruszynek. Kurcze nie mogę za dużo wspominac bo mi odwali i będę chciała kolejne 😆

• leniova Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego 2020, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My o robieniu zapasów nic nie słyszeliśmy ale właśnie dzisiaj dostaliśmy paczkę z zapasem psiej karmy :)

• Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2020, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    Majac sporo jedzenia w domu nie trzeba wychodzic na zakupy gdzie sa zbiorowiska ludzi. Jesli U mnie w miescie doszloby do zarazen to niezbyt chcialabym isc do supermarketu.

To zrób jeszcze podstawowe zakupy w aptece:wit c paracetamol itp.W razie zakażeń tam na pewno nie będziesz chcieć iść.

• Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2020, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adria szacun.Jak ty to robisz?Trójka dzieci,tu dziś sajgon i jeszcze na sierpniówkach piszesz.Jak to robisz?Ja też tak chce.

• Monjaktalala Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2020, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka135 wrote:
    Ja już prawie nie pamiętam moich porodow. Trochę mi przykro, że nie udało mi się urodzić naturalnie i , że znowu nie wyszło z kp no ale najbardziej smuci mnie ze moje dzieci tak szybko rosną. Uwielbiam zapach niemowląt 😆 często oglądam zdjęcia moich małych kruszynek. Kurcze nie mogę za dużo wspominac bo mi odwali i będę chciała kolejne 😆

Ja za to doskonale pamiętam swój porod. Chciałabym mieć za jakiś czas drugiego malucha, ale przechodzenie tego jeszcze raz przyprawia mnie póki co o dreszcze. Nie trafiają do mnie slowa typu 'drugi porod jest lżejszy'. Przeraża mnie to. Uważam też, że dużo mówi się o samym dniu 0, a niewiele o połogu, który w moim przypadku był równie nieciekawy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2020, 23:50

• leniova Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego 2020, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodziłam sn bez znieczulenia i parte mnie nie bolały, kiedy mogłam przeć :) To duży wysiłek, miałam zakwasy następnego dnia po porodzie ale same parte niebolesne :) Najbardziej mi przeszkadzał brak klimy na porodówce, bo rodziłam w jeden z najgorętszych dni 2019r :-p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2020, 23:58

• JaSzczurek Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2020, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monjaktalala wrote:
    Ja za to doskonale pamiętam swój porod. Chciałabym mieć za jakiś czas drugiego malucha, ale przechodzenie tego jeszcze raz przyprawia mnie póki co o dreszcze. Nie trafiają do mnie slowa typu 'drugi porod jest lżejszy'. Przeraża mnie to. Uważam też, że dużo mówi się o samym dniu 0, a niewiele o połogu, który w moim przypadku był równie nieciekawy.
    Każdy połóg tak jak i poród jest inny. Ja na przykład pękłam, miałam nacięcie a dwa dni później czułam się jakbym nie rodziła. Siedziałam od razu po porodzie. Jedyne co bolało to jak krew dostaĺa się do rany i nie miałam sposobności umyć. A tak to luzik. Nastawiłam się na masakrę.

zi13flw1mwerwam8.png
    💙 19/07/19 (42+0) 3625g, 50 cm <3
    💗 6/02/21 (39+5) 3710g, 49 cm <3
    💙 14/08/22 (39+5) 4070g, 53 cm <3
‹‹ 3044 3045 3046 3047 3048 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ