X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • JaSzczurek Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phyllis wrote:
    Tak, najpierw chcę dać banana, z warzyw ugotowaną marchewkę.
    Powodzenia 😊😊

Phyllis lubi tę wiadomość

zi13flw1mwerwam8.png
    💙 19/07/19 (42+0) 3625g, 50 cm <3
    💗 6/02/21 (39+5) 3710g, 49 cm <3
    💙 14/08/22 (39+5) 4070g, 53 cm <3
  • Lullaby Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior wrote:
    Jutro zjem wszystkie tubki od małej 😝
    Lady_Dior nawet nie mów. Też mam kilka w szafce. To mi starcza do końca roku😂😂😂
    Swoją drogą muszę się ostro wziąć za rozszerzanie diety Tymka. Z owoców to coś podziubie banana. I dzisiaj pierwszy raz jadł jogurt naturalny👍 kurcze głównie wszystko gładkie, sporadycznie Kawałki.

Edit. Ja pieprze wyleciała mi plomba i okazało się że nie mam połowy zęba pod nią. Nosz kur.. Jeszcze mnie dentysta czeka🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2020, 00:02

0FDyp1.png
    82bip1.png
  • leniova Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego 2020, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie mnie uznacie za zbzikowaną ale ja się boję dawać dzieciom chrupki :p Obawiam się, że przez nie dzieci rozsmakuja się w suchych memlaczach i polubią chipsy :-p Tak sobie wymyśliłam, bo ja w dzieciństwie nie jadłam chrupek (nie było takich wynalazków) i chipsów nie lubię, bo są za suche ;) Pokrętna teoria ale moja własna :)

Do tubek też mam własną teorię :) Nie mam nic przeciwko zawartości (tj owocom, jeśli są dobrej jakości) ale mam wątpliwości co do opakowania tj tej folii. Jakoś jedzenie z folii nie wydaje mi się zdrowe ;)

xgirl lubi tę wiadomość

• leniova Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego 2020, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnalazłam zagubione przed kilkoma godzinami cytaty :)
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Ja nie mam.Kto obudzi ten usypia.Odwracam się wtedy na drugi bok.Jak się odciągam i się obudzi też usypia.Nie znosze usypiania dzieci.Wieczorem też usypia małż
    Jak popsuł niech naprawi - słusznie, też stosuję :) Ja pytałam bardziej o danie nauczki ;)
    Drobinka91 wrote:
    Haha 😂😂😂😂

Leniova, ja pieluchy mam za daleko, ale jak chrapie to wkładam palec do ucha albo nosa albo zatykam nos. Kopanie, szczypanie i drapanie nie przynosi już skutków. Czasem jeszcze pociągnę za włosy. 😜
    Ale mój nie chrapał. On ją przykrył puchową kołderką a kiedy się spociła zapalił światło, rozmawiał i dołożył wszelakich starań, by ją namówić do bajlanda ;)
    kinga27.30 wrote:
    Najlepszy jest Lady Dior- rzucanie brudną pieluchą 😂😂😂
    O! To jest dobry patent :)

kinga27.30 lubi tę wiadomość

• leniova Przyjaciółka

Wysłany: 29 lutego 2020, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż przyszedł ze spaceru z psem i powiedział, że pies PO RAZ KOLEJNY próbował pożreć wypalonego fajerwerka. Czy w tym śmieciu są jakieś pierwiastki, których psu brakuje w diecie i powinniśmy jakoś jej żarełko suplementowac, czy po prostu pies został narkomanem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2020, 00:04

• Lullaby Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2020, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do mam kilku dzieci. Mam taki problem, że przy karmieniu Tymka Mikołaj mi bardzo przeszkadza. Tj Miki skacze koło niego, wygłupia się, zagaduje. Mocno chce na sobie skupić uwagę. Posiłki jemy w jednym czasie. Mikołaj prze chwilę je samodzielnie a potem pajacuje. Przez to mam wrażenie, że Tymek nie skupia się nad nauka jedzenia. Co zrobić żeby poprawić sytuację.
    PS. I nie chce Mikiemu puszczać bajek w czasie jak karmię Tymka. Coś poradzicie?

0FDyp1.png
    82bip1.png
  • Alis_s Znajoma

Wysłany: 29 lutego 2020, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do owoców, to dawałam kawałki bardzo miękkich jak gruszka, ugotowane jabłko, banan. Jak było za śliskie to jej trochę przytrzymywałam na początku. Ciśnienie mi skacze jak je kawałki, ale radzi sobie całkiem nieźle. Chociaż raz marchewkę wydłubywałam jej z buzi, bo utknęła za dziąsłami, i ani dziecko nie wiedziało co z tym zrobić ani ja 😅

Teraz mamy wielką lipę z rozszerzeniem diety bo trzy razy zwymiotowała posiłki stałe. Lekarka, pediatra - gastrolog kazała 2 tygodnie karmić tylko kaszkami plus mięso, bez owoców i warzyw. A po tym czasie wprowadzać po kolei, bo prawdopodobnie coś uczula 😪 Sama nie wiem co o tym myśleć... Dziecko jadło 1.5 miesiąca wszystko i było super, a później takie coś. I jeszcze nie widzę żadnej reguły w tym co zwymiotowała. Zawsze coś innego jej szkodziło 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2020, 00:32

• leniova Przyjaciółka

Wysłany: 29 lutego 2020, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lullaby wrote:
    Pytanie do mam kilku dzieci. Mam taki problem, że przy karmieniu Tymka Mikołaj mi bardzo przeszkadza. Tj Miki skacze koło niego, wygłupia się, zagaduje. Mocno chce na sobie skupić uwagę. Posiłki jemy w jednym czasie. Mikołaj prze chwilę je samodzielnie a potem pajacuje. Przez to mam wrażenie, że Tymek nie skupia się nad nauka jedzenia. Co zrobić żeby poprawić sytuację.
    PS. I nie chce Mikiemu puszczać bajek w czasie jak karmię Tymka. Coś poradzicie?
    Problem znam ale rozwiązania nie. Nasz Duży jest większy niż Miki (chodzi do szkoły) a przy stole się wygłupia. Nie działa reprymenda, tylko wykwaterowanie go do jego pokoju. Może to jakaś forma zazdrości?

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2020, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszyscy śpią??? My wstali 😐

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2020, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ale tylko odciągać.

• Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2020, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po dojeniu-280ml także ukwasze i będzie dla małej jogurt 😂😂😂😂😂😂

KasiaLukasia, Claudissa, Kamsza lubią tę wiadomość

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2020, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ładny wynil,a o której wcześniej odciągałaś?

• Alisia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2020, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    33Sylwia wrote:

KasiaLukasia a na I śniadanie co dajesz? Próbuje jakoś sensownie ustalić pory jedzenia .

Też się chętnie dowiem 😊😊😊😊

a31il5w.png

• Alisia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2020, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wstaliśmy o 6 czyli standard 🙆‍♀️🙆‍♀️🙆‍♀️

a31il5w.png

• Alisia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2020, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja wrote:

Ja już 3. dzień gotuję Hance obiadki i fajnie wchodzą. Jestem z siebie dumna :D
    Ona też ładnie sobie radzi.

Co gotujesz ? Dajesz w całości czy zmiksowane ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2020, 07:17

a31il5w.png

• Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2020, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    To ładny wynil,a o której wcześniej odciągałaś?

O 2.15 i 6.30 a miałam o 5 wstać ale nie chciało mi się 😁

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2020, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    leniova wrote:
    Pewnie mnie uznacie za zbzikowaną ale ja się boję dawać dzieciom chrupki :p Obawiam się, że przez nie dzieci rozsmakuja się w suchych memlaczach i polubią chipsy :-p Tak sobie wymyśliłam, bo ja w dzieciństwie nie jadłam chrupek (nie było takich wynalazków) i chipsów nie lubię, bo są za suche ;) Pokrętna teoria ale moja własna :)

Do tubek też mam własną teorię :) Nie mam nic przeciwko zawartości (tj owocom, jeśli są dobrej jakości) ale mam wątpliwości co do opakowania tj tej folii. Jakoś jedzenie z folii nie wydaje mi się zdrowe ;)
    Nie wiem jak inne ale ja Cie nie uwazam za zbzikowana i uwazam podobnie😬

Tom pieknie je! Jaszczurku jak dalas psychicznie rade od poczatku podawac kawalki? Ja dopiero po 2m rozszerzania diety sie odwazylam. Wiem, ze kawalki mozna dawac od poczatku Ale to nie na moje nerwy bylo. Teraz daje jej banana i jakies miekkie warzywa i jest OK Ale poczatki tego byly straszne.

leniova lubi tę wiadomość

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2020, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez ostatnio plomba wyleciala🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

A Jak juz gadamy o zebach- Jak myjecie je waszym dzieciom i jak czesto?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2020, 07:53

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2020, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstalim :) 7:35, hohoho... Co za wyborna godzina :) Tak to można żyć! Będę musiała przesunąć dziś przesunąć pierwszą drzemkę.
    Co do posiłków. Nie mam za bardzo o czym pisać. Daję chyba to samo co Wy. Ale mniej więcej o stałych porach. Świt cycek, pierwsza drzemka (9:00) cycek, po drzemce owoc/tubka/jogurt (okolo 11:30), druga drzemka (14:00) cycek, po drzemce obiad (okolo 16:30), do spania cycek (19:00)

Za to w nocy śniło mi się, że moj chłop mnie zdradza i wrócił do swojej byłej dziewczyny. Az się poplakalam i go obudziłam, żeby jednak naprostowac sytuacje i przypomnieć, jakie mam stanowisko dotyczące zdrady i co mu grozi ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2020, 07:55

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2020, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phyllis no blogi sa fajne, sporo czytam i sie inspiruje. Na koniec i tak zrobie jak uwazam, nie ide na slepo za rada kogos z internetow ale jak cos na sens i mnie pezekona to czemu nie.
    Ile Ty masz dokladnie lat? Prepraszam, ze tak wprost😂

f2wljw4zsg9z1tun.png
‹‹ 3075 3076 3077 3078 3079 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ