X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No juz bez przesady, mozna przeciez tez o czyms innym niz dzieci popisac.. ale juz nic nie pisze bo bedzie znowu zadyma.

leniova lubi tę wiadomość

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • Aska1994 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eja, zrobiłam wczoraj te placuszki. Były całkiem dobre 😁

Eja lubi tę wiadomość

Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
    Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
    Monia urodziła się 16.03.2017r💕
    Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
    Tak się spełnia marzenia!
    Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥
  • Phyllis Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    Zmarł ten ginekolog z 👑 wirusem 😞ale piszą że przeczyna śmierci nie był 👑

ten z Poznania? gdzie przeczytałaś?

Wiktoria 2004, Adrian 2009, [*] 24.10.2014, Laura 2019

"Nie rezygnuj na 5 minut przed cudem" ❤️
    km5sdf9hv11x35hq.png
  • Phyllis Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    leniova, jakaś utopijna ta wizja. Pewnie, że wirus nie od razu odpuści, ale bardzo przesadzone (moim zdaniem) to stanowisko.

km5sdf9hv11x35hq.png
  • Aska1994 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzą plotki, że popełnił samobójstwo 😔

Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥
  • leniova Przyjaciółka

Wysłany: 18 marca 2020, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lullaby wrote:
    Leniova skończ te swoje indoktrynujace posty na temat koronawirusa. To jest forum dla kobiet w ciąży, a teraz dla mam małych dzieci. Tu się mamy wspierać i sobie doradzać. Ja rozumiem, że sytuacja jest trudna ale dość już straszenia wszystkich na forum. Jak chcesz sobie z kimś o tym pogadać to od tego masz wiadomości prywatne. End of story.
    To nie jest straszenie ani teoria spiskowa, tylko wiadomość dnia w Niemczech. Obudziłam się i zobaczyłam takie nagłówki w oficjalnych, publicznych mediach. I to dotyczy dzieci, bo dzieci wg "zaleceń" nie mają prawa bawić się z innymi dziećmi, poza rodzeństwem. Nie powinny odwiedzać dziadków. I większość ludzi na hurra się do tego stosuje. Dlatego uważam za w pełni uprawnione, by spytać: jak długo zamierzacie omijać ludzi na spacerach, omijać publiczne place zabaw, rezygnować z organizacji chrzcin i urodzin? Tak długo, jak Wam nakażą "autorytety", nawet jeśli to DWA LATA? Czy zamierzacie się "wyłamać" wcześniej? Same piszeczie codziennie jak to omijacie ludzi na spacerach. Nie mogę zapytać, jak długo zamierzacie to kontynuować? Ja rozumiem, że można się na 2tygodnie zdyscyplinować. Ale DWA LATA? To jest nasza aktualna rzeczywistość. To nie jest polityka, tylko pytanie o Wasze plany osobiste od kwietnia. Jak dotąd się cieszyłyście z tych ograniczeń, czułyście się "ratowane" przez polityków. Za pół roku, rok, półtora, dwa, też będziecie tak uważać? Pytam o granice Waszej cierpliwości w obliczu tego, co jest dzisiaj wiadomością nr 1 serwisów informacyjnych a co dotyczy każdego człowieka na świecie, bo chyba nie państwa, które ograniczeń nie wprowadziło :(

• Aska1994 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leniova, szpitale w tej chwili nie są przygotowane na pełny rozkwit wirusa. Im bardziej to opóźnimy, tym więcej ludzi będzie miało szansę na odpowiednią opiekę. 👑 uderzy z dużą siłą - to jest wiadome. Ale wszelkie obecne obostrzenia (MOIM zdaniem) mają dać medycynie czas, żeby się lepiej przygotować.

AgaSY, KasiaLukasia, Lady_Dior lubią tę wiadomość

• 33Sylwia Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmowa Xgirl spoko ale przemowy tu się rozpoczęły całkiem nie potrzebne 😁 każdy ma rozum i stara się robić rozsądnie 😁

Kasiu właśnie sadzali na nocniku i kazali siedzieć aż zrobi siku mi serce nie pozwalało na takie metody i mnie zwolnili po tygodniu... I dobrze bo nie zgodziłabym się nigdy na takie traktowanie dziecka.

relgupjy0emg7fv2.png
  • JaSzczurek Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    leniova wrote:
    To nie jest straszenie ani teoria spiskowa, tylko wiadomość dnia w Niemczech. Obudziłam się i zobaczyłam takie nagłówki w oficjalnych, publicznych mediach. I to dotyczy dzieci, bo dzieci wg "zaleceń" nie mają prawa bawić się z innymi dziećmi, poza rodzeństwem. Nie powinny odwiedzać dziadków. I większość ludzi na hurra się do tego stosuje. Dlatego uważam za w pełni uprawnione, by spytać: jak długo zamierzacie omijać ludzi na spacerach, omijać publiczne place zabaw, rezygnować z organizacji chrzcin i urodzin? Tak długo, jak Wam nakażą "autorytety", nawet jeśli to DWA LATA? Czy zamierzacie się "wyłamać" wcześniej? Same piszeczie codziennie jak to omijacie ludzi na spacerach. Nie mogę zapytać, jak długo zamierzacie to kontynuować? Ja rozumiem, że można się na 2tygodnie zdyscyplinować. Ale DWA LATA? To jest nasza aktualna rzeczywistość. To nie jest polityka, tylko pytanie o Wasze plany osobiste od kwietnia. Jak dotąd się cieszyłyście z tych ograniczeń, czułyście się "ratowane" przez polityków. Za pół roku, rok, półtora, dwa, też będziecie tak uważać? Pytam o granice Waszej cierpliwości w obliczu tego, co jest dzisiaj wiadomością nr 1 serwisów informacyjnych a co dotyczy każdego człowieka na świecie, bo chyba nie państwa, które ograniczeń nie wprowadziło :(
    Martw się na razie o następne dwa tygodnie. Nie widzę powodu, zeby zastanawiać się co będzie za dwa lata. 🙄 Im gorzej ludzie zastosują się do kwarantanny tym dłużej będziemy odczuwać jej skutki.

Eja, KasiaLukasia lubią tę wiadomość

zi13flw1mwerwam8.png
    💙 19/07/19 (42+0) 3625g, 50 cm <3
    💗 6/02/21 (39+5) 3710g, 49 cm <3
    💙 14/08/22 (39+5) 4070g, 53 cm <3
  • Phyllis Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska1994 wrote:
    Chodzą plotki, że popełnił samobójstwo 😔

Już doczytałam, że chodzi o lekarza z Kielc. Przykre to :(

km5sdf9hv11x35hq.png
  • 33Sylwia Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje najbliższe 2h spędzę z Wami jak Leon da i w takim towarzyskie!
    47845cac2bf9.jpg

xgirl, Lullaby, mikka86, Aska1994, Eja, KasiaLukasia, Claudissa, Monjaktalala, Drobinka91 lubią tę wiadomość

relgupjy0emg7fv2.png
  • leniova Przyjaciółka

Wysłany: 18 marca 2020, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaSzczurek wrote:
    Martw się na razie o następne dwa tygodnie. Nie widzę powodu, zeby zastanawiać się co będzie za dwa lata. 🙄 Im gorzej ludzie zastosują się do kwarantanny tym dłużej będziemy odczuwać jej skutki.
    Nie mogę, bo szkoły u nas zamknięto na 5tygodni zastrzegając, że może w tym roku szkolnym wogole ich nie otworzą. To nie ja przedłużam "kwarantannę" tylko politycy i dziennikarze. I to codziennie. Jakoś muszę przerobić psychicznie wiadomości, którymi tu bombardują, nawet jak się ich nie szuka :( Nie da się o tym nie myśleć, jeśli ulice wygląda na opustoszałe a regały świecą pustkami. Nic nie wygląda normalnie. To jest moja rzeczywistość za oknem. Myślałam, że pomożecie mi się z nią zmierzyć :(

• xgirl Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leniova mi tez z tym wszystkim ciezko, innym dziewczynom tez. Ogolnie beznadziejne czasy, zla jestem o to wszystko. Zamiast cieszyc sie we trojke wolnym, podrozowac, zwiedzac, chodzic z Mala na fajne zajecia, basen itp siedzimy w domu jak debile. Dobrze, ze choc Nam sie ta Majorka w styczniu super udala bo bym sie do reszty @@@@@.

Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- używanie wulgaryzmów.

Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 19 marca 2020, 12:04

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phyllis wrote:
    ten z Poznania? gdzie przeczytałaś?
    Nie,z Kielc

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też przyjmował pacjentki, też był zakażony i też wrócił z jakiegoś kraju, myślałam że to ten sam,a chodzi o dwóch różnych

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do 👑 to ja staram się żyć normalnie na tyle na ile to możliwe oczywiście. Codziennie wychodzę z małym i nie bunkruje się tylko w lasach, chodzę po mieście,nie wchodzę tylko do marketów . Spotykam się z ludźmi ze swojego kręgu, za 2 tyg mam zamiar iść na 40 tke do koleżanki, której nie odwołała. Chciałabym bardzo , żeby to wszystko się skończyło,ale do tego czasu nie zamierzam się bunkrowac długie miesiące

• Phyllis Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leniova, trudna ta sytuacja dla wszystkich. My też mieliśmy plany, chcieliśmy podróżować... Córka się zakochała, od 3 tygodni ma chłopaka i nie może się z nim spotkać - zachowuje się jak osoba w depresji, dla niej skończył się świat. Szkoły natomiast przerzucają na rodziców lekcje, więc doszło sporo obowiązków i teraz jestem jeszcze nauczycielem (niestety, syn nie jest orłem, więc sporo czasu muszę poświęcić na naukę z nim). Wszyscy teraz zastanawiają się, jak będzie wyglądał ten nowy świat, bo stary już nie wróci.

km5sdf9hv11x35hq.png
  • anngelikamartaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem za tym żeby skończyć temat 👑 tutaj.
    Wszędzie o tym trąbią, w telewizji, w domu i na ulicach jak już się wyjdzie do sklepu czy apteki. Oszaleć można. Wiem, że to ważny temat ale to jest miejsce, w którym można się skupić na innych tematach - dzieci czy nawet czymś innym ale błagam nie o koronawirusie. 🙄

Byłam tutaj na bieżąco ale nie miałam czasu nic pisać bo Antek nieźle daje mi popalić od 3 dni. Jeszcze sprzątamy mieszkanie itd. Ale czytałam, co pisałyście z tym że jak zwykle już teraz nic nie pamiętam co miałam pisać.

Dzięki, że pytałyście o tatę. Pojechali po niego wczoraj o 12 i przed 23 wrócili do domu. Teściu wziął jakieś maski górnicze, rękawice i inne żeby się choć trochę uchronić.
    Tata w domu, na kwarantannie. Czuje się dobrze. Teściu jedynie coś się średnio czuje, boli go gardło i trochę chyrla.

33sylwia zazdro. :D żebyśmy mieli gdzieś w okolicy takie miejsce to też byśmy poszli. Mamy taki ala las ale tam dużo ludzi jest.

mikka86 lubi tę wiadomość

dqpr20mmc4opiown.png
    12.06.2019r.~05:45 SN 36+6 Antoś 👶🏼💗
    20 luty - 424g💗
    13 marzec - 760g ❣️
    3 kwiecień - 1060g💓
    2 maj - 1650g🍼
    27 maj - 2550g🙆‍♀️
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli to ma trwać dwa lata to spoko jak dla mnie, musimy tylko strzelić jeszcze trzecie bobo, żeby kasa płynęła nieprzerwanym strumieniem 😂

anngelikamartaa, mikka86, 33Sylwia, Eja, KasiaLukasia, Claudissa, Monjaktalala, Lullaby, kinga27.30, Czarna_kawa, Lady_Dior lubią tę wiadomość

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I już nic nie @@@@ tu o 👑. No może od czasu do czasu zapodam jakiś żarcik, żeby się pośmiać przez łzy 😂😂

Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- używanie wulgaryzmów.

Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 19 marca 2020, 12:05

anngelikamartaa, xgirl lubią tę wiadomość

‹‹ 3270 3271 3272 3273 3274 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ