X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • Phyllis Autorytet

Wysłany: 17 marca 2020, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wczoraj migrena rozłożyła na łopatki i poszłam spać z Młodą o 19:30. Pobudka o 6:00, ale nie czuję się wyspana. Migrena nadal jest, więc wpadłam Wam życzyć miłego dnia i idę walczyć z bólem głowy :(

mikka86 lubi tę wiadomość

Wiktoria 2004, Adrian 2009, [*] 24.10.2014, Laura 2019

"Nie rezygnuj na 5 minut przed cudem" ❤️
    km5sdf9hv11x35hq.png
  • 33Sylwia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2020, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstalismy i się bawimy! Masakra potrzebuje litra mocnej kawy! I zjadłabym karpatke 😐

relgupjy0emg7fv2.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 17 marca 2020, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phyllis bardzo Ci wspolczuje, trzymaj sie. Oby szybko przeszlo :(

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 17 marca 2020, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalej man sliwe na czole🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🙈

No to tak: w sklepie gdzie bylam brakuje mrozonek, sosow, musow, ryzu, makaronu itp No i ogolnie widac, ze cos jest na rzeczy bo nawet reszta produktow czesto w mniejszych ilosciach lezy na polkach, powykupowane.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2020, 08:37

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • Bryś Koleżanka

Wysłany: 17 marca 2020, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phyllis wrote:
    Mnie wczoraj migrena rozłożyła na łopatki i poszłam spać z Młodą o 19:30. Pobudka o 6:00, ale nie czuję się wyspana. Migrena nadal jest, więc wpadłam Wam życzyć miłego dnia i idę walczyć z bólem głowy :(
    Cześć, ja tylko na chwilę do Phylis, żadne tryptany nie działają na twoje migreny? Ja sobie nie wyobrażam życia bez nich. Biorę summamigren. Wiem, że niektóre chyba można przy karmieniu.

KasiaLukasia lubi tę wiadomość

• Adria Autorytet

Wysłany: 17 marca 2020, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiwm czy bylam juz dzisiaj.
    Jak nie to witam
    Łukasz ma goraczke smarki i kaszel do 2 budzil sie co godz nosilam gnoma o 2 obudzilam chlopa by dal lek przeciwbólacz poszlismy spac wstalim o 6 wypil mleko i nie poszedl spac dalej 🤷🤦 zasnol teraz po wyczyszczeniu nosa i inhalacji jestem nietomna ...

👑205 osób zarazonych i 5 zgonów

qdkk3e5e17wj0gq3.png
    córka👱 Amelia 9 lat, 👱Zuzia 5 lat synek aniołek👼Kubuś 24 maj 2017 ,poronienie marzec 2018r
    Łukaszek 13 lipiec 2019r.
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2020, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę Adria przytulam. Jaką ma temperaturę? Jaki plan? Wzywacie lekarza na wizytę domową czy czekacie jeszcze jak się będzie rozwijać sytuacja? Buziaki.

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • 33Sylwia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2020, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem przerażona sytuacja... Nawet nie wiem co pisać...
    Może o tym że Leon coraz bardziej przypomina mi chomika... Kiedyś może uda mi się zrobić fotę tej miny 🤦‍♀️😂
    Teraz drzemka i jak wstanie idę do lasu.

relgupjy0emg7fv2.png
  • Adria Autorytet

Wysłany: 17 marca 2020, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaLukasia wrote:
    Kurczę Adria przytulam. Jaką ma temperaturę? Jaki plan? Wzywacie lekarza na wizytę domową czy czekacie jeszcze jak się będzie rozwijać sytuacja? Buziaki.
    Narazie nic wyczytalam ze panuje jakis wirus 10 dniowy jest goraczka smarli i kaszel podaja supremin i nasivin do nosa i panadol

qdkk3e5e17wj0gq3.png
    córka👱 Amelia 9 lat, 👱Zuzia 5 lat synek aniołek👼Kubuś 24 maj 2017 ,poronienie marzec 2018r
    Łukaszek 13 lipiec 2019r.
  • 33Sylwia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2020, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekałam na tą wiosnę jak poj*bana... Z każdym wyjściem słońca zaczynałam żyć dostawałam powera, mogłam wszystko. Przestawałam być uwiazana... LEON pokochał wózek, nie boi się ludzi i każdego obdarza uśmiechem... Myślałam jak za miesiąc będzie pięknie... A teraz ryczeć mi się chce najbliższe tygodnie powinniśmy spędzić w domu... Chodzę po tych lasach i chce wyciągnąć z tej sytuacji coś dobrego.. Nie potrafię.

relgupjy0emg7fv2.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 17 marca 2020, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    33Sylwia wrote:
    Czekałam na tą wiosnę jak poj*bana... Z każdym wyjściem słońca zaczynałam żyć dostawałam powera, mogłam wszystko. Przestawałam być uwiazana... LEON pokochał wózek, nie boi się ludzi i każdego obdarza uśmiechem... Myślałam jak za miesiąc będzie pięknie... A teraz ryczeć mi się chce najbliższe tygodnie powinniśmy spędzić w domu... Chodzę po tych lasach i chce wyciągnąć z tej sytuacji coś dobrego.. Nie potrafię.
    Mam tak samo :( Boje sie tez, ze z tygodni zrobia sie miesiace. Poza tym tyle planow mielismy, wyjazdow itp :(

Adria no jeszcze tego brakowalo :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2020, 10:18

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2020, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia... Ja się zaczynam koszmarnie bać też konsekwencji finansowych tej pandemii. Nikt tak do końca nie wie jak to będzie wyglądać. Jeszcze skończy się to jakąś tfu tfu wojną o zasoby. Dzis widziałam wywiad z jakimś typem, kolejnym specjalistą, powiedzial m.in że "jak jest taki duży spadek, to bedzie proporcjonalny wzrost, ze jak teraz tylu ludzi zwolnią, to później będą masowe zatrudnienia". Nie będę nawet udawać, że znam się na ekonomii i gospodarce, bo nie mam o tym pojęcia. Ale łapie się na tym, że szukam w mediach takich wypowiedzi, żeby podnosiły mnie na duchu.

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • 33Sylwia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2020, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na miesiąc powiedzmy że większość ma zabezpieczenie finansowe ale jeśli to potrwa 3,6 miesięcy to każdy będzie miał problem. Ceny idą w górę i one już nie spadną... A zarobki owszem.
    Dziś zamkli część zakładów w Tychach w czwartek zamkną kolejne... Zastanawiam się tylko jak długo to będzie trwać.

relgupjy0emg7fv2.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2020, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adria zdrówka dla Łukasza,oby szybko przeszło ♥️

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2020, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle to się zastanawiam kto tak beznadziejnie nazwał tą zarazę 🤔

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • anngelikamartaa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2020, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straszne to wszystko.. :(

Mój dzisiaj jedzie z teściem na lotnisko do Warszawy na dwa auta po mojego ojca bo wraca z Irlandii tym "lotem do domu".
    Boję się cholernie i o nich i o tatę. Przed lotniskiem mój wysiądzie z jego auta, zostawi odpalone i pójdzie szybko do teścia a tata wsiądzie do swojego i będą wracać.
    Masakra co to się teraz dzieje.. Na prawdę staram się nie panikować ale jak pomyślę że może to trwać tak długo i tyle ludzi może zachorować czy umrzeć to ciarki mnie przechodzą..

dqpr20mmc4opiown.png
    12.06.2019r.~05:45 SN 36+6 Antoś 👶🏼💗
    20 luty - 424g💗
    13 marzec - 760g ❣️
    3 kwiecień - 1060g💓
    2 maj - 1650g🍼
    27 maj - 2550g🙆‍♀️
  • Claudissa Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2020, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dalej biję się z myślami czy i gdzie pójść z dzieckiem na spacer.. zwariować można

24b253df30.png
  • Phyllis Autorytet

Wysłany: 17 marca 2020, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl, dziękuję.

Bryś, dziękuję za zainteresowanie. Ja się boję brać leki przeciwmigrenowe podczas kp. Słyszałam, że nie można, więc ratuję się paracetamolem/ ibuprofenem, ale równie dobrze mogłabym zamiast nich zjeść landrynki... Miałam wizytę u neurologa umówioną, ale musiałam odwołać. I się męczę...

KasiaLukasia, ja się bardzo boję skutków finansowych epidemii. Dodatkowo mam kredyt hipoteczny w walucie, a waluty rosną w masakrycznym tempie.

Claudissa, spokojnie możesz iść na spacer, trzeba się dotleniać, zwłaszcza dzieci. Wirusem nie zarazisz się z powietrza, musisz mieć kontakt z człowiekiem. Po prostu wybieraj odludne miejsca.

Claudissa lubi tę wiadomość

Wiktoria 2004, Adrian 2009, [*] 24.10.2014, Laura 2019

"Nie rezygnuj na 5 minut przed cudem" ❤️
    km5sdf9hv11x35hq.png
  • Monjaktalala Autorytet

Wysłany: 17 marca 2020, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajny wywiad, trochę od innej strony:

https://polskatimes.pl/dr-pawel-grzesiowski-wszyscy-ktorzy-spotkaja-sie-z-koronawirusem-lapia-go-wywiad/ar/c15-14853523

• leniova Przyjaciółka

Wysłany: 17 marca 2020, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj jakiś niemiecki polityk powiedział, że koronabadziew ma trwać minium do końca maja. Ja szacuję, że będzie trwać dłużej, bo się taki układ bardzo bardzo bardzo opłaca politykom. A jeśli ludzie będą siedzieć w domach to się dopiero zaczną masowe zachorowania z braku witaminy D (słońce), świeżego powietrza i permanentnego stresu podsycanego przez panikarskie media potęgowanego przez brak zdrowych kontaktów społecznych.

Wczoraj podlinkowalam xgirl (bo po niemiecku) wywiad z lekarzem pulmonologiem, który mówił że co roku w niemieckich szpitalach umiera na zakażenia szpitalne 15000 pacjentów. 20-30% pacjentów oddziałów pulmonologocznych rok w rok umiera na swoje ciężkie choroby płucne i inne. Korona przy tym to pikuś. Nie należy bagatelizować zagrożeń ale tym bardziej nie powinno się ich powiększać. Żeby adekwatnie reagować trzeba je widzieć takimi, jakimi są :)

‹‹ 3265 3266 3267 3268 3269 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ